View Full Version : Нашите не са много млади
littlewhitedress
03-08-2012, 15:57
Здравейте,може да ви се стори налудничаво,ама реших да напиша тази тема,за да видя мнението ви.Аз все още не съм на 18 години,а родителите ми са над 50 години,баща ми след 2 години да е жив и здрав трябва да навърши 60.Притеснявам се за тях,защото на повечето мои съученици родителите са някакви младоци и като чуят за родители над 40 и започват да се подиграват как можело `старци` да имат толкова млади деца :( имам някакви притеснения,че когато почна 20-тте те вече ще са възрастни,както казват съучениците ми нямало да могат да дочакат внуците си и когато децата им са на по 20,те ще са на 70 :( страх ме е за тях,не искам да се случват тези неща,които говорят,искам си когато си родя детенце,те да могат да му се радват и т.н :( Смятате ли,че се притеснявам за глупости или?
nIkEnCeTy_bE
03-08-2012, 16:03
Естествено, че са глупости. Това за старците може да го каже само някой безмозъчен и ограничен човек. Това, че сега раждат на 18-20-25 не означава, че твоите родителите са назад. Може би има причини, заради които майка ти е родила по-късно. Не трябва да мислиш така, защото ги обиждаш по този начин. А и това дали ще дочакат децата ти е Божа работа.
За глупости се притесняваш.
Това, че твоите родители са близо до 60те вече не означава, че няма да си дочакат внуците.
Знаеш, че всеки си отива от този свят, когато му е писано. Някои си отиват още млади. Някои родители дори не могат да видят собствените си деца как порастват и стават мъже и жени. Други живеят до над 90 години и се радват и на пра-пра внуци.
А това, че обкръжението ти се впечатлява от такива неща, теб въобще не трябва да те бърка. Това си е техен проблем, не твой.
Много по-добре е човек да има разлика от над 25-30-35 години с родителите си, отколкото разликата да е под 18 примерно.
abe q pogleni ot druga ta dtrana prestavi si sega roditelite ti na po 30 godini a ti na 18 ko praimva6te pak sa mnogo mladi i togas podigravki :X:X mojebi ima6 drugi bratq i sestri po golemi ot teb
Аз също съм на почти 18 и нашите са над 40. От съучениците и връстниците ми рядко има някой с родители под 40-те.
Не се притеснявай за тези неща,макар че аз също се замислям понякога,да не им се случи нещо,макар че баща ми е на 46,а майка ми на 37.. на всеки му минават такива мисли през главата.Не слушай хората,радвай се на вашите,каквото е писано ще стане,не се тормози с тези неща. :)
SHPAIdURmeN
03-10-2012, 10:34
споко и аз нямам 18, баща ми е на 46 а майка ми 45, но разбира се съм си задавал този въпрос че са стари вече няма да имат енергията да ми обръщат внимание и едни такива, по-късно ще разбереш че това са били пълни глупости както и аз разбрах ;)
Fashionista_pp
03-10-2012, 12:33
Глупости са. Родителите ти нямат вина, че по-късно са създали семейство. Недей да се срамуваш от възраста им или да се притесняваш, че няма да дочакат внуци. По-горе ти казаха вече -това си е божа работа. А относно подигвавките - тези думи могат да бъдат казани само от глупави, назадничеви хора.
SunnyWinter
03-10-2012, 21:46
Моите родители също са възрастни. Баща ми е на 56, майка ми - на 52. И какво от това? Дори мога да кажа, че моите родители ме разбират много по-добре от родителите на мои съученици, които са разказвали за проблеми с родителите си. Не мисля, че е някакво геройство да си с дете на ръце на 20. По-възрастните родители често са по-добри от по-младите, защото имат по-голям житейски опит и дават по-добри съвети на децата си.
Относно подигравките - зарежи ги. Едва ли си заслужават вниманието.
HopeDiesLast
03-11-2012, 12:21
Моите също са по-големи от родителите на съучениците ми, но смятам че дори е по-добре, че не съм се пръкнала когато са били 17-18 годишни. А който го е казал това за старците е доста задръстен от предразсъдъци. :)
Verminaard
03-11-2012, 14:04
И моите са дърти вампири,какво да се прави.