View Full Version : Според вас може ли да си научи испански от интернет ?
yanii_64
04-15-2012, 19:38
Много ми се учи испански.Но просто в нашия град няма учители.Дали мога да го науча от интернет поне да го говоря,а по-късно като имам възможност и на курсове ще ходя.Как мислите?
RunningBlind
04-15-2012, 19:51
Всичко можи. Ама ти трябва практика :) ако си намериш някой испанец с който да си лафите/чатите най - добре !
Що да не може бе... Всеки език можеш да научиш от интернета...
Да го говориш силно ме съмнява да се научиш сама от интернет.
Аз преди години го бях започнала сама, но след това започнах с учител да уча и разбрах, че нищо не знам.
Най-много да научиш основата.
crazygirl13
04-16-2012, 06:41
Опитай. Няма лошо. Имам един приятел от Испания. Може да ти дам скайпа му да си лафите. Като комуникираш с някой, който знае езика ще ти е по-лесно.
FeelingLikeAghost
04-16-2012, 07:26
Може може защо не, аз сега почвам немски да уча самичка. Испанския е сравнително лесен, ако искаш мога да ти помагам с граматика, упражнения и т.н :)
DisappointedDreamer
04-16-2012, 07:45
Да го говориш силно ме съмнява да се научиш сама от интернет.
Аз преди години го бях започнала сама, но след това започнах с учител да уча и разбрах, че нищо не знам.
Най-много да научиш основата.
Мда. Граматика и спелуване ще научиш лесно, но с говоренето/произношението въобще няма да си наясно.
научи граматиката, почни да пишеш думички и като вече се чувстваш готова намери някой испаноговорящ и почнете да си пишете и да си говорите
добре е да говори български или английски, за да ти обяснява какво не ти е наред
Испанската граматика е лесна, а четенето и произнасянето трудно? хахахахахаха
Точно обратното, произношението за максимум 1-2 месеца много учене, ще го знаеш почти перфектно, граматиката.. втора година много учене и до половината не съм й стигнал сигурно. Казва ви го човек, който учи в Първа испанска в София :)
PLEYGIRL
04-16-2012, 20:55
По-скоро само една основа може да изградиш от интернет ,но да го знаеш наистина си е нужно учител!
DisappointedDreamer
04-16-2012, 21:09
Казва ви го човек, който учи в Първа испанска в София :)
И точно затова нямаш право на мнение. Ти го учиш в училище. Имаш учител, говорещ езика перфектно. Учител, който те поправя, когато сгрешиш. Докато онлайн това не е така.
По-особените произношения в испанския са само това:
h - не се чете никога
g - пред "е" се чете като Х ("ge" се чете "хе")
gue - за да се прочете като "г" пред "е" (gue - ге)
güe - за да се прочете като "гуе" (предимно за имена се използва)
l - чете се навсякъде, както се чете в думата "лигавя се" (всъщност са две думи де)
ll - чете се като "й" llevar - йевар
Това са по-особените испански произношения. Другото го четеш, както го виждаш.
BlackEyedPeas
04-19-2012, 19:27
По-особените произношения в испанския са само това:
h - не се чете никога
g - пред "е" се чете като Х ("ge" се чете "хе")
gue - за да се прочете като "г" пред "е" (gue - ге)
güe - за да се прочете като "гуе" (предимно за имена се използва)
l - чете се навсякъде, както се чете в думата "лигавя се" (всъщност са две думи де)
ll - чете се като "й" llevar - йевар
Това са по-особените испански произношения. Другото го четеш, както го виждаш.
И с това не означава, че целия испански ще е научен. Има си доста правила за учене, а да не говорим и за ударенията, които не винаги се поставят на правилното място, а без ударение думата придобива съвсем различен смисъл, особено ако не се прочете правилно. И това "l" се нарича произношение с меко Л.
Ударенията си е до знания, които не зависят от конкретния език, ако нямаш усещане е възможно дори и като четеш дума с написано ударение, пак да не можеш да го сложиш на правилното място. И това казвам, произношението е много по-лесно от граматиката.
BlackEyedPeas
04-19-2012, 20:48
Иначе ако се знае и английски добре, ще намираш доста познати думи и ще е лесно да се научат повечето неща.