PDA

View Full Version : отчаяна помощ за есе

vdzvezdata
02-26-2012, 15:59
Здравейте приятели,

Искам да ви помоля за малко помощ за есе по литература. Темата е от 10-те Божи заповеди на мен се падна последната
" .. Не пожелавай дома на ближния си,жената на ближния си,нивата на ближния си,роба на ближния си,вола на ближния си,робинята му ..... нищо,което е на ближния ти"

Ако някой може да ми даде някое изречение по което да развия нещо ще съм му много благодарна !

Не говоря някой да ми го напише,защото знам,че някой ще се намери да напише "и кво сега искаш да ти го напишеме ли" както повечето пъти съм чела :Д просто малко помощ и мнения :р

Благодаря предварително :)

LoupGarrou
02-26-2012, 16:12
За кога ти е, може да опитам да напиша няколко изречения ?

vdzvezdata
02-26-2012, 16:36
за утре сутринта .. :(

Allex
02-26-2012, 18:34
Често тази заповед се свежда до пожелаването на чуждата жена. Обърнете внимание, че тя е изравнена с всяко друго движимо или недвижимо имущество - общуването с нея може да се окачестви като кражба, т.е престъпление срещу частната собственост, затова е сериозно престъпление.Трябва да знаем че за нарушителките на брачната вярност старозаветната традиция предвижда те да бъдат убити с камъни, а мъжът, прелъстил, чуждата жена, също подлежи на възмездие. Но в десетата заповед има още един нюанс - става дума за пожелаване на чуждото, по-скоро за завист, отколкото за реално отнемане на чужда собственост.

учебник по литература 9 клас.. ако ти помагам с това... :)

vdzvezdata
02-26-2012, 18:56
Благодаряяя много .. Помагаш и още как :*:*:* ;дд

Allex
02-27-2012, 09:02
пак заповядай :P