View Full Version : Заекване
distance
02-01-2012, 13:25
Ако някой се е сблъсквал с такова нещо или има познати, които са се справили с него, кажете ми как се премахва???
thelover3
02-01-2012, 16:53
Не съм се сблъсквала, но все пак прочети това, може да ти е от полза
http://zonazdrave.com/content/view/584/36/
nIkEnCeTy_bE
02-01-2012, 18:42
Майка ми навремето е заеквала. Водили са я да и леят куршум, врачки и тем подобни, лекарства. Но не помага, с времето се е оправила, но не е могла да говори в началото, в продължение на 7-8години. Ако сам нямаш волята да го преодолееш, не мисля, че друг може да ти помогне. Зависи и заекването от какво е, дали наследствено или уплаха. Ако си се уплашил, трябва просто да преодолееш страха си и това е.
BrainDamage'
02-09-2012, 15:14
Един мой познат заекваше.Когато беше малък го водеха на логопед известно време и спря-сега си говори нормално.Дано съм помогнала.Успех! :)
sashunkaa
02-09-2012, 16:08
Аз заеква когато ме изпитват в училище :( дори когато си знам урока..започвам да заеквам и да казвам онова тъпо„Ъъъъ..„сещате се.Мойто лично е от притеснение,предполагам.Вс ички ми казват че трябва да го преодолея,но е трудно;(Явно наистина трябва да се преодолей..КЪСМЕТ!!
С течение на времето - за няколко години нещата отшумяват.
Иначе на места се пробва и леенето на куршум. Добра практика е. Зависи каква е причината за заекването. Според причината се определя и метода.
flawless_
02-09-2012, 16:18
А дали отшумява с времето
Времето лекувало
Но може и да влошава
Ако не си уредиш животеца да не могат да те тровят вечно няма да заекваш. В тая страна няма оправия, това е.
lisi4ety
02-09-2012, 18:05
Логопед...
Lalalalaa
02-09-2012, 18:12
Чичо ми заеква. Като малък от нещо много се е изплашил и до сега (44г. -горе долу) все още заеква и винаги ще е така , както изглежда :(
mariqanastasova
02-10-2012, 14:29
Ходи се на логопед....нищо друго няма да помогне ......
Аз заеква когато ме изпитват в училище :( дори когато си знам урока..започвам да заеквам и да казвам онова тъпо„Ъъъъ..„сещате се.Мойто лично е от притеснение,предполагам.Вс ички ми казват че трябва да го преодолея,но е трудно;(Явно наистина трябва да се преодолей..КЪСМЕТ!!
и на мен ми се случва да споделя...
А иначе наистина зависи от какво заекваш- страх,притеснение, уплаха, най-различни може да са причините, много е гадно да заекваш и го знам, просто се опитай да разговаряш повече с познати или роднини, не мисли за това, просто и аз не знам как да ти обясня, при всеки човек е много различно и всеки го преодолява по различен начин..... най-добре е на логопед да отидеш, но както си решиш, ако сметнеш за добре, че сам можеш да се оправиш, недей ходи, но тук нещата са доста относителни и затова най-добре ще си решиш сам
BsGlarusBs
02-11-2012, 17:41
Ако някой се е сблъсквал с такова нещо или има познати, които са се справили с него, кажете ми как се премахва???
Имаш ли нещо скайп...?
v1k7or_mLadenoww
02-23-2012, 13:54
Имах един приятел, който имаше наистина ОГРОМЕН проблем с заекване, та водиха го на лекар в София /той живееше в Бургас/ и му казаха да не говори месец или два, само ако е гладен или нещо наложително.. според мен това е малко прекалено, но той се оправи от това..