PDA

View Full Version : 1000 стипендии

Zorin
02-02-2012, 07:13
За пореден път фондация "Комунитас" обявиха конкурс, в който да отличат 1000 ученици от 7 до 11 клас в избрана от тях област. Повече информация на сайта: www.1000.bg
Ще кандидаствате ли тази година? С какво?
Аз лично реших да се пробвам с литература :) Участвала и преди с езикознание, ама не ме искаха, защото се издъних на интервюто. Темите за есе хич не са лоши, пък и съм 11ти клас и това е последния ми шанс, тъй че какво пък. :)

Colouring
02-02-2012, 09:51
Преди няколко години(ще излъжа,ако кажа точно кога) исках да участвам.Написах есе,подготвих всички документи и т.н,но поради едни изникнали проблеми не можах да участвам и много съжелявам за това.
Сега мисля да се пробвам,все пак нищо не губя.Доста хора вече имат опит с този проект,на мен ще ми е за пръв път,но все пак мисля,че мога да се справя.Разгледах темите,няколко вече ми направиха по-голямо впечатление от други и ми харесаха,но не съм си избрала точно по коя искам да пиша.Десети клас съм,бай дъ уей.

nIkEnCeTy_bE
02-02-2012, 10:34
Това е много хубаво. Аз бих участвала с Химия или Музика, а защо не и Театрално изкуство.

BrainlessROCKBABY
02-02-2012, 10:41
Визуални изкуства, bring it on! :D

brutaLxxbunny
02-02-2012, 13:35
Миналата година не се вдъхнових от темите, пък и се разочаровах от ниския си успех първият срок, за това така и не пратих нищо. Тази година обаче съм решена да се пробвам :) Чудя се много дали да е с История или да се пробвам за изключителна с Поп и Джаз пеене...

Biskfitka
02-02-2012, 19:44
Аз с литература-сега се чудя за тема :)

brutaLxxbunny
02-03-2012, 16:34
Тази година темите са доста плодотворни.

awerw
02-03-2012, 16:50
кво се прай на тва ? :D

HolyShit
02-03-2012, 17:25
Аз взех и 1000та стипендии след като направих някои изобретения , написах сам и издадох около 2 милярда книги и там сътворих света и Бойко Борисов.

smiirnoff
02-03-2012, 17:41
Да бе, аз искам с математика, ама есе, обвързано с математиката ми звучи ... зле. Не знам какво ще измисля, ама хайде дано този път стане нещо повече :Д

Colouring
02-03-2012, 18:10
^Е,все нещо трябва да се измисли. :Д

Хубавото е,че срокът е по-дълъг и имаме доста време.И все пак аз не се виждам скоро да седна да пиша есе. :Д

А тука просто сте се събрали от най-забавните...

smiirnoff
02-03-2012, 18:34
О, да, предния път пратих документите няколко дена преди крайния срок. Но тогава есето ми не беше нищо особено. Този път ще трябва да се постарая повече :Д

Hayashi
02-03-2012, 20:45
Все се каня да участвам, ама това есе ми бърка в здравето. Съмнява ме и тази година да се наканя.

Zorin
02-03-2012, 23:32
Мен, честно казано, интервюто ме плаши доста повече, защото последния път, когато кандидатствах, ми се падна някаква супер сърдита леля, която само се чудеше с какви въпроси да ме затапи и беше ужас и половина. :/

mariqanastasova
02-04-2012, 08:30
Аз с литература-сега се чудя за тема :)

И аз така ...

mariqanastasova
02-04-2012, 08:36
Мен, честно казано, интервюто ме плаши доста повече, защото последния път, когато кандидатствах, ми се падна някаква супер сърдита леля, която само се чудеше с какви въпроси да ме затапи и беше ужас и половина. :/

И мен единствено това ме притеснява...Какви въпроси ти задаваше?

xoxi
02-04-2012, 08:48
Да, ще може ли някой да каже г/д какви въпроси задават?
Аз в училище само се заглеждах в един плакат за тези 1000 стипендии, но така и не спрях да прочета за какво става на въпрос. Обаче сега се заемам да разгледам по-обстойно сайта.

mariqanastasova
02-04-2012, 16:10
Да, ще може ли някой да каже г/д какви въпроси задават?
Аз в училище само се заглеждах в един плакат за тези 1000 стипендии, но така и не спрях да прочета за какво става на въпрос. Обаче сега се заемам да разгледам по-обстойно сайта.

Според мен задават въпроси като :
На колко си години?
Защо избра тази тема на есето ти ?

и общо взето ще разпитват повече за това ,което си написал (според мен)

Zorin
02-05-2012, 09:10
Нищо такова нямаше при мен. Преди 2 години кандидатствах с Езикознание и една дума не ме питаха за есето (което много си харесвах, между другото). Лелята, на която явно й беше супер досадно, първо ме пита какви езици уча, после ме пита "ми направи ми един сравнителен анализ на немския и руския", при което аз съответно бях O___O и говорих там някакви неща, но тя явно усети, че ме е затапила и продължи да набива така. После пък го обърна на диалектика при което аз вече напълно се бях отказала и така.
Сега съм с литература, някаква идея там какви въпроси питат горе долу?

BrainlessROCKBABY
02-07-2012, 14:12
^ смятай..

Jaune
02-07-2012, 17:46
ще участвам, сто процента тая година
но тва есе... ще го мисля много

LoupGarrou
02-08-2012, 10:52
Нищо такова нямаше при мен. Преди 2 години кандидатствах с Езикознание и една дума не ме питаха за есето (което много си харесвах, между другото). Лелята, на която явно й беше супер досадно, първо ме пита какви езици уча, после ме пита "ми направи ми един сравнителен анализ на немския и руския", при което аз съответно бях O___O и говорих там някакви неща, но тя явно усети, че ме е затапила и продължи да набива така. После пък го обърна на диалектика при което аз вече напълно се бях отказала и така.
Сега съм с литература, някаква идея там какви въпроси питат горе долу?

"Да ... и какво още ... и ... какво следва от това ... и каква е поуката ..." (при положение, че не спрях да говоря) Тази "лелка" ли ? Мене ме караше да и' направя паралел между поезията на Ботев и Вазов. И изобщо не е фен на фентъзи жанра като цяло :D. Но пък от друга страна чух, че "химиците" (изпитващите) били много готини. Абе общо взето мъжете били много по-добре настроени.

MiLGaR0sSa
02-08-2012, 16:28
"Да ... и какво още ... и ... какво следва от това ... и каква е поуката ..." (при положение, че не спрях да говоря) Тази "лелка" ли ? Мене ме караше да и' направя паралел между поезията на Ботев и Вазов. И изобщо не е фен на фентъзи жанра като цяло :D. Но пък от друга страна чух, че "химиците" (изпитващите) били много готини. Абе общо взето мъжете били много по-добре настроени.

Много съм съгласна.. аз неведнъж споменах, че фентъзито ми е любимия жанр и доста съжалих за това, някои от въпросите и ме убиха.. :D То цялото интервю мина като разпит, на нея и беше страшно досадно и само се опитваше да ме забива. Освен това съм сигурна, че не ми беше чела есето...
В крайна сметка взех поощрителна стипендия и се чудя дали да не се пробвам пак...

Zorin
02-08-2012, 16:57
Помня ли я вече, беше преди две години, единственото, което ясно се сещам, че беше изключително неприятна и недружелюбна жена, която очевидно нямаше никакво желание да разговаря с мен.
Избрахте ли си тема вече?

smiirnoff
02-08-2012, 18:02
Аз ще съм с математика. Ако, дай Боже, стигна до интервюто, дано не ми се падне някоя смотла :Д

scrooper
02-08-2012, 18:46
На една приятелка й се е стъжнило, след като е била принудена да признае, че е напуснала СМГ за да отиде в езикова. С това въпросите на лелята свършили и стипендията за Математика остана химера.

smiirnoff
02-08-2012, 18:59
Ох, кой знае тази година тогава какви мърли ще са на интервюто ;ss

brutaLxxbunny
02-09-2012, 08:31
Не знам, ще го мисля, ако стигна до интервю... Доста неприятни личности описвате.

mariqanastasova
02-10-2012, 14:35
Много съм съгласна.. аз неведнъж споменах, че фентъзито ми е любимия жанр и доста съжалих за това, някои от въпросите и ме убиха.. :D То цялото интервю мина като разпит, на нея и беше страшно досадно и само се опитваше да ме забива. Освен това съм сигурна, че не ми беше чела есето...
В крайна сметка взех поощрителна стипендия и се чудя дали да не се пробвам пак...

стипендията на месец ли я дават или година ?

mariqanastasova
02-10-2012, 14:36
И искам да попитам кога ви казват ,че сте приети или не..??След като мине интервюто ли ?

stiffy
02-10-2012, 16:50
А вие индивидуално ли ще участвате или с учител, защото може и с учител?

sunity06
02-11-2012, 09:18
Привет,
Тази година и аз ще участвам, но проблема ми е есето и то не какво да пиша, а как. Мисълта ми е вие какво сте направили, на ръка ли, има си някакъв определен формат в сайта(който аз не намерих) или...

lude7ina
02-11-2012, 11:32
Мен интервюто ме прецака. Аз бях с география. Там те питат 2 човека, но говориш само с единия, а пък другия слуша. Пита ме за източници на ел. ток и аз пратих по дяволите със силни аргументи ветрогенераторите и соларните панели и започнах да провъзгласям атомните централи. И не им хареса.

Zorin
02-13-2012, 19:29
Привет,
Тази година и аз ще участвам, но проблема ми е есето и то не какво да пиша, а как. Мисълта ми е вие какво сте направили, на ръка ли, има си някакъв определен формат в сайта(който аз не намерих) или...

Принципно не мисля, че имат претенции (тоест няма да ти върнат есето ако е написано на ръка), но не е лошо да направиш добро впечатление и да си го напечаташ, добре форматирано, с шрифт Times New Roman 12. Все пак това е първото нещо, което хваща окото.

bloodyF
02-13-2012, 20:42
зарибихте ме, мисля да участвам, темата ще е онази, която беше цитат на Волтер и есето май ще е насочено към правото

имам въпрос към печелилите стипендия-вие ходили ли сте на някакви олимпиади?
имам приятелка, която има стипендия, ама тя е свръх човек на всички олимпиади се класира, ходи, учи, не знам си какво 8-)
че аз имах надежда-английски и така забих на шибаната олимпиада (много ми се спеше мамка му) че не ми стигнаха за малко точките даже за 2ри кръг 8-)

brutaLxxbunny
02-14-2012, 12:49
Предполагам, че олимпиадите имат някаква тежест, но най-решаващо е като че ли есето.

bebeemalko
02-17-2012, 20:42
Абе и аз тази година ще участвам, а и за конкурса на силен старт участвах, но очаквам резултатите тези дни. Аз ще участвам с езикознание, избрах си и тема за есето. Но имам един философски въпрос... Как трябва да е формуляра ми- собственоръчно написан или сканиран и разпечатан, понеже четох че трябва да е на хартия?

Zorin
03-01-2012, 12:22
bebeemalko, аз го изпращах написан на ръка, нямаше проблем. И един съвет: много, ама много добре прочети какво пише в сайта за специалността "Езикознание". Аз не го направих и много сгреших.
Имам един малко тъп въпрос. :) Както са формулирани темите, можем ли тези изречения с многоточията да ги довършваме по усмотрение? Например "Липсващото звено е ...", заглавието на есето ми да е формулирано като "Липсващото звено е едикаквоси". Или трябва да са си с многоточията?

starr21
03-02-2012, 12:06
Ами възнамерявам да учствам и аз :) Само да попитам тези формуляри ние си ги принтираме и пращаме или ?

SurrealDisease
03-14-2012, 18:02
ако кандидатствам с литература, но нямам участия в състезания по предмета, дали това ми "сваля" точките? :(

Barbie47
03-17-2012, 17:51
Аз също ще участвам, но малко ме притеснява интервюто, ако стигна до него де. Познавам момиче, на което са му задали въпроса " Каква е символиката на името Лазар?" .....