Влез

View Full Version : Моля ви, хора!!!! Заедно можем повече- нека дарим любов и частица надежда

energy_drink
02-20-2012, 15:35
Здравейте на всички! Реших да пусна тази тема именно в раздел "Любов", тъй като в нея става въпрос точно за това- всеки да дари малко любов.
Нека заедно да помогнем на едно момче, също тинейджър като повечето тук. Той има нужда от нас, за да набере средства за така необходимата му костно-мозъчна трансплантация и да се пребори с болестта левкемия.
Моля ви, нека всеки, който има възможност да отдели 1,20 лв да изпрати sms на номер 17 777 с текст DMS DANI цена 1.20 с ддс. Заедно можем да постигнем много! За всеки от нас това е нищожна сума- 1,20 лв, но за Дани това e надежда за живот!
Тук можете да видите ФБ страницата, посветена на кампанията, където можете да откриете информация и за организираните благотворителни концерти: http://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%82%D 0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B8/294410363951098
http://prikachi.com/images/982/4425982e.jpg Ето и неговото писмо, което ме трогна и докосна сърцето ми, няма как да не докосне и вашите: Живее ми се,искам да живея!Тази история започна през 2007ма година,когато с нетърпими и потресаващи болки съм приет в болница стреснат и в паника без никаква представа какво ми предстой.От този момент разбрах,че съм болен от много тежка и рядка злокачествена болест.Диагнозата е Остра В-клетъчна лимфобластна левкемия.Това беше денят,в който битката за моя живот започна.След две години постоянна химиотерапия побеждавам и постигам ремисия и през есента на 2009та аз се възтанових!Уви не знаех,че войната все още не бе свършила.През май 2009та година аз отново се връщам в болницата,а болестта отново ме свали и разгроми с цялата си мощ.Всичко постигнато беше загубено и аз отново се върнах назад във времето.Цялото лечение започна отначало и сега съм стигнал до точката на единственото спасение - Костно-мозъчна трансплантация.През октомври месец 2011та бяха отчетени 0.7% бласти в костния мозък.
На 10.01.2012 ми беше направена контролна миелограма,която показа влошаване на състоянието ми и покачване на бластите.Това беше един момент на много силно отчаяние за мен.Въпреки това,аз реших да продължа напред още по смело и силно!Започна се издирването на подходящ донор в Международния донорен регистър и скоро беше открит в Германия.Веднага потърсих и получих оферта от Университетска клиника в Хамбург,но стойността,която трябва да заплатя за моето оздравяване,за моето оцеляване е 216 724 евро.В момента,който видях тази цифра,сърцето ми спря и се сви.Аз се вцепених и не можах да проумея от къде да намеря такива пари.

За мен това представлява едно много дълго и тежко пътешествие,в което има много трудности и много болка.Болка,която не спира.Бях на ръба да се оставя,да се откажа и да приема,че няма за какво повече да се опитвам и мъча.Но хората около мен ме вдъхновиха и убедиха да не се давам,че е възможно и че надежда има!От вътре аз почувствах запалването на пламъка,усетих призива за борба,хъс за победа!!Гореща кръв закипя у мен и аз отново си отворих очите,отново почувствах жизнеността и радостта от живот. Тогава в главата ми дойде мисълта -" че в живота не е важно колко силни удари можеш да нанасеш,а колко силни удари можеш да поемеш и да имаш желанието в сърцето си отново да се изправиш!"
Това нещо вече продължава пет години за мен и чувствам,че краят вече трябва да дойде защото аз толкова силно го искам и желая.Искам да вярвам,че аз не съм болен,а просто минавам едно изпитание.Нямам намерение да изгубя!Моля Ви,искрено за вашата помощ в това да успея да се преборя с тази болест и да продължа напреде още по силен!Дори и болеста неможе да ме спре от успеха!Аз искам живот!!

БЛАГОДАРЯ ВИ!!

iveetyy
02-20-2012, 15:51
Това момче наистина заслужава да му се обърне внимание. Има потенциал да даде много , надявам се повече хора да видят темата и да помогнат да му се даде шанс за по-дълга изява в живота!

Chacho
02-20-2012, 16:13
Изпратих.

Преди около година и аз приканвах хората тук да се присъединят към подобна кауза. Много хора пишем в тоя форум как парите не са най-важното, колко се възмущаваме от меркантилността, как в това се корени упадъка на поколението ни. Ако наистина го мислите, ще могат 1.20лв да ви се откъснат от сърцето. Неотдавна и аз бях близо до такова злощастие. Организирахме кампания за един страхотен човек, лека му пръст, и тогава разбрахме от какво огромно значение е жеста на всеки един човек, дори с малко да помогне. Всеки един го догонва гузната съвест като прочете такава новина, но много започват да се разубеждават, как не е само той в това положение, как точно техния СМС няма да окаже някакво значение и се отказват. 1.20лв, че и повече, е колата/водата/кафето която пием по заведенията. Не ни молят да се лишаваме от повече, в името на един живот, който можеше и да е нашия. И в ФБ страницата го бяха написали, ако дори 1/4 от София се лишат от тази кола, средствата ще са събрани. А дори не се разчита единствено на СМСите. Смисъл има да дарим толкова. А защо точно на него? Нека е на някого, днес ще чуем за Дани, утре други ще чуят за друг човек. Много хора обаче може повече да не го чуят. Хората, които са го слушали цял живот, така както ние слушаме приятелите си всеки ден като излезем с тях. Нека не им го причиняваме! Изпратете по едно съобщение и пуснете един коментар "Изпратих", за да виждат хората и да се мотивират да са съпричастни. Нека тези, които не желаят, да ги накараме да се чувстват аутсайдери. Сторете едно добро дело!

PS: Ако модовете четат и си го мислят, не качвайте темата на важна! Нека се ъпва периодично, защото първите теми се четат повече от важните и съобщенията.

energy_drink
02-20-2012, 16:27
Да, това за коментар "Изпратих" е много добра идея! Благодаря за подкрепата! Дано наистина повече хора да видят темата :)

asp1r1n94
02-20-2012, 17:09
Изпратих.
Преди време имаше хора,които се разхождаха по НДК с надеждата ,да убедят някого да прати смс,но лично аз всеки път си мислех ,че е някаква измама...

paradosou
02-20-2012, 17:51
Ае има вече и от мен sms. :)

valdesbg
02-20-2012, 19:29
Аз ще съм черната станция в темата явно. Не одобрявам подобни кампании, не съм участвал, нямам намерение и да участвам. Независимо за кого става дума.

bloodyF
02-20-2012, 20:06
изпратих
дано да се оправи момчето възможно най-бързо :( <3

edit:влади, ако става въпрос за твой близък надали ще мислиш така.,.

valdesbg
02-20-2012, 20:46
Блъди дори и за мой близък да е - НЕ бих организирал/участвал/подкрепял подобна кампания. Има далеч по цивилизовани начини да дариш пари/надежда/любов на някого.

Ако много почнат да лаят ще обясня защо мисля по подобен начин.

sword
02-20-2012, 21:01
Бях вече на един от концертите в Ейнджъл харт.
Дани е силно момче, не е спрял да се бори и вярвам, че ще пребори тая левкимия.

crowberry
02-20-2012, 21:41
Изпратих..

PullMeCloser
02-21-2012, 09:14
И аз изпратих СМС. Дано се оправи момчето. :)

anonymous708973
02-21-2012, 13:26
Участвах в организирането на маса събития за събирането на средства за едно 5-годишно момиченце. Точно тия смешни парички - 1-2 лв, помагат страшно много. Само от концерт, организиран за 2 месеца, събрахме около 6000 лв (по мои сметки).

SMALLVILLE
02-21-2012, 15:06
Изпратих.

Дано се оправи момчето след операцията и се съберат по-бързо парите, защото за такива операции времето е решаващо.

speedley
02-21-2012, 15:19
Изпратих :)

PullMeCloser
02-21-2012, 16:46
Участвах в организирането на маса събития за събирането на средства за едно 5-годишно момиченце. Точно тия смешни парички - 1-2 лв, помагат страшно много. Само от концерт, организиран за 2 месеца, събрахме около 6000 лв (по мои сметки).

Аз също съм участвала,миналата година за няколко часа събрахме 600лв само аз и още 4-5 човека и пак така по 1-2лв.Доста помогнахме, мисля, че беше финалната сума, която беше нужна.

anonymous708973
02-21-2012, 17:48
Току-що ми казаха, че сумата е 9000 лв. За двучасов концерт.
Така че... останалото са просто извинения на хора, които не им се занимава.

energy_drink
02-21-2012, 18:23
Това е страхотна новина :))) Радвам се, че и тук ставаме все повече, благодаря на всички <3
Ще видите, че ще успеем, всички заедно :)

bloodyF
02-21-2012, 19:15
Блъди дори и за мой близък да е - НЕ бих организирал/участвал/подкрепял подобна кампания. Има далеч по цивилизовани начини да дариш пари/надежда/любов на някого.

Ако много почнат да лаят ще обясня защо мисля по подобен начин.

да, моля ти се обясни ми, защото дори и 10К се намират трудно, камоли 50К, 100К и повече
недай си боже да ми се случи да изпитам подобна нужда и то за да запазя себе си или някой друг жив.

Cold_Tearsss
02-23-2012, 21:27
Изпратих 3, няма да го оставим.

SpiritInBlack
02-24-2012, 13:34
И аз няма да изпратя , нито бих очаквал някой да изпрати за мен.Нека неговите приятели изпратят 30 вместо да агитират във форума

Cold_Tearsss
02-24-2012, 16:40
И аз няма да изпратя , нито бих очаквал някой да изпрати за мен.Нека неговите приятели изпратят 30 вместо да агитират във форума

Сега едно си мислиш, но ако се случи на теб нещо подобно друга песен ще запееш.

Моите три левчета не са много, но щом мога да помогна го правя и то не защото очаквам нещо в замяна, а защото така е редно. Надявам се да ме разбереш.

LeprikonA
02-24-2012, 17:18
изпратих. :)

Chacho2
02-24-2012, 17:23
Повечето близки хора го правят това. Събират се, превеждат каквито собствени пари са заделили и после отиват да събират. Ако можеха само близките приятели да решат тоя проблем, нямаше да се стига до смс кампании. Момчето е тинейджър, как се очаква да разполага с такива средства? Животът не го е подготвил за нещо подобно. Повярвай ми, ужасно е да изпратиш авер и връстник, не бих го пожелал на никого. Да не говорим родителите му през какво минават в момента.

ByBinKaa
02-24-2012, 18:11
Изпратих. Занимавала съм се и продължавам да се занимавам с подобни неща.
PinkPan7her е много права! :)

Точно тия смешни парички - 1-2 лв, помагат страшно много.

windowlicker
02-24-2012, 23:09
На мен ми е интересно какъв процент от цената на този смс наистина отива за момчето.

energy_drink
02-25-2012, 06:28
На мен ми е интересно какъв процент от цената на този смс наистина отива за момчето.

Всички финансови постъпления се превеждат на кампанията, за която са предназначени, с изключение на невзетите плащания и административните разходи по проекта, които не надвишават 10% от стойността на изпратения SMS.
Кампанията, за която е предназначено дарението получава минимум 0, 90 лв.

Това е копирано от сайта на DMS http://dmsbg.com/index.php?page=5&spage=2

kiara_m
02-25-2012, 15:51
Аз също дарих, надявам се да съм помогнала ! Успех !!! : ))

energy_drink
02-25-2012, 22:45
Поздрав от Дани за всички: http://www.youtube.com/watch?v=E5ElJ0i-RJ0