Влез

View Full Version : Вярвате ли в... ?

Burn94
02-13-2012, 18:23
Неее хора спокойно! Преди да ме напсувате нека ви кажа, че това няма да е поредната тема за истинската любов , влюбването от пръв поглед, любов от разстояние и т.н.

Въпросът е вярвате ли в простотии от типа:
- Коя зодия е подходящия партньор за теб?
- Провери дали се привличате според имената ви ...
- Днес на 21.12.2012 не трябва да вдигаш телефона на любимия защото ще се разделите! - О не ако се разделя с него света ще свърши ;( ;( ;( (O FUCk! Ама той наистина ще свърши ...)

И всякакви други подобни простотии... Питам просто от интерес. Аз да кажем не вярвам на нито една от простотиите които съм съм прочел поради простата причина, че имам малко акъл в главата и не мога да приема факта че някой ще ми диктува според това кога съм роден в кой , кога и как ще се влюбя ...

Друга подобна простотия за която се сетих е как една бивша ми прави някакъв супер странен тест ... На какъв алкохол съм я бил оприличавал. Стана и тъпо като направих теста защото той гласеше , че ако ви оприличи на обикновено уиски значи вие сте просто поредната и т.н... , но за съжаление и до ден днешен тя не знае колко обичам хубавото уиски :D

Таа какво е вашето мнение ?

sunman
02-13-2012, 18:31
WHAT KIND OF SORCERY IS THIS!!!

w0sh
02-13-2012, 18:31
ВЯРВАМ.

Безпрекословно вярвам, в чакри, астрални близнаци, бяла и черна и кафява магия, нозология, нумерология, кабала и тамплиерите.

nIkEnCeTy_bE
02-13-2012, 18:34
В точно такива работи не вярвам. Но вярвам донякъде в нумерология, и такива работи за края на света. Е ония ден ако гледахте Станция нова, ясновидката Николета беше на гости, е повярвах и да ви кажа. :D

LeprikonA
02-13-2012, 18:39
даже имам клуб на "вярващите".

broken-barbiee
02-13-2012, 18:47
Никога не съм и няма да повярвам на тези простотии. Преди да си пробия пъпа ми казаха, че това е седмата чакра на човек и пак беше свързано с любов и т.н., с една дума, че ще имам нещастна любов и някакви такива. Е, аз не им повярвах и до ден днешен не вярвам на това. Според мен както си го направиш така. Нито името ти определя половинката ти, нито зодията ти. Единственото, което определя с кой да си е външната и вътрешната красота, както и отношението към ситуацията. ;)

flawless_
02-13-2012, 18:56
Не, това са абсолютни глупости. Хубаво е да вярваш нещо, но всеки рационален човек знае че това са измишльотини, и нямат никакво значение. Това за 21-ви декември също е пропаганда и лъжа.

Sintya
02-13-2012, 19:37
Обичам да ги чета, но не вярвам особено. Всичко си е до човек.

dimitar_ak
02-14-2012, 05:40
Не вярвам особено, но за зодията може и да се позамисля. Не че съм търсил точно това, но за 2-ри път си харесах телец. Най-дългата ми връзка до сега също беше с телец, а и аз самия съм тази зодия. Може да е просто съвпадение, но когато видях сегашната ми половинка почти веднага бях сигурен, че искам да съм с нея.

BaffaLsc
02-14-2012, 08:12
Обичам да ги чета, но не вярвам особено. Всичко си е до човек.

т р и с т а и о с е м б у к в и

dream1707
02-14-2012, 09:06
От части вярвам в зодиите .. ама съвсееем мъничко и не ми влияят на избора въобще.

DisappointedDreamer
02-14-2012, 09:13
Не вярвам особено, но за зодията може и да се позамисля. Не че съм търсил точно това, но за 2-ри път си харесах телец. Най-дългата ми връзка до сега също беше с телец, а и аз самия съм тази зодия. Може да е просто съвпадение, но когато видях сегашната ми половинка почти веднага бях сигурен, че искам да съм с нея.

Ох, и аз така. И аз съм телец и моя е телец. 8-)

Иначе, отчасти вярвам. Не вярвам, че еди коя си зодия е най-подходяща за еди коя си. Но пък има неща, написани за зодиите, които наистина са верни.

marilyn
02-14-2012, 10:37
Ами като цяло не вярвам, защото и в днешно време всеки си пише квото иска, ако ще и да е пълната фантасмагория. Но иначе за зодиите има доста верни работи, примерно аз съм си земно (козирог) и се разбирам основно с другите 2 земни знака-телец и дева.

paradosou
02-14-2012, 10:45
От части вярвам в зодиите .. ама съвсееем мъничко и не ми влияят на избора въобще.

Същото. :)

kikki
02-14-2012, 10:57
Пфф... Не! Интересно ми е да чета за разни такиванеща, мога да го правя с часове, но да вярвам. Това са пълни глупости!

raror
02-14-2012, 21:43
Не мисля, че това са ... ъъъъ.. АБЕ ЧИСТИ ГЛУПОСТИ СА ТВА БЕ.. защо ли-аз какво ме свързва с някой еди-какво си от зодии, календари ала-бала .. ако някой може да го каже-аз защо не мога по дяволите? Живота го изграждаш само ти! Няма някой да ти казва какво ще стане, с кой си свързан.. така беше достатъчно .. надявам се, че меразбра ^^

Glamour92
02-14-2012, 22:09
Всички тия истории с врачки,баячки,оракули и недоказуеми окултни теории са създадени,за да имат хората допълнителна тема за разговор... Аз поне май вярвам повече в Сънчо

JustTeo0o
02-14-2012, 22:28
ХАХАХА, НЕ естествено :D

iLovePussyJuice
02-15-2012, 02:17
Не, аз съм си обикновен човек съм си...

Но съм си патил от 'вярване в зодии' хахаха ииии не ги обичам особено зодиите :>>

anonymous708973
02-15-2012, 03:37
Вярвам донякъде в зодиите, но става дума за частта, в която се описват характери, не в хороскопи.
Съвпадението на имената е пълна глупост, защото се получават различни неща, когато използвам пълното и краткото си име.
А точно пък на тая дата ще му се обадя, за да съм сигурна, че ако нещо стане, съм му казала всичко, което искам. :)

Като цяло не вярвам много в тестовете за привличането/отношенията между два характера, но пък са забавни за правене. За разлика от тях, тестовете, които правиш за себе си, разкриват интересни черти от характера.

Chacho
02-15-2012, 05:17
Вярвам само ако казват това, което искам да чуя.

bloodyF
02-15-2012, 18:34
Вярвам само ако казват това, което искам да чуя.

и аз така 8-)
за себе си иначе вярвам, но за други /разни дали си съвпадате/ -не

flawless_
02-15-2012, 19:11
Вярвам донякъде в зодиите, но става дума за частта, в която се описват характери, не в хороскопи.

Между другото, аз по принцип не вярвам, но един мой бивш, който е зодия Близнаци, така хубаво беше описан, с подробности в един сайт, всичко точно - направо се хванах за главата! Може да има нещо със зодиите, но това с имената е безумно, аз можех да се казвам и Пенка, и Афродита, мога и да си сменя името, но какво общо има това с живота и това с кого ще си пасна?

jghgh
02-15-2012, 19:20
Вярвам в хороскопи (характеристики и ежедневни; напоследък се шокирам колко точно излизат), нумерология, езотерики от рода на Таро и т.н.; Не виждам нищо лошо в това. Не разбирам хората, които неистово се опитват да ме убеждават да не вярвам. Не разбирам защо някой все се опитва да каже на другия в какво трябва или не трябва да вярва. Или още нещо - да се опитваш да търсиш логика, факти и доказателства, за да вярваш в нещо. Е, ако искаш нещо от такова естество (като зодиите, числата, енергиите) да бъде обяснено логично и сдъвкано - тогава не е вяра. А иначе отделно аз намирам доста потвърждения за моята вяра, но както и да е.

Не намирам и за смислено аз да убеждавам някого, че тези неща НЕ са "простотии". За мен просто са верни, опитът ми (емпиричен) показва, че са много точни и това е.

Чак в науката за имената, или пък шарлатански калкулатори в нета не вярвам, но древни езотерични науки и движения - твърдо за :)

NambyPamby
02-15-2012, 19:38
Правя си малоумни тестове, подлагам и другите на такива от време на време, за да става сеир("дай на народа хляб и зрелища"), хороскопа също си чета(нищо, че ако съм на градус, мога да си го напиша и сама) - дневен, седмичен, месечен, годишен, упорито и последователно, нищо, че никога не ме огрява да съвпадне, на кафе и карти също се правя, че мога да гледам, кога' ми дойде музата; когато някой ме дразни, пък не ми се изпада в грубост, се оправдавам, че го избягвам, 'щото ми трови аурата нищо, че бъкел не разбирам от чакри и аури.
Всеки си има моменти на лудост и си ги запълва, както иска и както може. Както на теб ти се струва непонятно да попълваш идиотски тестове, така и аз не намирам смисъл във футбола като игра, примерно. Всеки се забавлява по различен начин, важното е да не се натрапваш. На мен ми е интересна астрологията като цяло, но не дрънкам на всеки срещнат как влияе Луната в Телец или какво означава Марс да преминава през Козирог. Търся си, намирам си други откачени и с тях си бърборя на такива теми, 'щото знам, че ще ме изтърпят и ще ми споделят ентусиазма.

Chacho
02-15-2012, 19:39
Описанията в хороскопите пасват, защото човек е прекалено дефектен, за да може да преценява нещата обективно.

Вярата ни служи да си обясняваме светът около нас тогава, когато не можем да си го обясним логично. Всеки е свободен да избере да вярва в нещо, но някои неща просто не са така и според мен е по-добре да направиш съзнателен избор, в какво да вярваш.

jghgh
02-16-2012, 12:18
^lol
защо пък човек да е дефектен, или да не може да е обективен за собствената си личност, и за личността на останалите?
човек може да има много недостатъци, но това дали можеш да си обективен е качество което или имаш, или нямаш. малко не ми върви това "човек", като събирателно за всички хора :д

Chacho
02-16-2012, 12:48
Просто така функционираме. Ако не си наясно по какъв начин най-често се подвеждаш, размишленията ти може само да влошат нещата. А ако си наясно, пак не е гаранция. За да не излезе, че говоря наизуст, ето:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_bias

Надявам се английският не е проблем. Психологията на вземане на решения е много динамичен клон, които все още се развива стремглаво и е задължителен в университетските програми по психология.

Ако още не е очевидна връзката между субективизмът и гореобсъжданите теми, ето още малко материал, който би трябвало да хвърли светлина:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_reading

Подхождайте със здравословна доза скептичност.

Burn94
02-16-2012, 17:44
Правя си малоумни тестове, подлагам и другите на такива от време на време, за да става сеир("дай на народа хляб и зрелища"), хороскопа също си чета(нищо, че ако съм на градус, мога да си го напиша и сама) - дневен, седмичен, месечен, годишен, упорито и последователно, нищо, че никога не ме огрява да съвпадне, на кафе и карти също се правя, че мога да гледам, кога' ми дойде музата; когато някой ме дразни, пък не ми се изпада в грубост, се оправдавам, че го избягвам, 'щото ми трови аурата нищо, че бъкел не разбирам от чакри и аури.
Всеки си има моменти на лудост и си ги запълва, както иска и както може. Както на теб ти се струва непонятно да попълваш идиотски тестове, така и аз не намирам смисъл във футбола като игра, примерно. Всеки се забавлява по различен начин, важното е да не се натрапваш. На мен ми е интересна астрологията като цяло, но не дрънкам на всеки срещнат как влияе Луната в Телец или какво означава Марс да преминава през Козирог. Търся си, намирам си други откачени и с тях си бърборя на такива теми, 'щото знам, че ще ме изтърпят и ще ми споделят ентусиазма.

Чакай чакай никъде не съм казал че ми е неприятно и т.н. В смисъл да не излезе накрая нещо грешно, аз също чета от време на време хороскопи, правя тъпи тестчета ,но въпроса е в това че не вярвам че от тях зависи живота ми. Няма лошо да правиш нещо такова за забавление обаче да вярваш че от това зависи всичко ...

BrokenInnocence
02-17-2012, 15:43
Вярвам в хороскопи (характеристики и ежедневни; напоследък се шокирам колко точно излизат), нумерология, езотерики от рода на Таро и т.н.; Не виждам нищо лошо в това. Не разбирам хората, които неистово се опитват да ме убеждават да не вярвам. Не разбирам защо някой все се опитва да каже на другия в какво трябва или не трябва да вярва. Или още нещо - да се опитваш да търсиш логика, факти и доказателства, за да вярваш в нещо. Е, ако искаш нещо от такова естество (като зодиите, числата, енергиите) да бъде обяснено логично и сдъвкано - тогава не е вяра. А иначе отделно аз намирам доста потвърждения за моята вяра, но както и да е.

Не намирам и за смислено аз да убеждавам някого, че тези неща НЕ са "простотии". За мен просто са верни, опитът ми (емпиричен) показва, че са много точни и това е.

Чак в науката за имената, или пък шарлатански калкулатори в нета не вярвам, но древни езотерични науки и движения - твърдо за :)

Абсолютно същото.