Влез

View Full Version : Грижа за лицето

dazyfrog
02-05-2012, 14:58
Привет, аз съм момче на 19 години и искам да си оправя лицето, но без да ходя по козметици.
1) Имам под очите и по носа някакви като дупчици, май им се казва комедони, а по носа имам и черни точици.
2) Освен това кожата ми е отпусната и на места изглежда дебела което не знам що е така понеже съм 1,90 висок и тежа 60 кила.
3) А да и продължават да ми се появяват пуберските пъпки докато се мажа с лекарство се изчистват(остават само дребни и малко) и след това веднага пак се появяват.

Можете ли да ми дадете съвети по отделните точки как да ги оправя нещата искам да имам хубава кожа, а не надупчена, но нямам пари за козметик

Rebirthing
02-05-2012, 15:35
Комедони и черни точки са едно и също нещо. Под очите може би имаш разширени пори ?!
По втория въпрос, не знам как да ти помогна освен да ти кажа да тренираш !
По третият - мини на здравословно хранене, ако това не подейства се ориентирай към козметика против акне.

mynichkaTanq
02-05-2012, 15:38
комедони= черни точки
1) какви са точно тези дупчици обясни по подробно
2) минавай си лицето сутрин примерно като се миеш със студена вода, защото се стяга кожата така (или пък с ледчета се минавай)
3) мисля, че е нормално това за пуберските пъпки

Една приятелка се мажи лицето с Акне Аут и е много доволна, но не знам твоята кожа как ще реагира на такива мазила

dazyfrog
02-08-2012, 08:52
комедони= черни точки
1) какви са точно тези дупчици обясни по подробно
2) минавай си лицето сутрин примерно като се миеш със студена вода, защото се стяга кожата така (или пък с ледчета се минавай)
3) мисля, че е нормално това за пуберските пъпки

Една приятелка се мажи лицето с Акне Аут и е много доволна, но не знам твоята кожа как ще реагира на такива мазила

Благодаря за отговорите, а за комедоните какво да правя?
1. Приличат на дупчици, малки, но се забелязват, особено много при усмивки когато кожата под очите се опъва, през относително еднакво разстояние една от друга са и на гъсто(през 1-2мм)
2. мия го със сапун и топла първо, после със студена вода но кожата седи отпусната и дебела, а май само по лицето имам много месо/сланини иначе съм скелет
3. да но как да ги оправя изглеждат ужасно като им се появят белите връхчета а ако ги изчопля ме е страх да не станат на дупки като тия под очите

mynichkaTanq
02-08-2012, 11:46
1) да не е от времето или постоянно са така?
2) и аз дебели бузинки, обаче като го измия със студена вода и ми се стяга после нанасям крем NIVEA http://www.manager.bg/sites/default/files/news_photos/4352194_f496.jpg
3) http://www.medicine.bg/bolesti/akne ето този сайт прочети

FuCKkK13
02-08-2012, 12:30
знам,че си момче,но все пак.. прави си маска с хума ! тя стяга.. вече ти казаха за студената вода.. мий си лицето с тоник.. също така си вземи нещо измиващо с твърди частици - то ще ти помогне за черните точки.. ако си закъсал с парите можеш да си натриваш лицето със сода всяка сутрин,но недей много грубо,за да не разраниш пъпките.. и това хем помага за пъпките хем за черните точки.. др. което стяга - кисело мляко на лицето,стоиш докато изсъхне после търкаш,за да изпада млякото и измиваш остатъците с вода.. др... масаж на лицето с някакво масло ? от гроздови семки примерно.. храни се здравословно.. можеш да си купиш бирена мая.. хем са витамини хем помага за акнето и като цяло за кожата (не е скъпа.. 4-6лв. зависи от къде я взимаш - 60 таблетки - аз пия 3пъти на ден по 1 и така ми стига за 20 дни) .. за пъпките.. или някакво кремче специално за пъпки,или крем Здраве - чувала съм че и паста за зъби можеш да слагаш на пъпките... може и със спирт да ги минаваш понякога и така.. дано съм ти помогнала :)