View Full Version : Вярвате ли в... ?
Неее хора спокойно! Преди да ме напсувате нека ви кажа, че това няма да е поредната тема за истинската любов , влюбването от пръв поглед, любов от разстояние и т.н.
Въпросът е вярвате ли в простотии от типа:
- Коя зодия е подходящия партньор за теб?
- Провери дали се привличате според имената ви ...
- Днес на 21.12.2012 не трябва да вдигаш телефона на любимия защото ще се разделите! - О не ако се разделя с него света ще свърши ;( ;( ;( (O FUCk! Ама той наистина ще свърши ...)
И всякакви други подобни простотии... Питам просто от интерес. Аз да кажем не вярвам на нито една от простотиите които съм съм прочел поради простата причина, че имам малко акъл в главата и не мога да приема факта че някой ще ми диктува според това кога съм роден в кой , кога и как ще се влюбя ...
Друга подобна простотия за която се сетих е как една бивша ми прави някакъв супер странен тест ... На какъв алкохол съм я бил оприличавал. Стана и тъпо като направих теста защото той гласеше , че ако ви оприличи на обикновено уиски значи вие сте просто поредната и т.н... , но за съжаление и до ден днешен тя не знае колко обичам хубавото уиски :D
Таа какво е вашето мнение ?
WHAT KIND OF SORCERY IS THIS!!!
ВЯРВАМ.
Безпрекословно вярвам, в чакри, астрални близнаци, бяла и черна и кафява магия, нозология, нумерология, кабала и тамплиерите.
nIkEnCeTy_bE
02-13-2012, 18:34
В точно такива работи не вярвам. Но вярвам донякъде в нумерология, и такива работи за края на света. Е ония ден ако гледахте Станция нова, ясновидката Николета беше на гости, е повярвах и да ви кажа. :D
LeprikonA
02-13-2012, 18:39
даже имам клуб на "вярващите".
broken-barbiee
02-13-2012, 18:47
Никога не съм и няма да повярвам на тези простотии. Преди да си пробия пъпа ми казаха, че това е седмата чакра на човек и пак беше свързано с любов и т.н., с една дума, че ще имам нещастна любов и някакви такива. Е, аз не им повярвах и до ден днешен не вярвам на това. Според мен както си го направиш така. Нито името ти определя половинката ти, нито зодията ти. Единственото, което определя с кой да си е външната и вътрешната красота, както и отношението към ситуацията. ;)
flawless_
02-13-2012, 18:56
Не, това са абсолютни глупости. Хубаво е да вярваш нещо, но всеки рационален човек знае че това са измишльотини, и нямат никакво значение. Това за 21-ви декември също е пропаганда и лъжа.
Обичам да ги чета, но не вярвам особено. Всичко си е до човек.
dimitar_ak
02-14-2012, 05:40
Не вярвам особено, но за зодията може и да се позамисля. Не че съм търсил точно това, но за 2-ри път си харесах телец. Най-дългата ми връзка до сега също беше с телец, а и аз самия съм тази зодия. Може да е просто съвпадение, но когато видях сегашната ми половинка почти веднага бях сигурен, че искам да съм с нея.
BaffaLsc
02-14-2012, 08:12
Обичам да ги чета, но не вярвам особено. Всичко си е до човек.
т р и с т а и о с е м б у к в и
dream1707
02-14-2012, 09:06
От части вярвам в зодиите .. ама съвсееем мъничко и не ми влияят на избора въобще.
DisappointedDreamer
02-14-2012, 09:13
Не вярвам особено, но за зодията може и да се позамисля. Не че съм търсил точно това, но за 2-ри път си харесах телец. Най-дългата ми връзка до сега също беше с телец, а и аз самия съм тази зодия. Може да е просто съвпадение, но когато видях сегашната ми половинка почти веднага бях сигурен, че искам да съм с нея.
Ох, и аз така. И аз съм телец и моя е телец. 8-)
Иначе, отчасти вярвам. Не вярвам, че еди коя си зодия е най-подходяща за еди коя си. Но пък има неща, написани за зодиите, които наистина са верни.
Ами като цяло не вярвам, защото и в днешно време всеки си пише квото иска, ако ще и да е пълната фантасмагория. Но иначе за зодиите има доста верни работи, примерно аз съм си земно (козирог) и се разбирам основно с другите 2 земни знака-телец и дева.
paradosou
02-14-2012, 10:45
От части вярвам в зодиите .. ама съвсееем мъничко и не ми влияят на избора въобще.
Същото. :)
Пфф... Не! Интересно ми е да чета за разни такиванеща, мога да го правя с часове, но да вярвам. Това са пълни глупости!
Не мисля, че това са ... ъъъъ.. АБЕ ЧИСТИ ГЛУПОСТИ СА ТВА БЕ.. защо ли-аз какво ме свързва с някой еди-какво си от зодии, календари ала-бала .. ако някой може да го каже-аз защо не мога по дяволите? Живота го изграждаш само ти! Няма някой да ти казва какво ще стане, с кой си свързан.. така беше достатъчно .. надявам се, че меразбра ^^
Glamour92
02-14-2012, 22:09
Всички тия истории с врачки,баячки,оракули и недоказуеми окултни теории са създадени,за да имат хората допълнителна тема за разговор... Аз поне май вярвам повече в Сънчо
JustTeo0o
02-14-2012, 22:28
ХАХАХА, НЕ естествено :D
iLovePussyJuice
02-15-2012, 02:17
Не, аз съм си обикновен човек съм си...
Но съм си патил от 'вярване в зодии' хахаха ииии не ги обичам особено зодиите :>>
anonymous708973
02-15-2012, 03:37
Вярвам донякъде в зодиите, но става дума за частта, в която се описват характери, не в хороскопи.
Съвпадението на имената е пълна глупост, защото се получават различни неща, когато използвам пълното и краткото си име.
А точно пък на тая дата ще му се обадя, за да съм сигурна, че ако нещо стане, съм му казала всичко, което искам. :)
Като цяло не вярвам много в тестовете за привличането/отношенията между два характера, но пък са забавни за правене. За разлика от тях, тестовете, които правиш за себе си, разкриват интересни черти от характера.
Вярвам само ако казват това, което искам да чуя.
Вярвам само ако казват това, което искам да чуя.
и аз така 8-)
за себе си иначе вярвам, но за други /разни дали си съвпадате/ -не
flawless_
02-15-2012, 19:11
Вярвам донякъде в зодиите, но става дума за частта, в която се описват характери, не в хороскопи.
Между другото, аз по принцип не вярвам, но един мой бивш, който е зодия Близнаци, така хубаво беше описан, с подробности в един сайт, всичко точно - направо се хванах за главата! Може да има нещо със зодиите, но това с имената е безумно, аз можех да се казвам и Пенка, и Афродита, мога и да си сменя името, но какво общо има това с живота и това с кого ще си пасна?
Вярвам в хороскопи (характеристики и ежедневни; напоследък се шокирам колко точно излизат), нумерология, езотерики от рода на Таро и т.н.; Не виждам нищо лошо в това. Не разбирам хората, които неистово се опитват да ме убеждават да не вярвам. Не разбирам защо някой все се опитва да каже на другия в какво трябва или не трябва да вярва. Или още нещо - да се опитваш да търсиш логика, факти и доказателства, за да вярваш в нещо. Е, ако искаш нещо от такова естество (като зодиите, числата, енергиите) да бъде обяснено логично и сдъвкано - тогава не е вяра. А иначе отделно аз намирам доста потвърждения за моята вяра, но както и да е.
Не намирам и за смислено аз да убеждавам някого, че тези неща НЕ са "простотии". За мен просто са верни, опитът ми (емпиричен) показва, че са много точни и това е.
Чак в науката за имената, или пък шарлатански калкулатори в нета не вярвам, но древни езотерични науки и движения - твърдо за :)
NambyPamby
02-15-2012, 19:38
Правя си малоумни тестове, подлагам и другите на такива от време на време, за да става сеир("дай на народа хляб и зрелища"), хороскопа също си чета(нищо, че ако съм на градус, мога да си го напиша и сама) - дневен, седмичен, месечен, годишен, упорито и последователно, нищо, че никога не ме огрява да съвпадне, на кафе и карти също се правя, че мога да гледам, кога' ми дойде музата; когато някой ме дразни, пък не ми се изпада в грубост, се оправдавам, че го избягвам, 'щото ми трови аурата нищо, че бъкел не разбирам от чакри и аури.
Всеки си има моменти на лудост и си ги запълва, както иска и както може. Както на теб ти се струва непонятно да попълваш идиотски тестове, така и аз не намирам смисъл във футбола като игра, примерно. Всеки се забавлява по различен начин, важното е да не се натрапваш. На мен ми е интересна астрологията като цяло, но не дрънкам на всеки срещнат как влияе Луната в Телец или какво означава Марс да преминава през Козирог. Търся си, намирам си други откачени и с тях си бърборя на такива теми, 'щото знам, че ще ме изтърпят и ще ми споделят ентусиазма.
Описанията в хороскопите пасват, защото човек е прекалено дефектен, за да може да преценява нещата обективно.
Вярата ни служи да си обясняваме светът около нас тогава, когато не можем да си го обясним логично. Всеки е свободен да избере да вярва в нещо, но някои неща просто не са така и според мен е по-добре да направиш съзнателен избор, в какво да вярваш.
^lol
защо пък човек да е дефектен, или да не може да е обективен за собствената си личност, и за личността на останалите?
човек може да има много недостатъци, но това дали можеш да си обективен е качество което или имаш, или нямаш. малко не ми върви това "човек", като събирателно за всички хора :д
Просто така функционираме. Ако не си наясно по какъв начин най-често се подвеждаш, размишленията ти може само да влошат нещата. А ако си наясно, пак не е гаранция. За да не излезе, че говоря наизуст, ето:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_bias
Надявам се английският не е проблем. Психологията на вземане на решения е много динамичен клон, които все още се развива стремглаво и е задължителен в университетските програми по психология.
Ако още не е очевидна връзката между субективизмът и гореобсъжданите теми, ето още малко материал, който би трябвало да хвърли светлина:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_reading
Подхождайте със здравословна доза скептичност.
Правя си малоумни тестове, подлагам и другите на такива от време на време, за да става сеир("дай на народа хляб и зрелища"), хороскопа също си чета(нищо, че ако съм на градус, мога да си го напиша и сама) - дневен, седмичен, месечен, годишен, упорито и последователно, нищо, че никога не ме огрява да съвпадне, на кафе и карти също се правя, че мога да гледам, кога' ми дойде музата; когато някой ме дразни, пък не ми се изпада в грубост, се оправдавам, че го избягвам, 'щото ми трови аурата нищо, че бъкел не разбирам от чакри и аури.
Всеки си има моменти на лудост и си ги запълва, както иска и както може. Както на теб ти се струва непонятно да попълваш идиотски тестове, така и аз не намирам смисъл във футбола като игра, примерно. Всеки се забавлява по различен начин, важното е да не се натрапваш. На мен ми е интересна астрологията като цяло, но не дрънкам на всеки срещнат как влияе Луната в Телец или какво означава Марс да преминава през Козирог. Търся си, намирам си други откачени и с тях си бърборя на такива теми, 'щото знам, че ще ме изтърпят и ще ми споделят ентусиазма.
Чакай чакай никъде не съм казал че ми е неприятно и т.н. В смисъл да не излезе накрая нещо грешно, аз също чета от време на време хороскопи, правя тъпи тестчета ,но въпроса е в това че не вярвам че от тях зависи живота ми. Няма лошо да правиш нещо такова за забавление обаче да вярваш че от това зависи всичко ...
BrokenInnocence
02-17-2012, 15:43
Вярвам в хороскопи (характеристики и ежедневни; напоследък се шокирам колко точно излизат), нумерология, езотерики от рода на Таро и т.н.; Не виждам нищо лошо в това. Не разбирам хората, които неистово се опитват да ме убеждават да не вярвам. Не разбирам защо някой все се опитва да каже на другия в какво трябва или не трябва да вярва. Или още нещо - да се опитваш да търсиш логика, факти и доказателства, за да вярваш в нещо. Е, ако искаш нещо от такова естество (като зодиите, числата, енергиите) да бъде обяснено логично и сдъвкано - тогава не е вяра. А иначе отделно аз намирам доста потвърждения за моята вяра, но както и да е.
Не намирам и за смислено аз да убеждавам някого, че тези неща НЕ са "простотии". За мен просто са верни, опитът ми (емпиричен) показва, че са много точни и това е.
Чак в науката за имената, или пък шарлатански калкулатори в нета не вярвам, но древни езотерични науки и движения - твърдо за :)
Абсолютно същото.