PDA

View Full Version : Не се чувствам добре...

hatedgirl
03-15-2012, 18:40
в собствената си кожа....в държава, в която живея. И всичко това заради една лицемерка. Чувствам се следена.
Какво ще направите, ако ваша "приятелка" с която сте пораснали заедно, постоянно известява ваш голям враг-момче за всичко, което става с вас, снимки, информация,местоположение. ..абе всичко?!
Историята е следната. Бяхме деца, посещавахме интернет зали за да чатим с батковци... само че аз лъгах за годините и външния си вид, и тогава тя ми даде идеята да пращам чужди снимки. Послушах я, но това продължи твърде дълго.Години наред! Въпросното момче разбра, защото тя му е казала коя съм всъщност и така нататъка, но той има мои снимки, които тя му е пращала. Въпросното момиче, постоянно ме обиждаше колко съм била комплексирана и колко съм била зле да пращам чужди снимки...тогава наистина бях комплексирана дебелана. Тя също пращаше чужди снимки, но пращаше и свои...и и правеше кеф да ме обижда. Последно се чухме мин. година, покани ме да излезем, но аз категорично отказах. Мразя я. Мразя я още повече след като разбрах, че и до ден днешен тя общува с въпросното момче, което лъгах, а той много ме е заплашвал през времето, което общувахме и ме е страх от него, ако трябва да бъда честна... Много се дразня от това, че тя го известява постоянно за всичко, което знае за мен. Подигравали са ми се през цялото време. Аз съм си виновна, така е, но на нея никога няма да и го простя това. Големи хора сме вече, а аз се чувствам като в затвор. Чувствам се много виновна, че съм пращала години наред снимки, които не са мои и че предадох себе си. Дори сега да имам самочувствие, тя и той винаги ще ми напомнят коя съм била, защото им прави кеф да ми се подиграват.
Какво да правя? Не искам да имам нищо общо с нея нито с него. Искам да ме забравят, не искам да знаят нищо за мен. Толкова съм обидена и отвратена от постъпката й. Между другото това момче доста ме е заплашвал, че ме следи, и че щял да направи сайт за мен...и някакви такива. Това е нещо, което очаквам от него, защото той е много по следенето, изживява се като таен агент тоя боклук майчин. Не мога да живея спокойно. Сигурно ви звуча като някое хлапе, но Ви моля да се поставите на мое място поне за малко. Дайте ми някакви съвети. Как да се държа с тях, ако ги видя? Ако от мен зависи, аз не ги отразявам, но момчето е много нахално...страх ме е, че ще ми направи нещо. Освен това е и турчин, а аз никак не ги харесвам. Между другото тая лицемерка последния път като ми се обади ми каза, че трябвало да се видим с нея и с още едно момче, което е поканила, но не каза кой е. Подозирам, че е той. Как е възможно да е толкова подла? Боже, толкова я мразя...искам да я удуша!

antineutral
03-16-2012, 06:18
Първото което можеш да направиш е временно да се скатаеш и да се успокоиш. Станалото станало, постъпила си по начин, който е имал неприятни последствия, но просто връщане няма и така... Но това не значи, че не можеш да си подобриш положението, разбира се. Изобщо не стана ясно от темата ти в какъв град(голям, малък) живееш и колко точно общуваш с тези кофти за теб хора. И имаш ли възможност да прекаратиш генерално контактите си с тях. Поне за година-две, докато им писне и те оставят на мира. Ако пича стане прекалено нахален, уведоми съответните органи на реда. И се движи по-често с хубави хора, имаш нужда от това. Със сигурност има и момчета, които с радост биха те изпращали ако се наложи, или приятелки за кураж. Като ти се обадила "приятелката" ти, може да е искала да си оправите отношенията, но ако се стигне до там - не рискувай да отидеш сама. Пробвала ли си ти да поемеш инициатива да говориш с тях, че съжаляваш за станалото и че искаш да си стиснете ръцете и да останете поне на едно "здравей-здрасти"?

Chacho
03-16-2012, 07:10
Какво ти пука? Очевидно вече разсъждаваш по друг начин, осъзнаваш си грешката и не би я допуснала отново. Нека се вкопчват в миналото ти и в живота ти, техна си работа (или по-точно липса на работа). Защо им позволяваш да те убеждават, че старото ти лицемерно "аз" си ти в момента. Не си и го приеми за глупост, която си извършила за възрастта ти, което е съвсем нормално и всички правим. Ако го приемаш така, ще разбереш, че всичко, което правят, е жалко и неефективно.

hatedgirl
03-16-2012, 15:04
Много благодаря за подкрепата! Дори да сменя местоположението си, пак ще ме тормозят, България е малка, хората почти всички се познават. Имам чувството, че цял живот трябва да се крия за да избегна срамът, изживян в детството. Аз отдавна не съм се виждала с тях, но видя ли се, постоянно ми напомнят за предишното ми аз, а той от е от онези хора наречени агенти, които те следят, наговарят хората срещу теб, дори са способни да те почернят в интернет, абе навсякъде. Общо взето всички да разберат коя съм аз. С момичето не съм се виждала от 2 години, защото и отказах да излезем, а тя все още си мисли, че съм същата както преди, под чуждо име и чужди снимки. Тя ме отразя без да разбере, че аз отдавна съм я зачеркнала от живота си. Единственото което искам е да избягам. Имам роднини в чужбина, но момчето учи там. Просто светът е твърде малък, постоянно се срещам с тях. Или наживо с единия или в интернет с другия или двамата.
Не искам да се сдобрявам с тях. Единственото, което искам е да избягам и да забравят за мен. Не е станало кой знае какво, но, когато ми напомнят каква съм била и ме срещнат с момичетата, чиито снимки съм пращала, самочувствието ще ми падне завинаги. Не знам какво да правя....мислих си че с годините ще ме забравят но не. Единствената информация за тях двамата, която имам е, че си мислят, че съм същата както преди и ме мразят и осмиват. Абсолютно всички знаят това за мен. Дори родителите на това момиче ме гледат странно все едно съм мега комплексираната. Искам да избягам от всички и да започна на ново. Дори името си бих си сменила... :(
Имам чувството, че животът постоянно ще ме среща с тях. Слушаме една и съща музика, а хората в България които слушат същата музика са малко на брой, така че където и да се преместя с който и да общувам, няма как да остана скрита. Не искам да се крия. Искам просто да започна на ново в друга страна дори.
Между другото майка ми си чати с един в фейсбук, който подозирам, че е това момче или някой негов приятел...и като я питам тя отрича да поддържа връзка с него, а аз знам, че поддържат. Все едно съм в омагьосан кръг...леле ужас. Нито семейство нито нищо ме подкрепя. Ако се преместя в друга държава примерно в тази, в която учи момчето той веднага ще ме намери. Както казах той е от онези нахалници и тайни агенти, които си мислят, че са Господ. Какво да правя? Как да имам самочувствие и да се отърва от тези двамата завинаги? Трябва да ги разделя по някакъв начин, мисля че момчето няма как да знае нещо за мен, ако тя не го известява....

hatedgirl
03-16-2012, 21:15
Първото което можеш да направиш е временно да се скатаеш и да се успокоиш. Станалото станало, постъпила си по начин, който е имал неприятни последствия, но просто връщане няма и така... Но това не значи, че не можеш да си подобриш положението, разбира се. Изобщо не стана ясно от темата ти в какъв град(голям, малък) живееш и колко точно общуваш с тези кофти за теб хора. И имаш ли възможност да прекаратиш генерално контактите си с тях. Поне за година-две, докато им писне и те оставят на мира. Ако пича стане прекалено нахален, уведоми съответните органи на реда. И се движи по-често с хубави хора, имаш нужда от това. Със сигурност има и момчета, които с радост биха те изпращали ако се наложи, или приятелки за кураж. Като ти се обадила "приятелката" ти, може да е искала да си оправите отношенията, но ако се стигне до там - не рискувай да отидеш сама. Пробвала ли си ти да поемеш инициатива да говориш с тях, че съжаляваш за станалото и че искаш да си стиснете ръцете и да останете поне на едно "здравей-здрасти"?

Не съм пробвала и не искам. Не искам нищо общо с тая лицемерка и с него. Искам напълно да загърбя миналото си. Всъщност тя не знае, че аз знам, че поддържат връзка. Няма значение как съм разбрала, важното е, че разбрах късно.
Не се чувствам виновна, освен за това, че бях много наивно дете и лесно се поддавах на манипулации и всичко си казвах. Бях обиждана от това момиче, което ми се пишеше за приятелка. Дори не знам как да реагирам, ако я видя някъде навън, от мен ако зависи ще я подмина или ще сменя посоката. Абе не искам нищо общо с тая, дори не желая да й се обяснявам. Единственото, което искам е да не ми се бърка в живота....Ако бяхме в някакъв филм, със сигурност щях да наема някой да я затвори или убие някъде, но уви не съм :D

antineutral
03-17-2012, 07:12
Ясно... Нещо не мога да проумея как така никъде не можеш да останеш "скрита" от двама души сред 7 милиона. В интернет винаги можеш да скриеш информация от публичното пространство(фейсбук има опции за това), а колкото до България, дори и да не е кой знае колко анонимен човек, в по-големичък град можеш да си живееш без да ти се месят много много, но това е вече въпрос на приоритети България или чужбина... Въпросът тука е не да им се извиняваш за нещо, за което си убедена, че не си струва, а просто да помолиш учтиво да те оставят на мира со кротце со благо, но щом не желаеш ти си знаеш :) Значи да уточним тя снася информация за теб на оня, после той тръгва да те следи да слухти и да шпионира+това те кара да се чувстваш неловко като те види, защото не стана ясно какви постъпки точно освен въпросното "следене" е предприел. И отделно други хора в твоя град като родителите й и разни там знаят какво е ставало и те гледат накриво?
п.п. Добре е да разбереш, че да имаш самочувствие и да се отървеш от тормозителите ти са две отделни неща. Можеш да си имаш самочувствие и без да ти пука онези какво говорят и слухтят за теб, както каза Chacho.

hatedgirl
03-17-2012, 07:35
Да точно така. За това искам да ги разделя по някакъв начин.
Другите хора, не че ме гледат накриво, просто имам чувството, че в тяхните очи излгеждам ката онова комплексирано момиче от миналото. Общо взето, като се срещна с някой от миналото ми, и се сещам за миналото си. Аз съм лесно раним човек и изключително злопаметен. Наистина искам да забравя миналото си и всички хора, които са ме наранили по някакъв начин.
Ако се регистрирам в някакъв интернет сайт, и не след дълго получавам някакви съобщения "знам коя си, внимавай" и някакви такива от сорта на "ще направя сайт за теб с всичките ти данни и лъжи" въпросното момче наистина има агентски "наклонения" много съжалявам, че се запознах с него. Всъщност при запознаването ни, тогава пращах мои снимки, после ходихме уж по интернет, след това той изчезна за около година може би или повече, и тогава пак се намерихме, само че аз му се представих с чужди снимки. Той е разбрал, защото момичето му е казало, те са си общували без аз да разбера. Дори ги е свързало с момичето, на което пращах снимките...сега като я видя навън и ми е супер неловко, защото тя знае за мен.Въпросната ми "приятелка" му знаеше ника и всичко,защото аз и споделях всичко,ама всичко и ми беше първа приятелка, а аз на нея не. Толкова бях наивна и глупава, че родителите й и тя ме канеха у тях за да си кажа всичко. Мразя се.
Ох и тримата сме от една музикална култура, и всичките хора в БГ, които слушат такава музика са малко на брой, и общо взето всичките си се знаем, както се казва. Не искам да се крия, но не искам нищо общо с тях двамата. Не желая хората да разбират каква съм била преди.Мразя предишното си аз. Самочувствието е съвсем друго нещо така е, но тъй като отдавна не пращам чужди снимки, как да имам самочувствие като знам каква съм била преди?

Chacho
03-17-2012, 09:21
Нали не си такава сега? Нямаш самочувствие и това ти е проблема, но не знам дали ще можеш да го осъзнаеш. Ако имаше, нямаше да те притеснява това, че някой говори за теб или ще направи сайт, или каквото и да било. А тоя "агент" може да направи толкова, че да чуят 100 човека и тва е. Тия 100 човека ги боли хуя дали ше разберат тая информация, ако теб не те вълнува.

Не знам дали разбираш колко е тъпо да бягаш от двама човека? Ще идеш на майната си и ще потънеш в анонимност заради някъв пикльо и пикла? Остави ги да говорят и да правят сайтове, и квото още искат; просто контактувай с други хора. Ако си готин човек, много бързо ще изместиш слуховете с реално впечатление и те ще останат злобните тъпанари, които си губят времето с теб и се опитват да те почернят. Но за да се случи това, трябва наистина да си оправиш характера, да приемеш (а не забравиш) миналото си, да си поправиш самочувствието и весело напред. Млада си и не си заслужава да си пилееш хубавите години в притеснения и ограничения. Забрави за страха си от тея двамата, нищо не могат да ти направят.

hatedgirl
03-17-2012, 11:26
Прав си. Нямам самочувствие, но и не мога и да се преструвам, когато съм обидена на някой. За това гледам да избягвам срещите си с момичето, но ако я видя някъде, как да се държа с нея, ако не мога да избегна срещата? Тя се държи "приятелски" както казах, не знае, че знам за подлата й постъпка.

Chacho
03-18-2012, 01:04
Прав си. Нямам самочувствие

Тва трябва да го оправиш. Ще ти реши текущият и много бъдещи проблеми. Ако имаш нужда от насоки, пиши ми ЛС