Влез

View Full Version : Времето лекува?? По-скоро не...

babyvy
03-25-2012, 16:21
Здравейте... Ще започна от началото... Имах страшно тежка връзка, която продължи година и половина... С момчето се разделихме преди около половин година... Обичахме се страшно много.. Аз скъсах с него, не защото бях изстинала или нямах чувства, а просто защото всичко и всички бяха срещу нас... Неговите приятелки го манипулираха, настройваха го срещу мен, а той се поддаваше..От там се появяваха още и още проблеми между нас като изключим и хилядите ,даже милионите наши си проблеми...Като цяло нямахме си никакво доверие, а той ме обвиняваше за неща,които не се бяха случили и прочие....Просто не издържах повече и при раздялата той ми каза, че е осъзнал всичките си грешки ,както и това, че го манипулират и ако можеше да върне времето назад никога не би го допуснал, както и че би преобърнал целия свят, за да ме задържи... Обаче тези неща не ги чувах за 1ви път ,бях му свикнала на тези напразни обещания и този път стиснах зъби и направих най-трудното нещо през живота си (за сега)-казах му НЕ..

След което бях съсипана, не вярвах в нищо, беше ми все тая какво ще стане с мен, всичко ми беше безразлично... Тук да вмъкна факта, че сме от 1 клас, но не си говорим нито нищо... Та гледах го всеки ден в училище и изглеждаше сякаш за седмица-две ме беше преодолял и си казах "добре де, аз бях тая, която го скъса, а той този, който ми се обясняваше в любов..А сега аз страдам, а на него въобще не му пука" и се назлобих страшно много ..това ми даде сила да продължа да се боря в живота, просто сякаш разбрах, че никога не си е заслужавал...

Тогава се появи друго момче в живота ми....Никога не си бях мислела да имам нещо с него освен приятелски взаимоотношения.. Но той единствен се интересуваше наистина как съм, какво чувствам..Успя да ми върне усмивката на лицето...чувствах се значима около него и някак си успя да запълни празнината,която бившия ми беше оставил...Аз започнах да имам нещо към него и така нещата след време между нас се получиха..И наистина в началото всичко беше прекрасно, той ми даваше всичко, от което имам нужда, сякаш изживявах някаква мечта....За бившия ми въобще не се сещах , в даскало ми беше безразличен.. Като цяло бях нов човек, отново бях наистина щастлива ....

И това бяха точно първите 2 месеца... След това нещата се объркаха, защото сме различни смени в училище. Вече не чувствам настоящия ми приятел да ми е толкова близък като преди, явно сме се отдалечили доста през последния месец, но това е, че аз прекарвам целия си ден в една стая с бившия ми, а него го виждам за 30 мин .. За бившия ми постоянно разбирам нови и нови неща ,като това, че все още ме обича, и какви неща върши заради мен.. А бях го забравила, в смисъл радвах се на живота ,но напоследък много спомени се връщат и наистина много ми липсва, и се чувствам сякаш бих захвърлила всичко само и само да се върна при него...Сякаш с него всичко беше истинско,когато се карахме, когато сме плакали заедно, когато се мразехме, когато се псувахме и се биехме дори. А сега се питам какво правя аз ,сякаш всичко е на сила, не мога да бъда толкова отдадена отново... Непрекъснато си мисля,че сега,когато отново почнем да прекарваме повече време заедно през ваканциите със сегашния ми приятел всичко ще се нареди като преди..но ако не се нареди не искам да си играя с чувствата му просто не съм такава... А не искам да се събирам с бившия ми, защото това значи ,че съм мазохистка....

Мерси много, че го прочетохте :):) ...Знам ,че е много дълго, но искам да чуя мнение или съвети от странични хора... Наистина не знам кое би било по-добре, не знам какво да направя, не съм сигурна в абсолютно нищо...

freefrog
03-25-2012, 16:33
само едно не разбрах вие сте 1 клас или от 1 клас сте заедно ?!

lovely_smile
03-25-2012, 16:44
Ам при положение, че сегашният приятел ти дава всичко, което искаш, представа си нямам защо се ровиш в миналото и искаш отново да страдаш с бившия. Отвори си очите и виж, че приятелят ти е до теб, а оня, който "прави" всичко за теб не те върна нали?! Ако толкова те ценеше до сега 100 пъти да беше направил всичко и да беше върнал нещата както са били, а това, че "прави" какво ли не, мен ако ме питаш са само приказки. Щом един човек те иска истински, то тогава и светът да е срещу него, той пак ще направи всичко и ще бъде с теб!

babyvy
03-25-2012, 17:02
от един клас сме не сме от първи клас заедно...

lovely_smile мерси много!!

Незнам
03-25-2012, 17:57
Бившият ти не те е забравил (впоследствие продължава да те "обича" и най-важното да го показва; тука може и да сгреша, но според това, което си написала, мисля, че съм на прав път), изкупил се е (признал си е грешките и е осъзнал отношенията ви) и съжалил за всичко. Настоящият ти приятел ти е дал утеха в момент на самота, ти си усетила опора, но и по-важното – направил те е щастлива. Накратко ти си отговаряш в хронологията ти на събитията, която очевидно преминава в хронология на раздвоение и осмисляне. Със сигурност "страничните ни мнения" ще бъдат повече субективни и е много вероятно да навредят на правилната ти преценка (да изчакаш и да видиш дали дадена емоция към един от двамата ще надделее или ще се появи цял копнеж). Възможно е и да говориш с някой от двамата или с двамата (тука може да ме опонирате много надълго), защото именно така ще си доизясниш чувствата и истинност на тях (което е по-наложително).

БожиятАгнец
03-25-2012, 18:51
Да разбирам, че не си била щастлива с него, когато сте били заедно и си скъсала с него, но дори след, като не сте заедно пак не си била щастлива? После времето ти било виновно.
Виж с'я, никой не те кара да се отдаваш толкова, колкото си се отдавала на предишният, ако си изкараш идеята за 'отдаване' от главата всичко ще е наред.За да се отдадеш трябва да те заслужат, както и обратното... Липсват ти емоциите (било то и отрицателни), която ти е давал другият. Жените сме такива - търсим емоции и си търсим мъж, който да ни ги доставя. Бившият ти не е незаменим. Щом с новият не ти харесва и ти е прекалено предвидим или скучен...Следващият. (Който търси - намира.) Обаче не знам какви връзки търсиш/искаш при положение, че нямаш време за тях.

БожиятАгнец
03-25-2012, 18:51
Да разбирам, че не си била щастлива с него, когато сте били заедно и си скъсала с него, но дори след, като не сте заедно пак не си била щастлива? После времето ти било виновно.
Виж с'я, никой не те кара да се отдаваш толкова, колкото си се отдавала на предишният, ако си изкараш идеята за 'отдаване' от главата всичко ще е наред.За да се отдадеш трябва да те заслужат, както и обратното... Липсват ти емоциите (било то и отрицателни), която ти е давал другият. Жените сме такива - търсим емоции и си търсим мъж, който да ни ги доставя. Бившият ти не е незаменим. Щом с новият не ти харесва и ти е прекалено предвидим или скучен...Следващият. (Който търси - намира.) Обаче не знам какви връзки търсиш/искаш при положение, че нямаш време за тях.

toniiiiiiiii
03-26-2012, 16:24
Щом един човек те иска истински, то тогава и светът да е срещу него, той пак ще направи всичко и ще бъде с теб!

Не е така , ако от отсрещната страна не показва никакъв признак на желание (дори и да го има в дадената ситуация) , няма как да стане , давам ти пресен пример с мене (само че при мене желанието май беше само от моя страна и в даден момент се отказваш каквото и да значи човекът за тебе ... ). Иначе времето не лекува , просто свикваш с мисълта , че не сте вече заедно (въпреки , че липсва човекът) , не излизате не се виждате и така , но чувствата ако са истински остават дълго време.

БожиятАгнец
03-26-2012, 17:39
Не е така , ако от отсрещната страна не показва никакъв признак на желание (дори и да го има в дадената ситуация) , няма как да стане , давам ти пресен пример с мене (само че при мене желанието май беше само от моя страна и в даден момент се отказваш каквото и да значи човекът за тебе ... ). Иначе времето не лекува , просто свикваш с мисълта , че не сте вече заедно (въпреки , че липсва човекът) , не излизате не се виждате и така , но чувствата ако са истински остават дълго време.

Точно така.

И подобно мислене тип 'Космополитън' (типично женско и малоумно) е много грешно - "Аз съм си хванала путка за гадже, но хайде сега да го накарам да се прави на мъж и да се бори за мен". Сульо и Пульо могат да го манипулират и да му моделират мнението, както си искат и се очудваш, че не се е борил. (Може и да не е имало за какво.) А ти как се бори, бе, мойто момиче? Като скъса с него? Ама той е по-лош и ти никога не си го осъзнавала до сега? Ха-ха.
И да си се борила явно не е било, както трябва, а той щом е толкова податлив (няма как да не си забелязвала това качество у него) и лоялен на приятелките си, не знам как си имала такива очаквания...

babyvy
03-26-2012, 18:22
Точно така.

И подобно мислене тип 'Космополитън' (типично женско и малоумно) е много грешно - "Аз съм си хванала путка за гадже, но хайде сега да го накарам да се прави на мъж и да се бори за мен". Сульо и Пульо могат да го манипулират и да му моделират мнението, както си искат и се очудваш, че не се е борил. (Може и да не е имало за какво.) А ти как се бори, бе, мойто момиче? Като скъса с него? Ама той е по-лош и ти никога не си го осъзнавала до сега? Ха-ха.
И да си се борила явно не е било, както трябва, а той щом е толкова податлив (няма как да не си забелязвала това качество у него) и лоялен на приятелките си, не знам как си имала такива очаквания...

Добре де.. Чакайте сега ... Какво значение има това какво е ставало във връзката ни с бившия и кой за кой се е борил? ... Смисъл разбирам те какво ми казваш, обаче мисля , че това какво е ставало тогава няма абсолютно никакво значение в момента... Ние си знаем кой ,как и за какво се е борил , кой в какво е успял, в какво не е, какво си е струвало и прочие.. Ок до тук добре, но нито има връщане назад, нито нещо може да се поправи.. Просто каквото и да е било вече е свършило, а и това не е целта на темата... А ако пък става въпрос да се бори сега за мен бившия ми въобще не искам нещо подобно...Нито пък от настоящия... Иначе благодаря за отговорите и на 2те :):)

Kazeone
03-27-2012, 11:47
Гххххххх...Това е възможно най-тъпото оправдание на света - "Прекарвам с бившия си половината ден, щот' сме от един клас, ама не си говорим, а с настоящия си приятел се виждаме само за по 30 минути (защото времето за момента не позволява повече?)."

На пръв поглед ми изглежда, че тръгваш да си играеш с чувствата на сегашния си приятел - той е бил до теб, когато ти е било тежко, а сега, когато няма възможност да сте постоянно заедно, ти започваш да мислиш за стария си приятел. Изключително глупаво е да започваш връзка с някой, когато все още изпитваш чувства към друг - така не си пълноценна.

Отдели си нужното време и премисли хубаво нещата - готова ли си да продължаваш да изпитваш някакви чувства спрямо бившия си приятел, като по този начин рискуваш да нараниш настоящия си? Това, че се виждате в момента за по 30 минути на ден нищо не значи, временно е. Ако търсиш да се хванеш за най-малкото, за да прекратиш сегашната си връзка и да се върнеш при стария си приятел, го направи по-скоро и се опитай да обясниш на момчето, с което си в момента.

От личен опит говоря, между другото. Никак няма да му е приятно на сегашния ти приятел, ако го разбере това впоследствие.

melany12
03-27-2012, 13:25
''където е текло,пак ще тече''.:) истинските чувства трудно се забравят,особено когато си принуден да го виждаш всеки Божи ден..не отивай там,където ще се опариш..въпреки спомените ви с бившия ти,според мен не е правилно да започвате отначало.каквото било-било.дори и да си дадете шанс,пак ще е същото,каквото и да ти обещава.човек не се променя просто ей така!в това мога да те обедя напълно!!Щом ти е хубаво със сегашния,остани си с него(: Господ ти дава шанс да бъдеш истински щастлива и да не си наранявана повече,ако избереш да продължиш пътя към миналото,ще си огорчавана отново и отново..не мисля ,че трябва да се върнеш при бившия ти..не го заслужаваш