View Full Version : Момиче-чудо?
Здравейте, регистрирах се в този сайт, за да ви споделя един мой проблем - става дума за момиче, разбира се. Запознахме се с нея преди около месец. Опознаването ни стана предимно по скайп, макар че често я каних навън. Много ми допада като характер, не съм виждал по-симпатично момиче, от която и страна да я погледна - готин характер и красива външност. Аз съм на 17, тя на 15, скоро става на 16. Но, има някакъв проблем, изглежда... Досега не съм имал много приятелки (не обичам да използвам думата ''гаджета'', ще ме извинявате ;д) и не мога да твърдя, че имам затвърден опит, но такова чудо не бях виждал. Давам пример - последния път, когато се срещнахме, не бяхме сами, тя беше с две нейни приятелки. На мен не ми беше особено приятно, защото нейните дружки са пълни кифли и постоянно ми подмятаха няк'ви идиотски лафове, на които гледах да отговарям също толкова идиотски, с риск да направя лошо впечатление на момичето. Ама как се общува с такива... Мда. ;д Ама тя през цялото време беше един НАПЪЛНО различен човек. Беше точно като онея наконтени глупачки. Помислих си, че сигурно такова държание изискват нейните любими приятелки, затова се опитах да я разчупя малко, казах й, че обезателно трябва да отидем двамата да гледаме Хобитът, като излезе, 'щото разбрах, че и тя харесва LOTR. Но това няма значение, реакцията й ме срази. Погледна ме, все едно съм някакъв пълен простак и ми каза : "ъмммм.. к'во?''. Няколко секунди стоях шашнат, ама после й се усмихнах и казах : ''Нищо, нищо.'' Приятелките й 'почнаха да се кискат. И като ми писна, взех, че им теглих една майна и на трите и им казах, че съм имал някаква работа и се прибирам. Тя ми писа по скайп после и започна да ми говори така, сякаш нищо не е станало. Мила, добра, разбрана. Каза ми, че със сигурност трябва да го видим заедно този филм (за който по-рано й казах..). Хванах се за главата. Каква е тая фурнаджийска лопата, двойната Лотхен, или каквато и да е там? Не си спомням да съм бил така объркан и, определено, РАЗДВОЕН. И седя сега и се питам, к'во е това чудо.. 'Айде, ако имате някакви идеи, с радост ще ги чуя.
SisiStrange
04-09-2012, 18:39
Попитай я какво и става, когато е с приятелки. Ей така, кажи и, че не ти е симпатична, когато се държи като пълна кифла и че това много те натъжава, защото ужасно я харесваш, когато си е тя. Явно и влияят зле. Защо им се връзва, обаче, е загадка. Ти можеш само да и насочиш погледа към проблема и да и дадеш сама да види каква патица е в очите на хората, когато се лигави.
antineutral
04-09-2012, 18:48
Страхлива е, а когато са наоколо акционерите й, става набързо смела и дори агресивна. Търси опора в хората край себе си, за да се себеизрази и докаже, а когато опората падне, т.е оставайки сама, слиза на нивото, на което реално е. Сигурността на стадото един вид.
Cold_Tearsss
04-09-2012, 18:50
Тя си държи определен образ за пред приятелките й, а явно през скайпа показва истинската си същност, поне на теория, която е доста вероятна. Това първата ли ви среща беше? Сами заедно излизали ли сте?
Не, не беше първата ни среща, и сами сме излизали. Поведението й тогава беше страхотно. Хаха, съгласявам се с тебе, antineutral. ;д Макар че не смятам да се ровя толкова надълбоко в тайната на нейната странна психика. Не разбирам, защо пред мен трябва да се доказва, след като вече е показала каква е в действителност (надявам се да няма и трета страна на нещата, хаха, тогава вече бая зор ще видя).
Cold_Tearsss
04-09-2012, 19:01
Тя го прави тоя номер за пред тях, а не за пред теб, нищо че е на твой гръб. :D Това си е съвсем нормално поведение.
Ами един ден малкото ми братче гледаше филм някъв си ' принц смотльо ' и аз естествено се загледах и тази история ми е позната от там. И тя малко ми прилича само дето аз не се държа така с приятели иначе, ако поискам никой не може да ме познае за част о секундата се изменям мноооооогооо.
Ясно. Иска да подражава на примерните си другарчета, за да може да бъде и тя достойна за тяхното приятелство. Ама че тъпня. Схващам идеята на целия този театър, но не и целта. Аз по принцип съм доста директен човек, понякога ми липсва тактичност, и затова мога още сега да й кажа или да сваля маската, или да ме забрави, но като съм виждал другото й лице, ми става жал и не ми се ще да приключвам с нея. Страшно ме подразни тази нейна постъпка, но съм готов да й простя, стига да няма повторения. А относно нейните приятелки, да вървят по дяволите, освен, че я превръщат в злобна гаднярка, главата си залагам, че тяхното приятелство два гроша не струва. Тя е мноого над тяхното ниво. Какво се хаби с тея квачки, да не би да чака да й налеят житейски мъдрости в хубавата главица...
Cold_Tearsss
04-09-2012, 19:28
А бе, пич, не сте филмирай така! Сред различни хора по различен начин човек може да се държи, дори е кажи-речи задължително. Да станало ти е неприятно това е ясно, но какви са тези "или приятелите или аз"... пфф.. просто гледай да не излизате отново всички заедно, ако толкова болезнено е било за теб това изживяване.
О, нямах това в предвид! Исках да кажа, че не бих искал да съм с нея, ако се държи така, дори и да е за пред кифлите. Пък ако ще с тях да си дружи, то си е за нейна сметка. Всеки си избира сам приятелите. Пък иначе те са страшни приятелки, сигурен съм, че за нея ще преминат през огън и лед. Или пък страхотните обръщения от типа на : ''оо кфо прайш ма муци'' доказват искрената им и чиста дружба. : ) ;д Шегата настрана, нямах предвид да ги зареже, може пък да си има там някакви илюзии и да иска да живее с тях. Аз не бих се държал така с нея за пред пичовете. ^^ ;д
Значи принципно за мен, ако един човек не се държи нормално с мен дори и пред приятелите си изобщо не си правя труда да излизам с него отново. С хора, които очевидно излагам пред компанията им като съм с тях, не дружа. Това, че насаме може да ми се правят на принцове и принцеси, а пред дружките си да са пълни задници, тая няма да я бъде.
Hayashi, няма как да не се съглася, това е и моето мнение за такива хора. Не ми се щеше да става така, пък и тя май си пада по мен, но най-вероятно ще я оставя да се пъчи и да гледа отвисоко, наред с останалите пуйки. Няма какво да направя, колкото и да я искам. С нейното поведение в чудо се видях в онзи ден. А насаме наистина си беше принцеса. ^^ Жалко, че не трая дълго.
SisiStrange
04-10-2012, 04:31
Hayashi, няма как да не се съглася, това е и моето мнение за такива хора. Не ми се щеше да става така, пък и тя май си пада по мен, но най-вероятно ще я оставя да се пъчи и да гледа отвисоко, наред с останалите пуйки. Няма какво да направя, колкото и да я искам. С нейното поведение в чудо се видях в онзи ден. А насаме наистина си беше принцеса. ^^ Жалко, че не трая дълго.
Е де, хвърли един опит да поговориш с нея. Понякога ви се чудя на днешните хора въобще. Търсите нещо готово, евтино и идеално по вкуса ви като излязло от китайски магазин. Хората не са идеални и особено на тази възраст са доста объркани. Де да я знаеш какво си мисли и тя за тия и приятелки наум, но я е страх да остане сама. И да не го мисли, щом си има друго лице, значи има надежда да и мине мъдрата мисъл, че тези не и влияят добре и да се стегне. Ти можеш да и помогнеш. Не драматично да и поставиш ултиматум или да и охлебиш приятелките, а да и покажеш доколко в тяхната компания ти прави лошо впечатление и става лигава, злобна, и прочие. Току виж и проблесне и влезе в правия път. Щом толкова си я бил харесал и толкова сте си пасвали, един разговор не ти струва нищо. Ако после пак се случи нещо такова, зарежи я.
DisappointedDreamer
04-10-2012, 08:49
Мда. Поговори с нея, попитай я директно защо се е държала като такава патка. Оттам нататък, ако случката се повтори, просто я отрежи и не се занимавай повече.
Не всички хора могат да покажат пред всички какви са всъщност (себе си).
Може на теб да показва истинската си същност, а не като е с тях. Говорете..
Авторът - страшен пич си! Много ме зарадва това, което прочетох и начинът ти на мислене. И аз бих се чувствала като теб в подобна ситуация, но имам един въпрос към теб, който веднага изникна когато прочетох темата ти, а именно - след като виждаш няколко лица на един човек как можеш да бъдеш сигурен, че именно лицето, което ти показват на теб е истинското. Пожелавам ти от сърце наистина да е такава, какво я виждаш. Готин си - успех!
SmilezZz
04-10-2012, 13:15
Не си струва , според мен. Не може един човек да се промени до такава степен, когато е с приятелите си , че да се държи по отвратителен начин.
TheBeliever
04-10-2012, 13:22
Не си струва , според мен. Не може един човек да се промени до такава степен, когато е с приятелите си , че да се държи по отвратителен начин.
Може, може. Когато си е втълпила, че това е държанието, което я прави "готина" и което й дава достъп до групичката на "вървежните". Такова лицемерничене е често срещано в тийн средите.
Авторе, кажи й в прав текст, че харесваш момичето, с което си говориш в скайп и насаме, но ненавиждаш кифлата, в която се превръща сред дружките си. Но остави на нея да си обмисли държанието и да си прецени следващите ходове. Единственото, което можеш да направиш ти, е да изразиш мнение и да се надяващ здравият й разум да надделее над нуждата от одобрението на онези двечките.
DarkTemplar
04-10-2012, 13:31
Авторе, кажи й в прав текст, че харесваш момичето, с което си говориш в скайп и насаме, но ненавиждаш кифлата, в която се превръща сред дружките си. Но остави на нея да си обмисли държанието и да си прецени следващите ходове. Единственото, което можеш да направиш ти, е да изразиш мнение и да се надяващ здравият й разум да надделее над нуждата от одобрението на онези двечките.
Това.
............
О, благодарско на всички за съветите. ^^ Ще я поканя да излезем някъде навън и тогава ще си кажа всичко, което трябва да се разясни. TheBeliever, имаш право, няма да я водя за носа, ще я оставя сама да си прецени коя да бъде. ;д Мерси отново :) Ще ви уведомя какво е станало, най-вероятно ще излезем утре или вдругиден.
AutomatiC
04-11-2012, 04:47
Оххх, как ги мразя ей тия пози долнопробни.. Понякога може да се държи различно човек, когато е м/у хора, които не познава..но при положение, че си се знае с нейните мармаладени душички не вижадм защо не е показала истинската си същност. Лично аз не мога да възприема такова поведение, то че целия живот е един театър, ами да, театър е.. но на сцената трябва да си себе си. Такова приятелство ми се вижда напълно безсмислено, даже чакай, това не е приятелство ами чисто използвачество, идиотщина, мизерни барбенски провидения .. пфф
Здравейте, регистрирах се в този сайт, за да ви споделя един мой проблем - става дума за момиче, разбира се. Запознахме се с нея преди около месец. Опознаването ни стана предимно по скайп, макар че често я каних навън. Много ми допада като характер, не съм виждал по-симпатично момиче, от която и страна да я погледна - готин характер и красива външност. Аз съм на 17, тя на 15, скоро става на 16. Но, има някакъв проблем, изглежда... Досега не съм имал много приятелки (не обичам да използвам думата ''гаджета'', ще ме извинявате ;д) и не мога да твърдя, че имам затвърден опит, но такова чудо не бях виждал. Давам пример - последния път, когато се срещнахме, не бяхме сами, тя беше с две нейни приятелки. На мен не ми беше особено приятно, защото нейните дружки са пълни кифли и постоянно ми подмятаха няк'ви идиотски лафове, на които гледах да отговарям също толкова идиотски, с риск да направя лошо впечатление на момичето. Ама как се общува с такива... Мда. ;д Ама тя през цялото време беше един НАПЪЛНО различен човек. Беше точно като онея наконтени глупачки. Помислих си, че сигурно такова държание изискват нейните любими приятелки, затова се опитах да я разчупя малко, казах й, че обезателно трябва да отидем двамата да гледаме Хобитът, като излезе, 'щото разбрах, че и тя харесва LOTR. Но това няма значение, реакцията й ме срази. Погледна ме, все едно съм някакъв пълен простак и ми каза : "ъмммм.. к'во?''. Няколко секунди стоях шашнат, ама после й се усмихнах и казах : ''Нищо, нищо.'' Приятелките й 'почнаха да се кискат. И като ми писна, взех, че им теглих една майна и на трите и им казах, че съм имал някаква работа и се прибирам. Тя ми писа по скайп после и започна да ми говори така, сякаш нищо не е станало. Мила, добра, разбрана. Каза ми, че със сигурност трябва да го видим заедно този филм (за който по-рано й казах..). Хванах се за главата. Каква е тая фурнаджийска лопата, двойната Лотхен, или каквато и да е там? Не си спомням да съм бил така объркан и, определено, РАЗДВОЕН. И седя сега и се питам, к'во е това чудо.. 'Айде, ако имате някакви идеи, с радост ще ги чуя.
Кажи й, че си излизал с доста момичета досега и за първи път ти се случва МОМИЧЕТО толкова да се изложи, като си доведе приятелки. Така й постави въпроса, че наистина с някакво чудо да трябва да те впечатли, че да си направиш труда да излезеш с нея отново, след което не си губи времето да й пишеш повече. Тя, ако има толкова мерак да те види и да иска да докаже, че не е чак толкова жалка, колкото е изглеждала при срещата, ще намери начин да ти го покаже.
От моя опит ще ти кажа, че момиче да си домъкне съ-овцете на среща с момче е по-рядко срещано при по-големите. Самият факт, че ги е домъкнала показва огромната й несигурност и все още малолетния й акъл.
На мен почти не ми се е случвало, щото преди да излеза с някоя, си предупреждавам. Случвало ми се е да казвам, че ако си домъкне приятелки много ще се смея. Никога не водят.
ledenakrasota
04-11-2012, 07:31
С какъвто се събереш, такъв ставаш. ;) Трудно е да се цепиш от стадото. :lol:
Трябвало е да засегнеш въпроса по скайп за държанието й и да й направиш забележка, да покажеш, че не ти е харесало това държание. Иначе те чака само това. :D
Детски акъл, определено. Хубаво си поговори с нея за момичето в нета и това, което е пред останалите. :)
Левски е казал - с простия - прост, с умния - умен.
don't say anything.
04-11-2012, 08:41
Доста често ми се случва да виждам такива неща. Жалко, че повечето хора в компания са едни, а като са сами - съвсем други. Sad but true
съгласна съм с мненията по-горе
според мен мацката се прави на яка като те затапва пред приятелките си
аз понякога го правя но в кръга на шегата и не толкова грубо все пак имам мяра
поговори с нея и й кажи че това поведение те дразни и обърква