View Full Version : Kak мислите?
titito096
01-26-2012, 14:23
Струва ли си да прекратя дадена връзка само защото родителите ми не знаят за нея? Смисъл такъв имам си приятел от почти 4 месеца на 15 съм ако има значение и знам че ако разберат няма да са съгласни. Това да ме разберат е изключено. Просто ми е супер гузно като ги лъжа. Обичам го много,той също всичко е идеално.. но това сякаш ми тежи. Кое би било по добре да прекратя тази връзка колкото и да ми е трудно и да не ги лъжа или няма смисъл да го правя... след като съм сигурна и искам да бъда с него. Нуждая се съвети които да ме окуражат поне малко,защото в момента се чувставам супер тъпо сеедно правя нещо "много" неправилно. Мерси предварително : )
djipsito
01-26-2012, 15:29
Защо да е неправилно ?
Според мен не си струва, а и реално като се замислиш, едва ли ще се омъжиш за тва момче, че родителите ти да "знаят" за него и да го познават и т.н. Щом мислиш, че няма да те разберат (всъщност защо мислиш, че няма да те разберат и няма да са съгласни?), по-добре не им казвай и си правете кефа с момчето.
И все пак ако го обичаше, както казваш, едва ли щеше да ги мислиш тези неща, ама .. ти си знаеш. Ако се чувстваш добре с него и няма друга причина да го късаш, остани с него. Ако има нещо, което не ти харесва в него или не се чувстваш добре - чао,чао.
NambyPamby
01-26-2012, 15:39
Не съм съгласна, че ако го обича, не би трябвало да ги мисли тия неща. Човек малко или много се интересува от мнението на околните, а когато си по-малък инстинктивно търсиш одобрението на най-близките си за щяло и нещяло. Най-вероятно момчето е по-голямо и затова авторката казва, че надали ще я разберат и прочее.
Отговорът как да не ги лъжеш е прост: просто недей. Не отричай, нито пък отговаряй положително, ако ти задават въпроси, това си е твоето лично пространство и толкоЗ. Някои неща човек трябва да запазва за себе си.
Излизай с момчето, забавлявайте се, отдай се на момента, изживей го, защото сега ти е времето, а първите трепети не се забравят цял живот. За родителите си винаги ще си останеш малка и ще искат да те предпазят, независимо на колко си, какво правиш и с кого излизаш.
Сега само не казвай, че излизаш с женен 40-годишен мъж.
Ако наистина го обичаш, защо да не останеш с него. Всеки търси собственото си щастие. Родителите ти могат да не харесат и следващото ти гадже. Всеки път ли ще късаш с момчето което си?
Ти винаги ще си тяхното малко момиченце, затова не ги лъжи! Не отговаряй положително, но и не отричай.
Ако все пак решиш да им кажеш - Успех!!!
kinkygirl
01-26-2012, 20:11
Кажи им истината! :) Поговори с тях и им кажи че си достатъчно голяма за гадже,че много го обичаш и т.н,..Като не разбират си е техен проблема..Реално ти си тази която е с него а не ТЕ!! ;) .. Не им се давай ако те упрекнат,въпреки че като съдя по думите ти явно те е страх да им кажеш,заради това да не започнат да се бъркат.. Но ако наистина ще им казваш се пооготви за ответната реакция и защити позициите си въпреки всичко! :) Защото наистина ще е по-добре ти да им кажеш отколкото да разберат и да се получи по-кофти! :) айде Успех! :)
TheBeliever
01-26-2012, 20:38
Защо трябва да им казваш каквото и да е? Отчети за личния си живот ли им даваш?
Харесвате се с момчето, добре ви е заедно - бъдете си заедно. Ако вашите те попитат в прав текст, дали имаш гадже, казваш, "Да, имам" и толкова. Без да се впускаш в излишни подробности и прочие. Ако любопитстват им дай да разберат, че не ти е приятно да ти се бъркат в личния живот и не желаеш да споделяш подробности с тях.
Cold_Tearsss
01-26-2012, 21:26
Сподели с този родител, който най-вероятно ще те разбере. Вероятно майка ти.
На тази възраст моето семейство научи от класната.
xXxMixXx
01-28-2012, 13:07
Била съм в същата ситуация.
Ходих с момче още от лятото на 2010г., но понеже разликата ни в годините ми се струваше голяма (аз бях на 14, той на 17) реших да не казвам на родителите ми. 3 месеца и половина те не знаеха абсолютно нищо за моя приятел при факта, че всеки ден излизахме! Един път ми звънна телефона и бях сложила снимка, на която се целувахме. Баща ми с цел да ми го донесе видя снимката и имаше голям скандал. В крайна сметка ме разбраха и бях с това момче в продължение на 1 година.
Кажи им по-добре, защото ако разберат по друг начин няма да ти е розово положението.
For example: В момента съм с друго момче и казах на майка ми още на 4тия ден. Тя го прие нормално.
Успех :P
Ти какво? За всяко решение в животът си - тях ли ще търсиш? Личният живот си е личен. Това не е лъжа, а премълчаване. А и какво да се тормозиш, че ог обичаш пък то нали, те не са съгласни с тази връзка - дай да живееш в манастир. Гледай на теб какво ще ти е по-угодно, не на тях. Родители са - вярно. Ама за някои неща, хич не са прави. Гледай себе си и ако мислиш, че няма да удобрят - не им казвай. Простичко е.
LeprikonA
01-28-2012, 13:56
Това не е лъжа, а премълчаване.
ей това е цялата работа. нито е сложно. нито е трудно.
marin4itu
01-28-2012, 14:13
Защо говорите така, че все едно родителите са идиоти? И аз като малка не споделях на родителите ми, защото ме беше срам от тях. Но сега вече на 19 години осъзнавам, че те винаги ще са до мен, каквото и да стане. За това според мен им сподели. Да, могат да почнат да ти говорят, че си малка, но на твоите години и те са имали любовни трепети. И още един съвет, никога не се карай с тях заради момче.
Не се отказвай, ако мислиш, че няма да те разберат не им казвай ;) До някъде не съм съгласен с Маринчиту :)
Струва си да прекратиш живота си.
"Обичам го много,той също всичко е идеално.."
Явно не го обичаш достатъчно, за да си готова на много неща за него. Ако го обичаше наистина нямаше да ти е толкова лесно да го зарежеш ;)
Просто кажи на вашите, ако не са съгласни .. продължи да се срещаш с него, както до сега.