Влез

View Full Version : Боя за коса

AnIcHkAtA
02-18-2012, 14:45
Здравейте сладурчета :)
Боядисвам се в тъмно русо от около 3-4 месеца, като първия път отидох за кичури, а после започнах сама вкъщи. Използвах боя Angel, която ми изникна от нищото, излезе доста евтина и правеше страашен цвят. След като ми свърши !!оксиданта!! от нея реших да я сменя с някоя без амоняк, че много почна да ми цъфти косата и като цяло усещах, че е доста агресивна боя и стабилно ми прецаква косъма. Купих си Casting creme gloss и бях очарована от резултата по боядисваните от преди места, обаче в корена почти нямаше разлика. А естествената ми коса е доста тъмничка и макар да не бие много на очи, защото русото все пак е тъмно, пак не е приятно. Реших да изчакам поне месец да се отмие, че знам ли какво може да стане ако директно прасна амонячна отгоре. Вече 2 семици минаха и не мога да се търпя, защото със всяко къпане става все по-тежко и по-тежко положението. Ходих вчера да питам дали мога да си купя само оксидант от предишната и се оказа, че не мога, та реших да я сменя.
Ако можете, препоръчайте ми амонячна с възможно най-щадяща формула, но само такава, която познавате от личен опит или на майка/сестра/приятелка и тн.
Благодаря предварително :)

dream1707
02-18-2012, 14:49
Мисля че на Лореал са хубави и не са много силни, но не съм сигурна... Най-добре изчакай още мнения

marin4itu
02-21-2012, 08:35
Само Палете недей, защото са най-агресивни. И аз мисля, че Лореал са най-щадящи.

oTPoBHa
02-23-2012, 21:28
Ами не се сещам в момента за боя с малък процент оксидант, просто трябва да четеш по опаковките. Боядисай си тъмната част с амонячна, останалото го матирай, друго не се сещам какво можеш да направиш.

Anorexiia
02-23-2012, 21:43
Боядисвам се светло руса от доста време само с Лореал и наистина има чудесен ефект

lovefantasy
02-24-2012, 08:47
За да разбереш коя боя е щадяща, трябва да гледаш % на окислителя или vol. 3%=10vol, 6%=20vol, 9%=30vol и 12%=40vol. Силните окислители са 30 и 40. Стандартно в повечето бои слагат за русо 30. Ти щом искаш щадяща търси с 20vol, за тъмно русо ще ти свърши работа. По-удачният вариант е да си купуваш професионална боя, защото там кремът се продава с окислител, който ти си избираш. Боята Чифели е хубава и също можеш сама да избираш окислителя.