Влез

View Full Version : Следване в чужбина с подготвителна година`

Ivka95G
03-29-2012, 15:14
Здравейте,
В момента съм 10 клас, но страшно много ме вълнува темата за продължаване на образованието в чужбината. Искам да попитам дали някой има информация за университети с подготвителна година (на английски или на езика на съответната държава) в Германия, Италия, Франция или Испания.
Благодаря предварително! :)

mMemories
03-31-2012, 19:05
Във Франция е най-добре и доколкото знам подготвителната година я има във всички добри университети...прболема е че имена не мога да цитирам...смис не ги знам :))

Ivka95G
04-08-2012, 19:12
Благодаря ти! Чувала съм, че Франция е много красива страна, но за жалост френския не ми се отдава много много, затова ако подготвителната година е на английски ще е страхотно! :))

bloodyF
04-09-2012, 08:38
франция-френски уни
германия-германски уни и т.н.
английските университети в тези страни са по-слабо развити и като цяло не са добри
по-хубаво иди в англия да учиш, ако държиш на англ. уни, отколкото да ходиш в германия с английски,щото е тъпо

BrainlessROCKBABY
04-09-2012, 08:46
за моята специалност Италия е много добър избор ;д изобщо всичко, което е свързано с дизайн и изкуство - GO.

Ivka95G
04-17-2012, 12:34
BrainlessROCKBABY, радвам се, че се включи, защото бих искала да попитам за малко повече инфо за дизайна, по-точно интериорен и екстериорен дизайн - това е една от сферите към която съм се насочила. ти къде по-точно учиш в Италия? :))

Horrificus
04-25-2012, 16:43
ако искаш да учиш сериозно - Германия. това е страната номер 1 в света. почти всички университети са абсолютно безплатни. за германия естествено ти тря немски език, без него си за никъде. това с 1 година подготвително ... да си го учила 8 клас, за това се влиза в немска гимназия да научиш езика и да си земеш Ц1 ниво и да ходиш да учиш в немско