View Full Version : Логически задачи .. : ))
Your.Passion
02-26-2012, 12:38
Здравейте видях че има такава тема за логически задачи или по-точно логически загадки ,но беше много стара ..
Тук може да пускате логически задачи .. но искам да се изчакваме за да не се бъркат отговорите.. Така аз започвам първа : )) ..
Едно момиченце живяло на 8-я етаж ,когато слизало използвало асансьора за да стигне до 1-я етаж .. Но когато се прибирало то отново се качва в асансьора и с него стига до 5-я етаж и след това продължава пеш до 8-я !Защо?
щото в ниска и не може да стигне копчето........
nIkEnCeTy_bE
02-26-2012, 13:03
Защото е ниско и неможе да стигне копчето? :D
Затворени сте в стая с две врати. Едната води до сигурна смърт, другата към свободата. Не знаете коя къде води. Има два робота, които пазят вратите. Те ще ви позволят да изберете една от вратите, но след това ще трябва да минете през тази, която сте избрал. Може да зададете на единия робот един въпрос. Проблема е, че единия робот винаги казва истината, другия винаги лъже и не знаете кой, кой е. Какъв въпрос ще зададете?
ще питам единия дали другия ще ми каже, че посочената от мен врата води към свободата, ако каже не влизам, ако каже да, влизам в другата.........
nIkEnCeTy_bE
02-26-2012, 13:06
Много ли си умен?
и двете съм ги решавал...
Your.Passion
02-26-2012, 14:01
така казвайте други .. аз се сещам за една ама нея я има навсякъде и е лесна ... :D
Двама археолози вървят и попадат в една пещера .Там намират два голи трупа , в отлично състояние .. смисъл без никакви наранявания , има плът всичко си е наред ... Единият от археолозите казал че това е Адам и Ева другият веднага се съгласил с него .. Въпросът е : Как археолозите разбрали че това са Адам и ЕвА ?: )) :D
И за да бъде по-интересно не търсете в нета ; ]]
Една стая има 4 ъгъла. Във всеки ъгъл има по 1 котка. Пред всяка котка има други 3 котки. И срещу всяка има по още 1!
Колко са общо котките в стаята?