nataliiiiii
03-11-2012, 21:32
Правихме днес секс с приятеля ми, и той свърши в мен, а днес е 2-ри ден от идването на цикъла ми. Та възможно ли е да съм бременна?? Да взема ли Ескапел утре или първо да си направя тест за бременност? И с този тест,колко дни трябва да чакам за да отчете по верен резултат? Много ще съм благодарна ако някой ми каже :(
DragonLady
03-11-2012, 22:06
Овулацията обикновено е 14 дни преди началото на следващият цикъл, а това е единственият период в който може да се забременее. Но има случай, в които менструацията съвпада с овулацията, но това е рядкост! На теб редовен ли ти е цикъла?
Според мен няма смисъл от Ескапел, щом не си в овулация или дните около нея. Познавам момичета, който дават на мъжете си да свършват в тях малко преди или след менструация и не са забременели, но никога не се знае кога ще стане фала извън овулация.
Тестовете за бременност се правят 14 дни след акта. Има и някакви за след 7 дни, но ми казаха за тях, че не отчитали особено вярно, така че най-добре изчакай 2 седмици и се моли на всички богове да не е станал фала.