View Full Version : Самочувствие
Здравейте хора :D Направо да ви питам , когато имате пари в себе си само за вас , за лично харчене , чувствате ли се по-уверени , с по-високо самочувствие сравнение , когато излизате примерно с 5-10 лева ? Парите вдигат ли ви самочувствието , различен човек ли си , когато имаш пари и когато нямаш ? Мой много голям приятел разполагаше с по 100 лева на ден , техните му пращаха от Италия , той не работи , ученик е и му се падаха горе - голо по 100 лева на ден за харчене лично за него и сега в един момент закъса много брутално , че искаше 200 лева от мен , дадох му последните си пари :X и е станал ,като някоя мишка , главичката наведена надолу , не излиза почти никъде а преди беше , като някой шеф , маркови уискита , скъпи цигари , костюми , таксита ...
antineutral
04-25-2012, 04:40
Парите и самочувствието вървят ръка за ръка, но не и когато само едната от двете ръце стиска. Приятелят ти е разчитал единствено на парите си за да се чувства добре, нормално е ако ги загуби да иде на другия полюс :) Ако един човек изхарчи същите тези пари за същите уискита и т.н. и на другия ден пак си е същия, какъвто си е с парите в джоба, тогава тези пари са изхарчени градивно - за купон и шоу, но не са подкопали нищо от самия него, защото човека е бил винаги в час и е знаел, че днеска имаш утре нямаш. Нормално е все пак при повечето хора като се види човек с малко повече пари човек да се поотпусне, но обикновено влиза в релси като вземат да намаляват :Д
Когато няма с какво друго да се чувстваш горд,остава само с парите.Естествено че ми е по-добре когато в мене имам повече пари,но не изпадам в депресия когато нямам пари и за 3в1.Изпадала съм много пъти в това положение,но никога самочувствието ми не е идвало от парите....
Здравейте хора :D Направо да ви питам , когато имате пари в себе си само за вас , за лично харчене , чувствате ли се по-уверени , с по-високо самочувствие сравнение , когато излизате примерно с 5-10 лева ? Парите вдигат ли ви самочувствието , различен човек ли си , когато имаш пари и когато нямаш ?
Не. Не съм забелязала да има някаква зависимост на самочувствието ми от паричното ми състояние. Поне за сега, де.
Случвало ми се е да изкарвам дни наред без абсолютно никакви разходи. Не се нуждая от нищо - не си купувам нищо. Имало е и дни, когато съм нямала никакви пари (особено сега, когато следвам, се случва в края на почти всеки месец), и това не ми влияе на поведението, настроението, нито на самочувствието.
ПС. С 5-10 евро изкарвам цяла седмица!
ми разбира се ,че се чувствам по-добре и по-уверена, ако имам пари за лично харчене
обаче и да нямам, не се садвам, ако това ти е идеята
на дискотека не излизам, ако нямам пари, за училище примерно харча много малко..
ама никога не съм парадирала когато имам повече или нещо такова.. : )
crazydivane
04-28-2012, 23:21
Да ти кажа честно твоя приятел се е бил отпуснал доста...
Иначе ако имам повече пари от обикновеното,бих се чувствала по-уверена,но парите не правят нещата идеални.В някои случаи парите развалят човека...
crossfire69
05-07-2012, 12:50
Ами не можеш да имаш всичко, Camaro.
И аз не съм имал нищо като съм бил на твоите години. Сигурно и много други форумни членове.
Затова - давам често този съвет: хващаш си някое скромно момиче за сериозна приятелка и така си задоволяваш нуждите от секс.Като пораснеш, изучиш се, позамогнеш се - тогава вече можеш да си позволиш да имаш (почти) всичко.
Само ще добавя, че скромно не трябва да означава грозно, както може някои от по-младите да си помислят. Има не много, но напълно достатъчно 7+ дето са скромни и земни момичета, и напълно достъпни при правилния подход и малко късмет.
Поздрави.
Еднакво се държа и когато имам, и когато нямам. Лично аз не обичам да държа много пари кеш в мен.
Не се чувствам по-уверен,самочувствието не ми скача до небето само,защото да кажем примерно че имам повечко пари във джоба от останалите.
Не мисля че съм по-различен,от когато имам или нямам чувствам се по-един и същи начин(Така че не се усещам да съм нещо повече от останалите само,защото да кажем имам пари :)
Естествено, че парите създават и самочувствието.
Иначе самочувствие без покритие не става.
SmilezZz
05-08-2012, 17:37
Разбира се, че нямам по-високо самочувствие, когато имам повече пари в себе си. Просто човек, който знае с колко труд се изкарват парите и знае да ги цени, и също така знае, че може както днеска ги има - утре да ги няма. Хората, които не знаят това, харчат безразборно, слагат се на пиедестал и се мислят за велики, докато накрая стават като въпросния ти приятел.
GreenFairy
05-10-2012, 16:14
Да, чувствам се по-добре когато имам повечко пари, мога да си позволя повече неща и да почерпя хората около мен. Когато нямам пари гледам да не мисля за това.