View Full Version : Малко гладуване : )
cvetenceto15
02-28-2012, 18:59
Хора,от утре започвам гладуване ( на водичка ще я карам няколко дена). Ще съчетавам гладуването с едни много леки упражнения,защото няма и да ми остава енергия за нещо по-сериозно,без храна няма и от къде да си я набавя ;д. Купих си вчера и едно кремче (уж против целулит,и за изгаряне на някоя друга мазнинка,но не знам дали ще има дори минимален ефект. Първи впечатления все още нямам : ) ..но ще кажа,ако стане нещо. Предприемам го с цел пречистване на организма,а и непременно трябва да се избавя от няколко килца,че са ми в повечко и то доста ;д .Та въпроса ми е към тези,които са опитвали,какви резултати са постигали,и биха ли пробвали отново. Опитвала съм,но за много кратък период. Няколко пъти по 2-3 дена. Сега съм си поставила за цел едно доста по-добро представяне,но времето ще покаже. Вие какво мислите "ЗА" или "ПРОТИВ" гладуването сте,и защо?! И стискайте палци.
choparkopar
02-28-2012, 19:05
Не вярвам някой нормален човек да ти каже, че е ЗА. Нито пък ще можеш да издържиш на този "режим". Ако толкова си си наумила да се пречистиш направи го като хората.
http://www.bgstuff.net/za-jenata/dieti-za-jeni/4986-dietata-na-d-r-emilova
Glamour92
02-28-2012, 19:14
Против съм,разбира се.Минавала съм през подобни експерименти и имам наблюдения.
Първите дни ти е гладно.Започва да ти се вие свят,чувстваш се безсилен и мисълта ти тече по-бавно от всякога.И ти се спи.После,след 2рия-3тия ден гладът спира.Започват да се редуват периоди на еуфория и сънливост.Трудно заспиваш.След това идва едно вцепеняващо чувство за студ.И нито дрехи могат да те стоплят,нито климатици/печки/камини/огньове,нищо...Просто дзиндзирикаш и толкова.Освен ако не намериш сили да отидеш да се пораздвижиш,обаче след това се чувстваш така замаян и толкова ти се гади,че предпочиташ да продължиш да студуваш.Мислиш да гладуваш 3 дена-виждаш обаче,че след 3те дена можеш да продължиш да я караш на полугладен режим.За да не си върнеш килата.Или заради нещо друго.Студът обаче не ще да се разкара.Дрехите ти почват да ти хлопат,кантара показва все по-малка цифра,ти си в еуфория.В един момент обаче,незнайно от какво ти се струва,че можеш да се почерпиш с нещо мъничко,ей,така за наградка за свалените килца. И тогава се започва-една хапчица,втора,трета,сто и петдесета.Ти си гладувал толкова,че тялото ти,видяло храна те кара да поемаш от нея още и още.После идва вината-всичките ми усилия бяха на вятъра/аз съм слон/мразя се и т.н. Отиваш да изкупиш "греха" чрез тренировка,докато не ти причернее и не можеш да дишаш или чрез нещо друго,също тъй мъчително.
Следващите 2-3 дни решаваш "да влезнеш във форма".Пак чрез гладуване. После кръгът се повтаря...
Съветвам те да не се захващаш-кошмарно е.Може и да не стигнеш дотам,но няма да е учудващо,ако се подхлъзнеш...Повярвай ми знам за какво говоря.
А кажи ми ,от какво толкова искаш да се пречистиш? И защо смяташ,че гладуването е начинът.Как според теб като не поемаш храна успяваш да "изчистиш" организма си? На какъв принцип се осъществява това?
cvetenceto15
02-28-2012, 19:26
От всичките тия ужасни вещества,с които организма на доста хора е пълен,заради "стойностните" храни. Иначе някой хора гладуват заради някакви болести,нищо ми няма,освен тези килца,които ме подлудяват. Знам,че гладуването няма как да продължи вечно,и ще е трудно. И няма гаранция какво ще стане след това. Знам,че и всички казват спорт,спорт,спорт...обаче толкова време се чудя какво да измисля,че нямам търпение с месеци да отслабвам покрай този спорт. Правя малки упражния всеки ден,но не вярвам да има някакъв резултат,защото не съм се занимавала сериозно. От диети също не виждам полза ... Чела съм доста статии,и други хора са споделяли за тази "страшна" умора и просто няма как да минеш без нея,тъй като организма си иска неговото : ) . Не знам какво да правя вече :?
DisappointedDreamer
02-28-2012, 19:29
Върни се и пиши пак след 2 седмици. В момента в които сложиш каквато и да е храна в устата си, ще върнеш всички кила обратно и то ДВОЙНО.
immortaL..
02-28-2012, 19:33
ПРОТИВ съм .. гладуването не е решение .. ;) .. спазвай лека диета храни се здравословно пии повече вода и прави упражнения .... :)
DisappointedDreamer
02-28-2012, 19:34
Това, което правиш е следното:
Ядеш 1500-1700 калории на ден. Избягваш тестени, пържени, сладки, газирани - особено тях - храни, наблягаш на риба, яйца, месо, зелечуци, плодове, вода, много много вода, и други полезни храни.
Захващаш се със спорт. Ако взимаш примерно транспорт някакъв, се откажи от него - ходи пеша. Търчи. Запиши се на танци, на футбол, на каквото и да е било, което ти харесва.
Резултати ще видиш след 1-2 месеца. Трябва да си стриктна. Така ще изчистиш организма си, ще влезеш във форма, и ще спреш да пускаш такива тъпи теми във форумите.
Glamour92
02-28-2012, 19:35
А не е ли по-лесно да изключиш вредните храни,които смяташ,че са те затлачили с отрови.Махаш ги,храниш се по-пестеливо и ги заменяш със здравословните им еквиваленти,пиеш повечко вода и след известно време би трябвало да си като нова.
Килца ако искаш да сваляш-наистина,без спорт-трудна работа.Още повече,че като съчетаеш малко кардио дейност(като бягане/колоездене/плуваен/разходка на бърз ход ако щеш...тоест всичко що забързва пулса) с един хубав хранителен режим и за нула време ще влезнеш във форма,ако си точна.Не се изискват кой знае какви усилия.
Ако говоря от опит-свалянето на килограми е най-лесната част.Направиш ли го чрез гладуване обаче,ще си усложниш живота много.Още повече,че по тоя начин губиш не само мазнини и вода,губиш и мускулна маса,която много трудно се възстановява след това.
слушай кака си disappointeddreamer
в най-добрия случай
прави следното
5 дни (по принцип са 20, ама сигурно ще ти спре цикъла, ако правиш 20, така че нека са 5) плодове, чай, вода, кафе, без сол, без захар, без друго
и после почни по схемата на disappointeddreamer, хем ще се пречистиш от токсините, хем ще почнеш да сваляш..
ама тия няколко дни без храна са безсмислени, не стига че ще си без сила, ами и може да припадаш там..
Glamour92
02-28-2012, 19:48
слушай кака си disappointeddreamer
5 дни плодове, чай, вода, кафе, без сол, без захар, без друго....
ама тия няколко дни без храна са безсмислени, не стига че ще си без сила, ами и може да припадаш там..
Е,5те дни на плодове,водица и молитви не са ли пак глад?
И дали ще успее след 5 такива дни да мине на нормална схема?
DisappointedDreamer
02-28-2012, 19:53
Гладуването е ужасно. Води до депресия, рязко сваляне на килограми, висяща кожа, постоянно чувство на студ, падане на коса, растеж на коса по тялото, загуба на менструация и още много други - говорим за продължителното гладуване.
Това, което ти трябва е движение и здравословни яденета. Въобще не казвам да се ограничаваш:
- Ставаш сутрин, правиш си закуска - примерно кисело мляко с някои плод и мuсли.
- обяд - картофи, саладка и риба/месо
- междинна закуска - ядки, някакъв плод, защо пък не сандвич?
- вечеря - саладка, плод, или пък купичка с мляко
Все здравословни неща, които ще ти помогнат да редусираш излишните килограми.
аз и го казвам, щото знам че тиквите на 14-15 години не слушат и пак ще почне с глад
а тоя вид глад е по-добър, Емилова го препоръчва и всички така почват
и по-добре е да има няква схема от сорта 5 дни изчистване и после почва схемата с НВД, по-добре е и за тялото, че от 5 дни, в които свали 3.5 кг примерно, после няма да ги върне, ами ще се захранва малко по малко и ще си ги запази, после след време като се е захранила с чисто бяло месо, мляко и сирене, хляб с фибри, черен шоколад на линдт (единствения без захар), плодове и зеленчуци ще се чувства по-добре и при нужда ще повтори тия 5 дни и няма да й се отрази на здравето кой знае колко..
ТОВА СА МОИ НАБЛЮДЕНИЯ! АКО ИСКА ДА ГИ СПАЗВА АВТОРКАТА, НЕ ОТГОВАРЯМ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА ПОСЛЕ (АКО ИМА ТАКИВА). ПРОСТО КАЗВАМ, ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ТАКА, ОТКОЛКОТО БАШ НА ВОДА.
DisappointedDreamer
02-28-2012, 20:00
^Така е. А и плодовете са богати на калории и енергия, витамини и т.н. И все пак това "малко гладуване" си го избий от главата, авторке.
cvetenceto15
02-29-2012, 11:03
Мерси все пак,почвам от утре с плодовете за някой друг ден пък каквото стане :)
zlatit0o
02-29-2012, 11:44
^Мхм :D йо-йо ефект..
gerilovedani
02-29-2012, 12:28
Аз съм против гладуването..От няколко дни съм на 90 дневна диета.
Аз съм чувала че 1 чаша топла вода сутрин на гладно пречиства..И така съм от няколко дни.Аз също искам да сваля малко килца :D имах и коремче,имам си и сега но е по малко.....Правя също и коремни преси,упражнения!
Не мисля,че гладуването ще ти помогне
anonymous708973
02-29-2012, 12:40
За пречистване - ок, да свалиш кила - не. Ще свалиш 1-2, което ще е вода, коремът ти ще залепне за гърба и когато пак хапнеш, си същите кила отгоре.
cvetenceto15
03-01-2012, 14:50
Мерси,явно ще е с упражнения :)
Rebirthing
03-02-2012, 11:49
Какво пречистване, кви 5 лева ?!
Пречистване не се почва току така. Постепенно се спират храните, докато минеш за 1-2 седмици или поне за няколко дни на веге храна, а после почваш самото пречистване с плодове. След като го завършиш се прави захранване, иначе резултатът може да е доста кофти.
Ако искаш нещо по-леко, препоръчвам ти лунната диета, веднъж в седмицата се "гладува", консумират се само вода, чайове и плодови или зеленчукови сокове.
ariimeri97
03-02-2012, 17:27
мои лични наблюдения: с гладуване НЕ СЕ отслабва
просто хапваш нещо здравословно няколко пъти през деня и гледай всеки де да са по горе-долу еднакво време
и аз съм против, по принцип