Влез

View Full Version : Малка дискусийка

Irti
03-02-2012, 11:38
http://www.teenproblem.net/a/2-kozmetika/13056-ancug-zabravete-za-tazi-dreha/

Понеже коментарите са потрес и пичи въшки.. реших да пусна тази тема и да видя вашето мнение, но написано обширно.

nIkEnCeTy_bE
03-02-2012, 11:55
Нямам нищо против анцуга. Но аз лично не бих отишла на среща, или на кафе по анцуг. Малко трябва наистина да имаме стил и да се съобразяваме един вид кога, как може да ходим облечени. Например онзи ден отидох по анцуг до лекарката ми, която живее на съседната улица и не ми пукаше. За едните 5 крачки с токчета ли да ходя, с прическа и грим ли ? В по - малките класове съм по анцуг и на училище, когато съм имала физическо, какво лошо има в това? Да, едно на страна е, че ако не е Адидас, Пума и т.н не струва, нали?! Не мисля, че е толкова грозно ти да си облечена с дънки, а приятелят ти с анцуг. Това го прави по-малко модерен или какво?! Да не говорим, че поне аз забелязвам, че повечето бременни жени носят анцуг, защото им е по удобно. И съм почти сигурна, че когато и на нас ни дойде на главата, няма да се питаме дали е модерно или не. И все пак не бих изхарчила 500лв. за анцуг и маратонки, а и нямам тази възможност в момента. Оф, много го наблъсках ей така, ама...

xoxi
03-02-2012, 13:59
Защо въобще се обръща внимание на тази статия?
Ясно се вижда от какъв човек може да е писана.
"За същата сума, която ще похарчите за маркови спортни дрехи, които можете да си купите нормални дрехи: дънки, панталони, рокли, поли, ризи, блузи, якета и т.н."
Няма какво да коментирам.
Няма по-удобни дрехи от спортните.
Похвално е, че все повече хора започват да предпочитат да им е удобно, отколкото да са с последна мода дънки, рокли, поли и т.н. А и да не говорим, че не всеки се интересува от това, какво ще каже другия за него. И не всеки оглежда другите с какво са облечени и прави коментари. Или още по-лошо, измисля цяла статия за тях.

Biskfitka
03-02-2012, 15:54
Статията е тъпа,въпреки че аз нося анцуг само вкъщи..Според мен за вечерно кафе не е особено подходящо примерно ;д

Irti
03-03-2012, 08:35
Защо въобще се обръща внимание на тази статия?
Ясно се вижда от какъв човек може да е писана.
"За същата сума, която ще похарчите за маркови спортни дрехи, които можете да си купите нормални дрехи: дънки, панталони, рокли, поли, ризи, блузи, якета и т.н."
Няма какво да коментирам.
Няма по-удобни дрехи от спортните.
Похвално е, че все повече хора започват да предпочитат да им е удобно, отколкото да са с последна мода дънки, рокли, поли и т.н. А и да не говорим, че не всеки се интересува от това, какво ще каже другия за него. И не всеки оглежда другите с какво са облечени и прави коментари. Или още по-лошо, измисля цяла статия за тях.

Статията я мани.. самите коментари разцепиха. Не виждам нищо лошо в това да носиш анцунг. Дънките те стягат и не можеш да се наведеш, като хората. И не знам защо трябва да ти пука, ако някой те гледа и те коментира. Изкараха носенето на такива дрехи богохулство.. виждал съм момичета с анцунг и са много секси.. прилепнал по тях. Доста по-хубаво седи от дънките.

И защо трябва да са маркови? Има и за по 20лв и са си супер. И за мен не е странно/смешно да носиш анцунг, а човека до теб да е с дънки.

И въобще това да се заглеждаш по дрехите на хората - граничи с клюкарството и с излишни действия.

anonymous708973
03-03-2012, 08:43
За мен анцугът е дреха, която има своето място и предназначение - часовете по физическо, фитнеса, вкъщи, разходката с кучето или до магазина. Не можеш да отидеш с анцуг на бизнес среща, както и не можеш да носиш официална рокля, докато тичаш в парка.

Това с удобството са само извинения. Нося доста тесни дънки, никога не съм имала проблем да се наведа, да клекна, да тичам с тях. Идеално удобни са си. Не съм принцеса, нито кокона, но обичам да изглеждам подходящо за ситуацията.

Irti
03-03-2012, 08:52
Е, никой не говори за бизнес среща, а за просто едно излизане из града. Какво му е лошото на това http://auction.bg/uploaded/697375/697375.JPG ? Когато човек е хубав и стегнат всичко му отива, нали знаеш? :D Ти не си имало проблем, но аз съм имал.. мен ме стягат и не ми допадат. Лично аз не мога да тичам с дънки. Когато си на маса и се издуеш от ядене.. трябва да разкопчаваш колана и копчетата. :D Всеки си е различен.

И това, което пишеше там "да идеш до магазина с анцунг.. абсурд". Да се изтупаш за едно кило домати.. доста ще е смешно.

anonymous708973
03-03-2012, 09:00
Пичът е стабилен и идеален за фитнес или за разходка по тепетата/парка. Обаче... аз да съм с дънки, токчета, гримирана, направена, той да е с анцуг... не ми харесва.

Chacho
03-03-2012, 09:09
Много рядко се съобразявам с етикецията какво да нося. Подбирам си облеклото, но според собствения ми вкус и настроение, а не според ситуацията. Анцугът ми пък е специална дреха за мен и отношението ми към него беше написано в първото ми успешно есе по журналистика. Бил съм с него в моментите, в които най-много съм си повтарял да не се предавам, в които ме напуска съзнанието и остават единствено инстинктите. Пропит е с мойта кръв и пот, носи част от мен и нямам намерение да го сменям. Нося го единствено когато тренирам, защото единствено с това го обвързвам. По улиците не го нося, обличам го тогава, когато търся уединение. Малко извратена връзка, особено към вещ, но ми е доста скъп. Преди да взема този конкретен съм се шматкал из улиците по анцуг, въобще не ми е зор. Ако нещо стане с този и си взема друг, сигурно също ще го нося където и да е.

granger
03-03-2012, 09:12
Има си място и предназначение , удобен е , но е за вкъщи , за рзходка на кучето, за да потичаме на стадиона или в парка. Вкъщи си ми е преудобно с него , в последно време обаче забелязвам ,че и вкъщи си нося тесни дънки,просто са ми доста удобни и нямам проблем с тях.
Тъпо е да видиш мъж или жена , с анцунг в някое заведение, лично мнение, не ми харесва да ида на ресторант или бар примерно,и на бара да ми се пльосне някой адидасец...

jghgh
03-03-2012, 09:14
анцугът не го възприемам дори и за разходка.
разходка на кучето - да, но неделна дълга разходка с приятели, любимия човек и т.н. - не.
има си неслучайно спортно-елегантни дрехи, удобни обувки тип мокасини и т.н. именно за разходки за хората, които обичат комфорта.
но да излизаш с анцуг наляво и надясно просто не го възприемам. не ми е нужна аргументация, просто не го чувствам намясто.

за мен анцуга е дреха за вкъщи, където можеш да си палачор колкото си искаш, за фитнеса обезателно, за навън когато спортуваш, за разходка на песа и т.н. - всичко, което изисква стабилно и уморително движение (изключение прави домашната среда).
да го използваш по друг случай е чисто и просто безвкусно, поне за мен. защото анцугът не е претенциозен, а да излезеш с някого да се мотаеш из града или пък да отидеш на кафе малко или много изразява претенция и изисква съобразяване със ситуацията, т.е. common sense, не да грабнеш анцуга и да си мислиш едва ли не, че е подходящ.

не съм чела статията,дълга ми се струва.
тва е мнението ми :д

bloodyF
03-03-2012, 09:19
статията е малоумна, но човекът е прав
не може да караш кола еди ква си и да ходиш по анцунг
или да ходиш на кафе, на кино и пр. обществени места така

анцунгът си го нося само във фитнеса и по физическо в училище, даже и вкъщи не ходя така :Д

за маратонки/кецове е друго
в смисъл ако имаш по спортно-елегантен стил, що да не ги носиш и в ежедневието си

Chacho
03-03-2012, 09:19
Не мога да ви разбера тия претенции. Ако се познаваме от повече време, излеземе на кафе и не се среша, ще станете и ще си тръгнете ли?

anonymous708973
03-03-2012, 09:23
Сетете за тоя виц:

Влиза бургазлия в магазин на Адидас и казва:
- Искам един анцуг.
- Ежедневен или за сватба?

Чачо, не, няма да стана и да си тръгна, но ще се чувствам не на място.

bloodyF
Не мога да ви разбера тия претенции. Ако се познаваме от повече време, излеземе на кафе и не се среша, ще станете и ще си тръгнете ли?

различно е да не си се сресал и да ходиш като че ли отиваш да се потиш на пътеката..

DisappointedDreamer
Нося анцуг само когато излизам навън да потичам, да се разходя по поляните, в часа по физическо и вкъщи, защото наистина е много удобен. Оттам нататъка, всякаква друга употреба извън горе посочените от мен няколко случая, за мен е смешна. Все едно да отидеш до мола облечен в анцуг, или на ресторант пак с анцуг. Еми грозно е.

jghgh
03-03-2012, 09:26
чачо, ще си мисля, че ме излагаш по улиците, но няма да ти го кажа, щото нали сме приятели.
ето, казвам си го откровено.
сега очаквам коментари колко съм повърхностна, но да, така е.
все едно ако сме двойка и ме запознаваш с вашите да цъфна по най-късата пола и най-изрязаното деколте, направела патешки джуки и т.н. - по същия начин като да цъфнеш на излизане с анцуг. (щото - да, да си несресан не е чак такъв проблем).

Chacho
03-03-2012, 09:37
Ако някой от приятелите ви по улицата го опръска кола с кал, спъне се и се нацапа, скъса си дрехата, т.н. пак ли ще ви е срам пред хората от него? Явно на мен нещо ми се губи, но ми е непонятно как би ви вълнувало подобно нещо. Изкуствени етикеции. При условие, че човека може да ви покаже с жестове, че ви уважава, да се захванете за анцуга като неуважение.

jghgh
03-03-2012, 09:48
тогава е различно, щото знаеш че е злополука. и на всеки се случва, на мен примерно доста често.
ама някак не го приемам да излизам с някого на кафе или на разходка и да ми се разхожда с анцуг. не е готино, безвкусно е, и някак неудобно. аз пък съм фенка на етикециите, що да не.
естествено, че няма да го отпратя или пр., нали ми е приятел. по-важно е присъствието му до мен, отколкото външния вид. това си е неудобство, което се игнорира, защото като приказлив човек, се съсредоточавам върху разговорите, не върху външния вид, но това не значи че не ми прави впечатление, ако е неподходящо избран.
даже за себе си мисля, че съм доста толерантна към вида на приятелите ми - и коя съм аз, че да им казвам.
тва не отменя обаче факта, че има в случаи, в които облеклото може да се подбере по-подходящо!

DesireToFire
03-03-2012, 09:55
Предполагам че ако съм излязла с приятел просто на разходка, никакви необходими официалности, няма да обърна внимание. Но ако видя просто някой непознат в кафене примерно по анцуг ще ми направи много лошо впечатление.

Blab
03-03-2012, 10:10
анцуг в града ми е като дънки с официални токчета/дамска чанта.

antineutral
03-03-2012, 11:41
Статията е от типа "яжте плодове, щото са по-сладки от зеленчуците". Всяко нещо си има мястото и парите, но просто на някои хора ежедневието им се улеснява от носенето на определени дрехи(те и затова са измислени различни видове дрехи). Сигурно има чели "Малкия принц" , където пишеше за турския учен в костюма и с феса, дето на 2 пъти обяснявал едно и също нещо. Изводите всеки сам да си прави дали става въпрос за етикеция и лошо впечатление или за роботско мислене.

LoupGarrou
03-06-2012, 17:19
При мен зависи от ситуацията и "анцуга".
Имам 4 броя - съответно два са за работа (лозето, гората, бягане на село, тренировки и тн).
Другите два са по-представителни - когато имам физическо, или ще ми се налага след даскало да бягам към гарата и ще пътувам или за разходка в парка.
Училището ми е на центъра и изобщо не ме интересува след като свършат часовете в 19:00, че съм с два сака и нося анцуг, когато ще пътувам.
Иначе почти винаги съм с дънки или панталон.

На мен пък са ми смешни момичетата, които едва намират един чифт равни обувки от преди години и я имат, я не един анцуг ...

xoxi
03-07-2012, 07:09
Прочетох всички коментари и стигнах до извода, че всичко си зависи от това, човек в каква среда се движи.
Ако моите приятели ходят само с дънки, токчета и т.н., няма да ми е удобно да се изцепя със спортния си екип и да ходя с тях където и да било.
Много по-приятно би ми било да изляза с компания, която предпочита собствените си интереси пред етикециите. Просто защото за момента съм свикнала да излизам с такива хора.
Но всичко зависи и от това колко динамично ежедневие води даден човек. Ако някой ходи предимно по кафета, дискотеки и т.н., разбираемо е защо предпочита тесните дънки и защо ги смята за по-удобни. Но ако някой прекарва повече време в тренировки (не само фитнес, може баскетбол, волейбол, футбол), движи в такава компания и като цяло ежедневието му е много по-динамично и забързано, то такъв човек просто не го виждам да е пълноценен сам за себе си в нещо тясно и неудобно.

Chacho
03-07-2012, 07:38
Прочетох всички коментари и стигнах до извода, че всичко си зависи от това, човек в каква среда се движи.
Ако моите приятели ходят само с дънки, токчета и т.н., няма да ми е удобно да се изцепя със спортния си екип и да ходя с тях където и да било.
Много по-приятно би ми било да изляза с компания, която предпочита собствените си интереси пред етикециите. Просто защото за момента съм свикнала да излизам с такива хора.
Но всичко зависи и от това колко динамично ежедневие води даден човек. Ако някой ходи предимно по кафета, дискотеки и т.н., разбираемо е защо предпочита тесните дънки и защо ги смята за по-удобни. Но ако някой прекарва повече време в тренировки (не само фитнес, може баскетбол, волейбол, футбол), движи в такава компания и като цяло ежедневието му е много по-динамично и забързано, то такъв човек просто не го виждам да е пълноценен сам за себе си в нещо тясно и неудобно.

Мхм. На едно място бяха стигнали до извода, че човек търси хора, които се обличат по същия начин като в неговото "племе" или в "племе", в което би искал да бъде. Разбирай, че второто може да означава "среда, в която хората изразяват себе си чрез облеклото" и това горе-долу мисля, че обяснява нещата. Стереотипа на хората носещи анцуг из града кара останалата част да са толкова крайни. И целия сюжет така замаскиран звучи, сякаш наистина става на въпрос за самата дреха.

xoxi
03-07-2012, 19:31
Всъщност да...
Ако ставаше въпрос за самата дреха, въобще нямаше да има дискусия.

PullMeCloser
03-07-2012, 19:59
Анцуг нося само на фитнес/когато ходя да тичам и в час по физическо. Не ми харесват анцузите и с дънки/панталон ми е удобно и без проблем си ходя бързо, че и тичам, дори и на токчета когато съм.

trabi_bs
03-07-2012, 21:16
Сетете за тоя виц:

Влиза бургазлия в магазин на Адидас и казва:
- Искам един анцуг.
- Ежедневен или за сватба?

Чачо, не, няма да стана и да си тръгна, но ще се чувствам не на място.

Вица е за перничани

PullMeCloser
03-08-2012, 02:55
^ Не е, аз за бургазлии го знам :Д

dimitar_ak
03-08-2012, 05:25
За мен анцунгът е дреха единствено за спорт и за нищо друго. Мога да го нося и в къщи и до там. Другото с което не бих излязъл в центъра са късите панталони и бермудите, независимо каква жега е. Те са за плажа или отново за спорт. Миналото лято ходих с къси панталони до работа, защото пътувах с велосипед, но дънките ми бяха в раницата и веднага се преобличах.

Irti
03-08-2012, 18:25
Не може ли да разчупиш "правилата" и да си моташ по къси гащи? :)

Не виждам смисъл нарочно да се вариш в дълги дрехи.. през лятото и да ти се поти задника.

Аз го чувам за пръв път, че са само за плажа.. :)

Бъдете по-различни и не се влияйте от модата и етикета.

kitty02
03-15-2012, 06:50
Нося анцунг само когатo имаме ФВС и вкъщи.

Wasilena
03-15-2012, 17:58
Не виждам смисъл,да се глася за да отида до магазина,да си разходя кучето или до приятелка на бързо...Друг е вече въпроса с вечерните излизания,кафета,мотаене по моловете и други...

Hayashi
03-15-2012, 18:52
Не ми пречи това кой кога носи анцуг, стига да не е с него на бала и сватбата си.
Но докато четох малоумната статия и коментарите, се замислих от кога пък дънките станаха връхТа на официалните дрехи. Не съм толкова стара, но си спомням и времето когато дънките изобщо не се приемаше като нещо официално. Даже има някои модели, които са толкова нелепи, че и с най-широкия анцуг да се помъкнеш ще е по-добре.

Откога кафетата и баровете станаха места за официално облекло? Изобщо не ми пука този, с които съм излязла дали е по дънки или по анцуг.