PDA

View Full Version : Повод за притеснение?

Зайче..
04-25-2012, 20:20
Здравейте. Имам проблем, който не знам дали е нормален или е повод за притеснение. Пуша от известно време и от около 4-5 месеца всяка сутрин усещам някакво топче в гърлото си. Винаги ми се налага да го преглъщам, защото друго не мога да направя. Това добре, обаче от около месец и половина започнаха сутрин да ме понаболяват дробовете. Не е болка за умиране, но се усеща. И с това уж свикнах, обаче днес си купих новите цигари на лъки страйк и беше наистина странно. След 4-5тата цигара започна една режеща болка отстрани на гърлото (в близост до ухото и по-надолу) и усещах вкуса на самата цигара, докато ме болеше.. обаче не знам как да го обясня.. и започнаха да ме болят дробовете. Преди няколко часа ми се виеше свят и ме болеше слепоочието. Какво може да ми става?

пс: Не искам да посещавам лекар, защото майка ми ще си помисли, че едва ли не умирам и ще я панирам много гадно. :д

DisappointedDreamer
04-25-2012, 20:22
Спри цигарите.

Зайче..
04-25-2012, 20:25
Поставих си го за цел, пък да видим..

Silver_flower
04-25-2012, 20:58
На колко си Зайче.. ?

Зайче..
04-26-2012, 10:57
Края на лятото ще навърша 14, ама това какво значение има?!.. :D

ALetterFromTheSky
04-26-2012, 12:23
Mоже би обръщаш твърде много внимание и симптомите ти се струват все повече и повече , аз пуша от 15-годишна и най-тъпото , което се случва редовно е, да ми се смъкне кръвното. Но по-добре ги спри, защото е индивидуаулно и на теб може наистина да ти влияят зле

DragonLady
04-26-2012, 17:34
Доста си малка за пушене ... Тънки или дебели цигари пушиш? Ако не можеш да ги спреш мини на слимки ( ако си на дебели ), и от по слабите 0.6 или 0,3 има и 0,1 на мурати, но те са си наистина балкански въздух и повечето пушачи дори не ги усещат. Също така ги намали, да речем ако си на 1 кутия на ден, мини на 2/3 кутия или половин.

Зайче..
04-26-2012, 17:39
Всякакви пуша. Сега съм с новите на лъки страйк, а преди това бях на тънко сиво мурати и червено малборо.. Всякакво разнообразие.. :д Знам, че съм малка да пуша. А преди малко ми се случи пак нещо странно. Цялата започнах да треперя и дори си прехапах леко езика. И това ли може да е от цигарите? Днес съм изпушила около 4-5 цигари.

DragonLady
04-26-2012, 20:17
Или ги спираи или поне мини само на слимки и то леки, от сорта на тези мурати, които спомена, че си пушила.

Зайче..
04-26-2012, 20:24
Ще гледам да ги спра, ама ако не се получи ще пробвам да мина само и единствено на муратито..

Silver_flower
04-26-2012, 20:35
Не, просто питам, защото видях в профила ти, че си на 14, обаче и аз на толкова пиша че съм... абе за инфо... :D И аз съм на 13, лятото правя 14. На 13 и пушиш... ужас, ще си съсипеш живота... На мен са ми казали, че ако пропуша или почна да вземам наркотици някога, повече няма да ме пуснат вкъщи :D То на мен не ми се и опитват подобни отрови. А вашите знаят ли? Как се снабдяваш с такива неща, незаконно е на 13 даси купиш цигари. Наистина се опитай да ги спреш, за да не се пристрастиш с времето и да умреш млада. Ще бъде много тъжно.

Goddess
04-26-2012, 22:06
Всякакви пуша. Сега съм с новите на лъки страйк, а преди това бях на тънко сиво мурати и червено малборо.. Всякакво разнообразие.. :д Знам, че съм малка да пуша. А преди малко ми се случи пак нещо странно. Цялата започнах да треперя и дори си прехапах леко езика. И това ли може да е от цигарите? Днес съм изпушила около 4-5 цигари.

Не може да пушиш всякакви. Избираш си едни и си караш с тях. Не е хубаво постоянно да сменяш цигари, голяма грешка е. А тези, които си изредила са доста силни, като изключим сивото мурати, но просто не ги мешай и мини на по-леки. Дори и да не е от цигарите това, просто ти казвам. :) Аз от силни минах на бяла Карелия ( която е единица ) и от време на време ментолки и ми е перфектно. Преди от силните кашлях повече, задушавах се чак и глава ме болеше..

ALetterFromTheSky
04-27-2012, 04:59
Не, просто питам, защото видях в профила ти, че си на 14, обаче и аз на толкова пиша че съм... абе за инфо... :D И аз съм на 13, лятото правя 14. На 13 и пушиш... ужас, ще си съсипеш живота... На мен са ми казали, че ако пропуша или почна да вземам наркотици някога, повече няма да ме пуснат вкъщи :D То на мен не ми се и опитват подобни отрови. А вашите знаят ли? Как се снабдяваш с такива неща, незаконно е на 13 даси купиш цигари. Наистина се опитай да ги спреш, за да не се пристрастиш с времето и да умреш млада. Ще бъде много тъжно.
И общо взето каза едно бла бла
Щяла да умре млада вика хахаха имам приятелка , която пропуши на 10, сега е на 25 и си е перфектна .

Абеее, изобщо цялото ти мнение личи от километри че е на 13-годишна. А пък не бързай с това заключение на мен не ми се опитват, защото не се знае накъде ще се развият нещата. Чакай да влезеш в университета ... Божеее хахаха- е там е филма и ти надали ще се дърпаш като ощипана госпожица

DisappointedDreamer
04-27-2012, 06:52
Не може да пушиш всякакви. Избираш си едни и си караш с тях. Не е хубаво постоянно да сменяш цигари, голяма грешка е. А тези, които си изредила са доста силни, като изключим сивото мурати, но просто не ги мешай и мини на по-леки. Дори и да не е от цигарите това, просто ти казвам. :) Аз от силни минах на бяла Карелия ( която е единица ) и от време на време ментолки и ми е перфектно. Преди от силните кашлях повече, задушавах се чак и глава ме болеше..

Точно. Избери някои леки, и не ги сменяй. Ако продължаваш да имаш същите проблеми, то тогава се опитай да ги спреш.

Зайче..
04-27-2012, 10:06
Да, между другото и аз се сетих, че може да е от честата смяна на цигарите, защото преди (когато пуших само един вид) нямах този проблем. Благодаря за мненията. :)

Silver_flower ъъъъ.. значи аз съм пропаднячка със съсипан живот без дори да ме познаваш? Да, добре.. много умно от твоя страна.. :D

fizzyg
04-27-2012, 17:49
Амиии..може да се случи виене на свят,ако си пушил/а на гладно.

Зайче..
04-28-2012, 08:11
Да, знам. То тогава кръвното пада, обаче далеч не ми е това проблема.. :д

fizzyg
04-29-2012, 19:19
Единственото решение в случая-спри ги..А и на 14 някък не върви да имаш подобни проблеми..(лично мнение).Разваляш си организма от сега..

Leticcia
04-29-2012, 19:34
Не може ли да отидеш на лекар без вашите да разберат?

Зайче..
04-29-2012, 19:35
Не. :х
/////////////

Silver_flower
05-03-2012, 20:24
Кво ме нападнахте бе... това не е само мое мнение, ха, знаете ли колко съвестни хора има, които си мислят първо за здравето, не за това, че ще ги мислят за "смотани" ако не пушат. Абее вие си проваляте живота, не аз, тъй че... Не казвам, че съм застрахована, но ако някой се опита да ме накара да пропуша, било то в училище, университета или където и да е, ще е някой такъв (айде да не казвам...) ALetterFromTheSky - това беше ГРУБО и глупаво... На 25 и си била "перфектно"... Ще видиш колко ще е "перфектно" след време, ще видиш... Жалко, че заради неблагоразумни създания като пушачите, и ние, непушачите страдаме и ставаме пасивни пушачи. Да ви дишаме дима, ха, че да се заразяваме само защото нямате воля да спрете един вреден, глупав и безполезен навик! Повече полезни неща има даже в алкохола, отколкото в цигарите. Не мисля да ви поучавам, след време ще ви дойде акъла, но ще е мнооого късно. Вярно, бях чела, че 70% от пушачите ИСКАТ да спрат цигарите, ама то с искане не става. Тати като млад запалил веднъж цигара за проба и се ОТВРАТИЛ от тези скапани боклуци. Мхм, сигурно е много яко да са ти жълти зъбите и да миришеш кофти. Абе пушете бе, каква съм аз да ви спирам. И след коментара ми колко ли упрекващи ме пак ще има. Зайче, не искам да те обиждам въобще, ако съм звучала някъде грубо, то не е било с лоши чувства. Не съм някаква моралистка да ви се меся. Това на вас си го правите. Имам братовчедка 6 клас пуши и й се чудя, но нейна си работа. НИКОЙ не може да ви накара да пропушите или да направите каквото и да е без да го искате. А и освен това, ШАНСА ДА ПРОПУШИТЕ КАТО СТАНЕТЕ ВЪЗРАСТНИ, АКО НЕ СТЕ ПУШИЛИ КАТО ТИЙНЕЙДЖЪРИ Е МИНИМАЛЕН! Поне така съм чела. Айде, чакам си порцията поучения от "angry smokers", чакам да ми кажете колко безсмислен, тъп и "бла-бла" ми е коментара, как съм щяла да пропуша и аз :D (дааа бе). Хайде, чакам. Дано ви олекне като обвините мен... а дано, ама надали ;)

Зайче..
05-03-2012, 20:34
Silver_flower ти пък много бързо разбра защо съм пропушила?! Ей, каква врачка се извъди само! Съветвам те да отидеш в раздел Любов или Секс и там да врачуваш, кой на кого изневерява, кой кого харесва, коя е бременна - коя не.. аз тук нямам нужда някой да ми се обяснява дали това е правилно или не. Ох, като се замисля няма значение. Спирам се до тук, защото просто няма смисъл да влизам в този тъп спор.

draid
05-03-2012, 21:23
Къде ли е баща ти да ти опали 2 шамара..... ако не ги спреш сега ще съжаляваш горчиво след време, особено след като се проявяват проблеми с гърлото и дробовете още от сега. Та ти си дете по дяволите, какво направихте всички, че толкова искате да приличате на батковците и каките. Само да си знаеш, че рака на гърлото не е приятно нещо, но както забелязваме си достатъчно голяма за да си знаеш. Това нещо което те боли е сливица най вероятно, а топката която усещаш е илюзорна, поради подуване.

И общо взето каза едно бла бла
Щяла да умре млада вика хахаха имам приятелка , която пропуши на 10, сега е на 25 и си е перфектна .

Абеее, изобщо цялото ти мнение личи от километри че е на 13-годишна. А пък не бързай с това заключение на мен не ми се опитват, защото не се знае накъде ще се развият нещата. Чакай да влезеш в университета ... Божеее хахаха- е там е филма и ти надали ще се дърпаш като ощипана госпожица

Търпение, ще видим как ще е на 40. Не си мисли, че под да ти стане нещо се разбира да умреш. 99% от пушачите след 40 годишна възраст дишат затруднено, кашлят и се изморяват изключително лесно.

Silver_flower
05-04-2012, 07:27
БРАВО draid, ЕДНО НОРМАЛНО МНЕНИЕ В ТАЗИ ТЕМА НАЙ-НАКРАЯ!!! :) Какво ли се опитваме единици да убедим пушачите тук, че е вредно да се пуши, като сами ще разберат след време. Така де, точно така ще стане. И не, НЕ СЪМ ВРАЧКА, но ти не си първата пушачка на този свят. Сякаш не ги виждам какво стават след време... нито съм сляпа, нито нищо, констатирам какво се случва просто! А аз откъде да те знам защо пушиш, да не би да си казала? Била пушела и била имала проблем с гърлото и дотук. Нали не очакваше да те поздравя, че се тровиш? Зайче, изглеждаше ми разумно момиче, като ти бях чела публикациите в други теми, но сега вече нз какво да мисля.Офф, не ми се обяснява вече... да се обяснява на твърдоглави пушачи колко е вредно да се пуши, е все едно да обясня на някое малко дете, че не бива да си чупи играчките (в случая белите ви дробове, и без това си играте с тях) - и то само ще ми се цупи, ще крещи за нищо и ще иска да взема надмощие. Коя съм АЗ, че да ви накарам да спрете нещо, от което и родителите ви не могат да ви спрат. Както казва г-жата по биология: "Кръстосали краката, пафкат цигарки, пият си кафенцето, и вече голямата работа станали". Права си е жената. А вие ако искате спирайте да пушите, ако искате - не. Не искам да си създавам врагове в някакъв форум, където уж трябвало да си помагаме, защото не се знае кога ще ми трябва помощта ви. КРАЙ, това е, надали ще постна още нещо в тази тема. Ето, другите като дават съвети слушай тях, мен просто ме игнорирай, и без това не ме слагаш в ушите си изобщо :( Хайде, успех, омръзна ми да се ядосвам заради вашите глупости и да споря безсмилсено! ;)

reperw
05-04-2012, 07:49
завещаи ми нещо ПЛССС

Зайче..
05-04-2012, 09:09
Silver_flower това, че пуша не ме прави автоматично нещо повече или по-малко от останалите хора във форума! Хайде да не си правите генерални изводи за живота ми от тази тема, ок?

draid родителите ми знаят, че пуша така че шамарите ги забравяме. ;)

пт: Днес не съм пушила и мисля да не пуша поне до лятото. Даже някакви хапчета може да си взема. Някой да ми препоръча някакви? И пълнее ли се от тях?

draid
05-04-2012, 09:26
Silver_flower това, че пуша не ме прави автоматично нещо повече или по-малко от останалите хора във форума! Хайде да не си правите генерални изводи за живота ми от тази тема, ок?

draid родителите ми знаят, че пуша така че шамарите ги забравяме. ;)

пт: Днес не съм пушила и мисля да не пуша поне до лятото. Даже някакви хапчета може да си взема. Някой да ми препоръча някакви? И пълнее ли се от тях?

Още по-лошо, значи родителите ти хич не са на място хора.

Зайче..
05-04-2012, 09:29
Ти пък много бързо разбра какви са родителите ми.. :д Някъде да съм споменала, че ми разрешават? Просто в нашето семейство не се бием помежду си, така че..

draid
05-04-2012, 09:43
Отношението към цигари,алкохол и други пороци е пряко свързано с възпитанието. На мен никога нищо не са ми забранявали и въпреки това не пуша, при положение, че и двамата ми родители бяха пушачи, сега е само единият.

aleto_1124
06-01-2012, 21:49
бих ти казала само едно спри да пушиш :)
от сега си сасипваш организма и не ти трябва тази отрова аз съм на 14 и не съм пробвала да пуша
сега е по-модерно да не пушиш :)

heartshapedbox
06-10-2012, 03:06
И аз имах подобен проблем-беше ми много гадно на гърлото, особено като се събудя сутрин.
Открих, че е от смяната на цигарите. Сега си пуша черно малборо и съм си супер.

Silver_flower, недей да тръгваш толкова бойно.." ще си съсипеш живота","да умреш млада","неблагоразумни създания","скапани боклуци", че и родители/възпитание намеси...я се успокой малко, че дразниш.
Това, че човек пуши не го прави автоматично умиращ на 25, както и това, че си непушач не значи, че водиш здравословен начин на живот.
Айде аз ще пуша, ти недей да спортуваш, яж бързо хранене и пий газирано постоянно, пък ще си говорим после кой е по-здрав.
Стига с тия генерални изводи.Зайчето има проблем, не ви пита да пуши ли или не, защо обръщате темата?

Зайче..
06-10-2012, 08:59
^Благодаря, че пишеш по темата и не се правиш на голяма. Аз сега почти не пуша. Гледам да издържам и без цигари, само когато ми е по-нервно паля, обаче това пак не изчезва. Дори понякога започва да ми пречи и имам задушаваща кашлица. За сега не съм пушила от около седмица и имам никотинови дъвки.
Дали ще изчезне?

muhtesemfan
06-10-2012, 15:43
Е,добре де какво да направят родителите й?Да я набият?И това да поттикне желанието и за цигари още повече.Какво да правят хорицата,помагат на детето си.
Защо не поговориш с майка ти?Например,да излизате заедно на шопинг,да правите нещо,което ти помага да не мислиш за цигари.Всичките ли ти приятелки пушат?Ако не,излизай с някоя,която не пуши,карайте колело,спортувайте.Абе,с една дума,прави нещо,което да не ти напомня за цигарите и да не мислиш за тях.. :D Успех. :)

bloodyF
06-10-2012, 17:33
на 17 съм и нашите знаят , че пуша
дразнят се, карат се, ама съм почти пълнолетна, така че..
ти си на 13, не мога да разбера що за хора са родителите ти, та нищо не ти казват по тоя въпрос
и те боли, защото сменяш цигари често
спри се на едни леки-0.3 примерно и си стой с тях
от такива каквито дойдат в момента ми е супер гадно като пуша и даже май ще ги отказвам съвсем..