View Full Version : Защо такава репутация ;х
LeightonM
02-26-2012, 18:13
Здравейте на всички!Не знам дали темата е за правилния раздел затова ако съм объркала нека бъде преместена : )))От доста време ми се води такава репутация на "мила" . От начало не го взимах навътре,но вече ми писна ..ако направя нещо което се вижда лошо в очите на другите и всички "не го очаквах от теб,та ти си толкова миличка".Не знам с какво съм заслужила това прозвище,но не се чувствам добре така.Да отнасям се добре с хора,чисто човешки и се стряма да помагам ако мога с нещо,но това натякване на моите "мили" отношения вече ме дразни.Ще ви дам и конкретен пример .. на скоро тръгнах с първото си гадже и някой мои познати веднага "как може..не го очаквах от теб на тази възраст,та ти изглеждаш толкова невинна".Не искам да ме мислят за някоя грубянка,но не искам и точно тази репутация,някак дразнещо е :).Ако някой е бил в същата ситуация нека да сподели как се е оправил,или някой да сподели съвети как мога да изляза от този "образ"!
djipsito
02-26-2012, 18:20
По-добре такава репутация, отколкото друга ;)
Ти какво ? Чувстваш се виновна, че си си хванала гадже ли ? Само щото някой ти е казал "как може..не го очаквах от теб на тази възраст,та ти изглеждаш толкова невинна" ...
Откога милите и добри хора не бива да си имат гаджета до точно определена възраст ?
anonymous708973
02-26-2012, 18:21
По някакъв начин си им създала това впечатление. Покажи, че не ти пука какво смятат.
nIkEnCeTy_bE
02-26-2012, 18:22
Добре, какъв е проблема? Какво ти пука мнението на другите? Докажи им, че не си такава.
thegreenzombie
02-26-2012, 18:26
някои хора какво ли не правят за да имат такава "репутация".. макар че, това не е точната дума.. по-скоро, хората около теб са останали с впечатлението, че си добричка, а ти искаш да се изживяваш като 'bad girl', което е супер тъпо, но това си е мое мнение.. по-добре да те знаят като добричка, отколкото като нещо друго
По-добре такава репутация, отколкото друга ;)
Ти какво ? Чувстваш се виновна, че си си хванала гадже ли ? Само щото някой ти е казал "как може..не го очаквах от теб на тази възраст,та ти изглеждаш толкова невинна" ...
Откога милите и добри хора не бива да си имат гаджета до точно определена възраст ?
Съгласна съм . Като си мила и добра какво .. не може да си имаш гадже ли !? И това пък за невинността какво беше .. пф
...... Живей за себе си и недей да обръщаш голямо внимание на това какво казват другите .
xselly_gx
02-26-2012, 18:35
Игнорирай мнението на останалите за себе си. Бъди каквато си!
LeightonM
02-26-2012, 18:37
^^ не в никакъв случай не казвам,че с нещо ми пречи,но наистина това непрестанно натякване ми дотяга ;х и не никак не се чувствам виновна затова,че съм имала гадже ..просто тази им реакция ме изуми ! Доволна съм от това,което съм,но те просто някак изкарват това като голям проблем,сякаш добрите хора не са интересни или,че са нищо в сравнение с другите.Понякога и говорят,че останалите около мен ме разваляли(което е супер глупаво!)Благодаря за мненията :)
LeprikonA
02-26-2012, 18:40
на колко години си?
Хей това изобщо не трябва да те притеснява ! Както казаха по-горе игнорирай мненията на другите за себе си .. бъди такава каквaто искаш!
cigarettekisses
02-27-2012, 12:40
Според мен е хубаво да си мила.
Не е нужно да бъдеш груба с останалите. Най-вероятно не отстояваш мнението си и това те прави безхарактерна.
Ако това е проблема, старай се да бъдеш себе си ,но в същото време бъди мила с другите,все пак това е положително качество.(:
DarkTemplar
02-27-2012, 12:49
Винаги съм се забавлявал, когато обществото/обкръжението лепне някакъв етикет на някого. Сякаш човек е затворена система и трябва да реагира еднакво към всичко и всички. А особено ме забавлява въпроса "ама как може". Издава елементарен и бедняшки начин на мислене.
valdesbg
02-27-2012, 21:07
Ми казваш "Свиквай" и приключваш темата. Дръж се както ти е кеф, без да се опитваш да се вместваш в стереотипите на хората.
хаха не се променяй заради околните. Не им се връзвай. :)
LeightonM
03-30-2012, 12:39
Съжалявам,че чак сега отговарям,но доста време нямах интернет.Проблема ми обаче все още стои.Не знам дали ме разбирате правилно и ще се опитам да обясня - когато си добър с околните хич не е на добре - подценяват те,държат се като по-ниж с теб,използват те.Не съм позволявала обаче тези неща да се случват с мен (надявам се още дълго да удържа фронта) защото си знам мястото.Просто е ужасно дразнещо като са те запомнили с едно хората /например с доброто ти държание / и да съдят вече за всяка твоя постъпка както и да подценяват неща като това,че щом си такъв примерно не можеш да пушиш/пиеш/правиш секс защото това просто няма да си ТИ !Не се влия я особено от чуждото мнение,но ми е просто огорчено защото мисля,че всеки втори се опитва да ме използва и да определя същноста ми.Просто тези хора ме задушават и сякаш не ми дават никакво развитие и мислят,че за мен е непосилно да догоня тяхните върхове.
ПС на 15 съм ако има значение :)
Хахаха, познато.
Дразнещо е наистина.
И дори може откровено да си го кажем .. и признаем .. хората по-скоро са те имали за някак смотана, а не мила. И все едно те превъзхождат едва ли не. А не е изключено и да ти завиждат.
Не им е удобно, че се променяш, свикнали са с някакъв твой стереотип, за който и ти си помогнала да се изгради ;) Все пак и ти си виновна, че си била твърде мила с хората и те са те възприемали като някаква смотана, по-нисша и т.н. (ти сама го каза, само че не с тези думи).
Най-добрият съвет е този на Валдес. Евала за краткото и ясното съветче. Аз ще го повторя: дръж се така, че отношението ти да издава: "Свиквайте". Ако трябва, дори им казвай наистина точно тези думи. Е, това не значи да се държиш неестествено и да се преструваш на много badass, че наистина е смешно. В крайна сметка ти познаваш същността си, и най-вероятно не си нито толкова нахакана, нито лошо момиче. Но пък си личност и следователно трябва да се отстояваш. Винаги, по всяко време, и по най-добрия начин. Ти си се познаваш, знаеш темперамента си, знаеш, че не си някаква луда мацка, но същевременно и ти си имаш някакви страсти и желание да заблестиш и да сияеш, да бъдеш себе си, или дори да влезеш в някаква нова роля, да експериментираш.. Така че - отстоявай тези си желания. Запази самообладание, подготви се да те приказват и т.н. Защото хората са такива. Те те вкарват в някакъв тертип и в някаква рамка, защото са свикнали да те виждат по един начин, а и защото ти си го позволила. Шокиращо им е, че ти искаш да си друга, и подсъзнателно започват да искат да връщат старото ти аз. Знам го това и от личен опит, и от наблюдения на хора, които от нещастници се взимат в ръце и започват да променят както поведението си, така и отношението си, и желанията си спрямо обществото. Например започват да искат повече уважение, отколкото са искали преди. И глупавото общество веднага бърза да се съпротивлява на промяната. Веднага ги има приказките и цъкането с език): "Ох, ама тоя/тая как се промениии... малеле ужас, ужас.. не го очаквах.. това не си ти.. не си те представям така" и всякакви други БУЛШИТОВЕ.
Пак повтарям, не се прави на това, което не си, защото и това е смешно.
Но не се отказвай заради другите да бъдеш това, което ИСКАШ да си.
Те винаги ще са против. Хората са странно племе. Но повярвай, не е трудно да им промениш отношението. Не отстъпвай и милиметър от себе си, и след време ще започнат да те третират по друг начин. И нито капчица малодушие и отстъпване от това, което искаш да си, и от начина, по който искаш да бъдеш третирана.
Бъди готова да те говорят, критикуват, да искат да връщаш старото ти аз, но ако си твърда и настоятелна ще млъкнат. Дори и да не млъкнат, и винаги да правят сравненията каква си била пък каква си сега, поне ще си спечелила респекта им.
Така че горе главата, не се отказвай в тая борба.
Наистина си е борба. Сещам се за доста случаи, но нямам време да ги разказвам. Както с мен, така и със съученици примерно, дето от неудачници решиха да се вземат в ръце. И да ти кажа, много малко хора ги подкрепиха. Повечето бяха с отношение, каквото ти получаваш в момента - непрекъснато навиване и отказване. И принизяващи подмятания как на въпросните "неудачници" не им отива да са в други живота, по-добре било да били "себе си" . Бла-бла. А усъвършенстването къде отиде, не зная....
Успех!
ivcheto0o
03-30-2012, 13:24
Ахх колко познато,за съжаление мисля че ако наистина си миличка към хората много ще си патиш.От личен опит ти го казвам,аз продължавам да си патя от това че все гледам да съм добра и да помагам когато мога.
А за репутацията,че това не е лошо,по-добре това отколкото нещо лошо :) Само не им позволявай да ти се качват на главата и не им обръщай внимание,да си говорят и мислят каквото искат ;)
Авторке, според мен наистина не трябва да им обръщаш внимание... при мен е нещо подобно, ама в техните очи не съм "миличката", а съм именно "лошата", която преди е правила да кажем някои неща,за които те не биха имали смелост. Ииии като започнат с моралните лекции ми идват в повече. И затова-пълен игнор! Никой не може да те упреква за нещо, което си или не си! Това си е твоя живот! Хубаво е, че си мила и услужлива към другите. Бъди си такава, лошо няма. Просто на тия дето ти казват, че не са очаквали нз си кво от тебе не им обръщай внимание и ги сложи на мястото им, защото аман от хора, които си пъхат носа в живота на другите и дават оценка и мнение без да им е искана. :)