PDA

View Full Version : Съсипвам се от ревността си

betty-dimitrova
02-06-2012, 16:03
Имам приятел от година и почти месец и със всеки изминал ден ревнувам все повече и повече.. Просто се изморявам от ревност.. И най-лошото е че той не ми дава поводи, а тези които му пишат, свалят 'натискат' така да се каже.. Имам му доверие, но на тях нямам.. Всеки ден му пишат поне по 3 момичета, като се засичаме по улиците с някоя и тя почва да му се сваля дори пред мене.. Даже наскоро имаше ситуация едно момиче да му вика '' Гадже номер 2 , гадже номер 2 '' докато аз бях с него и тя беше с нейния приятел... Наскоро друго момиче му се натякваше така да кажа по скайп, защото мислела, че сме скъсали.. Просто видят ли възможност веднага нападат и аз изгарям, почвам да треперя и т.н... Говорили сме много по тази тема както спокойно и нормално така и сме се карали просто заради напрежението... И да осъзнавам, че не съм права просто не издържам да си мисля коя какви му ги дрънка и върши.. Не мога да се контролирам вече знам,че не трябва толко да ревнувам, осъзнавам го, но просто отвътре вря и кипя...Натяквам си постоянно като изревнувам да не го покажа, но самото изражение ми го показва...
Ако сте били в същата или подобна ситуация, и ако се е справил някак с ревността нека моля ви дайте ми съвет как да се контролирам...

SisiStrange
02-06-2012, 16:08
Мисля, че за да му скачат чак така преспокойно и толкова очеизвадно, сигурно не ги отблъсква достатъчно явно. Иначе не си представям чак такова навиране.
Ти говорила ли си с него?

anonymous708973
02-06-2012, 16:12
Той какво казва по въпроса? Щото ако не ги отблъсква, нормално е да се нервиш.

Следващият път, когато тая си отвори устата и приятеля ти "гадже номер 2", я попитай дали има номер 3 и 4 и има ли нещо против да си хареса друг номер 2. Ако го кажеш с правилния тон и гледайки заплашително-подигравателно, ще се свие и няма да обели дума.

betty-dimitrova
02-06-2012, 16:17
Ами той хем говори с тях нормално, хем им показва, че не е заинтересован... И да и аз се чудя защо толкова се кося от тези момичета, той ми е доказал всичко нужно, но просто те ме изкарват извън релси... И да говорили сме много на тази тема всеки път едно и също.. Казва ми, че няма от какво да се притеснявам, че те му се натискат и може и да го харесват, но е без значение за него... Проблема е в мен, имам ниско самочувствие и ме е страх, но въпреки това вярвам в него.. Охх... чувствам се като филмарка.. всичко това не е чак толкова, а мен просто ме разтреперва...

SisiStrange
02-06-2012, 16:21
Явно просто движи в прекалено кифленска компания. Забелязала съм, че често точно кифлите се държат с всеки свой приятел като с лично тяхно притежание, все едно имат пълни права над него. Дори се съмнявам, че наистина го искат чак толкова.
Относно ниското самочувствие, то си е проблем. Опитай се да се харесваш.

betty-dimitrova
02-06-2012, 16:25
Той какво казва по въпроса? Щото ако не ги отблъсква, нормално е да се нервиш.

Следващият път, когато тая си отвори устата и приятеля ти "гадже номер 2", я попитай дали има номер 3 и 4 и има ли нещо против да си хареса друг номер 2. Ако го кажеш с правилния тон и гледайки заплашително-подигравателно, ще се свие и няма да обели дума.

Той поговори с нея и и обясни, че е постъпила доооста глупаво... Предлагал ми е да спре да общува със всичките, но аз не искам това, не искам да съм такава кучка все пак.. Искам само те да си знаят мястото и да знаят, че сме заедно, а не да се натискат толко усърдно. Проблем в него няма има само в мен, че съм толко ревнива и в онези, които му се натискат...

И за самочувствието... един ден се харесвам, друг едва ли не се съжалявам...

Sh@d0w
02-06-2012, 16:30
Самочувствието е много важно. Лесен начин да го повдишгнеш - той е избрал да бъде с теб, не с някоя друга, от тези които ревнуваш, така че горе главата.

Ревността в малки количества е полезна, но в големи - би могла да разруши една връзка. Така че гледай да я овладееш.

SisiStrange
02-06-2012, 16:31
Според мен няма какво да направиш освен да опиташ да си по-спокойна. Ако говориш с тях най-вероятно ще стане по-зле, защото ще усетят, че се притесняваш и ще си помислят, че имат шанс.

betty-dimitrova
02-06-2012, 16:35
Sh@d0w това го осъзнавам, знам, че е с мен, но те ме подлудяват просто постоянно има някоя, която да го занимава така да се каже... Иии.. да знам, че трябва да се овладея, точно за това е темата да ми дадете съвети как да стане, защото не съм от най-спокойните хора...

magicm
02-06-2012, 18:22
Бъди по-самостоятелна, не бъди зависима от тази връзка...Как може да си хабиш нервите за такива дребни неща, доста хора имат далеч по-големи проблеми(истински проблеми, а не измислени), а не страдат толкова и са силни...
И помни:
Колкото повече се страхуваш от нещо, толкова по-голяма е вероятността това да се случи на теб.
Гледай с тази ревност да не го потикнеш сама да ти изневери, защото забраненото е най-сладко. Думите на един мъдрец:
Съчетани сте родени и съчетани ще бъдете навеки.
Съчетани ще бъдете и когато белите крила на смъртта разпилеят дните ви.
Да, съчетани ще бъдете дори в безмълвната Божия памет.
Ала прегръдката ви нека охлабее - да можете да дишате.
И нека ветрите небесни волно духат между двама ви.
Бъдете влюбени, но не с любов окови - а развълнувано море помежду двата бряга на душите ви.
Пълнете си един друг бокала, ала не пийте от един бокал;
давайте един на друг от хляба си, но всеки да си знае своя къшей.
Пейте, танцувайте и се радвайте, ала бъдете всеки себе си самият, тъй както струните на лютнята са поотделно, макар да трептят в единен напев.
Бъдете предани, но не отдавайте сърцата си един на друг, защото само ръката на Живота може да ги съхрани.
Живейте в близост, ала не и в преголяма близост, защото и колоните на храма се издигат поотделно и нито кипарис вирее в сянката на дъб, ни дъб пониква в сянка на кипарис.

anonymous708973
02-06-2012, 18:27
Гледай сега.
Ласкай се от мисълта, че някоя друга е вдигнала мерника на приятеля ти. Ако никоя освен теб не го харесваше, щеше да е странно, меко казано, не мислиш ли? :)

betty-dimitrova
02-07-2012, 09:40
Вижте благодаря ви, за съветите, но аз го знам, че трябва да бъда по-спокойна... Проблема ми е че по принцип съм нервен човек... Старая се да не показвам когато съм ядосана, нервна дори и бясна, но понякога цялото напрежение в мен става прекалено и искам, не искам само си излиза... Наистина в повечето случаи прикривам и не показвам когато съм нервна, но самото изражение ми го показва. Знам, че не съм права и по-горе съм го казала, знам го, но не знам как да се контролирам повече,дори когато отвътре кипя...
Много ви благодаря на всички, но единственото, което ми трябва като съвет е как да се контролирам повече.

anonymous708973
02-07-2012, 14:26
Излизаш от стаята, даваш си 5 секунди да се успокоиш и си повтаряш наум "Я се стегни".

SisiStrange
02-07-2012, 14:45
Ами... моя съвет може и да не свърши работа. Гледай просто откъм забавната страна на нещата. Без да ги приемаш за нещо сериозно. Ей така, все едно си в някоя комедия тип "Двама мъже и половина" или "Женени с деца". Интерпретирай си нещата така, че да се смееш, а не да се ядосваш. Така хем печелиш ОГРОМНИ точки пред него, хем си живееш спокойно.

betty-dimitrova
02-07-2012, 14:58
Да това се получава до една степен, доста често се шегуваме с тия ситуации, но в крайна сметка на мен пак ми става кофти или нервно..

betty-dimitrova
02-08-2012, 18:12
Момичето дето мислело, че сме скъсали вчера му е казала '' ще ти обеля банана целияя'' хахаххаха :D:D