PDA

View Full Version : Аз ли правя света или светът прави мен?

Horrificus
04-04-2012, 15:00
Имаме да пишем 5ма души за тая тема и 2ма останахме за часта "светът прави мен". Ако може някой нещо да каже какво да пишем и да разказваме. Много сме тъпи и нищо не знаем. За философия става дума. До довечера да сте написали ако може...

Horrificus
04-04-2012, 15:05
Много е спешно! Иначе ще имаме 2ки по философия, пък 12клас не ми се остава на изпит... "светът прави мен" моля ви се!!!

dreamwalker
04-04-2012, 15:29
И не си пишеш домашното сам, защото...

Horrificus
04-04-2012, 15:55
И не си пишеш домашното сам, защото...
Това не е домашно, а огромен проект. Правим го 5ма, а наща част я правим 2ма. Не можем да се сетим за нищо друго освен за природни бедствия.
И МОЛЯ ДА НЕ МИ ПИШЕТЕ ТЪПИ КОМЕНТАРИ КАТ НА ДРИЙМОУЛКЪР, ЩОТ Е МНОГО СПЕШНО ЩЕ ОСТАНЕМ НА ИЗПИТИ.

BloodyDreamer
04-04-2012, 17:59
Емии... няма да ви го пиша, защото:
1. Ме мързи (главната причина)
2. Съм 7 клас и ще си личи, че го е писал 13 годишен келеш :D
3. Принципи - няма да изкарвам нечия друга оценка
4. Надявам се искате само идеи, а не наготово (заедно ли се пише, или поотделно?? хм...)
Ето какво ми хрумва:
Светът = Хората наоколо
"Човекът е социално животно." (цитат от някой, чието име не помня) Контактите с хората ни учат на доста неща и голяма част от това, което сме, е повлияно от хората около нас. Доста често дори, когато избираме да сме различни, се влияем от мнението на "масите"... и т.н., предполагам разбираш какво имам предвид
Светът = Неща, които не зависят от нас
Може да пишете за това как ни променят нещата, които не зависят от нас - семейството ни, в каква обстановка сме се родили, дори хронични заболявания, ограниченията на собственото ни тяло...
Не знам дали това, което написах, има някакъв смисъл, но за това се сещам :D Надявам се, че все пак съм подпомогнала с нещо...
ПП: Абсолютно разбирам dreamwalker! И моята първоначална реакция беше същата. Защото, нали се сещаш, като кажеш: Спешно ми трябва еди-си-какво, иначе ще получа двойка!, се разбира, че просто те мързи. А като кажеш: Мислих по въпроса, обаче не сещам, а ми е важно.... Нали, друга работа! Айде спирам се, че съм голям дървен философ :D

Horrificus
04-04-2012, 18:06
вече го направихме, мерси все пак за помощта

Nakadah
04-05-2012, 04:07
аха... Nature vs Nurture...

Толкова лесна тема...