Влез

View Full Version : Кажете ми какво да правя

dreamworld
04-01-2012, 19:10
Здравейте,

Закъсал съм я много и не знам какво да правя. Луд съм по едно момиче. Харесвам я толкова много, че вече 2-3 седмици не спирам да мисля за нея. Лошото е, че тя поддава на моето внимание и се интересува от мен, къде ходя, какво правя. Определо смятам, че ми харесва компанията.
Снощи дори бяхме с нея на кино и прекарах най-хубавите си 6 часа през последните няколко години. Разхождахме се из нощна София и се прибрахме в 3:30. Беше приказно, но не посмях да направя крачката и да и кажа, че я харесвам.
И ако ме питате защо ..., мога да ви уверя, че съм го правил вече с други момичета и резултата е бил ВИНАГИ трагичен. Наистина не мога да разбера кога е нещо сериозно и кога е поредната заигравка. Опасявам се, че ако и призная може да си развалим отношенията, а неприятното идва от това, че работим в един офис. :(

Старая се да бъда максимално дистанциран от нея и да стоя на страна от т.нар friendship зона, но не знам докога ще мога да издържа така.

За иформация ... и двамата сме 22+ години :)

melany12
04-01-2012, 19:43
според мен трябва да се вземеш в ръце и да действаш,това,че при повечето момичета е водело до провал,не значи че и този път ще е така!Гадно е всеки ден да я виждаш и да си тъиш чувствата в себе си.Сподели и,ако и тя те харесва ще ти отвърне : ) това е най-добрия вариант-ако я оставиш да гадае абсурд да направи 1вата крачка.
успех

a1a2b3v
04-01-2012, 19:46
Че какво му е лошото, на това че и допадаш?
Щом сте излезнали значи нещата вървят добре. Няма как да разбереш дали нещата могат да бъдат сериозни или не. Понякога сериозните неща тръгват и от най-несериозната зарибявка.

П.С. Наистина това с признаването, че я харесваш не е добра идея, освен ако не си 2ри клас. Карай с действия.

dreamworld
04-01-2012, 19:58
Благодаря за мненията ви,

@a1a2b3v какдо значи действия? Какви действия?
С последното момиче - действах. Излизахме всяка седмица, винаги гледах да е нещо различно, нещо което да и хареса, ходихме на места, на които никога не е била. Правих и малки подаръчета. Бях адски внимателен с нея.
Накрая след месец и нещо ми заяви, че смята да се връща при бившия си и аз чак тогава и казах, че наистина съм я харесвал при което получих отговор: "Защо не ми каза по-рано. Аз си мислех, че ме приемаш просто като приятелка". Не знам какво се случи, беше като гръм от ясно небе. И тя наистина се върна при бившия си. ;S Иди я разбери.

И сега така. Аз съм готов да действам, но в един момент ще трябва някой да направи първата крачка, а аз се страхувам.

melany12
04-01-2012, 20:06
еми това ти е проблема,че чакаш ние да направим нещо,което не е правилно.момичето чака момчето да действа 1во,защото не е сигурно дали момчето наистина я харесва..така че трябва да и го кажеш преди да е станало прекалено късно(:

fluffy_^
04-01-2012, 20:09
Бате.. = ) Кажи и това, че до сега са те отрязвали не означава че сега ще е така.А дори и така да стане голяма работа ^^ Все някога ще стане с някоя и съм сигорен че ще си заслужава така че....... = ) А за това че се страхуваш да направиш първата крачка еми :( абе братле Смело напред и тва е да не ти пука толкова много :)

Cold_Tearsss
04-01-2012, 20:11
Много, много не прочетох от втория коментар на долу, но ако толкова хубаво сте си прекарали нямаше ли един или поне няколко момента с неловко мълчание или гледане в очите?

paradosou
04-01-2012, 20:20
ъъ.. 22?!
Недей с приказки, тя вече знае, че я харесваш.

Излизахме всяка седмица, винаги гледах да е нещо различно, нещо което да и хареса, ходихме на места, на които никога не е била. Правих и малки подаръчета. Бях адски внимателен с нея.

Грешка. На момичетата им харесва вниманието, обаче го оценяват само в случай, че не го раздаваш прекалено щедро и на всяка крачка. Абе умерен бъди.
Не се нагласяй спрямо нея, предложи й тва, което теб те влече и ти харесва. Ако и тя е ок с него - идеално, като не - спираш да се занимаваш, преди тотално да си се лишил от всяка възможност да излезеш от ситуацията с достойнство. Ти си мъжът, ти водиш; тя следва. Тва в началото, докато още сте на ниво опознаване, после нещата се променят. Обаче за да стигнеш до връзка, трябва да си намериш топките и да разкараш лузърския подход, който, вярвай ми, жестоко те спъва. Действай и да ти е БХ, че може да не се получи. Никой не е имал живот без провали, пък и без тях няма как да дойде опитът. Важното е да се учиш от грешките си и и да се усъвършенстваш. (Подкарах го малко с клишета, ама.. нейсе.)

dreamworld
04-01-2012, 20:28
Знам, че не правилно да чакам тя да направи първата крачка и знам, че аз ще я направя. Въпросът е има ли смисъл, не избързвам ли малко, все пак сме излизали само веднъж въпреки, че се виждаме почти всеки ден на работа. И въобще как ме приема тя?
Отговорете ми на няколко въпроса. Вие ако бяхте на нейно място (момичетата) ... защо ми обръща внимание. Защо излезе с мен на кино. Защо идва да ме гледа, като играя футбол? Вие бихте ли го направили с момче, което ви е безразлично и го приемате просто като познат/приятел?

@Cold_Tearsss имаше такива моменти, но не бих рискувал да разваля вечерта още повече, че ни беше първа среща.
Може и да съм (без)действал глупаво, но ако знаех как е правилно нямаше да ви моля за помощ.

Cold_Tearsss
04-01-2012, 20:32
Има три варианта.
1. Да те отреже, тъкмо ще разбереш дали има смисъл да продължиш.
2. Да те отреже по-меко, тъкмо ще знаеш, че има смисъл да продължиш.
3. Да не те отреже и вече ще си наясно.
Поне така ги виждам нещата. Ако някой иска нещо да добави, да заповяда.

Cold_Tearsss
04-01-2012, 20:34
Риск печели, риск губи.

dreamworld
04-01-2012, 20:38
Здравей @paradosou,

Благодаря ти за обратната връзка. Напълно съм съгласен с вичко, което си написала.
Вярно е, че понякога съм давал малко повече от себе, но от много отдавна съм спрял да хвърлям всички сили върху спечелването на момиче. Мисля, че в двете истории, за които ви разказвам - гледах да съм достатъчно умерен и да не приличам на влюбен глупак. За конкретното момиче, което ми каза, че ще се върне при бившия си, тя ме търсеше, тя искаше да излизаме аз просто се опитвах да бъда по-внимателен с нея и да я накарам да се чувства специална. Просто не и признах, че я харесвам и там ми беше грешката.

Знам и не искам тази грешка да се повтори.
Супер объркан съм от нейните действия.

valdesbg
04-02-2012, 10:04
Скоро ще попаднеш във френдзоната ако вече не си. Проиграваш си много яко всички шансове с разни оправдания.

Като те кефи - показваш и го, щото ако не излиза че си путьо и заминаваш в някое от челните места на френдзоната. Между другото девойките усещат когато някой точи лиги по тях, и още повече се усеща, когато тоя някой се опитва да го прикрие. А ако го комбинираме с проиграна възможност, когато е било взаимно... диагнозата ти е много категорична. Давай внимание, няма лошо, но ако искаш да сте гаджета - искай нещо в замяна. Инак ако девойката с енаучи че ще получава наготово всичко от теб без да се иска нещо от нея - пак заминаваш във френдзоната. Дами - поправете ме ако бъркам.

А това че ВИНАГИ има трагичен резултат е защото ти не знаеш как да си изиграеш картите. Не по друга причина.

Pliok0019
04-02-2012, 14:46
dreamworld просто я целуни докато е време.

anonymous708973
04-02-2012, 14:46
Да си дистанциран от нея е абсолютна, пълна, 100%-ва грешка. Намирай си поводи да я докосваш, да я бъзикаш, да й правиш намеци, да я накараш да се почувства малко неудобно. При подходящ случай я целуваш и всичко е ясно, без да се изпада в тъпи обяснения.