PDA

View Full Version : Какво се е променило и как да постъпя ?



SlowDownBaby
04-19-2012, 11:46
Здравейте :) Имам си приятел от близо 2 години,с който нещата до преди 3-4 месеца бяха идеални.Всеки ден ставах с мисълта за него,нямах търпение да го видя и изобщо винаги когато го видех бях щастлива.НО...уча в друг град,не в родния ми,и решихме да живеем заедно.Тогава започнаха проблемите.Имам чувството,че и на двамата чувствата ни вече са изстинали (малко или много ..поне аз съм объркана) ..Преди всеки път когато ме видеше ме наричаше със сладки имена,от доста време на сам не го е правил.Вика ми за най-малките неща,за които дори не съм виновна.Когато се прибере от работа,вместо да седне при мен и да си поговорим,сяда на лап топа и играе някакви тъпи игри и си пише с други момчета които играят,постоянно му го казвам,а той излиза с оправданието,че "цял ден е на работа и иска малко да поиграе и да го оставя на мира" .... Знам,че е дошъл заради мен и работи заради мен,но не виждам общото с държанието му.Каквото и да му кажа,като например това за игрите,че искам да ми обръща внимание,той почва да ми вика и да изтъква все това,че е дошъл заради мен...Почвам да си мисля,че обичам предишния човек с който се запознах,а не този който не ми обръща внимание и ми вика за щяло и нещяло.От темата едва ли стана много ясно за нещата,защото определено не мога да ги опиша така както са,но не знам какво да правя.Не знам дали да се разделим,защото няма смисъл да говорим.Винаги когато му се скарам и стигаме до такъв разговор той има такава дарба,че винаги извърта нещата от към негова страна и винаги аз да изляза виновна и просто не мога да кажа нещо което да го промени...
Ако е от някакво значение аз съм на 19,а той е на 21...
Дори не знам какъв съвет искам,просто искам някакво мнение по въпроса... Мерси предварително на тези които са го прочели :)

FaTaL
04-19-2012, 12:09
Ох по-малък съм и не знам какво да ви кажа.Трябва да говорите за това дали той те обича.Според мен той вече не се интересува от теб и връзката ви няма да продължи:( Все пак говори с него и всеки път когато овърта му кажи истината в очите.Просто един ден когато не сте си говорили.. му кажи Обичам те а ти мен ?
Ако се замисли е ясно средно му трябват около 3 секунди да ти отговори.
Таблица:
1-2-секунди-Има друга
2-3 -Обича те
3-5нагоре не е сигурен
5-60 не :(

antineutral
04-19-2012, 12:11
Сблъскали сте характерите си прекалено грубо и рязко в една нова рутина, различна от тази, в която сте свикнали да се обичате. В момента връзката ви е подложена на изпитание. Същото се случва когато уловиш две пъстърви и преместиш в друга река - в старото място са вървели заедно а при новите условия с цел оцеляване се формират нови поведенчески модели, което не изключва да заслаби връзката помежду ви. Характерно е за по-младите хора, които още доизкусуряват и изглаждат характерите си, а често и за по-възрастните - когато са живели прекалено дълго по определен начин. Струва ми се разумно(това при условие че искате да запазите връзката си) да се търси някаква нова промяна от настоящия ви начин на живот - примерно той да си намери по-добра работа или евентуално лятото атмосферата покрай вас да се поотпусне и да не е така нажежена, не знам и аз точно нещо от сорта.

SlowDownBaby
04-19-2012, 12:22
FaTaL не мисля,че е това че не ме обича,на моменти ми го показва,но тези моменти вече са супер малко...
antineutral благодаря за мнението ти,наистина ми помогна.

TheBeliever
04-19-2012, 12:53
Направо не знам от къде да започна. Нещата, през които преминавате, са напълно нормални. antineutral много добре описа защо. Въпросът в случая е как да се нагодите към настъпилите промени и дали искате да го направите това нагаждане.

Както много пъти съм писала из този форум - едно е да се виждаш с някого по цял ден и после всеки у тях си, и съвсем друго е този някой да ти е в къщата. Едва когато заживеете заедно се вижда що за стока сте и дали можете да бъдете заедно.

На теб проблемите ти в момента са два - усещаш липса на внимание и ти се ходи по чуждо. Първото е поправимо с усилия и от двете страни. За второто вече трябва да си прецениш сама кое ти е приоритет.

Виждам и една много лоша проява от твоя страна - системно мрънкане и натякване. И какво като момчето сяда вечер да играе игри? Приеми, че това е неговият начин да си отпочине след тежкия работен ден. Не очаквай 100% от времето и вниманието му да е насочено към теб - нереално е. Може да си определените една-две вечери в седмицата, които да прекарвате само двамата. Било то вечеря и филм, излизане някъде, общо хоби и т.н. Но не скачай с рогата напред срещу навиците му. Сигурно и като излиза вечер с приятели мрънкаш по същия начин. Не е добре това и не познавам момче, което би изтраяло подобно поведение дълго време.

Трябва да приемеш, че, въпреки, че живеете заедно и сте двойка, вие сте отделни личности с отделни интереси и като такива всеки има нужда от време за себе си. Дали той ще си прекарва това време с компютърни игри или по друг някакъв начин, ти нямаш правото да го съдиш.

Още нещо ми направи лошо впечатление. "Винаги когато му се скарам" си написала. Ама той не е малко дете, че да му се караш като на такова. Нито ти си му настойник или надзирател, за да му се караш. Когато нещо не ти харесва в поведението на другия сядате и го обсъждате. Но без викове, обвинения и караници. Сама нажежаваш обстановката по този начин.

И аз минах по този път неотдавна и все още го вървя. Ние даже заживяхме заедно в един много ранен етап от връзката си. Минала съм през същите терзания като твоите - ама защо не е като по филмите, ама защо вече не е залепен за мен, ама защо седи все на компютъра, и т.н, и т.н. Докато не осъзнах, че промяната е неизбежна и единственото, което мога да направя аз, е да вървя ръка за ръка с нея.

Май стана много дълго, ама даже се съкратих малко. Nevermind.

Ако имаш конкретни въпроси ще се опитвам да споделям моят скромен опит по темата.

SlowDownBaby
04-19-2012, 13:19
Благодаря ти много за мнението,но ти ме изкара направо някаква луда.Нямам нищо против да играе на компютъра,абсолютно нищо.Просто ние сме на квартира.Студентка съм,очевидно е.Единственото интересно нещо,което има в тази квартира е лап топа.Когато той седне,стой по 4-5 часа след работа.Така че не си говорим,не се прегръщаме,а и аз нямам абсолютно нищо за правене,защото както казах единственото интересно нещо е лап топа.Но когато аз седна на компютъра,се почва офкане и сърдене,че съм седнала за 30 минути.За приятели дума не може да става,защото освен колегите си друг не познавам в този град,същото се отнася и за него и сме само ние двамата.Не ми пука че играе на компютъра,просто искам поне малко внимание и да ми покаже,че го интересувам.Преди няколко дни уж на базик ми каза "Искаш ли като се прибираме лятото (в родния ни град) да се разделим"....аз на това как да реагирам ? Единственото което той прави,е да ме убеждава,че трябва да го оставя и да правя нещата за които споменах по горе....И само да спомена,че сме говори за това,и той ми беше казал,че ако искам да си живея живота няма да ми пречи и ще ме остави,колкото и да не иска,но се бяхме разбрали да си изживея всички тези неща които ми липсват с него,а тези неща определено не са караници и стоене на компютъра с часове....

TheBeliever
04-19-2012, 14:01
Ох, до болка познато ми е всичко описано.

И ние в началото бяхме с един компютър. Затова и успя да ме зариби по една игра. :D Но никой на никого не е натяквал за времето прекарано на него.

Това, че сте в нов град, не значи, че трябва да сте само вие двамата. Запознавайте се с нови хора, излизайте, не се забивайте само в тази квартира. Точно това еднообразие ви вреди. Не трябва партньорът да се превръща в център на вселената и единствена опция за забавление (още по-малко тази функция да се поеме от лаптоп). Имайте си личен живот и извън връзката. Това ще внесе интерес и нови теми за разговор.

Конкретно - като той седне на компютъра ти вземи да прочетеш нещо, или излез на кафе/бар с колегите, или отиди на гости някъде, или си покани гости у вас. Не очаквай от него да ти запълва ежедневието.

Имам чувството, че точно заради това еднообразно ежедневие и вторачване в другия, си набиваш всичките тези филми и съмнения.

Колкото до коментарите му за раздялата - ако изглеждаш и се държиш толкова отчаяно и нещастно, колкото звучиш в тази тема, момчето вероятно вече си мисли, че си нещастна с него. И може би не е далеч от истината. А и помисли след като ти се чувстваш така, какво ли му е на него? Тръгнал е след теб в чужд град, няма приятели там, няма с кой да излезе една бира да изпие. Ти си недоволна и все се карате за нещо. Отдалечавате се, а той явно не знае как да оправи нещата. Главата си залагам, че и на него не му е лесно.
Обсъдете тези неща. Спокойно, без да се обвинявате, без да се карате. Нека всеки си изкаже болката. Поговорете и решете дали можете да подобрите положението.

Chacho
04-19-2012, 14:04
Съгласен съм с TheBeliever, просто сте прекалено зависима от вниманието му. Той пък е прекалено раздразнителен от компютъра. Оттам си го изкарвате един на друг. Нали все пак се познавате с колегите, що не излизате заедно?

SlowDownBaby
04-19-2012, 14:21
Ами уча такава специалност,че колеги нямам.Той е прекалено изморен за излизане и го разбирам за това не му мрънкам,прибира се към 8 вечерта от работа изморен,на другия ден е от 8 сутринта,има само един почивен ден и през него иска да си почива..аз излизам разбира се,но много рядко,защото не искам пък той да седи сам в квартирата и така.И все пак не мисля,че съм отчаяна...пък може и да сте прави,когато не живяхме заедно винаги се държеше с мен по друг начин,не излизаше с приятелите си заради мен,дори след работа колкото и да беше изморен идваше за да ме види,а сега само ми вика и играе на компютъра,защо аз да съм отчаяна ?
И все пак благодаря за мненията ви,ще се постарая повече...

SlowDownBaby
04-19-2012, 14:28
Имам чувството, че точно заради това еднообразно ежедневие и вторачване в другия, си набиваш всичките тези филми и съмнения.
Това наистина ми помогна да се замисля,но за съжаление просто не мога да го накарам да излезем,при положение,че е изморен...

TheBeliever
04-19-2012, 14:35
Под отчаяна имах предвид обезверена и скептично настроена, унила. Поне такова впечатление оставя у мен темата ти.

Определено са ви нужни повече контакти с хора и разнообразие като цяло. Това сиво ежедневие ще продължава да влошава нещата, докато накрая на единия не му писне и не си събере багажа.

Chacho
04-19-2012, 14:38
Мхм. Но и без негово усилие няма да стане. За да отидете някъде, трябва да го има желанието да тръгнете (съвсем метафорично, разбира се). Ето какво един голям човек беше казал за ежедневието ни:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=zjtVPVDuRQo

SlowDownBaby
04-19-2012, 14:59
Това са наистина много хубави думи...

SmilezZz
04-19-2012, 15:16
Разнообразие ви трябва!

Излизайте, поне веднъж - два пъти в седмицата. И престани да му мрънкаш и натякваш, а просто седнете и спокойно поговорете , без караници, без спорове, просто си кажете всичко и намерете решение на проблема.

Отстрани погледнато- той е действал доста за тебе, преместил се е при тебе , оставил си е приятелите и родния град, само за да е близо до тебе. Това осъзнаваш ли го? Просто прояви разбиране. Ясно е, че и на двама ви е трудно да свикнете с новата обстановка, но ... Не го отделяй от забавленията му.

Докато той си играе , ти си намери да се занимаваш с нещо друго-книги, викни някой на гости или пък ти отиди, излез с колеги и подобни.

In*The*Face
04-19-2012, 16:10
Той не е особено голям. На 21 години още му се живее, играе на компютър и т.н Заради теб обаче е ограничил всичко това. За да можете да сте заедно, да живеете под един покрив, да плащате наеми и сметки. Ти си романтична. Наблягаш на милите имена, през деня си мислиш как ще се прибере и ще се гушнете на дивана, но това няма как да продължи вечно. Рутината, ежедневието, отговорностите вече са повече. Вече не се виждате за по няколко часа, а си лягате и се събуждате един до друг. Аз живея с моя приятел вече близо две години. Имали сме такива моменти, в които той сяда на компютъра и забравя за всичко. Говорили сме за това. Казвал ми е, че просто има нуждата да изключи малко. И аз го разбирам, защото при мен тази нужда също се появява и той се съобразява с това. Битовизмите обаче могат да бъдат и забавни, стига да искате да ги направите такива. Просто се опитай да му кажеш, че макар и под един покрив често се случва да ти липсва. Че оценяваш всичко, което прави в името на връзката ви, че разбираш умората му, но имаш нужда от внимание и време само за вас. В което да гледате филми, да си говорите. И му дай малко повече свободно пространство. Бъди една идея по-търпелива.

jeezloxxy
04-19-2012, 17:01
Може подсъзнателно да го е яд, че заради тебе а дошъл в града и сега съжалява за това.

jeezloxxy
04-19-2012, 17:02
Таблица:
1-2-секунди-Има друга
2-3 -Обича те
3-5нагоре не е сигурен
5-60 не :(

LOL'd like a boss.
Бро, тая таблица от'де я изкопа?
Ами от 60 нагоре? Умствено изостанал викаш?

ledenakrasota
04-19-2012, 19:49
Утре вечер знаеш, че се прибира в точен час. Запали много свещи в спалнята или направи нещо, което знаеш, че му е любимо и ще го предразположи към секс. Когато влезе у вас, първото нещо, което трябва да види, трябва да си ти по бельо или само прашки с примерно сметана по зърната в някаква изкусителна поза. Сещаш се. Или го изчакай така върху спалнята. Лаптопът да е при теб, може да е отворен. Легнала си по корем върху леглото и той влиза. Вижда теб с лаптопа. Гледаш го перверзно и му казваш изкусително "Искам да си поиграем" или там нещо за "реалните компютърни игри" :lol: омг... сещаш се. ;)

Идеята ми е да го предразположиш към вашите си игрички и твое е задължението да го накараш да ти обърне внимание, като си толкова пренебрегната.

Имаш момче, а не знаеш какво да го правиш?! :? пф

Goddess
04-19-2012, 21:22
Има 3 неща, които не мога или по-скоро доста трудно бих преглътнала в отношенията си с някого - лъжа, изневяра и пренебрежение. Аз лично бих направила драма...просто е страшно обидно и подтискащо, не знам как търпиш. Определено трябва да поговирите много открито, да му кажеш абсолютно всичко, което те дразни...ако и тогава не се замисли и не се промени..по-добре се разделете - дали временно или окончателно не знам, но когато една връзка се превърне в такава рутина, няма смисъл..

SlowDownBaby
04-19-2012, 21:24
Ти пък защо си мислих,че е само до секса за Бога ?! Секса ми е най-малкия проблем в случая.Правим го всеки ден,но това не значи,че след това или преди това ми обръща някакво внимание.....Както и да е,темата може да се заключи,разбрах каквото трябва ;)

SlowDownBaby
04-19-2012, 21:26
Има 3 неща, които не мога или по-скоро доста трудно бих преглътнала в отношенията си с някого - лъжа, изневяра и пренебрежение. Аз лично бих направила драма...просто е страшно обидно и подтискащо, не знам как търпиш. Определено трябва да поговирите много открито, да му кажеш абсолютно всичко, което те дразни...ако и тогава не се замисли и не се промени..по-добре се разделете - дали временно или окончателно не знам, но когато една връзка се превърне в такава рутина, няма смисъл..

Това с временната раздяла съм го мислила и аз,но той е категоричен,че ако една връзка се разпадне веднъж,от втори път няма смисъл...така че за временна раздяла не може да се говори.Днес като по чудо нещата наред.Пак не беше кой знае какво,но поне се сети да ме целуне като се върна от работа...малко със закъснение,но все пак се сети..

ledenakrasota
04-19-2012, 21:48
Ти пък защо си мислих,че е само до секса за Бога ?! Секса ми е най-малкия проблем в случая.Правим го всеки ден,но това не значи,че след това или преди това ми обръща някакво внимание.....Както и да е,темата може да се заключи,разбрах каквото трябва ;)

Каквито проблеми и да имате, сексът е първият фактор, по който може да се съди какво и що. :lol: Цяла философия е за проблемите и отношенията при една двойка. ;)

Chacho
04-19-2012, 21:51
Трябва да се откъсне малко от компютъра. Просто много напрегнат и импулсивен става човек, ако си прекарва свободното време пред него и започват да го дразнят тия проблеми. За да го обсъдите като хората, трябва да не му говориш докато е на компа, щото ще иска да претупа разговора.

Goddess
04-19-2012, 21:54
Каквито проблеми и да имате, сексът е първият фактор, по който може да се съди какво и що. :lol: Цяла философия е за проблемите и отношенията при една двойка. ;)

Не съвсем. Една връзка не може да се крепи само на секса, когато комуникацията и времето, отделено един за друг липсват.
Оставаше и секс да не правите обаче и щяхте съвсем да сте като съквартиранти. Но явно все пак има някаква надежда, просто наистина поговорете. :) Ако той не те целува и не ти обръща внимание - целувай го ти, търси си вниманието му...ако те отблъсква - нацупи му се, кажи му нещо, не може да не се усеща...

SlowDownBaby
04-20-2012, 04:44
Не съвсем. Една връзка не може да се крепи само на секса, когато комуникацията и времето, отделено един за друг липсват.
Оставаше и секс да не правите обаче и щяхте съвсем да сте като съквартиранти. Но явно все пак има някаква надежда, просто наистина поговорете. :) Ако той не те целува и не ти обръща внимание - целувай го ти, търси си вниманието му...ако те отблъсква - нацупи му се, кажи му нещо, не може да не се усеща...

Ами а де,дойдохме си на думата.Когато той не ме целува и не ми обръща внимание,точно това се опитвам да направя аз...дърпам го към себе си,той идва точно за една секунда и веднага се отдръпва и се лепва на компа или каквото там прави.Странното е,че съм сигурна,че ме обича,защото ако не беше вече нямаше да е тук (а да говорим за друго момиче да има абсурт..) Просто всичко е заради умората му,и не го обвинявам,но не съм сигурна,че мога вечно да търпя това..
Мисля,че казахме всичко по темата,не знам какво още има да се каже,но все пак... :)

ledenakrasota
04-20-2012, 11:03
Не съвсем. Една връзка не може да се крепи само на секса, когато комуникацията и времето, отделено един за друг липсват.
Оставаше и секс да не правите обаче и щяхте съвсем да сте като съквартиранти. Но явно все пак има някаква надежда, просто наистина поговорете. :) Ако той не те целува и не ти обръща внимание - целувай го ти, търси си вниманието му...ако те отблъсква - нацупи му се, кажи му нещо, не може да не се усеща...

Никъде не казвам, че се крепи само на него. ;) Ще се повторя, щом не сте ме разбрали. Той е един от основните фактори, които говорят за отношенията между партньорите в една връзка. Писаници има много. :)