View Full Version : Родители
Mira50oo
03-14-2012, 12:11
Имам проблем с наште. От един месец и няколко дена вече имам гадже и те знаят за него, но откакто им казах спряха да ме пускат да излизам както преди си излизах почнаха да ми определят час и то 18:00 отначало се прибирах в 19:00 и преди два дена ми се караха и ми казаха да престана да се виждам с него. А иначе съм на 16 добра ученичка съм незнам какъж им е проблема.Един ден ми дават друг ден не. Можело да си имам приятел обаче трябвало да се виждаме веднаж в седмицата а така не може. Не е честно.
Проблема им е, че не искат да надуеш корема... Не виждам кое не е честно...
nIkEnCeTy_bE
03-14-2012, 17:31
мда, Nakadah, и това го има. Виж един месец е малко, нормално е да са малко против, с правила и т.н Сигурно и ти още не си сигурна в него. Просто седни и поговори с родителите си. Нека ти дадат шанс да го опознаеш, впоследствие и те.
Biskfitka
03-14-2012, 20:20
Да бе,на 16 да я пускат до 18,00 ч. навън не е нормално.
Защо не го запознаеш с вашите? Ако го опознаят може да са по-спокойни.
Бързала си с новината.
Това първият ти приятел ли е? Ако ти е първи е нормално вашите да са по-резервирани.
Както бисквитката каза, запознай ги с него.
Води го във вас, когато и те са там, разказвай им по-често за него и т.н.
Той на колко е?
Бързала си с новината.
Това първият ти приятел ли е? Ако ти е първи е нормално вашите да са по-резервирани.
Както бисквитката каза, запознай ги с него.
Води го във вас, когато и те са там, разказвай им по-често за него и т.н.
Той на колко е?
Mira50oo
03-15-2012, 04:58
Tова не ми е първият приятел, но е първият за който знаят и откакто почнах да излизам с него те почнаха да ми жикат повече. Той е на 19 иначе.
trabi_bs
03-15-2012, 06:34
щом е на 19, има за какво да се притесняват
DesireToFire
03-15-2012, 06:46
Не знам какво обяснявате че е нормално, за мен не е. И да не решите, че нашите ми дават да правя каквото си искам..е не е така, но това е прекалено. Разбира се, че го правят защото ги е грижа за нея, но те я третират като 10-годишно момиченце. Сестра ми е на 11 и като излезе с приятелки я пускат до по-късно. Те са я пускали до 19.00 и преди да тръгне с момчето. А това че си има приятел не виждам да е причина да стои до по-рано. Те ако решат да правят секс, могат да го правят и в 12 на обяд, няма логика просто в ограниченията.
Към авторката: съветвам те да седнеш и да поговориш с тях. Предложи им да ги запознаеш с момчето, излизайте в квартала ти, може пък там да те пуснат до по-късно, или пък стоите у вас, за да са спокойни.
broken-barbiee
03-15-2012, 20:29
Не знам какво обяснявате че е нормално, за мен не е. И да не решите, че нашите ми дават да правя каквото си искам..е не е така, но това е прекалено. Разбира се, че го правят защото ги е грижа за нея, но те я третират като 10-годишно момиченце. Сестра ми е на 11 и като излезе с приятелки я пускат до по-късно. Те са я пускали до 19.00 и преди да тръгне с момчето. А това че си има приятел не виждам да е причина да стои до по-рано. Те ако решат да правят секс, могат да го правят и в 12 на обяд, няма логика просто в ограниченията.
Към авторката: съветвам те да седнеш и да поговориш с тях. Предложи им да ги запознаеш с момчето, излизайте в квартала ти, може пък там да те пуснат до по-късно, или пък стоите у вас, за да са спокойни.
+1 обаче не съм съгласна с това да седят у тях. Не знам може да не съм права, но майка ми повече се притеснява като съм с момче вкъщи отколкото като сме на кафе. Въпрос на гледна точка може би.
anonymous708973
03-15-2012, 20:57
Абе, ако трябва да погледнем обективно ситуацията, могат да се награбят и у тях, и на кафе... Но искрено съветвам авторката да не използва това като аргумент.
Представяй момчето си в добра светлина, толкова ли е трудно? Вярно, че е малко по-голям, ама не е като да е с 10 години отгоре. Нашите в началото бяха доста резервирани към предишния ми приятел (6 години по-голям), обаче се стигна до момента, в който аз излизах с него и те му предаваха поздрави, питаха за котката му и т.н.
Ваште ги е шубето...
DesireToFire
03-16-2012, 17:03
+1 обаче не съм съгласна с това да седят у тях. Не знам може да не съм права, но майка ми повече се притеснява като съм с момче вкъщи отколкото като сме на кафе. Въпрос на гледна точка може би.
Значи е по-притеснена ако дъщеря и е с момче в съседната стая като едва ли не ги чува и може да отиде да ги провери когато поиска, отколкото когато знае че са на кафе, а дали са там не е въобще сигурно, както и с кого са и какво правят? Не го разбирам :Д
Mira50oo
03-17-2012, 06:32
Благодаря че ми помагате. Скоро ще имам нов телефон и тогава ще ми звънят повече но може би ще ме пускат повече навънка/.
SmilezZz
03-17-2012, 09:31
Не става въпрос дали е нормално или не. Защото в случая си зависи гледната точка на родители. А на авторката явно са доста по - загрижени и доста по - притеснени.
По темата:
Поговори с тях. Запознай го с тях. Нормално е да се притесняват, щом е първия ти приятел, за който знаят. Мислят си , че не знаеш това , което може да се случи.
Иначе съм напълно съгласна с мнението на DesireToFire - ако са решили да правят секс, ще го правят и в 12 на обяд, така че е безсмислено да се слагат някакви ограничения. Още по - тъпо да се виждат един път в седмицата.
anonymous708973
03-18-2012, 08:17
Благодаря че ми помагате. Скоро ще имам нов телефон и тогава ще ми звънят повече но може би ще ме пускат повече навънка/.
Казвай им къде и с кого отиваш. Обаждай им се без да са те потърсили, за да кажеш, че ставате от кафето и отиваш към спирката.
Ако ще лъжеш (не те съветвам да започваш от самото начало!) - желязно алиби. Не да кажеш, че си с приятелка и те да я видят на улицата случайно, когато се предполага тя да е с теб.
cvetit000
04-01-2012, 14:13
ами наистина не е честно не може да искат да се вижда с него 1 път в седмицата те гаджета ли са или не знам какви, и моите родители откакто разбраха че имам гадже ми намалиха вечерния час, ама защо не знам. Мисленето на баща ми е от 20 век
broken-barbiee
04-01-2012, 14:27
Значи е по-притеснена ако дъщеря и е с момче в съседната стая като едва ли не ги чува и може да отиде да ги провери когато поиска, отколкото когато знае че са на кафе, а дали са там не е въобще сигурно, както и с кого са и какво правят? Не го разбирам :Д
Не. Вкъщи като сме в другата стая няма как да се чуе, а и тя рядко си е вкъщи /лекции, работа/, за това и казвам, че е по-притеснена. А иначе тя ми има доверие и заради това не се притеснява като и кажа, че съм с момче на кафе /защото до сега на съм я лъгала/, т.е. ако доверието е спечелено всичко е ок! :)
Mira50oo
04-16-2012, 08:19
Sega ve4e nie s nego se razdelihme. Kakto i da e toi skusa s men no tova e ne e vuprosa. vuprosa e 4e sq kogato se razdelihme na6te sa super spokoini i sq ne mi pravqt problem tolkova za 4asovoto vreme. Tui kato ve4e imam i telefon no ne nie si ostanahm prqteli i pak se vijdame i kogato sum s nego umirat ot pritesnenie.ZA6ttttttttttoooo za boga za6too ?? pitam az???
Съвършено нормално е да не те пускат след като той е на 19 а ти само на 16. Притеснявали са се да не ти повлияе негативно и това е .
Fantasyyyy
04-16-2012, 14:34
Според мен работата е такава че се притесняват..особенно пък ако той е по-голям от теб.Така че просто им показвай че когато си с него могат да са спокойни и не се карай с тях говори спокойно..ако започнеш да викаш и да се тръшкаш нищо няма да получиш освен някое наказание :)