Влез

View Full Version : Harvard...<3

Страници : 1 [2]

DisappointedDreamer
02-08-2012, 12:59
^Затова съм напълно съгласна. Но факт е, че университетите го взимат под предвид, независимо какво е нашето мнение.

smiirnoff
02-08-2012, 15:46
^ Ти не отиваш да разказваш личните си преживявания, а да покажеш знания.
Като е факт, че университетите го взимат предвид личните ти преживявания, дай пример, ако обичаш. (:
Не се заяждам, просто искам да съм сигурна, че информацията ти е вярна.

DisappointedDreamer
02-08-2012, 15:51
^Имам приятел, когото го приеха в Уеил и Колумбиския. Трябваше да напише есе на тема "Коя случка от живота ви ви е определила днес". Нещо подобно беше. Той написа за времето когато беше малък и как играел със малката си сестричка на покрива на тяхната къща. Малката му сестричка била облечена с дълга блуза, на по-голямата им сестра. Спънала се и паднала. Починала на място.

Има много примери. И тъй като пак повтарям, интересувам съм се от тази тема вече доста дълго време, съм наясно с нещата.

DisappointedDreamer
02-08-2012, 15:53
Междудругото, не отиваш само да покажеш знание. Тук си отново в грешка. Има хора, които са приети в университети от университети в Бръшляновата лига с по-ниски резултати на тестове и по-нисък успех. Как според теб става това? Отличили са се просто по някакъв начин - не всичко е до знания. Преживяли са нещо трудно през живота си, справили са се и т.н.

Ако примерно си се грижел/а за по-малък брат или сестра, или за болен роднина, ако си започнал/а работа от ранна възраст, за да помагаш на семейството си, ако си преживял/а някаква случка, която е преобърнала живота ти, ако си бил сам/а и принуден/а да се оправяш сам/а, и все пак си постигнал/а почти/същите високи резултати като хора, с които кандидатстваш в дадения университет, ще изберат теб. Защо ли? Защото ти си преживял/а много повече, отколкото другите кандидати, но все пак си успял/а да постигнеш (почти) същите резултати. И тези преживявания те учат на много неща, които в училище не би могъл да научиш. Не говоря за формули по математика и творби по литература. Говоря за неща като самостоятелност, независимост, отговорност и т.н.

Разбира се, за да тръгнеш да кандидатстваш в такъв елитен университет трябва да имаш високи оценки и хубави извънкласни дейности. Това, което си преживял/а няма как да ти помогне, ако си кръгла 0 в училище. Обаче ако си добър, ти е в бонус.

kikki
02-08-2012, 16:15
Малее не! По-елементарни хора няма. Я вземете се избийте, а?! Вие се хващате все за едно и също. Правописа и бил такъв. Не можела да влезе в Харвард. Бла, бла, бла... Първо: Нали сте големи акъли, защо поне с главни букви не почвате изреченията. Да не говорим, че запетаи не признавате. Второ: Някой да познава момичето? Ъъъ... това е реториен въпрос. Трето: Всеки си има мечти. При някои хора те опират до Харвард! Четвърто: Някой по горе спомена, че баща й бил мутра. Ем, браво! Отново показвате колко трезвомислещи хора сте! То всичко в тоя свят опира до пари. Ами ако някой си седне на задника и учи - пари няма да са му нужни да влезе дали в Харвард, или където и да е. Пето:Сами показахте колко тесногърди хора сте!

Така. Мило момиче, изглежда схвана идеята, че това са не само 12-13годишни хлапета, които знаят всичко за Харвард. Ти си една огромна късметлийка, че си свидетел на техния безграничен гений, който е рядка срещан по света, да не говорим в Харвард. Ти сама чу техните забележки. Така че изводът е да се откажеш от своите мечти! Баща ти не е мутра - нямаш пари - абсурд да влезеш. Правописа ти - моля те! - тея хора речници са писали сигурно, хич не се заяждай с тях.

Е, много поздрави, дечица! Радвам се, че и аз се докоснах до вашите велики творения. Може би някой от вас е бъдещия директор на Харвард, а?! Или може сами да основете унЕверситет. Дори аз съм с двете ръце и с двата крака за тази идея!

Едит: Надявам се да не сте открили някоя грешка! :)

Chacho
02-08-2012, 16:20
kikki, нали се сещаш, че от позицията на единствено критикуващ и ти влизаш в същата категория. Като продължавате да иронизирате без да коментирате конкретно проблемите, ще се джафкате до безкрай.

HolyShit
02-08-2012, 17:43
Да..Този "рЕторичен" въпрос..Много ми е интересен :D

anonymous708973
02-08-2012, 17:45
Само като им изпаднеш в тоя истеричен пристъп и си отписана. Отиваш, за да покажеш защо си най-добрата по най-спокойния и аргументиран начин.

И впрочем, изтъкването на факти като смърт в семейството е нож с две отстриета. Ако съм член на комисията, ще се запитам... хм, интересно защо разказва толкова черен период от живота си... доста подмолен опит да пробуди съчувствие.

DisappointedDreamer
02-08-2012, 17:49
Само като им изпаднеш в тоя истеричен пристъп и си отписана. Отиваш, за да покажеш защо си най-добрата по най-спокойния и аргументиран начин.

И впрочем, изтъкването на факти като смърт в семейството е нож с две отстриета. Ако съм член на комисията, ще се запитам... хм, интересно защо разказва толкова черен период от живота си... доста подмолен опит да пробуди съчувствие.
И аз така мисля, но пак повтарям, не сме ние членовете на комисията, нито пък сме тези, които определят нещата. + момчето, за което говоря, излезе от IB програмата, която се счита за най-трудното средно образование в целия свят, с 41 точки от възможни 45, което си е направо самоубиствено. Умен е. 8-)

smiirnoff
02-08-2012, 17:56
DisappointedDreamer, благодаря за пояснението. Хубаво е, когато някой може да защити това, което е казал.

HolyShit, какво интересно намери в правописа на думата "реторичен"?

HolyShit
02-08-2012, 19:11
Просто,защото се пише "рИторичен" ..

Chacho
02-08-2012, 19:15
Дублетни са, идва от реторика/риторика.

HolyShit
02-08-2012, 20:48
Няма такова нещо Чачо,от старогръцки 'ρήτωρ' произлиза и няма как да се пише с "е"

irrationalDecision
02-08-2012, 21:47
Я..Това,че не съм вея къв твойта посока не означава,че имам някакви едва ли не лични дразги..
Просто,дори хората,които те подкрепят съм сигурен,че зад монитора ти се смеят и подиграват много много повече от това,което аз пиша(ако би го възприела така) И аз мога да лицемернича и почвам да те хваля и да те окоръжавам и т.н.
Но трябва да си реалист все пак.Би трябвало като видиш процента да разбереш колко са малки шансовете,особено на този етап.

Странно ми е наистина защо продължаваш да упорстваш . Нападаш, преценяваш твърде самоуверено шансовете на чужд човек за справяне с конкретна задача като минимални, критикуваш го непрестанно на тема правопис, а същевременно допускаш грешки, които не могат да бъдат отдадени на бързане, невнимание или погрешно натиснат бутон. Реторичен и риторичен наистина са си дублетни форми,както е казал по-горе Чачо, но употребеният от теб глагол окОрЪжавам какво е? Кураж, а не кОрЪж е нужен, за да да си признае човек грешките. Иначе е лесно да критикува.Последното всички го можем.

HolyShit
02-08-2012, 21:55
Да,грешката се вижда.Какво?
За рИ/Еториката съм казал по-горе и нямам какво повече да добавя.

irrationalDecision
02-08-2012, 22:15

Нищо. Просто написаното от теб е малко в стил "Присмял се хърбел на щърбел".Затова те попитах.
И преди го казах, не намирам за редно да коментирам шансовете на напълно непознат за успех или не в нещо. Ако пусна някой ден подобна тема, бих очаквала да намеря в нея споделен опит и наблюдения, съвети, препратки към форуми, в които се обсъждат интересуващите ме въпроси, а не критики към правописа ми, преценка на шансовете ми или на нивото ми по даден чужд език. Има кой да го направи това, спокойно.

whoiammm
02-08-2012, 22:27
МАЛЕЕЕ СТИГА СТЕ СЕ ФИЛМИРАЛИ !!! Аз тука да вляза в някои як университет във Варна ще се радвам вие Харвард .. В Харвард не ходи кой да е. Трябва яко учене повечето вече са си пропиляли шанса за там както и аз все пак съм на 15 години и успеха ми е 4 и нещо не е зле но не е и за харвард и не вярвам че за 3 години ще го дигна и ще успея да вляза в харвард според мен колкото и да уча това няма да стане ! Там не трябва само учене трябват ти и пари и до някаква степен нещо с което си по различен от другите и нещо с което ще си полезен на останалите ! Поне аз така го разбирам но какво може да знае едно момче на 15 години за Харвард ? Нищо ! Това е ФАКТ ! ;) Айде ..

HolyShit
02-08-2012, 22:35
Нищо. Просто написаното от теб е малко в стил "Присмял се хърбел на щърбел".Затова те попитах.
И преди го казах, не намирам за редно да коментирам шансовете на напълно непознат за успех или не в нещо. Ако пусна някой ден подобна тема, бих очаквала да намеря в нея споделен опит и наблюдения, съвети, препратки към форуми, в които се обсъждат интересуващите ме въпроси, а не критики към правописа ми, преценка на шансовете ми или на нивото ми по даден чужд език. Има кой да го направи това, спокойно.

Oh God,give me strenght.......

Брой до 3 и пляскай.
Прочети темата.
Виж авторката.
Виж целити й.
Брой до 3 и пляскай.
Пак пиши.

irrationalDecision
02-08-2012, 22:53
Oh God,give me strenght.......

Брой до 3 и пляскай.
Прочети темата.
Виж авторката.
Виж целити й.
Брой до 3 и пляскай.
Пак пиши.

Прочела съм темата. Видяла съм авторката на снимка. Разбрала съм и какви са й целите. И какво?Нито ще броя до 3, нито ще пляскам, нито ще коментирам изгледите й за успех.

Между другото, пише се strength.

Към авторката, нямам идея колко полезно би било прочитането й, но на пазара има книга със заглавие "Пътят към Харвард". Писана е от българин, следвал в Харвард с пълна стипендия и завършил там "Политически науки". Чела съм в нета само откъс от нея, касаещ предимно подготовката и явяването на SAT и SAT II.

Chacho
02-08-2012, 23:06
На български са допустими и двата варианта на реторика/риторика, затова и реторичен/риторичен - също. А това, че не са взаимствани правилно е съвсем друго явление, което не определя книжовността. Както дифузия на български значи това, което на английски е fusion, а не diffusion. Все тая де, да не издребняваме.

Щях да пиша по темата, но реших да се поразтърся още малко по определен въпрос, че пак ще скочат всички.

watergirlblue
02-09-2012, 05:34
понякога просто седя и ви чета гледайки празно, защото ако трябваше да направя така наречения facepalm, щях да си сцепя главата!
Чачо, пиши , няма как да ти скочи никой, понеже доколкото виждам твоето мнение е зачитано във форума...

dreamwalker
02-09-2012, 06:40
Waterbluegirl, доколкото разбрах ти искаш да учиш журналистика. Според проучванията ми в Харвард няма такъв факултет, но в Колумбийския най-вероятно има. Все още не съм разгледала подробно сайта на университета http://www.columbia.edu.

DisappointedDreamer
02-09-2012, 06:46
Първо трябва да си взел бакалавърска степен, за да се специализираш в които и да е университет в САЩ.

watergirlblue
02-09-2012, 06:55
Waterbluegirl, доколкото разбрах ти искаш да учиш журналистика. Според проучванията ми в Харвард няма такъв факултет, но в Колумбийския най-вероятно има. Все още не съм разгледала подробно сайта на университета http://www.columbia.edu.

всъщност има...ще потърся линк и ще го дам ;)

anonymous708973
02-09-2012, 07:47
За рИ/Еториката съм казал по-горе и нямам какво повече да добавя.

Аз имам пък :) Отвори си правописния речник на БАН, издателство Хейзъл, 2002 г. (най-новото издание) на страница 796.
Реторика и риторика.

HolyShit
02-09-2012, 07:52
Слабо ме вълнува речника ^ Търсих и в гоогле преди да пиша и видях,че пише същото,което казва и десижън..За мен така си остава и така ще си е .

bebzgirl
02-09-2012, 07:59
Добре бе авторке, ти нищо не си пояснила.Кажи каква специалност искаш,защо искаш да учиш там.Не сме врачки.Впрочем ако отиваш там само заради ,,клюкарката'',ще ти кажа изобщо да не си правиш труда да подаваш заявление.

А вие не я нападайте толкова,помогнете и.Мисля,че и сама знае какви са и шансовете да влезе.

DisappointedDreamer
02-09-2012, 08:03
^да беше прочела темата. Много ясно е пояснила какво иска да учи.

watergirlblue
02-09-2012, 12:46
^да беше прочела темата. Много ясно е пояснила какво иска да учи.

+1
и моля ви спрете с тази клюкарка, че накрая наистина ще си го пусна...;дд

Junieee8
02-09-2012, 15:10
Стъпи на земята? Че какво не му е земното на Харвард? Там учат хора, не извънземни, при това доста българи също така. И изобщо не е толкова трудно да се влезе, колкото всички си мислят, за Бога. И защо всички след като чуят Харвард се сещат само и единствено за кифленски сериали? Както и да е, по темата... Наистина трябва да си поддържаш добрия успех, да можеш да говориш отлично английски (за което можеш и сама да се досетиш), ще ти трябва TOEFL, най-вероятно и SAT, за които можеш да започнеш да се подготвяш и отсега, освен това специално за Щатите изключително голям плюс са извънкласните дейности, тъй че колкото повече толкова по-добре - всичко от танци до "помагах на другарчето с уроците" ще ти е само от полза, имаш 2 години да натрупаш сериозен списък с такива неща, ако има и някакъв вид спорт още по-добре. Но наистина трябва да погледнеш точно какви специалности има там, защото може и журналистика изобщо да няма.

защо поне не опита,за бога?!

Sunny_girl963
02-09-2012, 17:18
Не мога да разбера защо се заяждате!? Човек не може ли да получи повече информация за нещата от които се интересува...

anonymous708973
02-09-2012, 17:27
Слабо ме вълнува речника ^ Търсих и в гоогле преди да пиша и видях,че пише същото,което казва и десижън..За мен така си остава и така ще си е .

Гугъл vs. Правописен речник.
Йес бе!

Cold_Tearsss
02-09-2012, 17:29
Йес бе!
:D :D ЕЕ, уби кефа с тези букви...

irrationalDecision
02-09-2012, 17:44

Че аз написах единствено и само , че риторичен и реторичен са дублетни форми, което не подкрепя по никакъв начин казаното от теб.

HolyShit
02-09-2012, 18:18
Да,това казвам и аз http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0 И допълвам,че не ме интересува и остава грешно за мен.

HolyShit
02-09-2012, 18:20
Йес бе!

Пантерке,айде първо да четеш преди да пишеш,а?
Гоогле пише квото и правописният речник,но АЗ казвам,че не е така,а аргумента по-горе +простото произношение на българите,сменят всяка буква,като например βιολογια се пише биология ,а да..Сменя се и ударението.Facepalm.

smiirnoff
02-09-2012, 18:30
Еййййй, чак щом той бил казал, споко. То бива заяждане, ама чак пък толкова...

granger
02-09-2012, 18:47
Реторика или риторика (формите са дублети, тоест еднакво правилни) е умението, дарбата или изкуството да се говори добре, още това е науката, която се занимава с изучаването на умението за убедително и умело говорене пред публика. Понякога като синоним се използва и красноречие.
Дъ фак , не ме грее кой , в кое училище учи или не, това СА ДУБЛЕТНИ ФОРМИ! Стига със заяждането , тук не говорим гръцки , италиански или мандарин , в България живеем, щом в правописния речник пише ,че са дублетни , значи СА!

kikki
02-09-2012, 19:25
Ммм... една дума - какво спамене! Оставете ХолиШит. Като го гледам той е най-активния участник в тая тема. Отгоре на всичкото демонстрира невероятни възможности. Той си е жив речник - дали правописен, дали гръцко-български - все го бива! Можем само да му се възхищаваме!

anonymous708973
02-10-2012, 07:57
Гоогле пише квото и правописният речник,но АЗ казвам,че не е така

Въх. Ти си Бог, бе. ТОЙ казвал. Хах.

Тя простотията ходи по хората...

watergirlblue
02-10-2012, 09:47
Ммм... една дума - какво спамене! Оставете ХолиШит. Като го гледам той е най-активния участник в тая тема. Отгоре на всичкото демонстрира невероятни възможности. Той си е жив речник - дали правописен, дали гръцко-български - все го бива! Можем само да му се възхищаваме!

поклон до замята...3 пъти!!

Govnyo
02-10-2012, 12:04
Аз съм учил в университет от аршина на Харвард.

Влизането не е проблем стига да си умен и вашите да имат пари (както за такси, така и за скъпи уроци и т.н.).

Не знам защо половината пикли тук реват, понеже не могат да си го позволят или не са достатъчно добри, за да влязат в такъв университет.

HolyShit
02-10-2012, 12:05
Въх. Ти си Бог, бе. ТОЙ казвал. Хах.

Тя простотията ходи по хората...

Да,БОГ съм..Нещо проблем ли има? А-у?

watergirlblue
02-10-2012, 12:50
Да,БОГ съм..Нещо проблем ли има? А-у?

не си вири носа толкова високо в облаците, да не те отнесе някой гълъб...мой ред е да кажа : СТЪПИ НА ЗЕМЯТА!!! ;дд

PainMonopoly
02-10-2012, 12:53
Мързи ме да чета цялата тема и може вече да са ти го казали, но за да те приемат в който и да е университет в САЩ със стипенидия (таксите там са малко височки дори и за хора от хайлайфа тук), успехът и изпитите играят сравнително малка роля. Най-важното е когато кандидатстваш да наблегнеш на това какви качества те отличават от другите като личност и трябва да ги убедиш, че точно теб търсят. За да ти бъде аргумента валиден за ултра елитен университет, трябва да покажеш някакви успехи, като първо място на олимпиада, спортни постижения, научни публикации или социална и благотворителна дейност.

Изпитите не са трудни, но кандидатстването е ужасно, трябва да си пишеш препоръки, да пишеш есета и т.н.

Преди да си го причиниш обаче си отговори на въпроса дали би било подходящо място за теб, защото дори и да си над средното по интелект и да се гордееш с това, ако си заобиколена от нърдове и айнщайновци, които да те комплексират, няма да ти е никак леко, казвам го от опит.

HolyShit
02-10-2012, 13:42
не си вири носа толкова високо в облаците, да не те отнесе някой гълъб...мой ред е да кажа : СТЪПИ НА ЗЕМЯТА!!! ;дд

Крилата ми са радиоактивни и не можеш даже да припреш до мен :D

Nakadah
02-10-2012, 15:08
Аз съм учил в университет от аршина на Харвард.

Влизането не е проблем стига да си умен и вашите да имат пари (както за такси, така и за скъпи уроци и т.н.).

Не знам защо половината пикли тук реват, понеже не могат да си го позволят или не са достатъчно добри, за да влязат в такъв университет.

Я сега кажи на нас по-простите къде работиш, какво работиш и какви пари взимаш след този велик университет

anonymous708973
02-10-2012, 20:40
Само не разбрах за чий му скочи така...

lude7ina
02-11-2012, 11:23
и така и какво като ми изтриха псотовете?! много голям ли те прави това? :Д смешен си да знаеш...ако все пак се намери някой който не си бърше гъза с копринена хартия и иска да сподели мнение е свободен да го направи без ни най-малко да се впечатляава от мнението на форумните "звезди" , които реално не са нещо повече от мишки..:)

И мен ме дразнят супер феновете. По цял ден във форума. Щом не са ти проблем парите ще те вземат.

Sunny_girl963
02-11-2012, 13:13
И аз смятам, че ще успее и ще я вземат! С желание всичко се постига! ;)

watergirlblue
02-11-2012, 13:50
И аз смятам, че ще успее и ще я вземат! С желание всичко се постига! ;)

Да само че твоят отговор има причина...;)

nymphadora
02-12-2012, 08:52
Аз само искам да вметна,че повечето от вас са изключително прости,способни да заформят селски спор от абсолютно всичко.Така и не дадохте в крайна сметка информацията,която търсеше момичето,но поне си дадохте уроци по правопис и куп житейски философии.Да живее българското!

amk933
02-12-2012, 19:08
Пиши ми на ЛС какво точно те интересува за Харвард, защото нямам нерви да изчета цялата тема с глупости...

Мога да ти помогна от личен опит с инфо за изпити, срокове, документи, есета и т.н.

Първо метни едно око тук, за да не ти казвам неща, които ги пише - http://www.admissions.college.harvard.edu/apply/index.html

ПС: 10ти клас е точно времето, в което трябва да започнеш да се готвиш, ако искаш реални шансове... ;)

Govnyo
02-13-2012, 08:05
Я сега кажи на нас по-простите къде работиш, какво работиш и какви пари взимаш след този велик университет

Работя като юрист, в адвокатска кантора. Взимам прилична сума пари, както и 90 процента от младите юристи, завършили университета, който аз съм завършил.

http://t2.ftcdn.net/jpg/00/07/53/83/400_F_7538371_OMhp4awqD0bqG70cNbCUBn6G8mrljp9y.jpg

amk933
02-13-2012, 14:20
О пф...
Изчетох глупостите...
Всички (!), които си позволиха да обърнат темата на селски мегдан (включително и възгорделите се българи в чужбина), да се считат с последно предупреждение. Няма да изреждам никове - те си знаят кои са.

Темата се заключва.
И не ми цитирайте правилника - на мен ми е пределно ясен и аз решавам, че тук има поредното избиване на комплекси във формата на флууд. Точка.

Лек ден.