View Full Version : Преигравам ли ?
До скоро имах приятел,който наистина много харесвах,държеше се добре с мен,бях щастлива,но имаше един единствен проблем - ЛЪЖЕШЕ МЕ!Не беше за кой знае колко големи неща,но аз го приех навътре (много мразя някой да ме лъже,предпочитам истината колкото и да е тежка) и стана,така че го зарязах.Той започна да ми говори,че за такива неща как можело,че съм приемала всичко много на сериозно.Аз имам още чувства към него,но не знам дали да му дам втори шанс.Според вас сгреших ли като го зарязах и след тази случка дали той все още ще има чувства към мен ?
DarkLight
02-19-2012, 08:24
Според мен правилно си постъпила.Щом те е излъгал един път, ще си позволи да го направи още много пъти.Аз лично бих направила като теб.Ако наистина търсиш честен човек,не се занимавай с него.Имах приятел,който ми споделяше много,познавахме се от няколко дни,но той казваше-"искам да знаеш всичко за мен".Рядкост са такива хора,но все пак се намират :) Пожелавам ти скоро да намериш някой от "този вид" ;)
Enchanting
02-19-2012, 08:44
Може да споделиш за какво те е излъгал, така ще имаме по- ясна представа?
ivcheto0o
02-19-2012, 13:39
Зависи какво имаш предвид с това,че те е лъгал.Въпреки че според мен в една връзка няма място за никакви лъжи и ако днес има малки утре може да са големи...
thefolenangel
02-19-2012, 14:03
Мило момиче спомни си,
Д-р Камерън: Нали казваше, че всички лъжат.
Д-р Хаус: Излъгах.
Че така де....
Малките лъжи са нещо закодирано в човешкото ДНК, виж сега ако те излъжи за нещо сериозно и голямо, тогава ДА - зарежи го. Но да ти е казал че отива навън с приятели, а просто да е седял у тях и да е гледал TV е тогава преиграваш..
ако имаш въпроси пиши ми на лично
сърдечно,
иван
valdesbg
02-19-2012, 14:14
Авторке - пускай го да пасе. Лъжите са неприятни в една връзка, независимо за какво се отнасят.
djipsito
02-19-2012, 14:30
И аз мразя да ме лъжат. Предпочитам да замълчат, отколкото да ме лъжат. Ако питам и не искат да ми отговорят, да ми кажат - не искам да ти отговоря, искам да го запазя за себе си (или нещо от тоя сорт).
Драми не бих правила ако са дребни и незначителни неща, които не ме засягат пряко, мен или връзката ни. Просто ще му кажа тва, което написах по-горе.
BrokenInnocence
02-19-2012, 16:27
Авторке - пускай го да пасе. Лъжите са неприятни в една връзка, независимо за какво се отнасят.
Съгласна. Винаги се започва с малки лъжи за маловажни неща. Ако наистина е нещо дребно преди това бих поговорила с момчето и бих му казала колко ми е неприятно да ме лъжат, но ако въпреки това продължава няма смисъл да продължаваме да сме заедно, така или иначе ще последват постоянни скандали за лъжите и накрая връзката ще си се разпадне.
PullMeCloser
02-19-2012, 16:31
Лееееко преигравате, не ви ли се струва?
Не е задължително една лъжа да доведе до втора.
Аз също мразя да ме лъжат, обаче бих преглътнала някаква малка лъжа с обяснения и разговори, че не понасям да ме лъжат за каквото и да е и така както аз съм супер директна и искрена за всичко, да ми се отвръща със същото.
И за какво те е излъгал приятелят ти,авторке?
sladk0t0odidi
02-19-2012, 16:36
До скоро имах приятел,който наистина много харесвах,държеше се добре с мен,бях щастлива,но имаше един единствен проблем - ЛЪЖЕШЕ МЕ!
Как може да обичаш някого, който те лъже?
valdesbg
02-19-2012, 16:48
Клоусър - няма да лъжеш за единични неща само. Лъжеш, щото ти е навик/са те научили че това е начина да се справяш. Ако имаш ташаци - ще си кажеш истината. Въпроса не е в преглъщането на лъжите, въпроса е в причината за тяхното появяване.
По принцип е хубаво да се действа на принципа - предупреждавам те един път, втори път няма да се налага да го правя.
Относно един по-горен коментар,аз не съм казала,че го обичам ..не ходихме дълго време,но имам някакви чувства,само че за мен любовта е нещо повече..тя не се казва,а се доказва :) Ами както казах лъжеше за дребни неща като например като го помоля да излезем той все измисляше някакви оправдания,а след малко го виждах с приятелите му (от това си помислих,че може би не му е приятно с мен)естествено не е само това имало е и ред други подобни случаи.Наистина може би прекалявам,но аз искам в една връзка да си имаме доверие,а аз неговото го изгубих прекалено рано,може би просто не съм доверчива.
Зависи за кви лъжи става дума...
TheBeliever
02-19-2012, 17:03
Лъжите, колкото и малки да са, ако са системни развалят отношенията.
PullMeCloser
02-19-2012, 17:11
Клоусър - няма да лъжеш за единични неща само. Лъжеш, щото ти е навик/са те научили че това е начина да се справяш. Ако имаш ташаци - ще си кажеш истината. Въпроса не е в преглъщането на лъжите, въпроса е в причината за тяхното появяване.
По принцип е хубаво да се действа на принципа - предупреждавам те един път, втори път няма да се налага да го правя.
Че има хора, които си лъжат по навик и за всичко-има.
Обаче че няма единични лъжи не съм съгласна, случвало ми се е. После говорихме и повече не се повтори. Поне не съм разбрала, де :Д
Едно е да кажеш, че не ти е приятно, обаче да режеш на първата дребна издънчица ми се струва тъпо, пък и аз вярвам, че ако нещо ще случи веднъж, изобщо не е задължително да се повтори.
Вече ако са постоянни лъжи за всичко, което ти падне-аз не бих търпяла в никакъв случай, щото най-малкото си е чисто неуважение.
valdesbg
02-19-2012, 17:26
Клусър - за мен са важни мотивите, които стоят зад лъжата. Никога не са благородни, обикновено е за да си покриеш собствения задник/прикриеш мързел/навредиш на някого/прикриеш истината и т.н.. Лъжата е само признак, не причина. След първата издънчица предупреждаваш, ако човека има акъл - няма да я повтори. Ако се повтори... то задълже ще се потрети и т.н.
crazybebe
02-20-2012, 12:24
Точно в такава ситуация бях и аз преди около половин година.Много го обичах,бях щастлива с него и тн .. но много ме лъжеше и се разделихме.. след това , нямаше ден , в който да не мисля за него , в който да не ми липсва .. мина се известно време и решихме да си дадем втори шанс... хм , може би бях твърде наивна и доверчива .. вярвах , че няма да го направи отново .. но не се получи .. недей , не му давай втори шанс , колкото и кофти да ти е .. ще се повтори всичко отначало .. и до ден днешен аз лично все още не съм го забравила и давам всичко за него .. но те съветвам просто да го забравиш докато е време и да продължиш напред :)
"Той започна да ми говори,че за такива неща как можело,че съм приемала всичко много на сериозно." - Това ме изуми. Не стига, че лъже, а и прехвърля върху теб вината.
Имах едно такова гадже... много дълго време и просто не си струва... Първо започва с малки лъжи, но с времето те стават все по-големи. И разбира се, имаше наглостта всеки път да прехвърля вината върху мен. Дори след като се разделихме не ме остави на мира, а си измисляше някакви истории (например щели да го оперират) за да ме види.
Самият факт, че лъже за глупости значи само едно - има склонност към лъжи. Според мен, въобще го отпиши.
Според мен все още има чувства към теб, но въпреки това и аз бих го зарязала на твое място...
anonymous708973
02-20-2012, 13:42
дребни неща като например като го помоля да излезем той все измисляше някакви оправдания,а след малко го виждах с приятелите му
Уоу. Това хич не е дребно нещо.