PDA

View Full Version : Батерията на лаптопа



Claymore
03-14-2012, 18:28
Нямам идея каква е връзката, но ще го кажа - днес идваха да ми сменят кабела на нета с друг, оптичен. Не съм пускала лаптопа оттогава и преди малко го пуснах. Сега компютъра ми не може да работи без зарядно, в момента, в който го извадя пише 0 процента батерия. Имам хикс на иконата и ми пише Consider replacing your battery. Знам какво значи, но нямам идея какво точно се иска.... Някой да има представа?

dimitar_ak
03-14-2012, 20:42
Иска нова батерия. Дошло и е времето.

Claymore
03-14-2012, 20:43
Е то тия батерии на половин година ли ще ги сменям?

dimitar_ak
03-14-2012, 21:11
Ако толкова бързо ги яде, не е лошо да се види добре ли работи зареждането.

DSD Creations
03-14-2012, 21:18
Ако толкова бързо ги яде, не е лошо да се види добре ли работи зареждането.

Аз имам подобен проблем - на батерия работи добре, но само за 30 мин, а ако е включен докато се зарежда - изгасва нз защо помогнете ми и на мен

raror
03-15-2012, 22:40
Аз правя така-КАТО ДИГНЕ НА 100% И ДЪРПАШ КАБЕЛА, иначе я оженваш! :p

DSD Creations
03-16-2012, 04:52
Аз правя така-КАТО ДИГНЕ НА 100% И ДЪРПАШ КАБЕЛА, иначе я оженваш! :p

Аз съм горе-долу така, ама трябва да внимаваш да не стигне 3 % - пак я оженваш !!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Да, ама ако играя игра не може и да се зарежда - харчи твърде много ли нз помогнете и на мен !!!

raror
03-16-2012, 16:08
Аз съм горе-долу така, ама трябва да внимаваш да не стигне 3 % - пак я оженваш !!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Да, ама ако играя игра не може и да се зарежда - харчи твърде много ли нз помогнете и на мен !!!

Баси работата .. зимаш нова .. щом като играеш или са активни повече процеси се натоварва дотолкова .. няма нужда от обяснение.. метнала си е топа 8-)

DSD Creations
03-16-2012, 17:52
Баси работата .. зимаш нова .. щом като играеш или са активни повече процеси се натоварва дотолкова .. няма нужда от обяснение.. метнала си е топа 8-)

е да ама тва става най-бързо с игри а като играя само играта е пусната

DSD Creations
03-16-2012, 17:53
е да ама тва става най-бързо с игри а като играя само играта е пусната

а и батериите са си ебали майката от скъпотия 120 лева за моя модел ама от две години насам компа е се включен така че има логика в тва да е развален Toshiba Satellite L500

raror
03-16-2012, 18:10
а и батериите са си ебали майката от скъпотия 120 лева за моя модел ама от две години насам компа е се включен така че има логика в тва да е развален Toshiba Satellite L500

Няма значение... ако е някоя 3D/симулатор & etc. натоварва яко. Ако е Super Mario etc. няма проблем-можеш да се задоволиш с такива :razz:

DSD Creations
03-16-2012, 18:41
Няма значение... ако е някоя 3D/симулатор & etc. натоварва яко. Ако е Super Mario etc. няма проблем-можеш да се задоволиш с такива :razz:

Няма значение каква бро - изключва и това е и после нз защо се връщам на чекпойнт отпреди седмици или дори месеци който си мисля че е изтрит, по принцип не играя натоварващи игри и съм забелязал, че с всички е така, дори Майнкрафт, която е по-скоро приложение заеби а немам 135 лева за нова батерия, само 90 треа да по спестявам 1-2 месеца, а дотогава без Halo 2 btw струва ли си да си взема хвох 360 щото след две години ще излезе 720 и този ще е вече безполезен ??? пиши ми на лично плсссс

Claymore
03-19-2012, 16:51
Занесох го на профилактика, той миличкия почти умрял. Задръстено ми било охлаждането, което допринесло за батерията.
Сега...Имам лаптоп HP PAVILION G62-A20SQ WW017EA и търсих в интернет, но тъй като нищо не разбирам нямам идея каква батерия ми трябва. Помня само, че е 6 клетъчна, но видях модели в мултирама и т.н. обаче не знам кой модел ми трябва. Някой знае ли?

DSD Creations
03-20-2012, 05:39
Занесох го на профилактика, той миличкия почти умрял. Задръстено ми било охлаждането, което допринесло за батерията.
Сега...Имам лаптоп HP PAVILION G62-A20SQ WW017EA и търсих в интернет, но тъй като нищо не разбирам нямам идея каква батерия ми трябва. Помня само, че е 6 клетъчна, но видях модели в мултирама и т.н. обаче не знам кой модел ми трябва. Някой знае ли?

Моя проблем е същият - някой ми каза че трябва да се почисти вътрешно и че затова бил шумен и на процесора не му достигал въздух (нещо като астма), а за HP Pavilion има доста модели . Избери най-изгодния за теб, но преди да купуваш каквато и да било батерия, извади твоята от компа и виж там има номер на модел, мегавати и т.н. . Трябва да си сигурен/на че е като твоя преди да купуваш . :)

dimitar_ak
03-20-2012, 08:16
Занесох го на профилактика, той миличкия почти умрял. Задръстено ми било охлаждането, което допринесло за батерията.
Сега...Имам лаптоп HP PAVILION G62-A20SQ WW017EA и търсих в интернет, но тъй като нищо не разбирам нямам идея каква батерия ми трябва. Помня само, че е 6 клетъчна, но видях модели в мултирама и т.н. обаче не знам кой модел ми трябва. Някой знае ли?

http://www.ebay.co.uk/itm/LAPTOP-BATTERY-8800mAh-black-for-HP-G62-a40SP-G62-221CA-G62-a20SQ-G62-a53SE-/380421562479?pt=UK_Computing_LaptopsAccessories_La ptopBatteries&hash=item5892e4606f#ht_1775wt_947

На гърба на батерията има надпис за модела и/или номера. Нещо от рода на
HSTNN-CB0W, HSTNN-CB0X, HSTNN-CBOWH, STNN-CBOX, HSTNN-I79C, HSTNN-I81C, HSTNN-IB0X, HSTNN-IBOX, HSTNN-LB0W, HSTNN-LBOW, HSTNN-OB0X, HSTNN-OBOX, HSTNN-Q61C, HSTNN-Q62C, NBP6A174B1, 586006-321, 586006-361, 593554-001, 586007-541, 593553-001, 593562-001, HSTNN-UB0W, WD548AA

BlackBaby
06-01-2012, 20:04
На мен ми се случи следното :
Батерията ми взе да пише ,че е за смяна и че кома може да се изключи внезапно или нещо от сорта и на иконата на батерията се появи един кръст.И един приятел ми инсталира Еверест и там показа,че батерията е износена на 67%.
Оставила съм го в зарядното и днес станаха 2 токови удара един след друг и о чудо,батерията спря да изписва ,че е за смяна.Кръста също изчезна от иконата и включих пак оная програма Еверест и изписа,че батерията е износена на 44%.Та нз какво се случи сега ми изписва 1h and 30min когато го махна от зарядното....Някакви обяснения за това?