View Full Version : Добър и евтин ексфолиант за тяло? Помощ... :(
Silver_flower
04-24-2012, 17:46
Имам доста пъпки (някои гнойни, имам и черни точки) по деколтето, раменете и гърба. Мажа ги със салицилов спирт и крем Здраве, но не виждам чак такова действие. А и те постоянно "набират", така че се налага да ги стискам с пръсти(след това дезинфекцирам де). На някои места ми стоят като петна и не е никак приятно. А лятото просто нз какво ще правя. Чела съм малко за ексфолиантите и ми хареса това, че премахват мъртвите клетки и така кожата става по-чиста и хубава. Дали ще ми помогне за проблема? А може ли да се ползва повече от 1 път на седмица(четох, че повече преизсушавало кожата), защото искам да постигна по-добър ефект и по-бързо. Вие използвате ли ексфолиант за тяло, добре ли почиства кожата, доволни ли сте? Твърдите частички наистина ли така добре и дълбоко действат? Дезориентирана съм малко за този вид продукт и си нямам идея какъв да взема, а търговската мрежа е залята със всякакви продукти. Търся някой НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5-6 ЛВ, но ако качеството наистина е добро, може да направя компромис за няколко лева отгоре. Предварително ви благодаря! 8-[
vermili0n
04-24-2012, 17:55
Моят съвет е да спреш да се мажеш с каквото ти попадне 'щото уж помагало и не изстисквай пъпките! На дерматолог ходил/а ли си? Ако не - отиди! Относно ексфолиантите - аз съм доволна от тези на Рефан, но са по 10 лв. Между другото можеш да си приготвяш и вкъщи. В интернет има доста информация :)
FuckingFreak
04-24-2012, 17:56
Най-евтиният и най-ефективният за мен е утайката от кафе. Смесваш с малко душ гел, колкото да стане леко течно и нанасяш. Прави кожата много мека. Иначе никъде не се дава гаранция, че с ексфолианта ще ти се махнат пъпките.
http://myblueberrynights-andreea.blogspot.com/2011/11/shoppingdm.html - това по средата, Балеа, ексфолииращ душ гел с някакъв чай, учудващо доволна съм; взех го, защото ми миришеше много добре, учудващо доволна съм, около 4 лв, нооо беше лимитирано и идея си нямам дали го има още
http://sunnyswolrd.blogspot.com/2011_11_01_archive.html - това не го харесвам, прекалено не-течно е и прекалено плътно /няма частички/
Друго, за тея парички не се сещам....
Silver_flower
04-24-2012, 18:19
Ами аз живея в малък град и нямаме дерматолог. Най-близкият е в Стара Загора, а тя е далеч (над 30км) от Раднево. Ами важното е да почиства добре кожата, нали уж "дълбоко"... Това с кафе съм го чувала, на Рефан съм виждала, но пак в Стара Загора, не мога да ходя специално. Ще потърся нещо в нета, ще се радвам и на още мнения. Благодаря на досегашните :)
ДМ пак е чааак в Ст. Загора. :(
ексфолианта премахва мъртвата кожа и по-точно част от нея
не маха пъпките
отиди на дерматолог и със сигурност спри да се мажеш с крем здраве..
cheburashka
04-24-2012, 20:22
какво му е на Здраве-то?
Най-евтиният и най-ефективният за мен е утайката от кафе. Смесваш с малко душ гел, колкото да стане леко течно и нанасяш. Прави кожата много мека. Иначе никъде не се дава гаранция, че с ексфолианта ще ти се махнат пъпките.
Това е най-добрият ексфолиант. Купените не вършат никаква работа.
laserlight
04-25-2012, 13:20
утайка от кафе или тоалетни трици