PDA

View Full Version : Ниско самочувствие :(((((

sisi979
03-22-2012, 21:36
Здравейте аз съм едно отчаяно момиче на 14 (почти 15) години ...от много време искам да споделя проблемите си с някой, но на всеки познат като му разкажа той почва " стига си се комплексирала " , "много си си хубава " "не си дебела" и разни такива :) Проблема е че имам доста големи прасци и се мисля за мноогоооо дебела :( ако изключа краката нагоре съм си нормално равита :) с тови идва и другия проблем...нямам никакво салочувствие при другите хора се опитвам да се правя че се харесвам но всъщност не се :( от началото на учебната година съм с нов клас и проблема е че се разбирам само с няколко момичета а с момчетат дори не общуваме :( те се разделят на групички постоянно си мисля че си говорят нещо за мен и момичето с което сядам :(( дори един път видях как две момичета си говорят и гледат към мен стана ми много гадно :( а една от тях се мисли за много важна така да се каже за най - умната , красивата и прочие аа е толкова гадна и лицемерна а аз мразя такива хора:((( моля ви помогнете ми :) кажете как да си повдигна самочувствието :) мерси предварително http://www.teenproblem.net/forum/images/icons/icon9.pnghttp://www.teenproblem.net/forum/images/icons/icon9.png

scrooper
03-22-2012, 22:00
Внимавай точно в тази възраст, много си податлива на заобикалящите те. Следвай си приоритетите и започни да гониш сериозно някаква цел- танци, някой уч. предмет, духовност :Р Забавлявай се с твоите дружки, така че, когато следващия път някой реши да говори по ваш адрес, вие просто да се подсмихнете. Защото, ако най- важното си го имаш или работиш усърдно по него, думите на безделниците и комплексарите ще бъдат без покритие. Щом ти е гадно, като ги виждаш, има 2 варианта- или искаш тия идиъти да те харесват, или усещаш, че в подигравките им има истина. Ами осъзнай се, изгради самочувствие- именно като осъзнаеш кое си струва и кое не.

sisi979
03-22-2012, 22:06
това също е един мой минус..винаги слушам какво другите казват за мен и така не мога да си повища самочувствието...но си повтарям че ще се стегна и се надявам да успея :)

scrooper
03-23-2012, 12:11
Щом си разбрала какъв ти е проблемът, решаването му ще дойде с практиката.

gO0d_GiRl
03-23-2012, 18:03
Никой не се е родил научен. И аз бях с много ниско самочувствие, обаче моите съученици бяха МНОГО груби, за което направо им благодаря! Заради тях станах силна и не ме е страх почти от никой, защитавам позициите и правата си... спечелих уважение. :|
И при теб ще стане така, не се интересувай какво мислят другите, бъди себе си и ще видиш как всичко ще се нареди.:)

TheStar7
03-23-2012, 19:01
До преди година бях адски комплексиран не знам , защо но просто нямах никакво самочувствие.. Напоследък , обаче започнах да се държа по-начина който искам. Казах си , че ще СЕ ПРОМЕНЯ и наистина се случи. Просто НЕ мисли чак толкова какво ти казват другите. Не ти казвам съвсем да изолираш мнението на приятелките си , а просто да НЕ ти пука какво мислят някой тъпаци от класа. НЕ се впрягай (: .. Намери си хоби или НЕЩО подобно , запиши се да тренираш нещо за да се запознаеш с нови хора. Започни и да излизаш по-често и дори няма да усетиш как за няколко месеца ще си съвсем нов човек :pp

sisi979
03-23-2012, 21:33
Мерси на всички , като за начало ще започна от най - малките неща например ще си променя прическата :) наистина ви благодаря ако някой иска да добави нещо да действа :)