Влез

View Full Version : Бенките и ракът....

drundrunnn
03-17-2012, 15:29
Хора, страх ме е , че може да имам рак....Имам мноого бенки по кожата, и преди години забелязах, че една от големите ми бенки в слабините е избеляла на едно място :( да не говорим, че постоянно ми се появяват бенки. Цялото ми лице е в бенки-изпъкнали, и плоски и такива като петна...абе пълен ужас
По главата също имам. Преди няколко години имах само една, а сега забелязах, че се е появила още една. Ама едната е червена а другата кафява. Страх ме е...одеве се скарахме за това с майка ми, че искам да отида да ми ги махнат а тя не дава. Страх ме е :( дори и да си купя слънцезащитен крем, щом по главата имам(окосмената част) едва ли ще ми помогне.
Къде трябва да отида за да ми ги махнат? При дерматолог ли? Не е ли по-добре на хирург? И какви белези остават дълбоки или такива като петна? И премахват ли се, ако се мажем с мехлеми?

П.П ако трябва да ми махнат бенките, които са ми по главата, ще имам ли след процедурата коса там? :shock: ако не, ще порасне ли?

Hayashi
03-17-2012, 15:35
Ти си абсолютно неориентирана. Първо отиваш при дерматолог и чак след консултация той ще ти каже дали е необходимо премахване, и кой начин е най-удачен. Никой лекар няма да се съгласи да ти ги маха, ако преди това не си била на дерматолог.

toni971224
03-19-2012, 14:52
Аз също имам много бенки навсякъде по цялото тяло. Като бях малка ме беше срам да ходя с къс ръкав, защото целите ми ръце са в бенки. Имам една по-голяма отзад на главата и всеки път като отида на фризьор трябва да казвам да внимава за да не я закачи.

ledenakrasota
03-19-2012, 15:07
Бенки можеш да получиш и ако много седиш на слънце за тен, от солариума и т.н. Не се шашкай. Аз си изчоплих една, когато бях на 12г. :D Нищо ми няма. Ако дадена бенка променя формата и цвета си, трябва да се следи. :) Тогава отиваш на дерматолог. Това не означава, че имаш рак. :?