Влез

View Full Version : Феята, която сбъдва нашите желания?

gO0d_GiRl
03-21-2012, 17:06
http://sanovnik.bg/n4-21314-Златната_минута_сбъдва_жел ния
Това е сайт, в който пише, че можем да си сбъднем желанията така... Чувала съм също, че каквото си пожелаем в 12:12 се сбъдва.
Според мен, почти всяко нещо, което си пожелаем, може да стане реалност. Зависи от много неща... Има два типа хора - които се надяват, желаят нещо, но не полагат никакви усилия за осъществяването им. Втория тип хора, са тези, които правят всичко възможно, които не се отказват ... Не съм живяла много, но стигам да извода, че няма нищо случайно! А тези, минути на желанията са... безсмислени. Ако желаем нещо, много силно, не трябва да бездействаме, трябва да се борим, защото винаги трудът се награждава.
Вие как мислите?

justme1
03-21-2012, 17:41
С много труд и упоритост всичко се постига :) Това мога да кажа аз :)

Lucho
03-21-2012, 20:44
Аз ще ти кажа, че това е масова психоза.

Да, права си, че сляпото вярване в нещо си (т.е. т.нар "мечти") няма да се сбъдне, освен ако не положиш усилия. Именно поради това за мен мечтите са психоза - те не са нещо, което ще се случи, те просто зависят от това дали ти ще се потрудиш, т.е. те се явяват като блага вследствие на твоят усърден труд. Както ти си казала, да, факт е, че можеш да мечтаеш за много неща, т.е. да искаш силно много неща, но от теб самият зависи. А щом зависи от теб самият, тогава се губи целият смисъл - защото би било по-хубаво ако не зависеше от теб поне в някаква малка частност.

Типовете хора са три типа -
1. Такива, които желаят нещо, но не полагат никакви усилия за осъществяването му;
2. Такива, които желаят нещо, полагат усилия и го осъществяват;
3. Такива, които желаят нещо, полагат усилия и накрая не успяват да го осъществят поради разнородни обстоятелства;

Минутите на желанията са безсмислени, това е така.

Доколко и дали трудът се възнаграждава, особено в нашата "мила" родина - спорен въпрос. Както е видно напоследък това твърде не е така.

По отношение на това дали има или няма нещо случайно - аз лично съм по-склонен да вярвам, че не всичко е предначертано. Има основни пунктове, които са предначертани предварително, но те са твърде условни и твърде общи за да се води конкретен човек по тях. Факт е, че ги има, но в действителност смятам, че в дадени житейски ситуации е въпрос на личен избор как всеки индивид само "ще изиграе своите карти" като по този начин сам ще "редактира" своят живот за напред. Факторът "късмет" също не бива да се подценява, тъй като на някой хора той е огромен помощник почти през целият живот.