View Full Version : Косата ми не расте
Teen♥P♥nda
04-13-2012, 21:20
Имам чуството, че косата ми е стигнала там, 1 см над гърдите ми и не ще да расте.
Режа връхчета и хоп, седмица по-късно пак ми се заплита косата.
Моля ви, ако някой знае начин как да предотвратя появата на връхчета или как да ми расте косата по-ефективно да пише в темата.
Плийс без тъпи отговори, ако някой няма какво да каже и си мисли глупави неща относно въпроса ми, да запази мисълта си в в мозъка и да не я разпространява в интернета.
П.С. Купих си копривна вода, мислите ли, че помага? След къпане си я втривам на мокра коса в корените и оставям да изсъхне без миене.
Teen♥P♥nda
04-13-2012, 21:27
Ааа да и косата ми се омазнява
Nutella♥
04-13-2012, 21:33
1.Темата е за раздел "Козметика и диети" (:
2.Няма как косата ти да е спряла да расте.Дори минимално и почти незабележимо тя пораства.За връхчетата - мажи с кристали.За омазняването използвай специален шампоан - такъв който съдържа изсушаващи съставки (например хума).
За копривната вода не мога да кажа нищо защото не съм използвала.
Teen♥P♥nda
04-13-2012, 21:41
Сори, първа ми е темата и незнам как да се оправя. Не мога да използвам шампоани срещу омазняване на косата, защото тогава става още по-зле със по сухата част, а за кристалите незнам дали ги продават в чужбина понеже не съм в България
me_gustas_tu
04-15-2012, 06:58
За растеж се мажи с хининова вода, продава се в разни магазини, козметики, дори Кауфланд( аз оттам си я купих). От рода на 2-3 лева е :) Не е вредна, мирише приятно. След като се изкъпеш, се нацикваш с нея и си правиш лек масаж :) Не я чакай да изсъхне, ако ти се налага, започни да се сушиш със сешоара :)
Относно цъфналите, изсъхнали краища, аз лично не използвам кристали, но и те помагат. Може да си купиш. Също така, ако не използваш балсам- ползвай. И тъй като той се слага по принцип в краищата( пак заради причината с лесното омазняване), започни да си слагаш. Не знам дали използваш преси, маши и т.н., но ако отговора ти е ДА, намали градусите на пресите( или другите там неща) и започни да използваш някакъв продукт против горене. И аз преди бях така, косата ми не мърда на дължина и само гори от разни такива средства( само, че моята е по- къса). Сега иползвам един спрей на Schwarzkopf(струваше около 10 лева, но нещо напоследък е на някакви намаления, та ще го намериш за 6-7). Представлява бутилка(спрей) от 250ml, сив с розово по него и предпазва косата до 220 градуса. Аз се изправях на 230, а сега съм ги намалила до 180-90 :)
Не съм закупила, но от тази серия на Taft на Schwarzkopf като спрея, също така има и лак и пяна за коса. Аз такива неща не изполвам, но ако имаш нужда, купи си и от тях :) Също предпазват до 220 градуса:)
Teen♥P♥nda
04-15-2012, 08:48
me_gustas_tu много ти благодаря, карала съм близки да ми пращат хининова вода от българия, но се оказа, че лекарство не може да се праща като колет, а хининова вода тук където се намирам няма. За кристалите... хмм, понеже не съм ползвала такива, може ли малко по-подробно да ми обясниш... смисъл на каква фирма ги има... и би трябвало и тука да ги има, но незнам как да ги намеря просто ....:..
me_gustas_tu
04-15-2012, 13:42
Относно кристалите, амии.. споменах, че не използвам :| Преди време си бях купила някакви, просто защото майка ми искаше да ги изпробва и аз покрай нея ползвах няколко пъти, но те са прекалено мазни, дори при самото нанасяне като си сложиш върху ръцете става някак.. блажно хаха. И в крайна сметка това беше единствения път, когато използвах кристали, иначе залагам на по-малкото горене на коса и повече стоене с малко балсам върху косата, преди да се измия(така де.. реших да спазя препоръката от всеки балсам за коса- постойте 3-4 минути преди да отмиете :D ). Иначе-това са кристалите, които си купих, мисля чее тук в България, където и да кажеш в някоя парфюмерия да ти дадат кристали- май само такива предлагат( или поне навсякъде ги има) http://prikachi.com/images/272/4077272G.jpg
Та.. не знаех фирмата, но сега като намерих снимката видях - BioPharma :)
карала съм близки да ми пращат хининова вода от българия, но се оказа, че лекарство не може да се праща като колет
Ти къде си в момента?
Аз съм изпращала и съм получавала от Америка лекарсва и не е имало проблем.
Иначе аз не бих ти препоръчала хининова вода. На някои им омазнява косата, на други просто не им помага.
Аз използвах известно време, но никакъв ефект нямаше. Сега съм минала на маска за коса, от която съм страшно доволна.
Потърси си някакви продукти за коса с чесън. Аз лично съм доволна от всичко, което съм използвала.
Сам, чесънът помага невероятно много, но не си е работа да ти мерише косата, докато когато е в шампоан, балсам, маска и т.н., въобще не се усеща.
me_gustas_tu
04-15-2012, 14:08
Друго, което много се използва, макар и за животни( но където и да попитате във ветеринарна аптека, всеки би отговорил,че много хора си го купуват за самите тях) е тривитаминол. Прави се маска( прочети по други форуми из интернет точно как, стои се 2 часа с нея и след това се мие. Може да се прави 2 пъти в месеца, 1 път на седмица, както предпочетеш и наистина имало ефект. Едно шишенце с тривитаминол (100ml мисля че) )е между 6 и 8 лева. Аз ще си купувам идната седмица и ще си направя маска. По принцип се използва за по-бърз растеж на вълната на овцете или пък за кози. Ето една рецепта, която мисля да си направя :) " Разбъркват се добре следните съставки:1 до 2 с.л. тривитаминол, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед, 1 с.л. зехтин и 1 с.л. ракия. Действие – два часа. "
Това е! Дано помогнах :) Успех на косата ти :D :)
Teen♥P♥nda
04-16-2012, 20:02
Това с тривитаминола едвам дочаках да се върна в България да го изпробвам, но не видях разлика.
Два пъти направих маската. Сега съм решила да потърся в интернета нещо за изсъхнали връхчета, като шампоан или нещо такова. Имам на даф (dove) балсам който ползвам
http://cdn.petra.de/bilder/big_gallery_big/sites/default/files/storybilder/dove_winter.jpg
DisappointedDreamer
04-16-2012, 20:06
First world problems.
Тц.
me_gustas_tu
04-16-2012, 21:30
Ами, това с тривитаминола не става толкова бързо, прави маски отново и редовно, резултат няма как да излезе изведнъж.
crazygirl13
04-17-2012, 06:22
С тривитаминола растежа се ускорява, но трябва постоянство. Аз го ползвам от един месец и наистина има ефект.
Копривната вода е против косопад, не знам дали става за растеж. Ползвах я миналата година, но сама си я правих. Ако имаш проблеми с косопада тя ще ти помогне. За по-сигурно сама си вари копривата, след всяко къпане си обливай косата с водата без да я изплакваш след това. Една приятелка ползваше хининова вода, но ефекта не беше кой знае колко голям. Ползвай лосион СЕБОРАЛ ФОРТЕ. Той е против пърхот, косопад ... докато го ползвах редовно видях, че косата ми доста израстна.
me_gustas_tu
04-17-2012, 20:11
Аз днес си купих тривитаминол от ветеринарната аптека, ще си правя утре маска. Само че ветеринаря ми даде някакъв " Виалитон" , като каза , че е същото и пак се използва за косата и за бърз растеж.
Дано да порасте и моята.:)