Влез

View Full Version : Проблем с ПЕРСИИСКА КОТКА

Bastard
02-26-2012, 10:40
Здравейте !
Преди 2 дни си взех персииска котка от 1 мъж от русе.... таа от както е при мен котката е много агресивна предполагам, че още не е свикналаа може би с нас и обстановката искам да попитам нормално ли е това ?!? спуска се сърдии се взера захапа баща ми за ръката, на мен скочи на крака... не дава да я буташ много многооо ... като цяло е АГРЕСИВНА .. ка моли да я среша или да я изкъпа... въпроса ми е дали ще и мине да речем след седмица, две ?!? котката е на 4 години. Четох във интернет че са много любвеобилни добри гальовни и така нататък бързо се приспособявали към друга обстановка но не знам .... как мислите вие дали ще свикне с нас :?

broken-barbiee
02-26-2012, 11:52
Държанието и може да се дължи на стрес. Едни познати имаха и котката беше нападната от куче, след това беше агресивна за няколко дни. Дращеше ги, хапеше ги, беше като дявол, но много бързо и мина. Ако ли пък не, явно така е научена самата котка. :)

nIkEnCeTy_bE
02-26-2012, 11:55
Ами котката като е вече голяма и е свикнала с една обстановката. Затова трябва да се внимава какво се взема и откъде. Предполагам ще и мине, просто трябва да свикне.

Bastard
02-26-2012, 11:58
и аз така мисля че ще свикне но и трябват 1/2 седмици :<, а котката е гледана като принц от човека тъй като е бил сам и си я е обичал много легло си има собвено всичко живяла е в апартамент във собствена стая :) и не е тормозена въобще :) ще се постараем да не я закачаме и така нататък да свикни с обстановката, гласовете ни и така ...

nIkEnCeTy_bE
02-26-2012, 12:00
Ами да, тя не е на няколко месеца, нормално е. Свикнала е по един начин. Едва ли се е уплашила от нещо, предполагам не я пускате.

elichka955
02-26-2012, 12:05
Не я къпи в никакъв случай , направих тази грешка с моята котка и сега се скуби ужасно много (ветеринарят ми каза,че веднъж на 1-2 години трябва да се къпе ) ... иначе за агресивността,предполагам че ще свикне, на 4 години е , а преди това е живяла другаде и както казват - котките не се привързват към стопаните си,а към къщата си,ще свикне :)

Bastard
02-26-2012, 14:25
Тази е свикнала да я къпат редовно са я къпали :) а за рясяне всеки боже ден я решат за да не се скубе и да оставя космите по мебелите... мен спец ме притесняваше дали ще всикне и дали ще дава да я пипаш и т.н. да не остане такава злобарка.

П.П. котката никога не е пускана навън и няма да бъде пъскана, защото това е котка за вкъщи а не за навън понеже има голям косъм и много трудно успява сама да се справи откъм миене и чистене :)

elichka955
02-26-2012, 15:12
Едва ли.. Просто ще и трябва време да свикне с обстановката. :)