Влез

View Full Version : Нашите не са много млади

littlewhitedress
03-08-2012, 15:57
Здравейте,може да ви се стори налудничаво,ама реших да напиша тази тема,за да видя мнението ви.Аз все още не съм на 18 години,а родителите ми са над 50 години,баща ми след 2 години да е жив и здрав трябва да навърши 60.Притеснявам се за тях,защото на повечето мои съученици родителите са някакви младоци и като чуят за родители над 40 и започват да се подиграват как можело `старци` да имат толкова млади деца :( имам някакви притеснения,че когато почна 20-тте те вече ще са възрастни,както казват съучениците ми нямало да могат да дочакат внуците си и когато децата им са на по 20,те ще са на 70 :( страх ме е за тях,не искам да се случват тези неща,които говорят,искам си когато си родя детенце,те да могат да му се радват и т.н :( Смятате ли,че се притеснявам за глупости или?

nIkEnCeTy_bE
03-08-2012, 16:03
Естествено, че са глупости. Това за старците може да го каже само някой безмозъчен и ограничен човек. Това, че сега раждат на 18-20-25 не означава, че твоите родителите са назад. Може би има причини, заради които майка ти е родила по-късно. Не трябва да мислиш така, защото ги обиждаш по този начин. А и това дали ще дочакат децата ти е Божа работа.

xoxi
03-08-2012, 16:46
За глупости се притесняваш.
Това, че твоите родители са близо до 60те вече не означава, че няма да си дочакат внуците.
Знаеш, че всеки си отива от този свят, когато му е писано. Някои си отиват още млади. Някои родители дори не могат да видят собствените си деца как порастват и стават мъже и жени. Други живеят до над 90 години и се радват и на пра-пра внуци.

А това, че обкръжението ти се впечатлява от такива неща, теб въобще не трябва да те бърка. Това си е техен проблем, не твой.
Много по-добре е човек да има разлика от над 25-30-35 години с родителите си, отколкото разликата да е под 18 примерно.

nan4eva
03-08-2012, 18:59
abe q pogleni ot druga ta dtrana prestavi si sega roditelite ti na po 30 godini a ti na 18 ko praimva6te pak sa mnogo mladi i togas podigravki :X:X mojebi ima6 drugi bratq i sestri po golemi ot teb

Hayashi
03-08-2012, 20:53
Аз също съм на почти 18 и нашите са над 40. От съучениците и връстниците ми рядко има някой с родители под 40-те.

fenkaaa
03-09-2012, 13:01
Не се притеснявай за тези неща,макар че аз също се замислям понякога,да не им се случи нещо,макар че баща ми е на 46,а майка ми на 37.. на всеки му минават такива мисли през главата.Не слушай хората,радвай се на вашите,каквото е писано ще стане,не се тормози с тези неща. :)

SHPAIdURmeN
03-10-2012, 10:34
споко и аз нямам 18, баща ми е на 46 а майка ми 45, но разбира се съм си задавал този въпрос че са стари вече няма да имат енергията да ми обръщат внимание и едни такива, по-късно ще разбереш че това са били пълни глупости както и аз разбрах ;)

Fashionista_pp
03-10-2012, 12:33
Глупости са. Родителите ти нямат вина, че по-късно са създали семейство. Недей да се срамуваш от възраста им или да се притесняваш, че няма да дочакат внуци. По-горе ти казаха вече -това си е божа работа. А относно подигвавките - тези думи могат да бъдат казани само от глупави, назадничеви хора.

SunnyWinter
03-10-2012, 21:46
Моите родители също са възрастни. Баща ми е на 56, майка ми - на 52. И какво от това? Дори мога да кажа, че моите родители ме разбират много по-добре от родителите на мои съученици, които са разказвали за проблеми с родителите си. Не мисля, че е някакво геройство да си с дете на ръце на 20. По-възрастните родители често са по-добри от по-младите, защото имат по-голям житейски опит и дават по-добри съвети на децата си.
Относно подигравките - зарежи ги. Едва ли си заслужават вниманието.

HopeDiesLast
03-11-2012, 12:21
Моите също са по-големи от родителите на съучениците ми, но смятам че дори е по-добре, че не съм се пръкнала когато са били 17-18 годишни. А който го е казал това за старците е доста задръстен от предразсъдъци. :)

Verminaard
03-11-2012, 14:04
И моите са дърти вампири,какво да се прави.