View Full Version : пинчер
Мисля да си копувам пинчер но никъде не намирам тема в която е обяснено точно моето запитване. Знам че всяко пинчерче е с различен характер, но зависи ли от това еашето държание.
1.лесно ли го научихте да ходи до тоалетна а не по килимите :Д
2.Всеки месец ли се правят ваксините и колко пари струват
3.Ядат и дращят ли вашите мебели , дрехи и обувки
4. Общо колко пари ви коства на месец < като храна и ваксини>
5.Всеки ден ли го разхождате защото все пак понякога нямам възможност
6.Вечер игриви ли са защото досегашмите ми животни не спят много но поне са в клетка
http://www.zoolubimci.com/t-67-%D0%9A%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D0%9F%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B5%D1%80_-_%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE_%D0%B5_%D0%B2%D0%B 0%D0%B6%D0%BD%D0%BE_%D0%B4%D0%B0_%D0%B7%D0%BD%D0%B 0%D0%B5%D0%BC_%D0%B7%D0%B0_%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%B E
Попринцип всяко малко куче,независимо пинчер или не, си върши нуждите по килимите до около 1 година. И трябва да се извежда всеки ден без значение имаш ли време или не ;)
ако е за една година е добре защото ще сменяме килимите с паркети в моята стая но дано след това да се научи да си върши работата където трябва :D
blueberry98
03-11-2012, 14:13
аз имам пинчер ,който е на 1год и 1 месец.Ние сме петчленно семейство и почти по всяко време има човек с него и не ни върши бели единственото,което прави е да се качи на диванчето в кухнята и да яде от масата,но го прави наистина много рядко.По въпроса дали вечер са игриви лично моят рядко се заиграва,ако аз не му хвърля топка,защото може да прави всичко до 9 часа вечерта,но стане ли точно 9 ляга и заспива.Още от малък преди да започнеш да го разхождаш му слагай нагръдник или каишка и го разхождай вкъщи,за да свикне защото са доста своенравни.Моят първо се дърпаше ама накрая свикна.Много лесно го научихме да пишка навън,а не вкъщи защото след всякo хранене го извеждахме-сутрин,обед и вечер,докато не почнахме да го храним по два пъти на ден.През първата една седмица,докато се хранеше по два пъти продължавахме да го извеждаме по три пъти на ден и след това почнахме да го извеждаме само сутрин и вечер и откакто почнахме да го извеждаме не ни е правил беля вкъщи,а когато му се доходи на тоалетна почва да драска на входната врата и да скимти не смее вкъщи.Всеки ден го разхождаме.Не ни е дращил мебелите и не ни е ял обувките,но като малък го сърбяха зъбите и решаваше да си ги почеше на някоя маса ,но когато му кажем не веднага спира.За ваксините не съм много компетентна,защото сестра ми се занимава с тях кога се слагат,но не са много скъпи.Като разход изобщо не е голям,възможно най-малкия разход даваме за него,но зависи каква храна му даваш ние му купуваме от хруските,консервите и пастета на Кауфланд и ни излиза към 10-15 лева месечно храната :D Надявам се да съм ти помогнала,а ако има нещо пиши :) http://prikachi.com/images/51/4509051N.jpg Това е една негова снимка,като бебе :)
trabi_bs
03-11-2012, 14:25
аз имам женски пинчер на около година.. не яде много от храната и няма претенция от марката..понякога прави на пук и сваля покривката от леглото си като не стане на неговата. в началото гризеше каквото му попадне но най-вече дървените столове. ученето за тоалетната стана с много бой но поне се научи. като излезеш с него на разходка го е страх като малко но после се отпуска и му се върви доста.. лае много и трудно заучава команди .
аз имам пинчер ,който е на 1год и 1 месец.Ние сме петчленно семейство и почти по всяко време има човек с него и не ни върши бели единственото,което прави е да се качи на диванчето в кухнята и да яде от масата,но го прави наистина много рядко.По въпроса дали вечер са игриви лично моят рядко се заиграва,ако аз не му хвърля топка,защото може да прави всичко до 9 часа вечерта,но стане ли точно 9 ляга и заспива.Още от малък преди да започнеш да го разхождаш му слагай нагръдник или каишка и го разхождай вкъщи,за да свикне защото са доста своенравни.Моят първо се дърпаше ама накрая свикна.Много лесно го научихме да пишка навън,а не вкъщи защото след всякo хранене го извеждахме-сутрин,обед и вечер,докато не почнахме да го храним по два пъти на ден.През първата една седмица,докато се хранеше по два пъти продължавахме да го извеждаме по три пъти на ден и след това почнахме да го извеждаме само сутрин и вечер и откакто почнахме да го извеждаме не ни е правил беля вкъщи,а когато му се доходи на тоалетна почва да драска на входната врата и да скимти не смее вкъщи.Всеки ден го разхождаме.Не ни е дращил мебелите и не ни е ял обувките,но като малък го сърбяха зъбите и решаваше да си ги почеше на някоя маса ,но когато му кажем не веднага спира.За ваксините не съм много компетентна,защото сестра ми се занимава с тях кога се слагат,но не са много скъпи.Като разход изобщо не е голям,възможно най-малкия разход даваме за него,но зависи каква храна му даваш ние му купуваме от хруските,консервите и пастета на Кауфланд и ни излиза към 10-15 лева месечно храната :D Надявам се да съм ти помогнала,а ако има нещо пиши :) http://prikachi.com/images/51/4509051N.jpg Това е една негова снимка,като бебе :)
Леле много ти е сладичкооооооо .. Душичка :D благодаря помогна ми . Но ако си го вземам мисля да е лятото за да му отделя нужното време защото сега покрай училище няма да мога да съм с него а искам да свикне докато е малко и да свикна с неговите навици :D
PullMeCloser
03-11-2012, 19:04
Имам той териер, пак е такова малко и ще ти отговоря :Д Не е пинчер, но ... :Д
1.лесно ли го научихте да ходи до тоалетна а не по килимите - Не. Все още му се случва да се изпишка у нас, а вече е на около година. Водим го редовно по 3-4 пъти на ден, по едно и също време, караме му се. На леглото ми е пишкало 3 пъти и един път ака, а килимите сме прали по няколко пъти заради него. Струва ми се, че вече почти се понаучи, скоро не се е изпишквал. Когато още беше бебе, пишкаше на памперс. Уж, защото не винаги ходеше там :Д
2.Всеки месец ли се правят ваксините и колко пари струват - На моето кученце му капят едни капки на врата веднъж на 2 седмици мисля, май са два вида, не съм го водила сама никога, обаче мисля, че са не повече от 10-20лв. Питай лекаря, той ще ти обясни най-добре! Ваксините се пишат в паспорта на кучето, като ми е под ръка ще погледна.
3.Ядат и дращят ли вашите мебели , дрехи и обувки- Никога не е нагризвало нищо, до обувките не се приближава, върху дрехи само обича да спи :Д
4. Общо колко пари ви коства на месец < като храна и ваксини>- Тук не мога да кажа нищо, не плащам аз.
5.Всеки ден ли го разхождате защото все пак понякога нямам възможност- Всеки ден по 3 пъти- сутринта около 9, на обяд към 13:30, вечер около 19:30.
6.Вечер игриви ли са защото досегашмите ми животни не спят много но поне са в клетка - Моето е игриво до към 22-23:00 вечерта, после спи. Веднъж се случи да подивее и лаеше до 1 вечерта :Д Сутрин обикновено към 5:00 ме буди с драскане и скимтене, за да го взема при мен и да го гушкам. Като го взехме първата седмица ме побърка и дори пратих баща ми да спи в моята стая, защото просто не можех да се наспивам, будех се по 1000 пъти нощем и на паркета имаше 5 локвички и няколко купчинки. :Д Вече няма такива работи, но в началото е ... но аз и не го исках изобщо.
От по-миналия ми рожден ден получих папагал - Жако, но той почина миналата година на 20 Декември - Лека му пръст :cry: Колко тъгувах по него .. не е истина. Като се привържеш към някого много силно и го изгубиш .. просто ти избива на рев. Но и ми го подариха стар. Беше вълнист папагал. Изплаках си очите :cry: Погребахме Жако в задния ни двор. След като ми подариха Жако купихме Кики - Женски папагал. Много е страхлива и не дава да я пипам.
След една седмица (след като почина Жако) отидохме с баба ми в зоомагазина и така купихме друг папагал - пак мъжки. Взехме го млад. Таа .. малко се отклоних от темата..
Трябва да навия нашите да ми вземат куче. Имам рожден ден на 20 Ноември и силно искам далматинец! Това е любимата ми порода! :) Ще следя темата. Още от сега съм заобещавала, че ще ставам сутрин в 6:00 да го разхождам, в 12:00 на обедна разходка, а някъде към 20:00, 21:00 ще го извеждам вечер. Мама почти е навита остава баща ми :( Подмазването ще помогне ли? И не знам дали папагалите и кучето ще се разберат, т.е. не знам дали ще лае срещу тях. А и не съм сигурна мъжко или женско да взема? А и от къде да взема? Зоомагазин? Развъдници? Ще следя темата .. ще ми е полезна :)
Мисля да си копувам пинчер но никъде не намирам тема в която е обяснено точно моето запитване. Знам че всяко пинчерче е с различен характер, но зависи ли от това еашето държание.
6.Вечер игриви ли са защото досегашмите ми животни не спят много но поне са в клетка
Ми аз имах мъжки и женски пинчер и през 5 месеца имаше сватба :D
Иначе:
1. Не... бая са непослушни :@
2. Как всеки месец бе? :D Ти да не 'щеш да го тровиш?
3. Обичат обувките 60+лв. а мебелите не барат.
4. Нз... но е малко куче-не е много :)
5. Не. През 2-3 дни, макар че е добре всеки ден ;)
6. Зависи дали ги мориш през деня :D
PeaceOfMe
03-16-2012, 07:09
Аз имам мъжки мини пинчер на 2 годинки. Много си го обичкам.
1. Ами не, никак лесно не се научи. Даже понякога още ходим след него да чистим. Но иначе си ходи в тоалетната или когато го разхождам.
2. Не помня много, само че първите 3 ваксини е правят до 3-тия месец. После всяка година по една. Мисля, че бяха безплатни, не помня да сме плащали.
3. Не никакви проблеми с мебели и дрехи. Може някой гумени чехли да сдъвчат, но е нормално. :ДДД
4. Ами не много. Около 20 лв за гранули и паучита, макар че моето гранули не обича особенно. Ваксини не се правят всеки месец, само първите 3.
5. Ако не го разходиш ще чистиш. Много обичат да се разхождат. Полудява само като види каишката. Много се радва милото.
6. Винаги са игриви. Но и много спят, през деня особенно когато няма никой :Д
Много си е яко да си имаш пинчерче. Малко трудно се приобщават с хора, но не е голям проблем. Когато свикнат с даден човек, много го обичат.
PeaceOfMe
03-16-2012, 07:13
От по-миналия ми рожден ден получих папагал - Жако, но той почина миналата година на 20 Декември - Лека му пръст :cry: Колко тъгувах по него .. не е истина. Като се привържеш към някого много силно и го изгубиш .. просто ти избива на рев. Но и ми го подариха стар. Беше вълнист папагал. Изплаках си очите :cry: Погребахме Жако в задния ни двор. След като ми подариха Жако купихме Кики - Женски папагал. Много е страхлива и не дава да я пипам.
След една седмица (след като почина Жако) отидохме с баба ми в зоомагазина и така купихме друг папагал - пак мъжки. Взехме го млад. Таа .. малко се отклоних от темата..
Трябва да навия нашите да ми вземат куче. Имам рожден ден на 20 Ноември и силно искам далматинец! Това е любимата ми порода! :) Ще следя темата. Още от сега съм заобещавала, че ще ставам сутрин в 6:00 да го разхождам, в 12:00 на обедна разходка, а някъде към 20:00, 21:00 ще го извеждам вечер. Мама почти е навита остава баща ми :( Подмазването ще помогне ли? И не знам дали папагалите и кучето ще се разберат, т.е. не знам дали ще лае срещу тях. А и не съм сигурна мъжко или женско да взема? А и от къде да взема? Зоомагазин? Развъдници? Ще следя темата .. ще ми е полезна :)
Съжалявам за папагалчетата ти. И аз съм губила 2 папагала, сега имам един корела. Но тук не е мястото, да питаш за далматинец.