View Full Version : Проблемна кожа на лицето - перманентно Акне
dmfreaky
04-01-2012, 15:12
Здравейте! Аз съм момче на 18 години. Имам акне от 12 - 13 годишна възраст! Всичко съм опитвал но на практика нищо не помага! Лятото от УВ лъчите се поизчиства малко, но есента отново става същата трагедия!
От 6 месеца използвам следната програма сутрин и вечер: първо мия лицето с хининов сапун, след това подсушавам и го измивам с гел против мазна и склонна към акне кожа. След това отново подсушавам добре и го минавам с тоник за почистване на лице. След тоника изчаквам около 5 - 10 минути и минавам с лосион за мазна кожа "Акне аут". След това отново изчаквам и минавам проблемите очастъци с антибиотик Далацин! Пия по 3 хапчета бирена мая сутрин и 3 вечер! Почти няма подобрение, а вече мина половин година! На всичкото от горе все още не съм почнал да се бръсна (представям си като започна каква трагедия ще бъде)...
След 2 месеца са абитюрентските балове и направо не знам какво да правя! Ходя на Солариум и има някакъв положителен ефект, но като знам останалите вреди от солариума... и това не е опция. Моля помогнете с някакви савети каквито и да са те! Ходил съм на дерматолог, правили са ми изследвания на секрет и всичко което ми предписаха беше Зинерит (който изобщо не помогна)... Направо вече не знам какво да правя! Имам чувството, че ще си останат така за цял живот!
baby_love_you
04-11-2012, 11:18
Ами аз миналата зима имах ужасно акне, пих Бирена мая и се мажех с Акне Аут и за 2 месеца имаше гоилям положителен ефект. Но еточ е преди 2 месеца започна пак да излиза акнето (бях спряла да пия бирена мая). Сега реших пак да започна, но няма ефект. Една лекарка ми предписа следните лекарства:
Производство Krista G са и са билкови бродукти(натурална козметика) Ползвам Билков лозион(за проблемна ожа) ; успокояващ крем (за проблемна кожа) и Мляко за почистване. Отделно пия " Ентеросан с розово масло" + хапчета Алое Вера и продължавам да пия бирена мая. Не знам дали ще помогнат, защото всичко това започнах да го взимам и прилагам едва преди няколко дена, но силно се надявам да помогне :D Ето и каталога на Krista G http://krista-g.health.officelive.com/catalog.aspx там ще намериш продуктите, ако решиш да опиташ
P.S. на шишенцето с хапчета Алое пише да не се пият повече от една седмица, защото могат да доведат до пристрастяване. Но лекарката каза да го пия повече от седмица, така че надявам се следващата ми публикация да не е нещо от рода на " Помощ, пристрастих се към хапчета против акне" :D
Айде успех, ако се решиш да опиташ
wakethedead
04-11-2012, 11:39
бирената мая и силициловия спирт помагат
сутрин пий и една чаша прясно изцеден лимон , на мен поне ми помогна
BrokenInnocence
04-14-2012, 15:31
Според мен прекаляваш с почистването на лицето. Всичките тея 9786765653542 лосиони и почистващи гелове само ти изсушават кожата, което я кара да произвежда повече мазнина, за да компенсира, която мазнина пък запушва порите и ти излизат пъпки. Спри с всичките тея продукти. Избери си един измиващ гел или сапун и се мий само с него сутрин и вечер и някакъв крем против пъпки (аз препоръчвам "Кларина", на мен едно време ми помогна с пуберските пъпки, освен това е натурален и дори да не помогне със сигурност няма да навреди) и се мажи с него само.
kalpazanka
04-14-2012, 16:50
Иди при дерматолог. Това твоето не е нормално.
Може би ще се наложи да пиеш антибиотик.
Ходиш ли на фитнес? Ако да- зобиш ли?
LoveMeIfYouDare
04-14-2012, 22:58
Твърде много третираш кожата си. Ползвай поне един от продуктите(лично на мен Далацин 'Т' ми помогна да си изчистя пъпките). Биренната мая също е добър вариант, защото прочиства кръвта.
Щом от слънцето намалява, значи вероятно е от липса на минерали и витамини.Слънцето подобрява усвояването им от храната.
Но не е добра идея да ги взимаш както ти дойде.Във всеки случай, пробвай да пиеш комбинирани витамини и минерали от сорта на Калмацин или разтворимите.Минерала от чиято липса най много се влияят кожата, косата, ноктите, е цинк.Но преди да хукнеш да купуваш цинк, трябва да знаеш че той си има максимална дневна доза, след която следва натрупване и неприятни последици за вътрешните органи.
Между другото, прощавай за откровенния въпрос, ама да не би да прекаляваш с мастурбирането?Питам, защото за производството на сперма, организъма отделя много от тези вещества.Опитай се да ограничиш мастурбирането, паралелно с витамините и минералите.
kalpazanka
04-15-2012, 19:26
Щом от слънцето намалява, значи вероятно е от липса на минерали и витамини.
Не съвсем.
Слънчевите лъчи имат бактерициден ефект, но само на повърхността. Възпалението тлее в по-долните слоеве и в първите есенни дни акнето вече се е върнало, дори двойно по-тежко отпреди. Това е и логиката със солариума. ;)
ledenakrasota
04-15-2012, 19:35
За тялото и гърба- соралиум. Знам, че звучи ужасно, но така ми се изчисти гърба за бала, защото морето беше далеч, но получиш алергия на челото и акнето на лицето ми се изостри. :-D Не ти го препоръчвам. :?
Пий повече течности и не прекалявай с тестеното, защото и това има голям ефект. :)
kalpazanka
04-16-2012, 09:29
^Нали точно това обяснявах по-горе, че ефектът е временен и нито морето, нито солариумът са дефинитивно лечение. :D Плюс това парите за солариум може да спести, както и да си спести риска от меланом, а преспокойно може да се маже само с акне аут.
Отделно при него акнето може да е резултат от всичките химикали, които си плясва безразборно, да не говорим, че не благоволи да хвърли светлина върху въпроса зоби ли и ако да- какво точно и по колко.