View Full Version : Как се мотивирате?
Споделете каква е вашата мотивация към училище/университет/работа?По какъв начин се нахъсвате в дните,когато имате най-малко желание за работа? Какво ви кара да действате с всичка сила към успеха ?
DisappointedDreamer
03-07-2012, 07:58
Когато видя, че часовникът ми показва 04.30, а работата ми трябва да се предаде след по-малко от два часа - това ме мотивира най-много лол. 8-)
You know what they say - "I don't always study, but when I do, I make sure it is the day before the exam"
оставям се да ми мине
надъхвам се само за писане на темите с говорене на себе си тип ''напиши една тема и ще си крачка по-близо към СУ/УНСС" и те така
ненормална работа
DisappointedDreamer
03-07-2012, 09:31
ненормална работа
нали 8-)
------
trabi_bs
03-07-2012, 10:06
Две кафета и някой смешна история .
ivcheto0o
03-07-2012, 13:08
Мисълта да докажа на другите и най-вече на себе си че наистина мога
brutaLxxbunny
03-07-2012, 16:21
Целта е важна, гоня нея. Имам цел и тя трябва да е достатъчно голяма, за да ме мотивира.
mlakniwe2
03-07-2012, 16:56
по никъв начин не се мотивирам, не чета, не уча не пиша домшни/те не че ни дават де/, просто слушам в час и запомням всичко без да си давам зор си изкарвам 5-ци и 6-ци заслужено, защото знам материала, не ми тряя да го прочета за да го науча-просто го запомням-домашни съм писал до 8-ми клас, от там нататък хич не си давам зор и знам всичко без да го прочитам по 100 път-няя смисъл от такива простотии-ся 12 клас пък единствено си уча за 2-рата матура и друго не ме интересува, щото ще имам 5 и 6 по всичко, защото знам и запомням бързо и го помня дълго и сега за маурата по физика ми е много лесно, щото 9 и 10 клас съм слушал и съм запомнил доста работи и сега само трябва да си преговора и малко задачи и съм готов-много по лесно е да слушаш в час как даскало ще ти го обясни просто и лесно, а не да четеш от неразбираемите учебници и нищо да не ти влезе в главата-вече като почна работа ще е друго и ще бъда по-отговорен-но ся съм още много малък, дори 19 няям тъй че няя да мисля за тия неща-още съм си ученик
bulgarisch007
03-07-2012, 17:26
колкото и странно да звучи, при мен винаги действа - неумишлено оставям всичката работа за последния момент, като пиша всичко панирана, но тогава се получава най-добре :D
fluffy_^
03-07-2012, 17:36
http://2.bp.blogspot.com/-JHrMMOogIN4/Tv3B-E8B1jI/AAAAAAAAAjI/J0zTU19S7HU/s1600/benefits_of_studying_by_savethemuzika.jpg
Попринцип правя папки в гсм си и снимам всички уроци от учебника и съм готов за тест-а ! :) GG well player !
montana6
03-07-2012, 17:38
Мотивацията ми за училището и университета е знанието. Просто обичам да научавам нови неща и да ги разбирам и винаги, като си го напомня, и се разведрявам. Що се отнася до работата - там в сила влиза "като ще правиш нещо, прави го като хората". Мотивацията ми е да изпипвам това, което правя и да го свърша докрай.
Все пак да не забравяме, че мотивацията далеч не е всичко. Има една поговорка - "Където свършва мотивацията, започва самодисциплината". Най-важното е да работим върху нея, защото мотивацията в едни моменти е силна, а в други слаба (непостоянна е) и ако дадена работа изисква да я вършим продължително, ще ни е нужна и голяма доза воля, за да я докараме докрай. :)
TheBeliever
03-07-2012, 17:43
Общо взето карам на този принцип http://www2.informatik.hu-berlin.de/~hakenber/images/ch_lastminute_vertical.jpg
Случва се, обаче, да седна чинно, като добро дете, да си чета лекциите и да си спазвам графика от време на време. И то само защото уча много интересни за мен дисциплини и понякога интересът надвива мързела.
Muaythaifighter
03-07-2012, 17:59
Как се мотивирате?
=> не са надъхвам за даскалото , последна година не ходя даже , надъхвам са като ходя на трен и на зала , махаааааа
Никак.
Гледаш да мине времето.
nIkEnCeTy_bE
03-07-2012, 18:04
Много съм демотивирана. Искам нещо да уча, стремя се, но при най-малката пречка се отказвам. Много бързо си меня мнението спрямо това. Лош недостатък... Но иначе в училище в някой предмет, които ме влече или нещо, от което се интересувам и ми е интересно, бързо се мотивирам и го върша и се радвам на всеки малък успех.
Thrombocyte
03-07-2012, 18:06
Когато стане така, че се окажа "първенеца на класа" у мен се пробужда едно чувство, което гъделичка егото ми.
Това ми е достатъчна мотивация.
като не ми върви в ученето - давам си малко почивка и после отново подхващам и ако и тогава не стане - зарязвам или моля за помощ
mimsssssss
03-07-2012, 18:33
В даскалото беше лесно - уговаряхме се с учителите кога да ни изпитат, при по строгите преписвахме или чакахме да ни подскажат и така... Общо взето съм учила избирателно - имаше 2-3 предмета, които мразех... което ме демотивираше и да ги уча.
Иначе сега в унито е пълен шит и който е казал, че диплома се взима лесно, да ми каже къде е учил... Преди изпити направо изперквам, прочитам нещата по хиляда пъти, наливам се с кола и кафе... Гледам задължително на 4-5 часа по един филм, просто за да ми почине съзнанието, ям орехи през това време и после айде пак...
Общо взето карам на този принцип http://www2.informatik.hu-berlin.de/~hakenber/images/ch_lastminute_vertical.jpg
Случва се, обаче, да седна чинно, като добро дете, да си чета лекциите и да си спазвам графика от време на време. И то само защото уча много интересни за мен дисциплини и понякога интересът надвива мързела.
олеее, исках аз да я постна тая картинка! :Ь
прочела си ми мислите.
мотивирам се като чета мотивиращи цитати, дърпам си мотивейшънъли (постъри) и подобни. донякъде успявам.
но така както last minute panic нищо не може да ме мотивира, лол
Трудно. Почти не успявам да се мотивирам сама.
В училище има няколко госпожи, които са такива добри оратори, че след техните часове доброволно си сядам и уча.
Иначе ако имам някой дълъг урок за учене го разделям на много малки части. Дори когато науча един ред се чувствам по-добре, защото вече знам "първа част". Мисълта, че за отрицателно време съм научила нещо ме мотивира да науча още нещо. И още нещо. И още нещо.
psychopath
03-07-2012, 19:39
Една от най-висшите цели за развитието ми като личност е развитието на общата ми култура. Но по-силна мотивация може би е отвращението ми от гражданското общество, от средностатистическия български студент ( и не само)...и това отвращение ме мотивира, да НЕ бъда като тези, които не понасям и да се опитам да променя нещата.
Никога не ми е пукало за самите оценки... Мога подробно да се аргументирам, но отговорих на въпроса.
Много съм демотивирана. Искам нещо да уча, стремя се, но при най-малката пречка се отказвам. Много бързо си меня мнението спрямо това. Лош недостатък... Но иначе в училище в някой предмет, които ме влече или нещо, от което се интересувам и ми е интересно, бързо се мотивирам и го върша и се радвам на всеки малък успех.
Точно така е и при мен!
Най-честата фраза, с която се мотивирам е "Правила съм го преди много по-трудно, ще го направя и сега".
За ученето ми е по-малък проблем, защото запомням много бързо, но да седна да напиша нещо е много по-трудно.
watergirlblue
03-08-2012, 09:43
по никъв начин не се мотивирам, не чета, не уча не пиша домшни/те не че ни дават де/, просто слушам в час и запомням всичко без да си давам зор си изкарвам 5-ци и 6-ци заслужено, защото знам материала, не ми тряя да го прочета за да го науча-просто го запомням-домашни съм писал до 8-ми клас, от там нататък хич не си давам зор и знам всичко без да го прочитам по 100 път-няя смисъл от такива простотии-ся 12 клас пък единствено си уча за 2-рата матура и друго не ме интересува, щото ще имам 5 и 6 по всичко, защото знам и запомням бързо и го помня дълго и сега за маурата по физика ми е много лесно, щото 9 и 10 клас съм слушал и съм запомнил доста работи и сега само трябва да си преговора и малко задачи и съм готов-много по лесно е да слушаш в час как даскало ще ти го обясни просто и лесно, а не да четеш от неразбираемите учебници и нищо да не ти влезе в главата-вече като почна работа ще е друго и ще бъда по-отговорен-но ся съм още много малък, дори 19 няям тъй че няя да мисля за тия неща-още съм си ученик
и при мен е така..това да седна да чета урок за да го запомня не се случва от 6 клас...всичко си запомням, а когато не помня. просто не е било важно...;хх
Аз следобед например винаги планирам да си отдам пълна почивка. [така де, когато съм 1 смяна] Затова гледам след като се прибера да свърша 1-2 часа домашните си и после останалото време да ми е свободно. Така ми е най-нахъсано. :D А понякога просто си мисля колко ще ми помогне това, което уча за в бъдеще.
Аз преди в 5, 6 и 7 клас не съм учила... по-скоро съм зубрила (насила) и накрая нищо не съм запомняла. Това ми е проблема. Сега много ми се иска да върна времето назад и да уча география. XD Просто трябва да ти е интересно.
kircho940
03-08-2012, 13:36
Аз много трудно се мотивирам да уча и в момента нямам абсолютно никаква мотивация... От много време не съм учил сериозно. Например, тази учебна година от началото съм учил толкова малко, че не можете да си представите... От известно време даже уча вечерта някъде към 20 часа... Всъщност, това не може да се нарече учене, защото само преглеждам какъв ни е урока и си казвам, че е много трудно и не мога да го науча. Но някак си се справям. Завърших първия срок само с една петица - по математика. За първи път от много време имам такъв висок успех. Но ще видим какво ще стане втория срок. Дано ми дойде някакво желание за учене, защото наистина по повечето предмети не ми се чете изобщо и не винаги ще имам късмета да ме изпитат на лесен урок или да се паднат въпроси на теста или контролното, на които да мога да отговоря лесно.
BrainlessROCKBABY
03-08-2012, 17:26
олеее, исках аз да я постна тая картинка! :Ь
прочела си ми мислите.
мотивирам се като чета мотивиращи цитати, дърпам си мотивейшънъли (постъри) и подобни. донякъде успявам.
но така както last minute panic нищо не може да ме мотивира, лол
the absolute truth.
в училище с високи оценки :D
MonnyMonsterr
03-11-2012, 11:02
При мисълта, че ще ми пишат 2ка (което се отнася и към дипломата ми), а отгоре на всичко и нашите ще ми надигат, отново.
little-bad-girl
03-11-2012, 11:07
Споделете каква е вашата мотивация към училище/университет/работа?По какъв начин се нахъсвате в дните,когато имате най-малко желание за работа? Какво ви кара да действате с всичка сила към успеха ?
Мисълта, че и това ще приключи и ще си почина после.. :)
kuklichka_bg
03-13-2012, 09:06
Никак,просто знам,че трябва да уча и сядам и уча. :D