Влез

View Full Version : Може ли да се забременее когато на си в овулация

StenTor
04-23-2012, 17:41
Може ли да се забременее когато на си в овулация!? Въпросът ми е ясен приятели и ако може отговаряйте с обосновка.

K.KaramiteV
04-23-2012, 17:44
Оплождането става само по време на овулация. Овулация означава пукване на фоликула и излизането на яйцеклетката. Обикновено яйцеклетката живее максимум 24 часа. Сперматозоидите могат да живеят във фертилна среда в навечерието на овулацията до пет дни.
Прекъснатият полов акт е най-несигурният метод за предпазване от бременност.
Може да се забременее по всяко време на цикъла, дори по време на кървене. Не знаеш кога точно е самата овулация, дори при редовен цикъл.
Ако една жена е бременна, овулация по време на бременността няма.

DragonLady
04-23-2012, 19:57
Не!!!
Няма овулация > няма яйцеклетка > няма бебе

marilyn
04-23-2012, 20:13

десет букви

PetarN
04-23-2012, 21:07
Не!!!

Извинявай, но това са глупости. Дори в цикъл жената може да забременее, само че шансът е много малък. Все пак, не рискувайте, слагайте презервативи или пийте противозачатъчни ( само с предписание от лекар ) !

DragonLady
04-23-2012, 21:17
Извинявай, но това са глупости. Дори в цикъл жената може да забременее, само че шансът е много малък. Все пак, не рискувайте, слагайте презервативи или пийте противозачатъчни ( само с предписание от лекар ) !

Може, ама само ако овулацията се е изместила и е съвпаднала с менструацията ;) Да не говорим, че това се случва много рядко ....

ShtrudeL
04-23-2012, 21:18
:/
Кое са глупости казваш?

Ако не съм си разтворила шоколада, как ще го налазят мравките?

Dyany10000
04-24-2012, 09:46
и пак почти никой не споменава нуждата от http://www.avantikamedex.com/product/1300872889_condoms.gif

In*The*Face
04-24-2012, 10:05
Може, да. Може да ти мине овулацията, но и след това по изключение яйцеклетка да узрее (което е пак един вид овулация, но извънредна). Подчертавам по изключение, защото медицината познава и такива случаи. Обикновено упоменати като зачеване с "изместена овулация". Определянето с точност кога е О. на една жена обаче е много трудно. И ти можеш да си мислиш, че си в овулация на 23 и 24, а всъщност да си била на 15 и 16. Така или иначе, макар че отделящата се зряла яйцеклетка по време на О. е жизнеспособна около 12-24 часа, самото й оплождане може да се извърши както от скоро пристигнали сперматозоиди, така и от такива, които я очакват в тръбите от часове и дори дни.

PetarN
04-24-2012, 13:43
Аз споменах презервативите, и да, горния коментар описва това,което казах аз много по-добре.

AliceSw
04-24-2012, 15:19
Ама не сте прави...овулацията не е нещо адски мистериозно и след 1-2 години редовен цикъл си я знаеш кога е и си я усещаш. Това си е нормално биологично явление и си има признаци. Ако си познавате телата, ще знаете кога е с точност до +- ден.

SmilezZz
04-24-2012, 15:24
Вероятност винаги има, но просто си е в малки %, докато при овулацията % е най - голям.

In*The*Face
04-24-2012, 17:04
Ама не сте прави...овулацията не е нещо адски мистериозно и след 1-2 години редовен цикъл си я знаеш кога е и си я усещаш. Това си е нормално биологично явление и си има признаци. Ако си познавате телата, ще знаете кога е с точност до +- ден.

Медицината познава случаи в които на жени на по 30 години с редовен цикъл от по 15 овулацията се измества. Освен това има и други фактори които могат да повлияят на това. Има признаци, ако не се лъжа при 40% от жените. Някои я усещат, други получават течение, но не зависи от това дали познаваш тялото или не. С точност може да ти каже само гинеколог кога е и то месец за месец. Много точни са и тестовете предназначени за установяване.

PetarN
04-25-2012, 10:29
И въпреки всичко това, не се надявайте на чудеса от природата, има презервативи за тая работа.

DragonLady
04-25-2012, 11:21

+1
Всяка жена с редовен цикъл, която е наясно с процесите ставащи в тялото и, може да се усети кога е в овулация по не един или 2 признака.

SisiStrange
04-25-2012, 11:29
+1
Всяка жена с редовен цикъл, която е наясно с процесите ставащи в тялото и, може да се усети кога е в овулация по не един или 2 признака.
Много добре си познавам тялото, но досега един път не съм почувствала кога съм в овулация. Това е до организъм. Някои жени усещат, други - не. Влезте в bgmama някой път да прочетете колко мами са си направили децата по никое време без значение какво е казало календарчето. Аз вече не вярвам в тези изчисления. Твърде много изключения има. Не казвам, че се забременява без овулация, а че хич не е невъзможно да не е по времето, по което си мислиш, че е.

cyclops
04-25-2012, 11:58
Много добре си познавам тялото, но досега един път не съм почувствала кога съм в овулация. Това е до организъм. Някои жени усещат, други - не. Влезте в bgmama някой път да прочетете колко мами са си направили децата по никое време без значение какво е казало календарчето. Аз вече не вярвам в тези изчисления. Твърде много изключения има. Не казвам, че се забременява без овулация, а че хич не е невъзможно да не е по времето, по което си мислиш, че е.

Една приятелка забременя точно така, на около 6ти ден от МЦ, хем беше с редовна менструация. Овулацията може да се измести неочаквано. Много фактори влияят на това.

drumhead1
04-25-2012, 15:44

Може ли с няколко думи да ми кажеш как точно "си я усещаш" когато овулацията ти настъпи?
Пълни глупости се говорят по форумите обаче... Няма как да я усетиш защото това не е ПМС (предменструален синдром) като изключим възможната поява на белезникаво течение което не е при всички жени. Не случайно има тестове за овулация които показват кога тя е настъпила за тези който искат да забременеят а не им се получава от първите пъти.. Моля ви недейте да говорите само защото трябва да трупате мнения с тая грешна информация наистина можете да объркате или психирате някой...

AliceSw
04-25-2012, 18:31
Секретът е различен - и като количество, и като вид. Гърдите са по-твърди от обикновено и доста по-чувствителни. Толкова ми се прави секс, че не мога да гледам. Отделно евентуално ме болят яйчници.

DragonLady
04-25-2012, 19:31
Секретът е различен - и като количество, и като вид. Гърдите са по-твърди от обикновено и доста по-чувствителни. Толкова ми се прави секс, че не мога да гледам. Отделно евентуално ме болят яйчници.

Същото е и при мен. Добавям, че когато правя секс в овулация се усещам по чувствителна.

anonymous708973
04-25-2012, 19:44

Точно. И като го няма наблизо...

ShtrudeL
04-26-2012, 06:05
Може ли с няколко думи да ми кажеш как точно "си я усещаш" когато овулацията ти настъпи?
Пълни глупости се говорят по форумите обаче... Няма как да я усетиш защото това не е ПМС (предменструален синдром) като изключим възможната поява на белезникаво течение което не е при всички жени. Не случайно има тестове за овулация които показват кога тя е настъпила за тези който искат да забременеят а не им се получава от първите пъти.. Моля ви недейте да говорите само защото трябва да трупате мнения с тая грешна информация наистина можете да объркате или психирате някой...

Омг някои наистина го усещат. Има болки в яйчниците.

SisiStrange
04-26-2012, 06:09
Аз пък нищо такова не усещам.

Силното желание за секс ми е почти по всяко време освен, когато съм зверски преуморена или много болна, а всички тези неща с течения и твърди гърди не са ми се случвали никога.

drumhead1
04-26-2012, 11:50
Красиво момиче си дръж се като такова адски противни са тези изразчета като омг,wtf и прочие. Когато отидеш на профилактичен преглед при гинеколог поговори си с него на тази тема и ще видиш какво ще ти каже. :)

anonymous708973
04-26-2012, 12:21
Аз пък нищо такова не усещам.

Силното желание за секс ми е почти по всяко време освен, когато съм зверски преуморена или много болна, а всички тези неща с течения и твърди гърди не са ми се случвали никога.

През овулацията "силно желание" по-скоро е "животински нагон да си отвориш краката и да ти го наврат до сливиците".

anonymous708973
04-27-2012, 11:10
Красиво момиче си дръж се като такова адски противни са тези изразчета като омг,wtf и прочие. Когато отидеш на профилактичен преглед при гинеколог поговори си с него на тази тема и ще видиш какво ще ти каже. :)

Я се стегни. Гинекологът ще ми каже дали АЗ си усещам овулацията. Усещам я и още как. Дори се усещам, че мириша различно. Тамън днес четох в Космополитън, че мъжете обожавали миризмата, която женската излъчвала някъде 2 седмици след цикъла си - тогава някъде ти е овулацията.