PDA

View Full Version : НПМГ ?!!!!!!!!

estelll
02-22-2012, 07:09
Има ли паралелка в Нпмг с география и английски ? Хубава ли е гимназията и ако влезна там по какво ще ми искат оценки освен по география

irrationalDecision
02-22-2012, 07:31
Има ли паралелка в Нпмг с география и английски ? Хубава ли е гимназията и ако влезна там по какво ще ми искат оценки освен по география

Дали е хубава, не знам. Имам много приятели там.Част от тях са доволни, други - не. Както е за всяко училище.Паралелка с география и английски има.Балообразуваща оценка от дипломата е само географията.Държиш си ВО по математика и БЕЛ и отделно се явяваш на изпит по география в НПМГ.Можеш да не се явиш на него и пак да участваш в класирането, ако си стигнала до последен кръг на олимпиадата по география и имаш точки, които по скала на НПМГ отговарят на оценка над 5.

estelll
02-22-2012, 09:42
irrationalDecision мерсииии многоо :))))))))))))))) суперр сии мерси мерсии :)

Gerry905
02-22-2012, 11:35
Е, в кой град? Ако става дума за Бургас е много хубаво и престижно училище, а иначе оценките, които ще ти трябват са оценките от изпитите в края на 7 клас по български и литература и математика и от дипломата по гео.

bwef
02-22-2012, 16:29
До колкото знам НПМГ означава Национална Природо-Математическа гимназия и мисля че щом е нац е само една т.е. в София.

estelll
02-23-2012, 09:07
ок мерси :) а колко трябва да имам на изпита по Бел и Мат за да влезна :) ?

ROFLWTF
02-24-2012, 19:53
Аз съм в нпмг, ама да ти кажа... много е западнало.... ако търсиш купони и партита в час там му е мястото :D:D:D

Ако не, по добре се ориентирай някъде другаде :D

MDestroyer
02-26-2012, 19:24
не е вярно, това са физиците, химиците и географите :D В математиката клас А (английски) има и купони и учене :D

estelll
02-28-2012, 09:00
ROFLWTF паралелката с география хубава ли е ? :)

ROFLWTF
03-01-2012, 03:47
Ами, може да се каже... Биолозите са най хубавата

Аз по скоро говорех за математиката и физиката... и айде химиците :D:D

BrainlessROCKBABY
03-01-2012, 07:02
Е, в кой град? Ако става дума за Бургас е много хубаво и престижно училище, а иначе оценките, които ще ти трябват са оценките от изпитите в края на 7 клас по български и литература и математика и от дипломата по гео.

1)В ПМГ няма география с английски
2)НПМГ е в София

ROFLWTF
03-01-2012, 17:06
http://vbox7.com/play:51392bde

тва е клипче, което мнооого вярно пресъздава какво правим ние, или по точно всички в нпмг :D:D:D:D
За некви побоища чувам днес; станах свидетел на побоище с метална пръчка точно пред входа на нпмг преди 2-3 години, абе моля ви се... Много е западнало... Ужас, направо..

estelll
03-02-2012, 08:04
ужас :( не знам а някъде другаде в София с география ?:)

nikkireed
03-02-2012, 17:51
Аз уча в НПМГ. Профилът ми е география с английски език. В момента съм 9 клас и мога да ти кажа, че първата година всичко е ново и непознато, но бързо се свиква, а и повечето ти часове са АЕ (18 часа седмично). Гимназията е много хубава, има зала за танци, фитнес, скоро ще отвори и стола.Като клубове има такива по хандбал, волейбол, танци (народни), шах и кръжоци по математика, физика и т.н. Учителите са много свестни и разбрани (не всички де).
Колкото до влизането- аз имах 5 на ВО по БЕЛ и 4 по Математика. Най-важно е да имаш висока оценка за годината по география и да се справиш на вътрешния изпит. Той се състои от 2 части- тест и писмен отговор върху дадена тема.
Теста е мисля 20-30 въпроса, а за писменото можеш да поискаш конспект с възможните теми при записването.
Ако искаш да влезеш с география обаче запомни- ВСИЧКИ ГЕОГРАФИ СА ЛУДИ ГЛАВИ! Така че ако си от хората, които учат много и не се забавляват- ,,Ж" клас не е за теб!
Помисли добре! Пожелавам ти успех и дано да се справиш на изпита! Не се притеснявай много! Мисля, че имаш 4 часа за вътрешния изпит. Мога само да ти кажа, че има хора, които влизат с 3 и 90 от изпита! Имаш ГОЛЯМ шанс! И накрая ще ти кажа само- КЪСМЕТ!!!

bowlingForBeer
03-03-2012, 17:01
Това го завърших преди две години. Училището пропадна пред очите ми. Балът е паднал на половина откакто се появи новата директорка, а географите са отайката на гимнацията. Общо взето, всеки, който е искал да учи в НПМГ, но е бил прекалено тъп, за да влезе в някой друг профил, отива география. Ще се разочароваш ужасно много.

ImmortalSportFreak
03-03-2012, 18:29
не е вярно, това са физиците, химиците и географите :D В математиката клас А (английски) има и купони и учене :D
Тея неща са относителни.Учителите са добри - до голяма степен нещата зависят от теб.Ако ти се учи,може да получиш много добра подготовка,има много сип-ове и т.н. ;)

estelll
03-21-2012, 07:18
Не знам :( не съм добра по математика а сигурно ще имам 3 :( а по география 6 :) ще се гледат ли оценките ми за годината освен по география ?:)

Merkantilniq
03-21-2012, 09:07
Форумна среща на НПМГ ли правим :Д И аз да се присъединя :Д Който иска учи,който не иска не учи,важното е ,че има условията,ако ти се учи :) .

whitechocolate
03-24-2012, 18:45
Аз уча в НПМГ и наистина не е както е било преди 20 години, но съм много доволна. В паралелка биология с немски език съм и като цяло всички учители ми се струват много симпатични и добри. Познавам географи и никой от тях не ми се е оплакал, а всички изглеждат доволни. Според мен си струва да се опиташ да влезеш в тази гимназия. Тя ти отваря много врати в бъдеще време. Все пак това е твоят избор, така че успех!!!

estelll
03-25-2012, 08:06
мерси много а колко горе долу трябва да ми е бала ти с колко влезна има ли хора които влизат с 3/4 по математика на изпита ? :)

the sniper guy
06-05-2012, 16:42
Някой знае ли какво представлява отвореният въпрос на теста по география!!!!!

perry_the_platypus
06-05-2012, 20:53
Някой знае ли какво представлява отвореният въпрос на теста по география!!!!!

Вероятно ще е по конспекта. :)

the sniper guy
06-06-2012, 17:55
Мерси много за светкавичния отговор, но аз питах за отворения отговор.
Изпита вече мина и горе-долу съм доволен от това което направих.
Иначе отворения отговор беше на климатични пояси в Азия.

Xriis..
06-06-2012, 18:12
Профил - ПрМ-Г

С : Г/М/АЕ

ИЗПИТИ : Т-БЕЛ,Т-М,3хГ (ВИУ)

БАЛООБР. ПРЕДМЕТИ : Г

БАЛОВЕ ЗА 2-ро КЛАСИРАНЕ 2011Г. : 26.367-34.013

the sniper guy
06-07-2012, 17:42
Xriis.. ти тази година ли ще кандидатстваш?

perry_the_platypus
06-07-2012, 17:50
Мерси много за светкавичния отговор, но аз питах за отворения отговор.

Малко късно, но се пак.
Освен тях, никой друг не знае ТОЧНО коя тема е щяла да се падне за отворен отговор. Исках да ти кажа, че темата ще е една от дадените в конспекта (дано си схванал). (:

4owekut(*)Greda
07-11-2012, 17:52
Учителите са много свестни и разбрани (не всички де). Ахахахахаха не всички?!? Особено тия по физика и химия

mMemories
07-12-2012, 10:54
щом приемат и с бал 26 на второ класиране, колкото и да си зле по математика...

bog4eto
07-12-2012, 15:22
Има ли зайци от форума?
Чувствайте се свободни да споделяте (паралелки), ако се намери някой вътре.

TheBeatles
07-12-2012, 17:00
Има ли зайци от форума?
Чувствайте се свободни да споделяте (паралелки), ако се намери някой вътре.
Аз съм приета с Биология и АЕ. Малко съжалявам, че не писах като първо желание паралелката с Химия и Биология, защото чувам, че тя била най-добрата.

SweetAngel2
07-18-2012, 06:55
имам приятел който е там :) мога да ви свържа :)

Tobylittle
07-20-2012, 08:07
Аз съм приета в паралелка химия с английски език, сестра ми завърши това училище и то си е много добро :)

Tobylittle
07-20-2012, 09:45
Много хора казват, че е добро училище

TheBeatles
07-20-2012, 09:49
Много хора казват, че е добро училище

Аз съм приета там в паралелка Биология с АЕ. И аз съм чувала много добри отзиви за училището, но и доста хора казват, че било наркоманско.

Tobylittle
07-20-2012, 10:13
Аз съм приета там в паралелка Биология с АЕ. И аз съм чувала много добри отзиви за училището, но и доста хора казват, че било наркоманско.
Хмм, то навсякъде ги има тия работи :D Иначе аз съм приета там химия с английски и имам надежди :D :D