Влез

View Full Version : Семейни отношения

Сен Тропе
01-26-2012, 11:54
Здравейте,искам да ви споделя нещо,а не да се оплача,защото едва ли не..вече свикнах с това.
Моите роднини виждат в баща ми добър,успял човек,който сам се справя с всичко,който на всеки помага .. с една дума той е най-най.. според техните очи. Според мен,преувеличават,но няма как да знаят това, защото с тях,пред тях е един ,вкъщи с нас /с мен и майка ми/ е друг човек.Откакто се помня,той в 85% от случаите,вместо да ме нарича по име,той използва все някакви неприятни епитети:смотаняк,свиня,мър елив..и т.н.Нито съм смотаняк,нито съм дебел,нито съм мързелив.Винаги за мен хората са говорели само хубави думи.Когато се съберем с други хора,той гледа по всякакъв начин да ме изложи,да ме злепостави.. и какво ли не.Ако съм направил нещо, не както трябва,той ще намери начин да ми го подхвърли.Има моменти, в които просто искам да поканя някого вкъщи,но при мисълта за държанието му,се отказвам.Ако изляза пък,той ще ми звънне в 20ч и ще ми каже:-Няма ли да се прибираш утре си на училище.Мястото,където трябва да търсиш подкрепа,спокойствие и разбирателство е семейството,аз единствено го получавам от майка ми и роднините ми.Не мисля,че тези 3 неща е редно да ти ги предоставят от чужди хора.Колкото до майка ми,от време на време се скарваме,но като цяла отношенията ни са добри,по-скоро приятелски отколкото на майка и син.

djipsito
01-26-2012, 16:07
Казвал ли си му, че не ти е приятно да те нарича така ?

Сен Тропе
01-26-2012, 19:09
Не,но не мисля,че има човек на когото да му бъде приятно,да го наричат така.

djipsito
01-26-2012, 19:27
Ми кажи му ......

Nakadah
01-27-2012, 05:50
Не вярвам да има родител който така да нарича дете-то си, особено ако хората го виждат като добър човек.

BrainlessROCKBABY
01-27-2012, 11:28
баща ми ми вика "катьо ма", но е на шега, щото знае, че се дразня.. ;д

antineutral
01-27-2012, 13:14
Не вярвам да има родител който така да нарича дете-то си, особено ако хората го виждат като добър човек.
Понякога хората са мн различни извън тях и у тях. И доста умело успяват да го прикриват, често дори несъзнателно.

Към автора: ти какво мнение имаш за баща си? А какво искаш изобщо от него? Трудно е да превъзпиташ човек дето освен че ти е родител и на всичкото отгоре е на кусур години и считай от колко време си влачи характера, в случая особено неприятен за теб. Нямаш много варианти за действие, основното е, че един ден, рано или късно, ще се наложи да сблъскаш характера с бащиния ти, не го приемай буквално, нещо по-скоро Люк Скайуокър вс Дарт Вейдър в последния епизод. Всъщност, щом се е стигнало до тук, това нещо се случва и ще продължава да се случва, до някакъв траен резултат. Просто този тип отношения пътят им минава или просто ти идва до гуша и прекъсваш всякакви връзки, или казваш право в очи какво ти пречи и ако продължава така съответно държиш си на своето и се държиш както ти падне, а малцина, особено умна прослойка хора, успяват някакси да си живеят с обидите на близкия и съответно - да не им пука никак от тях и да постигнат траен мир, оставяйки баща си да си дрънка глупостите колкото му душа иска. Като последното не изключва и да прекарваш повече време за себе си, със себе си, далече от това, което те тормози. Успех :)

likelikelike
01-30-2012, 18:36
Ами кажи му..

LookAtMeNow
01-30-2012, 19:18
Има си причина да ти вика така. Вижда човека че не си в ред и подръжаваш на Азис и му пада пердето. За всичко си виновен ти, защото не слушаш културно-обогатяваща музика. Ето на това ви учи ЧАЛГА-та да бъдете СВИНЕ!

teddybearMV
02-01-2012, 15:11
Кажи му, че звучи просташко и не те кефи. Попитай го, ако ти му казваш така , дали ще е Ок?!