PDA

View Full Version : как отговарят на въпроса как си?

sheisthenumberone
03-23-2012, 13:47
Как отговаряте на въпроса как си :) ?

little-bad-girl
03-23-2012, 13:49
Зависи кой ме е попитал. Ако зададеш въпроса по-конкретно може и да ти кажа начините. :D

ivcheto0o
03-23-2012, 15:28
Според зависи :D

DisappointedDreamer
03-23-2012, 15:41
-Добре съм
- Изморена съм
- Тъжна съм
- Щастлива съм
- Бивам
- Ядосана съм
- Супер съм!

Още примери искаш ли?

DarkTemplar
03-23-2012, 15:43
-Имам запек
-Разстроен съм

примерно.

bloodyF
03-23-2012, 15:46
нивото на интелигентност на хората във форума в сравнение с последните години е значително по-ниско и продължава да пада
не е добре..

FuCKkK13
03-23-2012, 16:09
^ апф.. съгласна.. какви са тия тъпи теми ?!

FuCKkK13
03-23-2012, 16:10
чак и на въпроси от рода на : как си? ако не можете да отговаряте и да сте естествени какво остава за другите.. тая тема е като: как да сваля някой.. еми зависи от ситуация и т.н... изобщо.. абе се тая.. не мога да ви разбера и т'фа е.. :?

thunderstruck5
03-23-2012, 17:50
Кат' магаре в тАкси. О.о :D

Бахти темата

bReAk3R
03-23-2012, 21:45
Пфф.. Както се чувствам, ебати въпроса. Ся да не търсиш модерни, "готини" начини за отговор като на "кво стаа" - "бива"?

Bloody-girl
03-24-2012, 12:10
Толкова обичам да казвам :: Накъде отива светът ...

broken-barbiee
03-25-2012, 13:49
На въпроса "как си" отговарям според зависи кой ме е попитал. Ако знам, че е някой който очаква да чуе "добре, а ти?" отговарям с това, а ако е някой наистина загрижен за това как съм ще му отговоря както наистина се чувствам, но без да се оплаквам или ако не ми се говори за проблеми ще кажа "горе/долу, а ти?" и приключвам темата. :)

djipsito
03-25-2012, 16:08
Ако ми е по-бъбриво, обикновено отговарям как съм и какво правя.

marilyn
03-25-2012, 16:38
Зависи кой е попитал. Най-често "благодаря,добре, а ти как си?"

raror
03-25-2012, 16:56
-ти? :D (106)

xoxi
03-25-2012, 17:00
А ти на въпроса "Колко е часа?" как отговаряш?
Аз казвам - зелено.

Villanova
03-25-2012, 17:26
както подобава...

SsuNn
03-25-2012, 17:29
-Как си?
-Нищо.
-Какво правиш?
-Добре съм

.......................... никога не съм го разбирала това

NambyPamby
03-25-2012, 18:01
Пращам в девета глуха и се чудя как тоя номер изобщо минава при Джоуи от "Приятели".

БожиятАгнец
03-25-2012, 18:20
Зависи дали те питат само от куртоазия или защото се интересуват от теб. Ако не си прекалено наивен ще различиш защо те питат. В първият вариянт е ясно, но предполагам имаш предвид какво да отговориш във вторият.
Темата е в любов, така че не намесваме какво да отговаряш на приятели, роднини и етц. 'твои хора', близки.
И в двата случая обаче е хубаво да е нещо положително, което да показва, че водиш интересен живот и да ти вдига цената.
Ако, обаче, наистина ти е наистина кофти не тръгвай да обясняваш как си се скарал с баба си и затова си много ядосан - малкоп хора искат да ги занимават с лични тревоги, повечето си имат такива и без това, пък и подобен разказ ти сваля цената, малко или много.
Научи се да отговаряш на подобни въпроси с най-много две изречения, без да изглежда, че даваш отчет или се обясняваш. И се научи в тези максимум две изречения да можеш да окрасиш и най-скучната случка. Не да си измисляш/лъжеш, а да окрасяваш с думи.
Примерно, днес си ходил до баничарницата да си вземеш боза и си казал 'добър ден' на продавачката и те питат как си, отговор от типа "Добре, тъкмо ходих до едно заведение, там си лафих с една, дето бачка там и пих едно.Ти?" звучи прилично. Естествено, ако става въпрос за момичета с които не се познаваш добре и си разговарял малко в повечето случаи не върви, тях не ги интересува как си и каков си правил - тук отново трябва да можеш да разпознаеш куртоазията.

Щом задаваш такъв въпрос съдя, че имаш известни проблеми в общуването или безинтересен живот - иначе не бих ги писала тези неща. И в двата случая е поправимо.

БожиятАгнец
03-25-2012, 18:22
Пращам в девета глуха и се чудя как тоя номер изобщо минава при Джоуи от "Приятели".

Той е тъп, прост, безработен и на 30+ живее на квартира с Чандлър. Какво ни говори това? Че не е до репликата, а до външният му вид. 8-)

БожиятАгнец
03-25-2012, 18:23

Той е тъп, прост, безработен и на 30+ живее на квартира с Чандлър. Какво ни говори това? Че не е до репликата, а до външният му вид. 8-)

an0nimn0
03-25-2012, 18:34
Отговарям как съм...
А ако аз питам, значи наистина ме интересува, а не просто да започна някакъв разговор както повечето правят.

БожиятАгнец
03-25-2012, 18:36
А, не забравяте, че информацията е оръжие. Не споделяй прекалено много, нито прекалено срамни/свалящи ти цената неща. Само готини и положителни неща или кратки и формални, колкото да отбиеш номера. 8-)

Незнам
03-25-2012, 18:47
Примерно, днес си ходил до баничарницата да си вземеш боза и си казал 'добър ден' на продавачката и те питат как си, отговор от типа "Добре, тъкмо ходих до едно заведение, там си лафих с една, дето бачка там и пих едно.Ти?" звучи прилично.

Извинявай, но нямаше как да не допълня ситуацията: "... момичето се усмихва и в този момент: Да, Пешо, и аз бях в баничарницата и лелята на Иван, онази с голямата брадавица, също се опита да ме заговори..."
С този анекдот имам предвид, че не е най-добрия вариант да трансформираш и изкривяваш твърде много нещата (не знам, може и да греша*).

*Кой ли наистина знае?
**Съжалявам, но ми стана твърде смешно...
***БожиятАгнец е прав за всичко тука.

NambyPamby
03-25-2012, 18:59

Бе не е до външният вид, 'щото са се пробвали да ме заговарят разни привлекателни на пръв поглед младежи тип Джоуи, 'ма като го изстрелят тва тъпото "Как си" и ми идва да си заровя главата в пясъка, подобно на щраус. Другото ми много, много любимо е "Какво (си) правиш". http://www.pic4ever.com/images/9.gif

fluffy_^
03-25-2012, 19:00
На въпроса "как си" отговарям спрямо това как се чувствам в даденият момент когато са ме питали ;) ПУУУУУУУ

БожиятАгнец
03-25-2012, 19:09
Извинявай, но нямаше как да не допълня ситуацията: "... момичето се усмихва и в този момент: Да, Пешо, и аз бях в баничарницата и лелята на Иван, онази с голямата брадавица, също се опита да ме заговори..."
С този анекдот имам предвид, че не е най-добрия вариант да трансформираш и изкривяваш твърде много нещата (не знам, може и да греша*).

*Кой ли наистина знае?
**Съжалявам, но ми стана твърде смешно...
***БожиятАгнец е прав за всичко тука.

По тая логика не е добър вариант и жените да се гримират - нека си разчитат на каквото имат, пък, ако станат нещата станат - станат.
Не ти ли става ясно, че авторът явно или води скучен живот (толкова, че не знае как да отговори на елементарен въпрос за себе си) или има проблеми в общуването? Аз не съм тази, която да му каже дали да променя първото или да му обяснявам как да промени второто, но определено това, което му казвам е добър старт.

БожиятАгнец
03-25-2012, 19:11
Бе не е до външният вид, 'щото са се пробвали да ме заговарят разни привлекателни на пръв поглед младежи тип Джоуи, 'ма като го изстрелят тва тъпото "Как си" и ми идва да си заровя главата в пясъка, подобно на щраус. Другото ми много, много любимо е "Какво (си) правиш". http://www.pic4ever.com/images/9.gif

При американките/американците номерът минава, ние (не само българите) сме съвсем друга ракия.

БожиятАгнец
03-25-2012, 19:11

При американките/американците номерът минава, ние (не само българите) сме съвсем друга ракия.