View Full Version : Свалки между приятели...
От край време ме тормозят разни въпроси относно приятелството между момче и момиче. Този път ще поискам мнението ви относно следното:
* Нормално ли е от време на време приятелите да флиртуват?
* До къде се простират границите на приятелските отношения и кога ги преминаваме?
* Как да предотвратим задълбочаването на отношенията преди да е станало прекалено късно?
О, тая тема е много сложна. Някои хора казват, че не може да има приятелство между момче и момиче без да се влюбят, или поне без да има някакво привличане между тях. Други казват, че има безкористно приятелство между двата пола. Истината е някъде по средата. Според мен по-честият вариант е единият да се влюби в другия, или и двамата поне малко да се привлекат един към друг. Особено ако има някаква доста голяма близост и разкриване между двамата. Определено се поражда симпатия, а оттам и флиртовете.
Бях чела в някакво проучване, че от анкетирани мъже и жени (приятели) огромна част от тях споделят, че се усеща сексуално напрежение помежду им. И така си е. Има мъжко-женско приятелство, но ако е близко и истинско, и двамата са си лицеприятни един на друг, го има напрежението, има го и флирта. Защо да е ненормално?
Границите се простират докъдето си ги поставите. Преминаваш ги, ако искаш.
За да предотвратиш задълбочаване, слагаш ясно очертани граници, заявяваш ясна дистанция.
Едва ли съм била много ясна по въпроса, но не си падам по категоричните заключения, пък и аз самата съм в някаква такава интересна ситуация с един приятел??. : D
Съвсем нормално, но не и наложително.
Докъдето им е комфортно.
Казваш не.
nIkEnCeTy_bE
03-27-2012, 13:57
Абе и аз си мислех може би доскоро, че може да има приятелство между момче и момиче, но едно момче първо гледа на момичето като сексуален обект, а след това като приятелка. Може и да противореча на казаното, но аз имам най-добър приятел и знам, че е само приятелство. Аз имам граница и знам кога да кажа "не" и би трябвало всеки да го прави. Преминават се, когато вече искаш да ги прекрачиш и да минеш на следващ етап. За мен симпатия може да има, но ако е флирт, вече не отива точно и само на приятелство.
Наистина това е много сложна темаа..
* Нормално ли е от време на време приятелите да флиртуват?Според мен не е нормално. Аз много сериозно деля хората на приятели и на нещо повече. Таа за мен не е нормално и аз не флиртувам с приятелите си.
* До къде се простират границите на приятелските отношения и кога ги преминаваме?Приятелите ми са ми много близки иии не преминавам границата... да кажем, че веднъж ми се случи с един не толкова близък човек иии не сме си развалили отношенията, но все пак...
* Как да предотвратим задълбочаването на отношенията преди да е станало прекалено късно? Труден въпрос... то привличането според мен не може да се контролира... а и не трябва.. може би. НО е трудно, казвам го от опит, изключително трудно е да поддържаш приятелство с някого, към когото имаш нещо повече...
TheBeliever
03-27-2012, 16:36
Много зависи от хората. Имам приятели, с които си имаме лек флирт от край време, като част от закачките и шегите в групата, но сме наясно, че нещата остават до там, че е по-скоро форма на забавление, отколкото проява за някаква заинтересованост. Границите са ни доста обширни, но и конкретни.
А има и хора, за които подобни отношения и заигравки не биха били приемливи и разбрани правилно. Трябва да усетиш каква личност имаш пред себе си и да коригираш поведението си съобразно.
"Бях чела в някакво проучване, че от анкетирани мъже и жени (приятели) огромна част от тях споделят, че се усеща сексуално напрежение помежду им. И така си е. Има мъжко-женско приятелство, но ако е близко и истинско, и двамата са си лицеприятни един на друг, го има напрежението, има го и флирта."
"Много зависи от хората. Имам приятели, с които си имаме лек флирт от край време, като част от закачките и шегите в групата, но сме наясно, че нещата остават до там, че е по-скоро форма на забавление, отколкото проява за някаква заинтересованост. Границите са ни доста обширни, но и конкретни.
А има и хора, за които подобни отношения и заигравки не биха били приемливи и разбрани правилно. Трябва да усетиш каква личност имаш пред себе си и да коригираш поведението си съобразно."
мдам
* До къде се простират границите на приятелските отношения и кога ги преминаваме? -Според мен като се разцелуват и награбят - тогава границата вече е премината ;д
* Как да предотвратим задълбочаването на отношенията преди да е станало прекалено късно? - Някои хора го правят като се отдръпват... Не знам дали е добра идея или не, но според мен най-добрия вариант е и 2-мата да се усетят навреме и просто да не продължават т.н. да не прескачат границата
Сетих се за ето това клипче относно темата. :)
http://www.youtube.com/watch?v=T_lh5fR4DMA
Нека опроверженията на момичетата започнат след тази линия:
03-27-2012, 17:57
Той иска да те ....., ако му дадеш този шанс. Поне аз така си го тълкувам. Аве, фриендзоне.
TheBeliever
03-27-2012, 17:57
Тогава да разбирам ли, че в момента, в който се появи нещо повече от просто приятелски разговор, отношенията стават по-сериозни? :/
Защо пък? Това, че има някакво привличане от едната страна, примерно, не означава, че не могат да се запазят приятелските отношения. Стига и двамата да го искате.
Sanguine
03-27-2012, 18:00
Хахахахаха :D Не го бях гледала досега.
За мен наистина близко приятелство между мъж и жена без задни мисли поне от едната страна, без поява на някакви чувства или привличане рано или късно, без някакво желание за закачки и т.н. едва ли има. Не съм го видяла, не съм го изживяла и за мен някакси противоречи на човешката природа - следователно не вярвам в него. Ей тъй на "здравей-здрасти" и говорене за по-общи теми, прекарване на умерено време заедно, и то рядко насаме, може и да може. Но това според моите представи не е приятел, а близък познат.
Имала съм близки приятели мъже. В повечето случаи е свършило с връзка или с не толкова приятелско забавление. Само с един запазих приятелството си и след това, и то защото вече бяхме пробвали и безкрайно разочаровани от опита за връзка, по-скоро бихме си направили по едно харакири, отколкото да опитаме пак в близките години. Но сексуалното напрежение си го има.
Така че тия зарзавати не ми ги продавайте.
Има шанс. Момичето да е грозно или момчето да е обвързано и крайно моногамно или да е френдзоун-нат и да зяпа само една мацка И същевременно момичето да не го харесва.
Sanguine
03-27-2012, 18:21
Аз съм песимист по душа. И никога да не се харесат нещо? Все някога момчето може да се разгаджи, все някога нещо ще накара момичето да погледне на него с различни очи. Особено ако са си близки, познават се, споделят си, разбират се и ляляля. Но добре, има шанс сега,мир да е.
Glamour92
03-27-2012, 20:20
Абе има.Ако момичето е по-на възраст и с момчето са израснали заедно от деца,те най-вероятно ще гледат един на друг като на брат и сестра и като нищо ще си останат обичащи се платонично приятели.
djipsito
03-27-2012, 23:13
Ако аз ви разкажа за мен и моя "най-добър приятел", съм убедена не, ами втвърдена, че ще се изредите и ще ми кажете, че тва е неосъзната любов или нещо от сорта :D
Имало е флирт и то доста често, много пъти са си мислили хората, че сме заедно като двойка, ама не сме. Даже като се съберем си разказваме кой кво казал за нас и си се смеем. Той питал кочовете не вярват ли в приятелството м/у момче и момиче. Говорим за всичко, аз знам, че той иска да прави секс с мен, даже ми е предлагал, ама му отказах. Той знае, че за мен е секси и, че привлича сексуално. Даже съм сънувала 2 пъти, че правим секс. Ако питате що му отказах... мисля, че от страх секса да не ни развали отношенията. Не ми се рискува, въпреки че съм убедена, че ще е само секс и нищо повече. Аз не искам само секс (по принцип). Може би ако бях настроена по друг начин (като цяло сексуално, не само към него), досега да сме се минАли няколко пъти.
Нас ни сплоти тва, че в началото винаги излизахме да "ближем рани" както се казва и си даваме съвети. Отношенията м'у нас са ясни, без да сме ги обсъждали, колкото и да флиртуваме. Ако искам да "изгони" някой досадник в дискотеката, само го поглеждам и цъфва, гепи ме за кръста, почва да ми се сучи, уж, че не забелязва досадника и после се обръща и му казва ако може "да остави приятелката му".
Онази вечер говорихме за мацките, които е навързал, ама сега още страда по бившата си, пък му се ебе, две не вижда, а аз го нахъсвам да действа. А той ми вика, че не му се занимавало, не искал да излиза по срещи и да се занимава с тях, пък аз се изцепих "Ооо, колко милоо, предпочиташ да дойдеш до нас да видиш приятелката, която не ти пуска, пред тва да идеш да треснеш Х". Потвърдено.. :D
Много пъти са ме шашкали, че бил влюбен в мен, ама аз си го усещам него по принцип и не виждам нищо такова. Все си мисля, че за толкова години щеше да си проличи.
Тааа.. зависи от хората, в къв етап са. Например, ние двамата с него.. или той е обвързан, аз не, или обратното и после както казах, ближем рани и страдаме по някой, я заедно, я поотделно, та може би за тва не сме се забили още, знам ли :D
djipsi, нещата не стават само и единствено защото ти така си казала :Ь
ако му предложиш връзка хич няма да ти откаже.
и като ссе знаете от толкова много време и сте си супер близки на 99% съм сигурна, че няма да иска само да те мине, ами те вижда като момиче за връзка.
бтв, съгласна съм със Сангуин. тя добре разграничи нещата. приятелство като аверство между момче и момиче може. пиене на бири, чат-пат излизане, не особено близко споделяне тип какво се е случвало в работата - да.
но почнат ли близките контакти, опознаването на душата на човека, приятелството се изкривява. в най-хубавия случай и двамата ще се харесат, и, няма как, ще се вземат. няма и какво да ги спира. в по-лош случай, единият ще обикне другия несподелено. дори не го вярвам с това "и двамата трябва да са грозни". човек според мен е склонен заради чувства да вижда и грозния по-красив, така че случаите наистина са два: 1. харесват се взаимно и се взимат 2. единият харесва другия.
може би наистина би могло да има истинско приятелство, ако двамата са влюбени в отделни личности, но, пак казвам, близкото споделяне, опознаване душата на другия, малко или много те карат да се привържеш, да искаш да видиш какво ще е с тоя човек.
аз да се похвалА, вчера с един такъв "приятел" си се награбихме стабилка. : DDDDD желанието беше взаимно. воала! не е вярно това за френдзона. Не винаги..
* Нормално ли е от време на време приятелите да флиртуват? - НЕ
* До къде се простират границите на приятелските отношения и кога ги преминаваме? Преминавате, когато флиртувате.
* Как да предотвратим задълбочаването на отношенията преди да е станало прекалено късно? - Ако се държите един към друг като приятели, каквито сте няма да имате проблеми.
дфсадсасда
ЛОЛ сега прочетох и по горните коментари и ми стана интересно.
Нали приятелите са уж да се споделя с тях, да те подкрепят в труден момент и т.н.
Не споделяте с "приятелите" си за да не прекрачвате границата ли? Не смятам, че това е границата.
djipsito
03-28-2012, 13:03
jghgh, защото не чувствам, че ще се получат... Убедена съм и в отговора му, без да го питам. Ако бях по-непукист щях да го бъзикна, за да видя кво ще ми каже, ама ми е достатъчно да му видя муцунката и да разбера, че пак е потънал в мисли за бившата си. Вървяли сме километри през ноща след дискотека и двамата на градус, подпирайки се, аз боса.. Него го прегръща мъката за бившата му, аз го нахъсвам да се стегне, той ми се кара да се обуя...
100% сигурна съм, че "няма само да ме мине" ако се стигне до там. Ако му предложа връзка (леле).. пак съм почти убедена какво ще ми каже. Просто нямаме чувства един към друг, от онези по-специалните, тръпка ако щеш. За тва казах, че ако го направим ще си е само тва. То се усеща, ако е искал пак съм не 100 ами 1000% сигурна, че щеше да действа, да намеква, да затвърдява. Виждала съм го как действа с момичетата и що глави е завъртял и много повече ми харесва, че вечер предпочита да дойде да си ги раздуем, да се напушим, да се похилим, да ме научи да танцувам валс и т.н.. Знам към коя кво чувства и кво иска. На мен ми казва, че съм половин мъж :lol: по-скоро иска да ме урежда с някви негови приятели. Ако ме искаше за себе си, едва ли щеше да го прави.
jghgh, защото не чувствам, че ще се получат... Убедена съм и в отговора му, без да го питам. Ако бях по-непукист щях да го бъзикна, за да видя кво ще ми каже, ама ми е достатъчно да му видя муцунката и да разбера, че пак е потънал в мисли за бившата си. Вървяли сме километри през ноща след дискотека и двамата на градус, подпирайки се, аз боса.. Него го прегръща мъката за бившата му, аз го нахъсвам да се стегне, той ми се кара да се обуя...
100% сигурна съм, че "няма само да ме мине" ако се стигне до там. Ако му предложа връзка (леле).. пак съм почти убедена какво ще ми каже. Просто нямаме чувства един към друг, от онези по-специалните, тръпка ако щеш. За тва казах, че ако го направим ще си е само тва. То се усеща, ако е искал пак съм не 100 ами 1000% сигурна, че щеше да действа, да намеква, да затвърдява. Виждала съм го как действа с момичетата и що глави е завъртял и много повече ми харесва, че вечер предпочита да дойде да си ги раздуем, да се напушим, да се похилим, да ме научи да танцувам валс и т.н.. Знам към коя кво чувства и кво иска. На мен ми казва, че съм половин мъж :lol: по-скоро иска да ме урежда с някви негови приятели. Ако ме искаше за себе си, едва ли щеше да го прави.
Щото има достатъчно акъл да приеме, че няма да се получи, особено след като си го отрязала веднъж. Пусни стръвта пак и веднага ще се замисли за нещо повече.
@jghgh, но преди това сте имали някво привличане, нали? Не става на въпрос за излизане от френдзоната, а и двамата да се поставите в нея. Ако имаш кво да предложиш като момиче, едно момче вътрешно винаги би му се искало да прекрачи границата. Доверие, близост, сигурност и такива неща идват от характера, и момичетата ги търсите. На нас ни е достатъчно да имате стегнат задник и привличането е налице.
@kyon, момчетата разбираме близостта така - споделя ми повече, ставаме по-близки, скоро сигурно ще прерастнат отношенията в нещо повече. Колкото по-близки, толкова по-физически. Всяко момче фантазира за приятелките си. С порастването се научаваш да скатаваш малко чувствата и да не те дразни това, защото ги получаваш от друго място. Но никога не си затваряш вратичката, за когато ти се отвори шанс (който не огрява толко много хора, както се вижда от темите).
djipsito
03-28-2012, 13:40
Отрязах го за секса. Всеизвесно ми е, че ако му се натисна няма да ме върне. И потретвам, ако се стигне до там, там ще си остане. Нищо повече. Не смесвайте двете неща. Тва, че иска да ме чука, не значи, че иска И да бъде с мен.
littlecrush
03-28-2012, 13:57
Аааааами всъщност между момче и момиче трудно е 'само' приятелство ,.. имам предвид не че не може да има .. но дори когато го има си има намеци и т.н свалки .. хмм .. Ами виж , ако чувстваш че няма да си развалите отношенията , давай ! Забивайте се , натискайте се .. обаче ако е сигурно че е по приятелски .. Един мой добър приятел ходеше с най-добрата ми приятелка цяло лято .. и когато си говорехме ми казваше че я обича и т.н .. и съм сигурна в това , обаче въпреки всичко той винаги е имал интерес към мен (но това не му пречеше да я обича понеже ние с него бяхме а ки сме САМО ПРИЯТЕЛИ) такаа че ,. не знам какво да ти кажа ... всичко си зависи от вас си :)
valdesbg
03-28-2012, 14:31
Не. Флирта е с цел да си намериш партньор. Ако сте само приятели - значи няма да ви минават подобни мисли.
* До къде се простират границите на приятелските отношения и кога ги преминаваме?
Приятелите са хора, които не искаш да чукаш по разни причини. Приятелите са по скоро като роднини, с разликата че генетично нищо не ви свързва. Ако нещо в тая система куца значи човека не ти е приятел, ами нещо повече. Или ти се иска да е нещо повече, което автоматически изключва приятелството от списъка вече.
* Как да предотвратим задълбочаването на отношенията преди да е станало прекалено късно?
Директен и ясен разговор, в който се дава ясно да се разбере че нещата ще останат на приятелско ниво. Ще боли, но това е единствената възможност да се попарят подобни намерения. и пак - ако отсреща имаме тъп и упорит индивид няма да подейства.
Слоновете се охлаждат с ушите си.
little-bad-girl
03-28-2012, 14:39
valdesbg значи според отговора ти на втория въпрос разбирам, че между мен и моята приятелка има нещо повече от приятелство, защото постоянно се натискаме?! :D
п.т.: * Нормално ли е от време на време приятелите да флиртуват?
Защо да не е нормално? :)
Простират се до там, докъдето ги поставим /но в много от случаите границите не са поставени правилно и приятелството се разрушава/.
Чисто и просто - казваме, че не искаме нищо повече от това, което се е случило дотук. :)
Sanguine
03-28-2012, 14:41
дфсадсасда
ЛОЛ сега прочетох и по горните коментари и ми стана интересно.
Нали приятелите са уж да се споделя с тях, да те подкрепят в труден момент и т.н.
Не споделяте с "приятелите" си за да не прекрачвате границата ли? Не смятам, че това е границата.
Не,нямах(ме) това предвид. Имах предвид, че при наистина близките приятели, прекарващи много време заедно, споделящи, пасващи си като харатери, рано или късно се появява някаква искра поне при единия. Дали ще е само някакво сексуално привличане или чувства. Смътни или не, взаимни или не, мимолетни или не.
tItEufFf
03-28-2012, 15:07
Аз по принцип имам по-закачлив характер, така че да, за мен е напълно нормално. Когато той има приятелка обаче се въздържам от разни намеци дори и да са на шега. Ако аз съм обвързаната зависи от връзката ми и от приятеля с който си говоря ..
Няма граници. Има различни приятелства, всяко уникално само по себе си.
Няма как.
Не смесвайте двете неща. Тва, че иска да ме чука, не значи, че иска И да бъде с мен.
Окей, ти си знаеш. Моето мнение е, че ако беше само за едното чукане, нямаше да сте приятели.
djipsito
03-28-2012, 20:31
нямаше да сте приятели.
Ако имаше и нещо повече, така мисля. За 6 години все щях да го усетя, нали ?
Трети път си трия коментара. Не ми се спори, честно. Още по-малко имам намерение да навлизам в лични подробности. И да има нещо, и да няма, кво значение има кво е отвътре, при условие, че отвън нещата са закрепени и сте окей така?
djipsito
03-28-2012, 21:17
Аз не споря, а обеснявам. За мен има значение, защото ако е така ще е всичко друго, не и любов. Има значение, щото всичко ще се прави механично, по роботски, а не щото ни изпепелява няква страст и някво лудо желание.. Fuck friends. Докато не усетим привличане/тръпка към някой трети. Обясних и в първия пост, ако бях на тая вълна, нямаше да имам нищо против да е с него, понеже го познавам и знам, че няма да се изгаври с мен. Темата обаче е друга.
Нещо ми се отщя да коментирам повече.
valdesbg
03-28-2012, 21:22
Малко лошо момиче - псевдолесбийските истории хич не са в графата приятелство. Чочко що се хапете така с Джипси?
Аз пък ще ви кажа, че няма нито приятелство между мъж и жена, нито между мъже. Просто приятелство няма с една дума.
Всичко опира до пари или до секс, а може и до двете.
Става дума за просто приятелство, ако мъж и жена са влюбени могат да са си най-добри приятели, но за кратко сигурно. Аз съм развалял приятелство заради пари, честно не бих се поколебал и в бъдеще ако се наложи да избирам, защото никога не знаеш кога ще ти забият нож, и това ми се е случвало, за това гледам да съм първи и да взема своето. Може би съм кофти човек, но само такива оцеляват в днешно време. Не бива да се доверяваш на никого, не бива и да правиш нищо добро за никого освен за себе си. Който е темерут е най-щастлив май :)
Както оня негър стинките каза или му казаха на него show no love, love will get you killed. Много правилно.
Аз не споря, а обеснявам. За мен има значение, защото ако е така ще е всичко друго, не и любов. Има значение, щото всичко ще се прави механично, по роботски, а не щото ни изпепелява няква страст и някво лудо желание.. Fuck friends. Докато не усетим привличане/тръпка към някой трети. Обясних и в първия пост, ако бях на тая вълна, нямаше да имам нищо против да е с него, понеже го познавам и знам, че няма да се изгаври с мен. Темата обаче е друга.
Нещо ми се отщя да коментирам повече.
Това, което казвам, е че едно момче винаги може да му се разпали страстта, стига да е хубаво момичето и да няма друга на хоризонта. И не става на въпрос само за секс, а и за по-дълбоки отношения. В момента, в който почнеш да третираш добре някой от другия пол и му дадеш зелена светлина за нещо физическо, най-вероятно ще хлътне. Поне досега не съм виждал друго. Затова има и толкова теми тук за момчетата, които харесват приятелките си.
Говоря съвсем общо, че е в ръцете на момичето дали взаимоотношенията ще излязат извън приятелските. Аз също имам дългогодишни приятелки, на които обръщам специално внимание и бих направил почти всичко за тях. Някои сега са с гаджета, някои са ходили с мой близки приятели, по една или друга причина съм си казал "не, няма да бъде с тази, ще гледам другите." Повечето от тях имат поне приличен външен вид и достатъчно пъти съм се замислял за секс или връзка с тях. Тва не означава, че на всичките съм го показвал или че някога ще им го покажа. Това са мисли, които ми се прокрадват и съзнателно игнорирам. И ако един ден дойдат при мен, и ми покажат чувства, няма да ги забавя и за сериозна връзка. Нито мисля по цял ден за това, нито бих направил крачка, нито нищо - окей сме така и сме много близки. Но това, че няма да предприема нещо, не означава, че кавалерството и загрижеността не идват точно от онези скрити чувства.
@valdesbg и аз не знам, не трябваше да повдигам темата. Не беше с лошо, ако така сте ме разбрали. Даже не съм видял и проблем в цялата работа, който да има нужда от промяна. Единствената цел беше, да изкажа идеята за потиснатите нужди на мъжката част, които ограничават взаимоотношенията ни само до приятелски с някои девойчета от живота ни. Мисля, че почти всеки от тук има поне по едно такова момиче.
@assd, доста жалко, че мислиш така. Ако не може да си надмогнете материалните потребности, ще се съсипват приятелства. Някои хора бихме си оставили по трошичка хляб и другия да вземе всичко, ако са ни най-добри приятели. Щото с парите после няма да съм по-щастлив, ако съм без близките ми хора.
valdesbg
03-28-2012, 21:49
Не бе гледам че на Джипси туй и е мазолче някакво.. пък не е хубаво да го настъпваме.
djipsito
03-28-2012, 22:23
Не ми е мазолче, що да е :D Просто имам чувството, че почвам да пиша едно и също и ми става досадно.
Чачо, не отричам тва, което казваш, нито казвам, че не е така по принцип. Аз говоря конкретно за мен и него и отговарям, защото ме цитирате и едва ли не ми казвате как Е между нас. Така го разбрах, а може и да не съм разбрала правилно.
@assd, доста жалко, че мислиш така. Ако не може да си надмогнете материалните потребности, ще се съсипват приятелства. Някои хора бихме си оставили по трошичка хляб и другия да вземе всичко, ако са ни най-добри приятели. Щото с парите после няма да съм по-щастлив, ако съм без близките ми хора.
Не е лошо да мислиш така и ако е наистина така би постъпил в реална ситуация те поздравявам, макар, че и те съжалявам малко. Според мен обаче хората, които няма да те предадат по някое време са толкова малко, да не кажа, че няма изобщо такива, винаги идва това време, време в което трябва да вземеш решение, ако не вземеш ти, ще го вземе другия. Ситуации от живота има много, по-сложни от тия, че някой си харесвал някого и той тръгнал зад гърба на някого с друг, това са най-малките проблеми. Предателство в любовта е винаги неприятно, но се преживява, може и да не се обръща голямо внимание на това, защото живота е прост - или си с някой или не сте. Но за приятелствата е винаги по-сложно, там от опит казвам, че става дума за нещо, което не може да се подели, а нещата които никога не могат да се делят са жени и пари. Мен са ме предавали и за двете, и аз съм правил избор, в който съм мислел, че това е правилния, не знам, не мисля много за това, но така е живота - разделяш се с всички в един момент. Живота нали е игра, така казват и е модерно да се казва уж така, във всяка игра трябва да се стремиш да си победител иначе няма смисъл да се играе... Аз обичам да съм победител, кой не обича? Малко са тези, които ще се откажат от своето щастие, за да бъде щастлив друг. А пък за другото - когато имаш пари винаги има с кой да ги харчиш, винаги се намират, трудно се намират такива, с които да ги изкараш, а като се намери такъв не знаеш дали изобщо ще иска да ги харчи после с теб или мисли да си ги похарчи сам и не влизаш в сметките му.
Може аз да не попадам на хора, ама всеки си знае...
Когато става на въпрос за пари, винаги мога да се опра на тях. Напоследък се случва по-често, отколкото ми се иска. Както и аз съм си хвърлял последните пари, които кътах за храна, за да отиде приятел на парти или сме се мъчили заедно да събираме, когато един от близките ни имаше нужда. Правим го постоянно и това крепи приятелството. Даже напоследък не се виждаме толкова често, колкото преди, но като разкарам всичките другарчета, които са дружелюбни само докато си пием бирите, тия хора знам, че пак ще са там. И момичета са се появявали и много рано сме казвали - тая за мен, тая за теб. Не ми пука дали ще се лиша 10 пъти подред без някой от тях да направи същото, както и те са казвали и доказвали. Единствено ни води мисълта, че трябва да заставаме над каквито и да било проблеми, и да си помагаме. Това са приятелите ми от детството, достатъчно караници сме преживяли заедно.
@assd Колко е жалко, когато някой те предаде да загубиш вяра във всички останали..
MonnyMonsterr
03-29-2012, 08:00
Не мисля, че има нещо лошо в свалките между приятели, стига да е в границите на нормалното и и двамата да го искате.
За втория въпрос вие си решавате. Според мен се преминават ако се целувате (по устните) или се опипвате, аз 2рото съм го правила с най-добрия ми приятел, но при нас е различно, той няма как да ме хареса, щот е гей.
Предотвратяват се като изобщо не се започва флирт или нещо от тоя род, или ако един от двама ви е гей.
anonymous708973
03-29-2012, 08:11
приятелство като аверство между момче и момиче може. пиене на бири, чат-пат излизане, не особено близко споделяне тип какво се е случвало в работата - да.
но почнат ли близките контакти, опознаването на душата на човека, приятелството се изкривява. в най-хубавия случай и двамата ще се харесат, и, няма как, ще се вземат. няма и какво да ги спира. в по-лош случай, единият ще обикне другия несподелено.
Точно. Имам приятели от мъжки пол. Имала съм и преди, обаче започнех ли да излизам по-често с тях... единият е бивш, който навремето ми обясняваше как съм била мъничка и как не можело да има нещо с мен; другият е приятелят ми, за когото не бих могла да кажа, че някога изобщо съм възприемала като приятел, но все пак... Близките контакти, емоционалната привързаност... идва физическото привличане и ебава майката на чистото и непорочно приятелство.
^да, просто го няма тоя филм да си споделяте супер много, да си казвате тайни, да ставате като брат и сестра и после да не се влюбите или поне да не поискате да пробвате. :д
в най-лошия случай просто някой е взел другия за душеприказчик..
надявам се никой да не попада в такава ситуация :)