Влез

View Full Version : Тя прекрачи границата!

burpp
04-21-2012, 21:59
Имам си приятелка вече 2 месеца, връзката се очертава да бъде сериозна. Но както се знае, има един проблем, на който всички е известен... Ревността. Много е ревнива, ревнува ме неописуемо много. Сърди се за щяло и не щяло, а днес това се случва вече трети път, а аз практически трябва да й тичам по дупето, за да й се извинявам, защото съм твърде влюбен за да допускам да се караме толкова често.

Например, днес се разсърди, че с г-ца "Мис шести клас" съм си бил направил 2-3 снимки, А не 1, което тя нарича фотосесия. По-общителен съм с хората, следователно по-близък, отдавам си голяма част от времето за да съм с нея и да съм щастлив, за да я правя нея щастлива, но когато съм с някое друго момче или момиче, т.е приятели, тя си налага неописуемо непоносимата си ревност.

Спасение?

DisappointedDreamer
04-21-2012, 22:01
Сериозен разговор, в който и споделяш своите чувства и недоволства, при което ако тя вдигне скандал, моментално и биеш шута.

valdesbg
04-21-2012, 22:03
а аз практически трябва да й тичам по дупето, за да й се извинявам, защото съм твърде влюбен за да допускам да се караме толкова често.

Ей тука ти е грешката. Тропваш по масата и казваш "Нещата ще са по еди-кой си начин. Лиготиите ти няма да ги търпя и поощрявам. Свиквай или си тръгвай."

Защо мисля така? Защото ревността не води до нищо хубаво. Ако тръгнем да я дисектираме.. нищо хубаво няма да намерим в нея. Само страх, неувереност, собственическа нагласа, крехко его и подобни.

DragonLady
04-21-2012, 22:06
Ей тука ти е грешката. Тропваш по масата и казваш "Нещата ще са по еди-кой си начин. Лиготиите ти няма да ги търпя и поощрявам. Свиквай или си тръгвай."

Защо мисля така? Защото ревността не води до нищо хубаво. Ако тръгнем да я дисектираме.. нищо хубаво няма да намерим в нея. Само страх, неувереност, собственическа нагласа, крехко его и подобни.

+1
Покажи малко характер!!! Обясни и това което каза и на нас: " По-общителен съм с хората ", че имаш нужда и от други социални контакти освен с нея. Ако пак тръгне да ти вдига панаири, покажи и къде е вратата ...

burpp
04-21-2012, 22:23
Прави сте! Ще й кажа това, което Валдес препоръча "Свиквай или си тръгвай".
Имаме си доверие взаимно и знае, че няма дори да си помисля за друго момиче, което е така, но тя се притеснява, че пък другите момичета ще тръгнат по мен, и колко да и втълпявам в главата, че не искам други, а само нея, тя си знае нейната....

PetarN
04-21-2012, 23:19
Бъди мъж, не и ходи по гъза. Ако не и изнася, прав и път. Не бива за всяко нещо да ти вгорчава живота. А пък може да го прави просто защото иска да реагираш така ? Имай малко повече характер и мисля, че ще се оправят нещата ;)

TheNormalGuy
04-22-2012, 00:25
Тя го прави защото вижда, че за всичко и се извиняваш, покажи характер и кажи как аджеба стоят нещата!!!

a1a2b3v
04-22-2012, 06:05
Принципно можеш да поговориш с нея и да и обясниш, че държанието и е наистина прекалено. Иначе другото, което се сещам е клин книн избива. Както знаеш във всяка връзка единия ревнува повече, така че почваш да се правиш, че я ревнуваш от всичко дето мърда, шава и е от мъжки пол, та дори и от женски :D . Постоянно и звъни и и пиши тъпи SMSи от рода " къде си", "с кого си" и така нататък ;) Мисля, че ще ти свърши работа.

SmilezZz
04-22-2012, 06:43
Вземаш я, сядате някъде и провеждате един наистина сериозен разговор , относно проблема, който може да ви изиграе лоша шега. Излез си душата, кажи й абсолютно всичко: как се чувстваш и т.н., после нека тя да каже какъв е проблема, че да те ревнува от всяко женско нещо, дето се мърда.

Ако ли продължава така и няма ефект от разговора - надали има смисъл да се занимаваш. Както ти казаха по - горе можеш да й изиграеш някаква игра, като правиш като нея: ревнуваш я от всяко мъжко, дето шава. Сигурна съм, че и тя ще се усети.

anonymous708973
04-22-2012, 07:58
"Свиквай или си тръгвай" далеч не е решение, нито нещо, което можеш да кажеш на човек, с който би искал сериозни отношения. Това не е компромис. Сядаш и говорите. Разбираш защо ревнува - причини има достатъчно. Може да чувства, че не й обръщаш достатъчно внимание, може някое старо гадже да е изневерило или пък тя самата.

horacio
04-22-2012, 08:13
Доста е несигурна в себе си, щом ревнува постоянно. И вместо да й се извиняваш, сопни й се и й обясни, че е много дразнещо така й че щом си с нея явно има причина =.= много ревнивите хора са досадниии (ако няма повод ест.)

valdesbg
04-22-2012, 08:45
Аз не виждам защо изобщо трябва да разговарят по тоя въпрос. Ясно е че в случая нещата няма да станат с приказки и увещания. Като си приказват ще излезе че черната овца е автора, щото не я разбира и мадамата ще продължи да го манипулира както си иска. Щото ревността не е рационално явление, което се влияе от аргументи.

Ревността не бива да се толерира и поощрява. Няма значение кой е човека, който я упражнява.. щом ти си обекта се действа рязко и твърдо. Ревнивите хора не се променят просто ей така. Те си остават същите, щото с малко сълзички и подбрани думички всичко се върти около тях. В случая промяната трябва да дойде отвън.

А сериозни отношения с ревнив човек аз не виждам как могат да се поддържат. Затова е добре още в началото това да се изясни. Живота е прекалено ценен за да го пропиляваш в опити да променяш някого, който не желае да се промени или да променяш себе си, когато нямаш адекватна причина за това и не си направил нищо грешно.

Затова - "Свиквай или си тръгвай" е решението. Аз ако няма да и търпя лиготиите, със сигурност ще се намери някой, който ще и ходи по дупето. По добре да е с него, а не с мен. Щото хем тя ще получава своето, хем аз няма да получавам, това което не искам.

jghgh
04-22-2012, 08:52
Увери я, че няма смисъл да те ревнува.
Аз също не съм съгласна с крайните мнения и т.н.
Даже те разбирам защо й тичаш след д-то... Нормално е. Влюбен си. Едва ли иска да те разиграва, просто греши в своето поведение и отношение.
Не почвай със зло, ами точно наобратно - почни с добро. Обясни й колко много държиш на нея и колко безсмислена е вашата ревност, и че ако продължава, ще удуши всички чувства в теб, колкото и да са силни. По най-добронамерения начин. После като я поотпуснеш, похвалиш, че е нумеро уно за теб и т.н., тогава й кажи със сериозен тон, че няма да направиш комрпомис с разбиранията си и да станеш по-затворен само заради нея.
Но определено първо пробвай с добро и ако наистина прекалява с фасоните и т.н., бъди по-рязък и "нетърпелив".
Не я защитавам бтв, тъпо е да си control freak. Но някак си предусещам, че за вашия случай няма да е удачно това: "Свиквай или си тръгвай". Ще се почувства необичана и още по-несигурна в теб и твоите чувства (стана ясно че тя вътрешно е неуверена и пр.)

burpp
04-22-2012, 11:10
Това, което може би пропуснах да кажа е че ние сме говорили по тази тема, относно ревността. Не веднъж съм й повтарял и съм се опитвал да й натякна в главата, че тя е всичко за мен, че не искам други момичета, че тя е единствената за мен и без значение какво стане, ще искам да съм до нея, че ще показвам съдействие във всеки момент.

Имаме си безгранично доверие един с друг, но това доверие понякога е помръчавано от ревността й, която показва в по-големи количества. Всеки човек е ревнив, въпроса е до каква степен ще го покаже.

А тези игрички съм ги играл, и аз съм се държал по същия начин с нея, а тя свиква с този начин, защото знае, че налага същите си навици върху мен, а това ограничава до голяма степен личното ни пространство и на двамата. Т.е няма скрито-покрито, Джаро всичко знае.

Може би решението за мен е да поговоря.... отново, по сериозно с нея на тази тема и да си наложим някакви правила във връзката. Вече нямам нервите да й повтарям всеки път, когато се скараме, това за 'доверието, любовта ми към нея' и след 30 минути сякаш нищо не е станало.

Hilary_
04-22-2012, 12:00
Спасението ти със сигурност не е в дълга връзка с нея.
Ще ти съсипе нервите, а това е болестно състояние и НЕ се променя във времето. :)

DisappointedDreamer
04-22-2012, 12:18
Аз не виждам защо изобщо трябва да разговарят по тоя въпрос. Ясно е че в случая нещата няма да станат с приказки и увещания. Като си приказват ще излезе че черната овца е автора, щото не я разбира и мадамата ще продължи да го манипулира както си иска. Щото ревността не е рационално явление, което се влияе от аргументи.

Ревността не бива да се толерира и поощрява. Няма значение кой е човека, който я упражнява.. щом ти си обекта се действа рязко и твърдо. Ревнивите хора не се променят просто ей така.

А сериозни отношения с ревнив човек аз не виждам как могат да се поддържат. Затова е добре още в началото това да се изясни. Живота е прекалено ценен за да го пропиляваш в опити да променяш някого, който не желае да се промени или да променяш себе си, когато нямаш адекватна причина за това и не си направил нищо грешно.

По точно от това няма накъде. Авторе, казваш че си говорил много пъти и преди за това с нея, но след 30 минути все едно нищо не е станало. Това ме прави склонна да мисля, че и този път разговорът ще влезе през едното и ухо и ще излезе през другото.

Ревността, да, не може да се промени. Всеки човек, както ти каза авторе, е ревнив. Някои обаче са по-ревниви от други. Това на приятелката ти обаче е просто крайно. След някой друг месец няма да те пуща до тоалетната да се изпикаеш, ами ще припка в нея заедно с теб. Може дори да поиска да преглежда скайп-а, фейса и дори телефона ти. Не бих се учудила ако го направи.

Казваш и или да приеме факта, че ти си по-общителен и обичаш да излизаш с хора, или да си хваща парцалките и пътя.

burpp
04-22-2012, 15:48
И това прави, преглежда ми фейсбука и.т.н, но нямам особено против това. Против това съм да ми поставя ограничения (не е като да го прави често, или пък аз да ги изпълнявам).

Извода до който стигнах, е че ще дам всичко от себе си за да я променя, ако наистина ме обича ще се промени, и в това съм сигурен. Разбира се, има си и плюсовете, когато сме заедно си изкарваме прекрасно време, понякога..... повече от прекрасно. Но ще я накарам да се промени, няма а се откажа от това! Щом тя може да налага принципите си, и аз ще го направя.

valdesbg
04-22-2012, 15:54
Хъх... Нищо не си научил от всичко написано дотук. Жалко.. наистина жалко.

DisappointedDreamer
04-22-2012, 15:56
И това прави, преглежда ми фейсбука и.т.н, но нямам особено против това. Против това съм да ми поставя ограничения (не е като да го прави често, или пък аз да ги изпълнявам).

Извода до който стигнах, е че ще дам всичко от себе си за да я променя, ако наистина ме обича ще се промени, и в това съм сигурен. Разбира се, има си и плюсовете, когато сме заедно си изкарваме прекрасно време, понякога..... повече от прекрасно. Но ще я накарам да се промени, няма а се откажа от това! Щом тя може да налага принципите си, и аз ще го направя.

Много си наивен, и жестоко ще бъдеш наранен.

Валдес е прав - нищо не разбра от това, което се помъчихме да ти кажем.

burpp
04-22-2012, 16:05
Научих, със сигурност. И го имам на предвид, ще говоря с нея, но по сериозно и ще й кажа всичко написано дотук. Знам че няма как да премахна ревността, но мога да я смекча до известна степен.

valdesbg
04-22-2012, 16:07
Nope... You are still a monkey with a stick.

Ще направиш това, което още преди да пуснеш темата си беше наумил. Какво ще кажеш е без значение.

DisappointedDreamer
04-22-2012, 16:14
И досега си говорил с нея, с какво този път ще е по-различен?
А колкото до това, че ще смекчиш ревността... Еми, нека го погледнем така - все едно да помогнеш да алкохолик или наркоман да престане. Почти невъзможно е. Не можеш да подтиснеш качеството на дадена личност. А ревността е точно това - качество и част от характера на приятелката ти, която не можеш да заличиш, но която не можеш и да приемеш.

marin4itu
04-22-2012, 16:20
Никъде не се спомена на колко сте години. Понеже прочетох "Мис шести клас" мисля, че и вие не сте много по-големи, затова според мен вашето си е детска работа. И повярвай ми няма да ти е единствената.

TheNormalGuy
04-22-2012, 16:40

Я чакай малко как така ще промениш човека до себе си, или го обичаш такъв какъв то е или НЕ!

ledenakrasota
04-22-2012, 16:58
Я чакай малко как така ще промениш човека до себе си, или го обичаш такъв какъв то е или НЕ!

Да го обичаш, означава да го приемеш с недостатъците му, но това не означава той да ти диктува какво да правиш, с кого и къде, а да те приеме такъв какъвто си. :)

Не може тя да му държи сметка, а той да си трае. Това, че тя му се меси така, също е иск за вид промяна от негова страна. :)

Авторе, притискаш я в ъгъла със сериозен разговор. Не те ли чуе, я стресни с някакъв вид пауза във връзката ви, в която да си помисли хубаво. :)

PetarN
04-22-2012, 17:02
Само аз ли мисля, че с говорене няма да стане, трябва да действа и да бъде мъж ? Много сте наивни, истината е, че хората комуникираме най-вече с жестове, действия и език на тялото. Според много учени и психолози, вербалната комуникация е едва няколко процента от цялата комуникация между двама души. Ако се фокусираш само на говоренето, забравяш останалото, и реално ... губиш :)

kikki
04-22-2012, 17:03
Сериозен разговор, в който и споделяш своите чувства и недоволства, при което ако тя вдигне скандал, моментално и биеш шута.

И аз за т'ва си мислех. Като големи хора ще се разберете и толкова. А пък и щом те ревнува, значи е много влюбена. Може би това е вид успокоение :)

DisappointedDreamer
04-22-2012, 17:16
Само аз ли мисля, че с говорене няма да стане, трябва да действа и да бъде мъж ? Много сте наивни

Абе, малоумник, ти прочете ли всички коментари?

PetarN
04-22-2012, 17:19
Ей, че любезно :) Не, не съм чел всичко, прочетох повече от 4 коментара,които казваха да седнат и да поговорят. Това ми стига :)

ПС. Направих си труда да прегледам цялата първа страница, направи и ти така и виж в колко от отговорите е спомената думата ПОГОВОРЕТЕ, РАЗГОВОР и тн. :)

DisappointedDreamer
04-22-2012, 17:22
Не, това не ти стига. Прочети всички коментари, преди да наричаш потребители имена, които те всъщност не са.

PetarN
04-22-2012, 17:23

Дори ти си предложила сериозният разговор... няма да споря повече аз, не обичам заядливци :)

DisappointedDreamer
04-22-2012, 17:26
Ако ще ми цитираш коментарите, моля те цитирай всичките:

И досега си говорил с нея, с какво този път ще е по-различен?
А колкото до това, че ще смекчиш ревността... Еми, нека го погледнем така - все едно да помогнеш да алкохолик или наркоман да престане. Почти невъзможно е. Не можеш да подтиснеш качеството на дадена личност. А ревността е точно това - качество и част от характера на приятелката ти, която не можеш да заличиш, но която не можеш и да приемеш.

Много си наивен, и жестоко ще бъдеш наранен.

Валдес е прав - нищо не разбра от това, което се помъчихме да ти кажем.

По точно от това няма накъде. Авторе, казваш че си говорил много пъти и преди за това с нея, но след 30 минути все едно нищо не е станало. Това ме прави склонна да мисля, че и този път разговорът ще влезе през едното и ухо и ще излезе през другото.

Ревността, да, не може да се промени. Всеки човек, както ти каза авторе, е ревнив. Някои обаче са по-ревниви от други. Това на приятелката ти обаче е просто крайно. След някой друг месец няма да те пуща до тоалетната да се изпикаеш, ами ще припка в нея заедно с теб. Може дори да поиска да преглежда скайп-а, фейса и дори телефона ти. Не бих се учудила ако го направи.

Казваш и или да приеме факта, че ти си по-общителен и обичаш да излизаш с хора, или да си хваща парцалките и пътя.

Предложих сериозен разговор в началото, защото не знаех че те вече са провели множество такива разговори. И обърни внимание на последното което написах в изречението:

БИЙ И ШУТА.

Така че преди да започнеш да ме наричаш наивна, преди да цитираш мои коментари, прочети всичко, идиот загубен.

PetarN
04-22-2012, 17:30
Браво, поне сама си осъзнала, че с разговор няма да стане ;) И не знам защо се палиш, това да си наивен съвсем не е обида, даже напротив, понякога наивността е чар. Но не и в този случай. \/ peace.

burpp
04-22-2012, 17:34
Почти на 17 съм. Тя ми не е единствената, и преди така си мислех, но бях затънал в дълбоки очаквания.

PwNeDboy
04-22-2012, 19:07
Покажи и че и ти имаш нужда от малко развлечения , не само тя трябва да командва , трябва да си мил с жените , но не да ''Им ходиш по гъза'' сори за израза но Владо е прав :)

ROFLWTF
04-22-2012, 19:13
Познато. Обясни и, че трябва да се научи да прави компромиси, не може всичко, което тя иска да стане и да бъде. ..
Успех, после пиши какво е станало :)

raror
04-22-2012, 20:17
апфф.. стегнатата работа, доста е ревнива

don't say anything.
04-23-2012, 08:53
"Свиквай или си тръгвай" далеч не е решение, нито нещо, което можеш да кажеш на човек, с който би искал сериозни отношения. Това не е компромис. Сядаш и говорите. Разбираш защо ревнува - причини има достатъчно. Може да чувства, че не й обръщаш достатъчно внимание, може някое старо гадже да е изневерило или пък тя самата.

Съгласна съм. Това '' свиквай или си тръгвай '' съм го чувала доста пъти и така излиза, че аз трябва да му ходя по гъза и да се съобразявам с него. Щом ревнувам, значи има защо.

ЛюБов
04-23-2012, 10:29
поговорете ако нестава с разговор то по добр се разделете и несе нараняваите взаимно

jghgh
04-23-2012, 10:30
Щом ревнувам, значи има защо.

да бе.. със сигурност!

DisappointedDreamer
04-23-2012, 10:33
да бе.. със сигурност!

Точно.
Тцтц, много грешни представи имате.

Niakoitam
04-23-2012, 10:44
Мисля че трябва да се опиташ да разбереш на какво се дължи тази ревност.

да бе.. със сигурност!

И аз това викам...ама почти. :) Познавам едно момиче,което ми е да кажем...роднина.Гаджето и ми е приятел и е много печен човек.Някакси не го виждам да и изневери.Но тя го ревнува здраво от всичко женско.И познай какво? Кръшка му зад гърба.
А ревнувала,защото...Мразела някой да пипа нейните неща....;)

cyclops
04-23-2012, 10:56
Докато й се извиняваш нещата няма да се оправят. Ревността е нещо много сериозно, което може да съсипе една връзка (казвам го от опит). Действай докато сте още в началото на връзката, защото с времето става все по-трудно. Тя не може да те промени. А дори и да успее ти ще си нещастен.

anonymous708973
04-23-2012, 11:11

Много побързахте да я нападнете заради тая фраза, но аз бих казала същото. Зависи от човека. Не е нормално ревнивите да го твърдят, но аз мога. Не съм ревнива. Понякога нещо ме жегва, разбира се, но за да се стигне до ревност в класическия смисъл на думата, значи със сигурност имам причина. Ама на 100% просто. Изпитвала съм го веднъж и съм абсолютно сигурна, че тогавашният ми приятел имаше нещо към друго момиче. По-сигурна няма как да съм. Какво точно ... не знам и не ме вълнува. Но имаше.
О, сетих се за още един случай. Бях забравила. И тогава се оказа, че имам причина.

In*The*Face
04-23-2012, 11:27
Ревността е страст в черно. Понякога може да съживи, да вкара тръпка, но прекали ли се с нея става непоносимо или за единия или за другия във връзката. По начина по който си кръстил темата, става ясно, че ти също си имаш граници и предел. Не мога да скачам против момичето, защото една история винаги има две страни и за някои реакции тя наистина може да има повод. Едно обаче е сигурно, в случая ревността е индикация за недоверие. Връзка без доверие е обречена на провал. Ако приятелката ти те обича трябва да е наясно, че с поведението си блъска взаимоотношенията ви към ръба на търпимостта. Не е нужно да я променяш ти, а тя сама да пожелая да подтиска изблиците си, за да не пречи на развитието на тази връзка.

Blab
04-23-2012, 11:40
Увери я, че няма смисъл да те ревнува.
Аз също не съм съгласна с крайните мнения и т.н.
Даже те разбирам защо й тичаш след д-то... Нормално е. Влюбен си. Едва ли иска да те разиграва, просто греши в своето поведение и отношение.
Не почвай със зло, ами точно наобратно - почни с добро. Обясни й колко много държиш на нея и колко безсмислена е вашата ревност, и че ако продължава, ще удуши всички чувства в теб, колкото и да са силни. По най-добронамерения начин. После като я поотпуснеш, похвалиш, че е нумеро уно за теб и т.н., тогава й кажи със сериозен тон, че няма да направиш комрпомис с разбиранията си и да станеш по-затворен само заради нея.
Но определено първо пробвай с добро и ако наистина прекалява с фасоните и т.н., бъди по-рязък и "нетърпелив".
Не я защитавам бтв, тъпо е да си control freak. Но някак си предусещам, че за вашия случай няма да е удачно това: "Свиквай или си тръгвай". Ще се почувства необичана и още по-несигурна в теб и твоите чувства (стана ясно че тя вътрешно е неуверена и пр.)
това. + коментара "щом ревнува, има защо".
човек не ревнува от въздуха. в случая ти не си спечелил доверието й - близост, чувство за сигурност, спокойствие. грешката не е в нея, просто защото дава изява на своите чувства. сетивността е вследствие дразнение.

връзката не се превръща в сериозна магически във времето, тя се отглежда. ако към този момент си си решил, че ще я променяш, значи не искаш нея, а някаква нейна проекция. тогава истинско ли е?
ако обичаш, би се променил. промяна на поведението, действията, не промяна на мислите и чувствата!о.О какво точно очакваш от нея, да не ти показва, че ревнува? да се преглъща, преструва, играе? тогава ти няма да си с нея, а с някаква персона.

аз съм от хората, които ревнуват, и за себе си знам, че ревнуването е доказателство за силна привързаност (нарочно не използвам абстрактните понятия). би трябвало да се чете като (примерно) "държа на теб. струва ми се повече, отколкото ти на мен. важен си. понякога си мисля, че не те заслужавам. докажи ми обратното..." нещо като заявлението "не вярвам в любовта". обикновено точно тези заземени прозаици са в постоянно очакване да бъдат оборени.

Niakoitam
04-23-2012, 11:56
Да вметна че това за "не вярвам в любовта" особено ми допадна и съм на напълно същото мнение.:)
А иначе когато някои ревнува трябва да се стреми доводите му да бъдат разбрани, а не просто да поставя ограничения. :)

TheNormalGuy
04-23-2012, 11:57
Да го обичаш, означава да го приемеш с недостатъците му, но това не означава той да ти диктува какво да правиш, с кого и къде, а да те приеме такъв какъвто си. :)

Не може тя да му държи сметка, а той да си трае. Това, че тя му се меси така, също е иск за вид промяна от негова страна. :)

Авторе, притискаш я в ъгъла със сериозен разговор. Не те ли чуе, я стресни с някакъв вид пауза във връзката ви, в която да си помисли хубаво. :)

Права си че не трябва да си мълчи, просто друго имах предвид, да не се опитва да оправя проблема като я променя.

moozu1
04-24-2012, 18:44
Към автора : момче, и аз съм на 17, имал съм такава връзка. Съвет - не си трови живота. А относно коментарите "щом ревнувам значи има защо" само ще кажа, че в момента това момиче го ревнува за снимки, не за нещо сериозно, нали така? Относно това да й покажеш вратата - едва ли ще я избере. Според мен и тя те обича, за да те ревнува толкова и ще си притъпи ревността. При първи изблик обаче, колкото и да ти е мила и обичана трябва да й се скараш, да я стреснеш малко иначе така ще си карате ехеее.. 2 години и ще заприличаш на мен. Моето мнение : бягай докато е време, защото после ще си прекалено влюбен в нея за да я зарежеш. А тази ревност не се оправя със дни, седмици , месеци. Почти никога не се оправя. Действай, както каза Валдес - най-доброто решение е.

don't say anything.
04-24-2012, 19:40
Да, не разбрах за какво бяха коментарите от рода на '' да, бе, със сигурност ''..
Лично аз съм така - когато ревнувам, НАИСТИНА има защо.
Тия глупости да ревнуваш от въздуха и да си въобразяваш няк'ви неща, вече са детински истории...
DisappointedDreamer, твоите представи са мНОГО правилни, да знаеш.
Време е да спреш да се правиш, че знаеш всичко и че го правиш по правилния начин.
Всеки човек е различен, отделни личности сме, така че не се изцепвай така следващия път,
че ще ти се смеят хората..

valdesbg
04-24-2012, 19:47
Ахахахах нещо ще си мерите циците ли?

Инак ревността сме я дъвкали мого пъти. Ясно е - който ревнува няма основателна причина за това. Просто си търси повод да властва и контролира. Що? Щото е неуверен, несигурен, иска да се доказва и прочее.

Ревността няма нищо общо с основателната причина. Ако беше така - нямаше да има ревност.

mimess93
04-24-2012, 19:50
Бий и шута. Ревността е повече от лудост. Не е любов, а страх да не загуби нещо, което явно не заслужава.

Blab
04-24-2012, 20:18
чета стереотипи и повърхностно мъжко мислене. не се изненадвам. жалко.

SisiStrange
04-24-2012, 20:35

Инак ревността сме я дъвкали мого пъти. Ясно е - който ревнува няма основателна причина за това. Просто си търси повод да властва и контролира. Що? Щото е неуверен, несигурен, иска да се доказва и прочее.

Ревността няма нищо общо с основателната причина. Ако беше така - нямаше да има ревност.
Ако човека наистина е развил нещо към друг/друга, и тогава ли няма основателна причина?
Колко бързо се отказвате от хората, които обичате... Ако всеки такъв проблем се решаваше с "Ай, късам тА." нямаше да има наистина дълги връзки. Ще се изненадате, но понякога нещата просто отшумяват. Това не значи, че не е имало нищо и не е имало поводи за ревност, значи, че човека се е вразумил навреме. Не ми се е случвало точно такова нещо на мен, но на повечето колежки от bgmama като че ли им се е случвало. Просто жените си усещаме кога се налага да си пазим територийката.

ПП. Всички хора в определени моменти, за различни неща сме малко несигурни или уязвими. ;)

valdesbg
04-24-2012, 20:48
Ако е развил нещо към друго човече значи ревността е безпредметна щото вече си втора дупка на кавала. Сълзи, скандали и ултиматуми няма да променят факта че вече не си на първо място.

Аз лично не вярвам че ревността е по какъвто и да е начин нормална за една нормална връзка. Появи ли се.. значи връзката е отишла по дяволите. Следователно.. обичам, не обичам.. време е да си кажем чао. Не си падам по лепенето на счупените чаши отново и отново и отново.

Разбира се ситуацията "Не ми е приятно да общуваш с този и онзи, защото аз се чувствам така и така и така" е съвсееем друго нещо. Надявам се това е ясно?

DisappointedDreamer
04-24-2012, 20:50
DisappointedDreamer, твоите представи са мНОГО правилни, да знаеш.

Мерси. И аз си ги харесвам.

Патки нямаме, та цици ще да е.

w0sh
04-24-2012, 20:51
Абре толкова ли няма кой да се замисли, че ревността за ревнуващия не е рай, където той живее и контролира. Това са си неща на база самочувствие и той е по-скоро несигурен. Ревнуващите се нуждаят от разбиране, не от стигматизиране. Ясно ви е на какво се дължи, но очевидно не ви е ясно, че не е техен избор.

Подходящото поведение включва търпение и подкрепа.

valdesbg
04-24-2012, 21:05
Чавдаре туй е ясно. И още по ясно поне за теб би трябвало да е, че ревността е капан, в който сами са се поставили. Не име готино, факт. Ама що аз трябва да нося нечий кръст? Нали.. не са дошли извънземните да им го програмират в главата. По една или друга причина, ситуация или нещо такова индивида е избрал да бъде ревнив, несигурен и прочее. Може и родителите му да имат пръст в тая история, от тях да е видял примера.

и всичко щеше да е чудесно, ако цялата тая дивотия можеше да се влияе от аргументи. а всъщност е като спора между религиозния и атеиста. "Има бог, аз го виждам" "Няма Бог, ти си луд". Има хора, които ще разберат ревнивеца, че даже ще го поощрят, подкрепят и прочее. Други точно обратното. Решението е просто - събира се с първите и избягва срещите с вторите.

DisappointedDreamer
04-24-2012, 21:14

Сори, валдес, ама тук не съм съгласна с теб. Сисито е права, че когато единия развие чувства към друг/друга, то тогава наистина официалната им половинка има основание и повод да ревнува. Макар че щом въпросния или въпросната вече е развил/а чувства към друг индивид, то сегашната им връзка е просто приключена.

Аз лично не вярвам че ревността е по какъвто и да е начин нормална за една нормална връзка. Появи ли се.. значи връзката е отишла по дяволите. Следователно.. обичам, не обичам.. време е да си кажем чао. Не си падам по лепенето на счупените чаши отново и отново и отново.

Тук обаче си прав. Появи ли се ревността... считай че това е край на връзката ви. В предните страници обяснихме защо ревността не може да се промени, част от човека и характера му е, и най-добре ще да е просто да сложите край на всичко.

ledenakrasota
04-24-2012, 21:17
Ако е развил нещо към друго човече значи ревността е безпредметна щото вече си втора дупка на кавала. Сълзи, скандали и ултиматуми няма да променят факта че вече не си на първо място.

Разбира се ситуацията "Не ми е приятно да общуваш с този и онзи, защото аз се чувствам така и така и така" е съвсееем друго нещо. Надявам се това е ясно?

Сега ме подсети как една вечер към два часа през нощта не можех да заспя, заради дърленето на една с един. Крещеше му само колко го обича, а той й каза да се маха. :lol: омг

don't say anything.
04-25-2012, 06:59
Тук обаче си прав. Появи ли се ревността... считай че това е край на връзката ви.

:razz: :razz: :razz: :razz:

Niakoitam
04-25-2012, 07:29
Абе като цяло си мисля че не само с думи, а и с действия трябва да и докажеш че може да ти има доверие и може да е напълно сигурна в теб.Ревността в малки количества е хубаво нещо...показва ти че човека отсреща държи на теб и не е като да му е все тая,но в големи количества вече притиска и кара човека да се отдръпва.
Та в тоя ред на мисли...дано не ми се налага да си имам работа със страшно ревнива жена,която не разбира нито от думи,нито от действия,но пък не искам да попадам чак и на жена,която разсъждава по този въпрос като valdesbg, защото винаги ще се питам дали изобщо и пука за мен или съм просто някакъв временен,защото за момента няма друг.Абе като цяло си мисля че както казват златната среда е най-добра. :)

valdesbg
04-25-2012, 07:58
Аз може би за последно ще се включа в темата. Имал съм приятелка с която грам не сме се ревнували. Ама хич, изобщо. почти три годинки изкарахме и беше супер. Имал съм и приятелка, която дооста ме ревнуваше и имаше сцени. Ми не ми беше комфортно и приключи на първия месец.

Показвам контраста между двете ситуации. Та... това по повод поста на някойтам.

DisappointedDreamer
04-25-2012, 08:02
:razz: :razz: :razz: :razz:

Радвам се че ти е смешно. Жалко е че вместо да ме опровергаеш с доводни аргументи, ти се подиграваш и смееш. Мхм, ама такава е днешната младеж. Нищо чудно че запада.

SisiStrange
04-25-2012, 08:02
Как така края на една връзка идвал с ревността бре? о.О Сериозно ли го мислите това? Когато ми пука за един човек, няма начин поне веднъж да не ми светнат лампичките за нещо/някоя. Обикновено се оказва, че съм в огромна грешка. И ми минава и край. По вашата логика да сме скъсали с моя човек не знам колко пъти. Ем не, щастливи сме заедно. И да се изревнуваме за нещо, накрая го обръщаме на смях и се бъзикаме един с друг. Не късаме. Не съвсем всичко е до доверие.

С тея разсъждения разбихте повечето бракове въобще в света. Познавам зверски стабилни двойки, които си имат пълно доверие и много се ценят. Това не значи, че никога не са се ревнували. Просто са били достатъчно зрели да минат през проблема и да го разрешат. Не да си теглят по една майна и кой откъде е, защото били засегнати. о.О

В случая, Niakoitam e напълно прав. Златна среда.

valdesbg
04-25-2012, 08:06
Сисенце.. ако си уверена във връзката си.. няма да се налага да ти светват лампички за нищо. Щото знаеш той и ти как ще реагирате. Това че ми пука за някоя означава че и имам доверие и знам че няма да свърши глупости. А от там нататък - аз съм спокоен и аларма няма да писне. А ако тръгне да ми щракат някакви чаркове в главата.. значи доверието ми към нея не е толкова силно, колкото си мисля че е. А това пък автоматично значи.. че нещо куца. Или поне при мен е така.

DisappointedDreamer
04-25-2012, 08:06
Как така края на една връзка идвал с ревността бре? о.О Сериозно ли го мислите това? Когато ми пука за един човек, няма начин поне веднъж да не ми светнат лампичките за нещо/някоя. Обикновено се оказва, че съм в огромна грешка. И ми минава и край. По вашата логика да сме скъсали с моя човек не знам колко пъти. Ем не, щастливи сме заедно. И да се изревнуваме за нещо, накрая го обръщаме на смях и се бъзикаме един с друг. Не късаме. Не съвсем всичко е до доверие.

Ревност разбира се че ще има в една връзка на етапи от живота ви, но важното е в какви количества. Не може приятелката на автора да му проверява телефона, скайпа, ФБ-ка и да го държи на каишка, защото много го ревнува. Е тогава вече идва края на тяхната връзка.

SisiStrange
04-25-2012, 08:16
Сисенце.. ако си уверена във връзката си.. няма да се налага да ти светват лампички за нищо. Щото знаеш той и ти как ще реагирате. Това че ми пука за някоя означава че и имам доверие и знам че няма да свърши глупости. А от там нататък - аларма няма да писне. Или поне при мен е така.

Големия праз, че съм уверена във връзката си. Той е неописуемо свестен и аз съм наясно, че никога няма да ми изневери. Това не пречи да съм се дразнила понякога на девойки, които си мислят, че да си обвързан не значи нищо и си мислят, че що да не се пробват. Случвало се е. Той ги реже. На мен ми е неприятно. Нормално човешка реакция на обидено същество, което са го заобиколили с идеята, че не е пречка. Далеч не е и по никакъв начин не може това, че съм го изревнувала от нещо такова, повод за късане. Той самия ме е ревнувал от мои приятели, но като видя, че е напълно безпочвено, забрави и всичко мина напълно.

Говориш все едно си нон стоп идеален и с идеална представа за себе си. Всеки човек си има периоди, в които е малко или много несигурен в себе си. Нищо странно не е това, нито пък заслужава шут отзад и раздяла. Минава. При една здрава връзка минава ужасно бързо. В моите случаи отнема от 10 минути до 1 ден макс.

Дриймърче, да, тяхната връзка определено е за край. Човек, ако стигне до такива груби проверки, значи вече е излетял самолета. За този случай съм напълно съгласна с теб. За другата част само не съм.

valdesbg
04-25-2012, 08:26
Сисе... вече написах че съм имал връзка без ревност. Поводи и случки - много. Не би ми било неприятно ако разни обекти се свалят с девойката ми, защото ще знам че тя ще ги отреже. Случвало ми се е дори, и момковците бяха сууупер сконфузено-изненадан. (няколко пъти имам предвид, не че 5 човека са я сваляли едновременно)

Става въпрос че ако почнат да ми правят сцени или да ми се цупи - ще има точно едно предупреждение, в което ясно ще и покажа че това поведение не ми допада и няма да се толерира. Това при теб не е ревност. Бъркаш нещата. Няма да обяснявам повече.

In*The*Face
04-25-2012, 09:22
Става въпрос че ако почнат да ми правят сцени или да ми се цупи - ще има точно едно предупреждение, в което ясно ще и покажа че това поведение не ми допада и няма да се толерира. Това при теб не е ревност. Бъркаш нещата. Няма да обяснявам повече.

Защо свързвате ревността със скандали, сцени и т.н? Ако края на една връзка идваше с ревност, аз щях да си умра сама на този свят, а с приятеля ми щяхме да сме се разделили мноооого отдавна. Ревността е страст. От тук натам важно е как я изявяваш и в какви граници. И това, което Сиси е описала си е чиста, искрена ревност, но просто не е натрапчива и грозна. И не винаги е породена от недоверие.

jghgh
04-25-2012, 09:28
обикновено точно тези заземени прозаици са в постоянно очакване да бъдат оборени.
За Бога, момиче... Обичам твоите мнения!

anonymous708973
04-25-2012, 10:29
Ревност разбира се че ще има в една връзка на етапи от живота ви, но важното е в какви количества. Не може приятелката на автора да му проверява телефона, скайпа, ФБ-ка и да го държи на каишка, защото много го ревнува. Е тогава вече идва края на тяхната връзка.

Така съм съгласна, ама да кажеш, че с ревността идвал краят на една връзка... пълна глупост беше.
Не знам каква е разликата между ревността (когато тя не е изразена със скандали, разбира се) и "Не ми е приятно да се виждаш с него". Някой да обясни? Имам предположения, но не мога да ги формулирам.

SisiStrange
04-25-2012, 11:15
Така съм съгласна, ама да кажеш, че с ревността идвал краят на една връзка... пълна глупост беше.
Не знам каква е разликата между ревността (когато тя не е изразена със скандали, разбира се) и "Не ми е приятно да се виждаш с него". Някой да обясни? Имам предположения, но не мога да ги формулирам.
Според мен е същото, облечено в различни думи. Спомняш ли си в една тема преди бая време как ти каза, че при интервю за работа се продаваш и затова трябва да направиш идеално впечатление и да не скромничиш много много? И като го каза ти скочиха все едно си черпила Хитлер с бира? После сменихме думата "продавам" с "котирам" и вече всичко беше в реда на нещата. Не, че не идеше реч за абсолютно същото нещо.

И тук е така.

Цупене от ревност - човека се чувства кофти и спира контактите с дадено лице, защото иначе все едно не му пука за приятелката му и чувстватат и.

"Мило, не ми е приятно да се виждаш с ..." Звучи по-мило и човека спира контактите с дадено лице, защото иначе все едно не му пука за приятелката му и чувстватат и.

Просто се приема по-добре второто.

cyclops
04-25-2012, 11:17
Има няколко вида ревност. Едно е да те жегне, друго е да правиш скандали, да ревеш, да проверяваш телефони,скайпове, да не му/й позволяваш да си контактува с други от противоположния пол и да го/я следиш постоянно.

Преди време бях от ревнивите, обаче после си дадох сметка, че и да ревнувам и да не ревнувам ако той реши нещо да направи това няма да го спре по никакъв начин. Или ни е писано да сме заедно или не. А това, което мога да направя аз самата, за да го задържа не е чрез ревност, а чрез това да го печеля и прелъстявам всеки ден(както и той мен).

DisappointedDreamer
04-25-2012, 11:34

Лошо се изразих.
Попринцип, аз като чуя ревност в главата ми изкачат мисли за скандали, сълзи и раздяли.
Колкото до това каква е разликата между ревността и не ми е приятно да се виждаш с него, е както каза Сиси, едно и също нещо, просто изразено другояче. Да скочиш на половинката си заради някакъв друг външен трети човек никога не би се приело добре, и дори би довело до сръдни, откъде накъде единия ще държи сметка на другия.
Обаче, кажеш ли на половинката си, че не ти е особено приятно да се вижда с даден човек тъй като въпросния те притеснява, възлюбения или възлюбената би го приел/а по-леко, обещавайки че ще ограничи разговорите/срещите с въпросния непоносим човечец.

valdesbg
04-25-2012, 12:04
Ами всъщност ревност е когато има скандали, цупеници, заплахи и прочее глупости. Ако цялата тая енергия може да се изрази по цивилизован начин като да кажем - "Душичке, Мимето нещо не ме кефи като човек, щото това и онова" то тогава това се нарича споделяне на притеснения (примерно). И е далеч по цивилизован начин да кажеш че дадения човек не ти е приятно да се върти около половинката.

Ревността е изразяването на оная бурна и неконтролируема емоция, изразена чрез деструктивни неща. Която изразява неувереност, несигурност, и блабла. Съвсем друго е когато го изразиш спокойно с нормален глас и обясниш аргументите и притесненията си. Вярно че и двете идват от едно и също място - няма да ми бараш куклите. Туй е окей, въпроса е по какъв начин ще изразиш нежеланието си. В единия случай изглежда стилно, сериозно и дори красиво, в другия е... като бомба в тенджера с лайна.

Ясно е че никой не обича да му барат нещата. Всичко е в начина по който се изразяваш.

bubblef93
04-25-2012, 14:22
+1 няма повече какво да се каже....

anonymous708973
04-25-2012, 16:37
Според мен е същото, облечено в различни думи. Спомняш ли си в една тема преди бая време как ти каза, че при интервю за работа се продаваш и затова трябва да направиш идеално впечатление и да не скромничиш много много? И като го каза ти скочиха все едно си черпила Хитлер с бира? После сменихме думата "продавам" с "котирам" и вече всичко беше в реда на нещата. Не, че не идеше реч за абсолютно същото нещо.

И тук е така.

Цупене от ревност - човека се чувства кофти и спира контактите с дадено лице, защото иначе все едно не му пука за приятелката му и чувстватат и.

"Мило, не ми е приятно да се виждаш с ..." Звучи по-мило и човека спира контактите с дадено лице, защото иначе все едно не му пука за приятелката му и чувстватат и.

Просто се приема по-добре второто.

Хах, да, това беше обяснението, което търсех.
Далеч не задължително проявите на ревност да са скандали, сълзи и ултиматуми.

don't say anything.
04-25-2012, 17:00
Радвам се че ти е смешно. Жалко е че вместо да ме опровергаеш с доводни аргументи, ти се подиграваш и смееш. Мхм, ама такава е днешната младеж. Нищо чудно че запада.

Ти изобщо даваш ли си сметка на колко си и колко ти е акъла, че говориш за '' днешната младеж '', божичко..

DisappointedDreamer
04-25-2012, 17:24
Ти изобщо даваш ли си сметка на колко си и колко ти е акъла, че говориш за '' днешната младеж '', божичко..

Мда. Давам си сметка на колко съм и колко ми е акъла
Няма да споря с дечурлига.

PullMeCloser
04-25-2012, 17:55
Аз не съм ревнива, не съм и не бих правила сцени, нито бих търпяла на мен да ми се правят.
Обаче имам един приятел... на когото приятелката му просто ме разбива.
Срещаме се по улицата(с него): "Здравей, как си..."
Е,от тогава това момиче не е спряло да ми мята злобни погледни, имам чувството, че някой ден ще ме набие някъде :Д
Или друг случай: "Ти защо си говориш с приятеля ми?"
Не знам, необяснимо е за мен, абсолютна дребнавост, жестоко преиграване е това, при положение, че аз дори не съм вложила и показала нищо друго, освен приятелски отношения.

don't say anything.
04-25-2012, 20:00
Мда. Давам си сметка на колко съм и колко ми е акъла
Няма да споря с дечурлига.

Даваш си ти, адски си зле, честно..

valdesbg
04-25-2012, 20:15
Донт сей енитинг - вземи послушай ника си, молим.

gruhhhh
04-25-2012, 21:15
DisappointedDreamer нали беше 96 ? оО

don't say anything.
04-25-2012, 21:20
DisappointedDreamer нали беше 96 ? оО

Аз какво се опитвам да обясня от началото? Мацката е по-голяма от мен с една година, тръгнала да ми говори за дечурлига, абе я....

anonymous708973
04-26-2012, 03:38
Наистина е смешно да обяснявате на една година по-малки как няма да спорите с тях, защото са дечурлига.

DisappointedDreamer
04-26-2012, 04:59
Аз какво се опитвам да обясня от началото? Мацката е по-голяма от мен с една година, тръгнала да ми говори за дечурлига, абе я....

На години, да. На акъл е съвсем друг пейзажа.
Наспамихме темата хубаво, не мисля повече да пиша.

anonymous708973
04-26-2012, 10:01
Специално пък тя е една от умниците във форума.

Blab
04-26-2012, 10:11

///////////