Влез

View Full Version : Информатика - Програмиране с Pascal

daniwe
04-18-2012, 14:44
Ако някой може да направи това което ни дадоха за домашно ще е супер , защото си нямам понятие от програмиране :
"Да се напише програма която въвежда от клавиатурата n на брой числа и отпечатва произведението на отрицателните и сумата на неотрицателните "
Мерси :)

Chacho
04-18-2012, 14:55
program sdf;

var

sum, prod, i, n, x: real;

begin

sum:=0;
prod:=1;

write('n=');
readln(n);

for i:= 1 to n do
begin
write('x=');
readln(x);
if x<0 then
prod:=prod*x
else
sum:=sum+x;
end;

writeln('sum=', sum);
writeln('prod=', prod);

readln;
end.

Нямам време да я компилирам, надявам се да няма грешки.

Rad00oo
04-18-2012, 15:11
пф аз съм на Delphi супер яката тъпня :x от програмните езици май най-много ми допада C :)

PLEYGIRL
04-18-2012, 15:12
оф.... делфи.. от кога не съм влизала в часовете.... :D:D:D

Rad00oo
04-18-2012, 15:15
супер яката боза :x тая наща по програмиане от техническия в софия идва всяка сряда че нашето училище се води като филеал към техничеки във София колко много го хвали това Dealphi лелеле :x права и се,че разбирма да ми пише оценките там не смятам да се знамивам точно с Delphi сега сме на масиви двумерни :x

granger
04-18-2012, 16:19
program sdf;

var

sum, prod, i, n, x: real;

begin

sum:=0;
prod:=1;

write('n=');
readln(n);

for i:= 1 to n do
begin
write('x=');
readln(x);
if x<0 then
prod:=prod*x
else
sum:=sum+x;
end;

writeln('sum=', sum);
writeln('prod=', prod);

readln;
end.

Нямам време да я компилирам, надявам се да няма грешки.
Дано и аз не бъркам,но няма да стане програмата ,ако е с real, типа трябва да е integer, иначе оттам нататък няма друго

Chacho
04-18-2012, 16:37
Моя грешка. i и n трябва да са integer-и.

draid
04-19-2012, 13:06
Боже, още ли ползват тоя заспал език ....

Chacho
04-19-2012, 13:13
За съжаление да. Но за сметка на това вече не се допуска на олимпиади да се програмира на Паскал. Скоро може и да го разкарат.

draid
04-19-2012, 13:24
А чул те господ, че тоя език е като куц кон.

granger
04-19-2012, 13:38
ДАНО!!! Въх...трови ми живота 2 години тоя език :D

MIMI_
10-30-2012, 13:57
Здравейте имам нужда от съдействие,никак не съм запозната с Паскал,а имам да правя курсова .Ето, за какво става дума:за група студенти са зададени име,ЕГН,,ФАК.НОМ.,оценките по 10 дисциплини,среден успех.Да се създаде програма,използваща подпрограми за:създаване на файл с информация за групата студенти,без да се въвежда ср.успех;изчисляване на средн. успех на всеки един от студентите;създаване на масив с фак.ном.на студентите,които трябва да се явят на изпит по първата дисциплина.Благодаря,ако някой може да помогне:)