PDA

View Full Version : Клок на АМД ФХ 4100



Sapunji
01-27-2012, 23:18
Добър вечер,

Значи искам да клокна горепосочения процесор от 3.6 ГХз на 4.0 ГХз и се чудех дали ще мога да си седя със стоковия охладител? Температурите при Crysis 2, Skyrim никога не са скачали над 40Ц.

RetardedGenius
01-27-2012, 23:21
Че 3.6 не ти ли стигат .. :D Щом искаш - клоквай го. Мисля,че тоя процесор има добро охлаждане така че го клоквай. Но ако още те е страх питай някой специалист, той ще ти каже най-добре.

Sapunji
01-27-2012, 23:24
Че 3.6 не ти ли стигат .. :D Щом искаш - клоквай го. Мисля,че тоя процесор има добро охлаждане така че го клоквай. Но ако още те е страх питай някой специалист, той ще ти каже най-добре.

Като влезе в TurboCore стига до 3750 ГХз ама 4000 не ти ли звучи апетитно така? :D

GregoryHouse
01-28-2012, 00:56
Cмиcъла не го виждам. В игрите прираcт няма да получиш. Но ако cи начинаещ клокър - давай. За 400мхз няма да го изпържиш. Но ce поcъветвай c някой който разбира, ако го правиш за 1ви път.

Btw на какво дъно е?

xXxAngerfisTxXx
01-28-2012, 07:39
Булдозерите имат голям потенциал към клок... мисля че 4GHz няма да са проблем :)

Sapunji
01-29-2012, 00:56
Дъното е ASRock N68-VS3 FX и да за първи път ще ми е. От доста време насам съм решил да пробвам. Някой има ли представа какви са допустимите температури след клок? и за колко време ще трябва да държа приме95 пуснат?

xXxAngerfisTxXx
01-29-2012, 07:25
prime95 се държи около 6 часа... аз лично го държа 4, понеже ако стават грешки стават до 4тия час... :)

npp
01-29-2012, 09:12
Дъното е ASRock N68-VS3 FX и да за първи път ще ми е. От доста време насам съм решил да пробвам. Някой има ли представа какви са допустимите температури след клок? и за колко време ще трябва да държа приме95 пуснат?

остава да напишеш каква е паметта, ddr3 1066 или ddr3 1333 или.....?

Sapunji
01-29-2012, 13:53
остава да напишеш каква е паметта, ddr3 1066 или ddr3 1333 или.....?

Паметта е ДДР3 1600 Corsair Vengeance :)

npp
01-29-2012, 15:11
Паметта е ДДР3 1600 Corsair Vengeance :)

пробвай да увеличиш само множителя на процесора(CPU Frequency Multiplier) на х20 и Processor Voltage на 1.40, но не пропускай да зададеш Manual на опцията Multiplier/Voltage Change и Disabled за AMD Turbo Core Technology, ако не стане така тогава активирай опцията CPU Active Core Control и пак опитай, добре е да мериш температурите на процесора с някаква сигурна програма, ако успееш да качиш до 4GHz пиши

radybt
01-29-2012, 19:23
никъв смисъл да се будалкаш с тоя хубав процесор... при наличието на 4x 3.60... защо ти е повече?! Повярвай, НИКОЯ игра няма да се опре на такъв процесор в близките 2 години

GregoryHouse
01-29-2012, 22:30
4x3.6 = 14.4Ghz... e верно бе. Те повечето игри иcкат по 3 - 3,5гхз. Значи твоя проц е мегамощен. Ама мегамощен като Релефа! Ерата Релефааа....конан.

П.п: На човека му ce клоква, за фън.

Wax
01-29-2012, 22:42
Смятай, на мене ми бяха разправяли, как един пич си клокнал Intel Celeron на Cedar Mill от 3,06 на 8,04.
Същия аз съм го правил на 6,2.
Моя също е 4 ядра на 2,8, но си го клокнах на 3,6 - както каза Хаус - за фъна.

xXxAngerfisTxXx
01-30-2012, 18:12
рекорда за най-голяма честота... само забележете напрежението :O
http://www.aoaforums.com/forum/attachments/amd-motherboards-and-cpus/25661d1323273522-new-world-overclocking-record-set-amd-amd-fx-bulldozer-8585mhz.jpg

GregoryHouse
01-30-2012, 19:55
Lol 2.064V ...

MaGuSs
02-04-2012, 23:16
Lol 2.064V ...
Lol, а охлаждането им виждал ли си го ?!?
http://sites.amd.com/us/promo/processors/Pages/fx-processor.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=UKN4VMOenNM

GregoryHouse
02-06-2012, 05:06
Мерcи, че ми каза...