View Full Version : ПОМОЩ!!! Много мазна коса и пърхот!!!
CooL_GirL12
03-21-2012, 07:03
Здравейте! Днеска се регистрирах във форума ама както и да е.... Извинете ако има такава тема вече.... Та мия си косата през 1 ден защото ми се омазнява много бързо. Също така имам и пърхот. Моля ви да ми кажете някакви шампоани, балсами и въобще някакви продукти за коса против пърхот и омазняване.
FuCKkK13
03-21-2012, 07:16
пърхот в комбинация с мазна коса не е много добре.. моя съвет е да отидеш на лекар защото е възможно и да имаше себорея :)
CooL_GirL12
03-21-2012, 08:00
пърхота не е много, но е някакъв такъв жълтеникъв а към връта е червеникъв.
FuCKkK13
03-22-2012, 07:58
о.О момиче.. при лекар !!! веднага .. за омазняването - медицински шампоан някакъв или хума + оцет и мажеш косата 15-30мин. преди къпане.. може и повече да стоиш.. хем подхранва хем изсушава и няма да ти е толкова мазна косата.. 1-2 пъти в седмицата
strawberry88
03-22-2012, 09:45
^Да,лекар!!! ;)
breathless
03-22-2012, 17:35
хума + оцет и мажеш косата 15-30мин. преди къпане.. може и повече да стоиш.. хем подхранва хем изсушава и няма да ти е толкова мазна косата.. 1-2 пъти в седмицата
Така няма ли го вариянта да се .. преизсуши кожата/скалпът/ и да стане още по-мазна?
CooL_GirL12
03-22-2012, 19:16
Така няма ли го вариянта да се .. преизсуши кожата/скалпът/ и да стане още по-мазна?
Да, наистина. Мисля, че така ще се омазни повече, а и нямам вариант лекар. Но благодаря за съветите.
FuCKkK13
03-22-2012, 19:22
^ повечето омазняване идва от честото миене и от това,че при често миене се отмива доста себум,а на косата и трябва някакво количество.. и хората с мазна коса се къпят често,от там се отмива себума и косата се стреми пак да си го произведе и пак се омазнява още повече и т.н. .. дано ме разбра :)
little-bad-girl
03-22-2012, 19:43
Опитай се да миеш косата си на 3 дни. Знам, че в началото ще ти е гадно, че е няква мазна вече обаче ще видиш ефекта. Иначе да те питам косата ти да не би случайно да е била изгорена, защото ако е значи ето от къде идва проблемът. За пърхота си купи специален шампоан, имаше един син - на мен страшно много ми помага и то само от едно миене.
CooL_GirL12
03-22-2012, 21:21
Ами пробвала съм да не си мия косата 5 дни и нищо.И да,косата ми е изгорена. Понеже през 1 ден ползвам сешоар пък и се старая да се изправя с него. А преса ползвам много рядко.
CooL_GirL12
03-22-2012, 21:29
Да ползвах един шампоан със синьо отпред на Orzene Beer и помага горе-долу, но го спрях, защото с купих един против мазна коса от същата марка, който въобще не помага. Дадох 5 лв. на вятъра!!!!!
sixtenfix
03-22-2012, 23:43
Ииии как може да нямаш вариант лекар ;x
Иначе пробвай Selsun Blue + е, че има според типа коса.
strawberry88
03-23-2012, 12:29
Да ползвах един шампоан със синьо отпред на Orzene Beer и помага горе-долу, но го спрях, защото с купих един против мазна коса от същата марка, който въобще не помага. Дадох 5 лв. на вятъра!!!!!
Ами защо не пробваш шампоан с хума? :)
CooL_GirL12
04-02-2012, 16:11
ами ще пробвам дано стане
Silver_flower
04-02-2012, 20:15
Най-добре отиди на лекар. На мен той ми каза, че е от недостиг на витамини и елементи пърйота ми (но това не означава задължително, че и твоя е от това). Аз преди години имах и го излекувах с Кетозал и Омега-3 капсули(но защото ми трябваха омега-3 мастни киселини), после спря за известно време и пак... по Коледа мама ми купи Head & Shoulders Menthol срещу пърхот е, за всеки тип коса, на мен лично страхотно ми подейства, нямам пърхот вече, а за косата не я мия много често, макар че ми е мазна. Има различни причини за пърхота, лекарят (най-добре дерматолог, макар че бях на общопрактикуващ) си знае работата и ще намери причината за проблема ти. Успех