View Full Version : Разведени родители ! ПОМОЩ ! ;х
Здравейте,ще ви помоля за мнение.Преди около месец родителите ми се разведоха.Преди години също на 2 пъти си караха 4 години живях само с майка ми.После се събраха отново.Сега имам братче с 9 години по-малко от мен.Та при баща ми ходим събота и неделя през седмица.Майка ми е болна и и правиха операция и през това време ние бяхме при баба ми(майката на майка ми) баща ми много се ядоса,че не сме при него.Тази седмица трябваше да сме при него събота и неделя,но днес брат ми беше на Р.Д,а утре сме при майката на майка ми,защото леля ли каквото там се пада на майка ми от Италия са на гости,а те идват на 5 години 1 път,че и по-рядко.При което баща ми пред мен нищо не каза,но вдига панаири на майка ми,че ще спира издръжка и такива.Та караници.И въпрос какво мога да направя аз.С него сме в много добри отношения,но не мога да го трая..как така ще прави панаири..майка ми му каза,че следващите 2 ще сме при него.Пък и трябва да съм с нея,защото е оперирана..та искам да направя нещо,за да си го върна на него на 15-16 съм и ако някой е с разведени родители..да ми каже аз задължително ли трябва да ходя при него..майка ми ме пуска когато искам,но ако ще се прави още на Пу*ка с извинение няма да се вясна и цял месец там ? Имам ли такова право и ако не какво мога да направя ?
nIkEnCeTy_bE
04-14-2012, 18:07
Виж, не е хубаво това, че държи сметка на майка ти. В крайна сметка имате основателни причини да не ходите при него и той трябва да разбере. Не е хубаво като трябва да се разкъсвате между двамата, но вие сте избрали майка си и той трябва да го приеме. Недей се инати и ходи при него, а и не забранявай на брат си да го вижда. Не го забравяйте, но не ставайте и един вид зависими от него. Сега не знам дали ще заведе дела и т.н, но мисля, че може, а и може издръжка да не ви дава, не знам. Ти като по-голяма, поговори с него.
Ами то с него не става да се говори.На мен нищо не казва,а много му знае устата да говори на майка ми.Не,че заради него прави операции и глупости..ами и се прави на интересен..не ни е бил нито нищо..винаги се държи добре поне пред мен и брат ми..аз на право не мога да го позная,а се оказа,че винаги е бил такъв..не знам какво да направя не искам да оставя нещата така..майка ми на 2 работи ходи..дава вс от себе си,за да живеем нормално,а той хвърля 300лв(не са малко),но никога не е бил баща,че и сега да бъде..има си любовница,която си има мъж и дете..не ми става ясно как така стана толкова загрижен и ако е толкова загрижен като спре издръжка нали знае,че за да ни види ще се крие и ще ни гледа от далече,но знам,че не би го направил..просто усети,че е безсилен и то кой знае какво..
nIkEnCeTy_bE
04-14-2012, 18:28
Ами и ти си обидена един вид, защото никога не е бил бащата, който си искала и в момента не се държи като такъв. Щом искаш недей да ходиш, но ще го ядосаш сигурно, не знам. По-добре, че са се развели вашите, защото тия караници, дето ги има просто натоварват всички ви. Разбирам, че на майка ти и е трудно. Ако искаш поговори с нея.
Не те не се караха преди развода..даже бяха в добри отношения и при развода..баща ми даде каквото трябва..всичко точно..но сега не знам какво се промени,а той не се е държал лошо тогава просто не обръщаше достатъчно внимание..и сега не се държи лошо..когато отидох около 3 часа сме играли на карти и табла..но не знам какво му стана..защо откачи..разбирам да е бил привързан към нас не..брат ми го дърпаше за ръката и само дето не плачеше(не че не се е стигало и до рев) моля те тате..моля те..ела да играем..той отива(ако благоволи..играе МУ..и чати с любовницата) и ляга на леглото,а брат ми скача около него и му се моли да направи нещо..изнерви ме просто..какво иска..никога да не е бил бащата..който трябва да е..(само,защото играе игри на компа) и сега ние да сме децата,които той иска,.не ми е ясна целта му..съмнявам се да го прави от любов..чак пък толкова да се престарава.......
NambyPamby
04-14-2012, 18:51
Празници са. Не са нещо особено, ама все пак на човека явно му е дожаляло и е поискал да бъде със семейството си, сиреч с вас. Явно си мисли, че майка ви ви забранява да ходите при него и заради това са всичките панаири.
Инак ти нищо не можеш да направиш. Не трябва да правиш, по-скоро. Разделили са се сравнително нормално, без излишни панаири и поставяне в шокови положения за вас двамата с брат ти, не се нерви и не се прави на много голяма и разбираща, 'щото това са неща между тях двамата и ти място там нямаш.
И да - можеш да спреш да ходиш при него, ако искаш, и нищо не може да последва от това, освен влошаване на отношенията ви. Издръжката не може да спре, понеже попечителството е на майка ви и той по закон трябва да й превежда определената от съда сума всеки месец, независимо дали му изнася, или не. Но те съветвам още веднъж да помислиш трезво и на спокойствие, а не в момент на афект да правиш глупости.
Мисли си той..те ромите празнуват ли :D :D Тя любовницата му е такава..да се чукат там с яйца без яйца и да ме остави :D сетил се кога да е баща :DD
nIkEnCeTy_bE
04-14-2012, 19:07
Жалко е, че говориш така, не мислиш ли? Човека води някакъв живот. Като не искаш да го виждаш и се възмущаваш, недей да ходиш просто, но само защото си ядосана и разочарована, не ти дава право да говориш така.
Не на мен не ми пречи..да прави каквото иска..да обича която иска..баща ми е искам да е щастлив,но да не разваля моето щастие..
SmilezZz
04-16-2012, 18:10
А той знае ли, че майка ти има здравословни проблеми и е оперирана? Та, наистина трябва да поговориш с него и да му обясниш как стоят нещата. Също така се опитай по някакъв начин да му докажеш, че това, което прави е неправилно и че трябва да си промени действията, най - вече спрямо майка ти.
Друго надали би могла да направиш.
по наредба аз трябва да ходя всяка последна събота и неделя на месеца, от 18:00 в петък до 18:00 в неделя
но както се сещате и сами ходя когато ми е кеф
никой не ме е вързал
обясни му като човек защо не сте отишли сега и му кажи че ще се видите другата седмица
гадно му е, защото сигурно е прекарал празниците сам или поне без вас..
Моите родители са разведени от 8 години. По наредба коя беше там аз и моя брат трябва да сме с него всяка събота и неделя. В началото беше ОК, но 3 години по късно той изведнъж спря да иска да се вижда с нас и от 5 години нито ме е виждал нито ме е чувал. Аз също не желая да имам каквато и да било връзка с него, така че.... Има ли желание има и начини ;)
georgi.anev3
05-07-2012, 11:20
Виж,наистина си е гадно.Познавам едно момиче,на което родителите са разведени от 10 години.Вярно,че тя не може да го преживее,но и нейният баща се държа много гадно с жена си и сега си намери нова и си имат дете.Той дори не пита за децата си,не иска да ги чуе,не иска дори да ги види.Поне твоя е по-добре.Говори с някои познати и намерете решение заедно !!!
randomm_2
05-16-2012, 09:30
Виж, майка ми е граждански съдия и доста често се занимава с такива случаи като на родителите ти. Би трябвало съдът да е определил дните, в които да ходиш при баща си и доколкото разбрах това са събота и неделя, но не е и строго забранено да не се виждате през останалото време. И как така щял да ви спира издръжката?
Ти си отделна личност със своите права. Имаш право сама да взимаш решения и да изявяваш мнение. Ако не искаш да ходиш при баща си казваш не искам да отида поради тази и тази причина. Никой няма да дойде на проверка дали си при него или не. Баща ти няма да спре издръжката, понеже все пак сте му деца. Повярвай ми той просто така си говори, понеже държи да ви види и да прекара малко време с вас. Не бъди толкова строга към баща си. Той го е направил, понеже му липсвате, но му обясни (ти не майка ти), че през това време ще останете при майка ти поради тази и тази причина, а после 2 седмици ще сте при него. И му задай въпроса (не е ли по-добре от 2 дена?)
Родителите ми са разделиха, когато бях на 11. Съдът разпореди всяка събота и неделя да съм при баща ми и 1 месец през лятото, а през останалото време при майка ми. Ми аз 4 години не се видях с баща ми и кой ми каза нещо? Никой не ми направи проблем дали спазвам дните или не. Ако баща ти толкова много държи да е с вас през тези дни да се стегне, да преглътне гордостта си, да се извини на майка ти като достоен мъж и да ви придружи. Току виж пак му допаднало да са семейство.