PDA

View Full Version : Според вас може ли да си научи испански от интернет ?

yanii_64
04-15-2012, 19:38
Много ми се учи испански.Но просто в нашия град няма учители.Дали мога да го науча от интернет поне да го говоря,а по-късно като имам възможност и на курсове ще ходя.Как мислите?

RunningBlind
04-15-2012, 19:51
Всичко можи. Ама ти трябва практика :) ако си намериш някой испанец с който да си лафите/чатите най - добре !

Nakadah
04-15-2012, 22:11
Що да не може бе... Всеки език можеш да научиш от интернета...

xoxi
04-16-2012, 06:37
Да го говориш силно ме съмнява да се научиш сама от интернет.
Аз преди години го бях започнала сама, но след това започнах с учител да уча и разбрах, че нищо не знам.
Най-много да научиш основата.

crazygirl13
04-16-2012, 06:41
Опитай. Няма лошо. Имам един приятел от Испания. Може да ти дам скайпа му да си лафите. Като комуникираш с някой, който знае езика ще ти е по-лесно.

FeelingLikeAghost
04-16-2012, 07:26
Може може защо не, аз сега почвам немски да уча самичка. Испанския е сравнително лесен, ако искаш мога да ти помагам с граматика, упражнения и т.н :)

DisappointedDreamer
04-16-2012, 07:45
Да го говориш силно ме съмнява да се научиш сама от интернет.
Аз преди години го бях започнала сама, но след това започнах с учител да уча и разбрах, че нищо не знам.
Най-много да научиш основата.

Мда. Граматика и спелуване ще научиш лесно, но с говоренето/произношението въобще няма да си наясно.

bloodyF
04-16-2012, 08:14
научи граматиката, почни да пишеш думички и като вече се чувстваш готова намери някой испаноговорящ и почнете да си пишете и да си говорите
добре е да говори български или английски, за да ти обяснява какво не ти е наред

ss9
04-16-2012, 20:32
Испанската граматика е лесна, а четенето и произнасянето трудно? хахахахахаха
Точно обратното, произношението за максимум 1-2 месеца много учене, ще го знаеш почти перфектно, граматиката.. втора година много учене и до половината не съм й стигнал сигурно. Казва ви го човек, който учи в Първа испанска в София :)

PLEYGIRL
04-16-2012, 20:55
По-скоро само една основа може да изградиш от интернет ,но да го знаеш наистина си е нужно учител!

DisappointedDreamer
04-16-2012, 21:09
Казва ви го човек, който учи в Първа испанска в София :)

И точно затова нямаш право на мнение. Ти го учиш в училище. Имаш учител, говорещ езика перфектно. Учител, който те поправя, когато сгрешиш. Докато онлайн това не е така.

ss9
04-19-2012, 17:07
По-особените произношения в испанския са само това:
h - не се чете никога
g - пред "е" се чете като Х ("ge" се чете "хе")
gue - за да се прочете като "г" пред "е" (gue - ге)
güe - за да се прочете като "гуе" (предимно за имена се използва)
l - чете се навсякъде, както се чете в думата "лигавя се" (всъщност са две думи де)
ll - чете се като "й" llevar - йевар

Това са по-особените испански произношения. Другото го четеш, както го виждаш.

BlackEyedPeas
04-19-2012, 19:27
По-особените произношения в испанския са само това:
h - не се чете никога
g - пред "е" се чете като Х ("ge" се чете "хе")
gue - за да се прочете като "г" пред "е" (gue - ге)
güe - за да се прочете като "гуе" (предимно за имена се използва)
l - чете се навсякъде, както се чете в думата "лигавя се" (всъщност са две думи де)
ll - чете се като "й" llevar - йевар

Това са по-особените испански произношения. Другото го четеш, както го виждаш.

И с това не означава, че целия испански ще е научен. Има си доста правила за учене, а да не говорим и за ударенията, които не винаги се поставят на правилното място, а без ударение думата придобива съвсем различен смисъл, особено ако не се прочете правилно. И това "l" се нарича произношение с меко Л.

ss9
04-19-2012, 20:23
Ударенията си е до знания, които не зависят от конкретния език, ако нямаш усещане е възможно дори и като четеш дума с написано ударение, пак да не можеш да го сложиш на правилното място. И това казвам, произношението е много по-лесно от граматиката.

BlackEyedPeas
04-19-2012, 20:48
Иначе ако се знае и английски добре, ще намираш доста познати думи и ще е лесно да се научат повечето неща.