View Full Version : Цигари
problem?
02-16-2012, 07:39
Здравейте,знам,че темата не е за тук,но това е най-посещавания раздел.Искам да ви попитам за съвет,по принцип не съм пушачка,дърпала съм си от чужди цигари,но напоследък ми си насъбира много и цигарите един вид ме успокояват.След като съм пушила,като мине известно време и започва да ми става гадно на корема,не искам да пуша,но това ме успокоява,а най се притеснявам да не стана зависима.Какво да правя?
djipsito
02-16-2012, 07:40
Спортувай.
Или си купи електронна цигара ;)
В никакъв случай не почвай да пушиш, защото точно това е зависимостта - да се НУЖДАЕШ да си дръпнеш. Стигни по логичен път до извода, че пушенето няма да ти помогне. Намери други алтернативи на проблема. :)
dream1707
02-16-2012, 08:02
О недей.. намери си друг заместител, аз точно по този начин започнах да пуша ... Все има нещо друго, което да те успокоява, спортувай .. или прави нещо енергично, но не пропушвай, после е трудничко спирането, а и ти вреди супер много
PainMonopoly
02-16-2012, 08:04
Грешен раздел. Иначе ще ти кажа какво ще се случи като се пристрастиш. Сега примерно пушиш по малко, но като започнеш редовно, цигарата нито ще те успокоява, нито ще има някакъв приятен ефект. Ще бъде просто дим с гаден вкус и на всичкото отгоре ще си даваш всичките пари за него.
Явно си в началните стадии на пристрастяване, затова спри докато е време. Спри изведнъж и без извинения и мисли за това как не печелиш нищо като пушиш.
broken-barbiee
02-16-2012, 11:10
Наистина не е много хубаво да пушиш, но знам как се чувстваш като се нуждаеш от цигара, за това гледай да се ограничаваш с до 3 цигари на ден /примерно/ и няма да има проблеми. :)
cigarettekisses
02-16-2012, 11:47
Не пуши много и гледай да не е всеки ден. Към цигарите можеш да се пристрастиш за 5 месеца и трудно се отказват.
djipsito
02-16-2012, 11:53
Абе кво й казвате да пуши смрад. Има електронни цигари са измислили хората, дето ти вкарват илюзията, че пушиш наистина, като дръпнеш, отпред свети една червена лампичка, все едно огънче и като издишаш излиза "дим", който не е точно дим и не мирише.
qkakukla2
02-16-2012, 15:52
Здравейте,знам,че темата не е за тук,но това е най-посещавания раздел.Искам да ви попитам за съвет,по принцип не съм пушачка,дърпала съм си от чужди цигари,но напоследък ми си насъбира много и цигарите един вид ме успокояват.След като съм пушила,като мине известно време и започва да ми става гадно на корема,не искам да пуша,но това ме успокоява,а най се притеснявам да не стана зависима.Какво да правя?
И аз съм така, когато се скарам с родителите си, излизам навън и пуша. От година някаде съм така, но засега не съм се пристрастила.
Glamour92
02-16-2012, 15:55
^пробвай да ги спреш и ще разбереш дали си пристрастена...
Dreamerr
03-10-2012, 16:30
Да и аз съм по същия начин :( Но просто винаги съм заредена с дъвки ... като ми се пуши цигара , дъвча дъвка :
Може да си вземеш електронна цигара.. Не вреди толкова много , но според мен вместо да пушиш можеш да заместиш този навик с нещо здравословно и успокояващо.
vladisam
03-10-2012, 16:47
Спри цигарите,преди да е късно,ако не си пристрастила.Веднъж пристрастена-много,ама много трудно се спират.Вредат много на здравето.Също така и на парите ти.Вместо да ги даваш за цигари,можеш да ги спестиш за нещо смислено.Аз съм също за спорта,помага доста и се развиваш.С цигарите белия дроб става на нищо.По-добре пий алкохол,отколкото да пушиш,защото черния дроб се възстановява,макар и трудно,но белия-никога.Не ти трябват никакви електронни цигари.Тютюна е легален наркотик,същото е и с друг вид дрога.Помисли с какво ти помагат и с какво ти вредят.
Няма да се пристрастиш щом ти се гади от тях. Изпитала съм го......
Ми не ставай зависима.
Според мен е по-лесно отколкото звучи.
Аз сякаш нямам ген за пристрастяване, хем си пуша както трябва, не си плакна устата само.
На 13 като бях 2-3 месеца пуших едни гадни еви за да се правя на гъзе и не се зарибих;
Сега пак си пуша от време на време, но нито имам психологическа нужда, нито нищо.. Пуша когато ми е изнервено, а в нормални състояния нямам мерак.
Предполагам е ген. Силно вярвам че изобщо няма да се пристрастя;
Нещата са и до нагласа. :)
Аз знам, че няма да се пристрастя и това за мен е безспорен факт. Не мога да съм зависима към някакви вещества, мога към хора, обаче.
Така че прилагай мисловни модели и така, хаха :д
Съзнателно се спирай да не пушиш, освен без нужда. Недей да си палиш без причина.
Тва са моите съвети, може да не са умни и т.н., ама кво да правя, толкоз' мога да те посъветвам :д