View Full Version : Има ли такова чудо
distance
04-27-2012, 13:00
като сборник с кандидатстудентски теми, да продават? Или някакво си там учебно пособие, съдържащо кандидатстудентски теми...по-конкретно по история?
Има да на различните университети, смисъл има включени тестови въпроси , по които да се подготвяш. Наскоро мернах 1 на Варненския университет подготвителна книжка за кандидатстудентски изпит по история,ама не погледам цената.
distance
04-27-2012, 15:44
Не, смисъл, има ли ги самите теми разработени? Вероятно планове-конспекти и тестове има, но на мен ми трябват готови теми, та се чудех дали има такива книжки.
Е , да ,мандра ти очакваш всичко на готово?! Не съм срещала,може и да има, аз сама си пиша темите, далеч по-добре е така. Няма да ги назубриш и след 2 дни нищо да не помниш,ако си ги пишеш сам 1 че ще ти е по-лесно за напред , друго че по-лесно се помни като го напишеш 1,2 пъти.
LoupGarrou
04-27-2012, 17:46
^ Глупости говориш ... От всичките ми познати, които се явяват на изпит по история, аз съм единственият, който не ходи на частни уроци/курс*. Темите в най-вървежния курс тук (разбирайте най-добрия) вървят по 800лв някъде (тук може и да не е точно 800, трябва да питам за да потвърдя със сигурност). И не ми говори как като си напишеш темите това е по-добре и бла-бла, такъв филм няма - темите се зубрят до откат от всички - друг е въпросът, че някои са зубари и ги знаят mot-a-mot, а други ги четат, докато не ги "научат".
*Не твърдя, че съм нещо специално, това което ми е различното е, че финансово не мога да си позволя какъвто и било да е курс, още по-малко пък, че смятам, че мога да се справя сам.
Такъв сборник няма. Никъде няма да намериш сборник със систематизирани теми по история за кандидатстване в СУ или нещо от сорта.
И по един или друг начин всички чакаме наготово, малцина са тези, които не го правят. Само не ми казвай, че от 4 години четеш Мутафчиев или пък, че като си пишеш сама темата преди това си чела критика и разработки от по 100+ страници и си пишеш темата на базата на прочетеното от тях ... Защото един му дават наготово темите, втори ходи на курс и там му диктуват, трети ползва маркирани разработки, четвърти план-конспект и после дава да му ги проверяват темата.
"По-лесно занапред ..." - нека първо да влезе, апък тогава ще търси по-лесно ...
И изпитът няма нищо общо с по-нататъшното ти обучение. Това е просто един етап, за който после забравяш, освен ако не станеш ... учител по история или не четеш такава литература.
И да, много е хубаво сам да си правиш разработчици и да си играеш на историк, ако имаш година-година и половина, обаче ако имаш месец-два, тогава хващаш нечии написани теми и си стопяваш лагерите, а на изпита се молиш да не блокираш от огромния обмен информация и да ти се падне темата, която знаеш ...
^ Глупости говориш ... От всичките ми познати, които се явяват на изпит по история, аз съм единственият, който не ходи на частни уроци/курс*. Темите в най-вървежния курс тук (разбирайте най-добрия) вървят по 800лв някъде (тук може и да не е точно 800, трябва да питам за да потвърдя със сигурност). И не ми говори как като си напишеш темите това е по-добре и бла-бла, такъв филм няма - темите се зубрят до откат от всички - друг е въпросът, че някои са зубари и ги знаят mot-a-mot, а други ги четат, докато не ги "научат".
*Не твърдя, че съм нещо специално, това което ми е различното е, че финансово не мога да си позволя какъвто и било да е курс, още по-малко пък, че смятам, че мога да се справя сам.
Такъв сборник няма. Никъде няма да намериш сборник със систематизирани теми по история за кандидатстване в СУ или нещо от сорта.
И по един или друг начин всички чакаме наготово, малцина са тези, които не го правят. Само не ми казвай, че от 4 години четеш Мутафчиев или пък, че като си пишеш сама темата преди това си чела критика и разработки от по 100+ страници и си пишеш темата на базата на прочетеното от тях ... Защото един му дават наготово темите, втори ходи на курс и там му диктуват, трети ползва маркирани разработки, четвърти план-конспект и после дава да му ги проверяват темата.
"По-лесно занапред ..." - нека първо да влезе, апък тогава ще търси по-лесно ...
И изпитът няма нищо общо с по-нататъшното ти обучение. Това е просто един етап, за който после забравяш, освен ако не станеш ... учител по история или не четеш такава литература.
И да, много е хубаво сам да си правиш разработчици и да си играеш на историк, ако имаш година-година и половина, обаче ако имаш месец-два, тогава хващаш нечии написани теми и си стопяваш лагерите, а на изпита се молиш да не блокираш от огромния обмен информация и да ти се падне темата, която знаеш ...
Аз курсовете , догодина ще ги почна, идеята е в това,че няма книжка с разработки,а трябва сам да си седнеш на гъза и да се потрудиш , това ми беше мисълта. Не говоря за самия изпит,който да му помогне за по-напред, а за самото обучение и начин на запомняне. Ако имаш месец - два да се подготвиш само за един такъв сериозен изпит, значи преди тва не се си мръднал пръста да направиш нещо по въпроса.Много е лесно да седнеш и да назубриш всички теми наготово, взимаш ги от някой и готово.
distance
04-28-2012, 07:06
Е защо пък трябва човек сам да си пише темите? Като че ли ако някой го направи, ще получи научна степен. Голямото геройство, няма що. :D
Плюс това тук ,,курсовете" са си точно зубрене, даваш 70 лв на месец, за да ходиш 2 пъти в седмицата, като единственото, което правиш, е да преписваш темите на учителя и след това да му покажеш как си ги ,,научил".
distance
04-28-2012, 07:22
LoupGarrou, виж си съобщенията. :)
kuklichka_bg
04-29-2012, 22:51
http://212.39.92.39/e/prosveta/istoria_11/toc.html
http://www.koronal.com/doc/istoria/